Şimdi Ara

3 Kere Şarj Aleti Aldım Hiçbiri Uymadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu adaptörü kullanıyordum bozuldu :http://www.pchub.com/uph/laptop/46-62669-18260/Delta-Electronics-ADP-90CD-DB-AC-Adapter-Laptop.html

idareten buda uyuyor :http://www.amazon.co.uk/Genuine-DELTA-Electronics-charger-Model/dp/B00ADQO4BW

lakin türkiye'de benzeri yok. yurtdışından alsam 30 günde anca gelir bekleyemem. merak ettiğim bu alacağım L tipi ve 5.5x1.7 uç uyuyor, fakat rengi sarı benim siyah o acer yazıyor benim notebook'um msi gene uymama gibi sorun olur mu ? yoksa uyması için L tipi olması ve uç boyunun aynı olması yeterli mi ?

http://www.sanalpazar.com/Acer-Aspire-5710-3020-3100-19v-4.74a-Sarj-Adapto__isp3424261

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 7 Aralık 2014; 18:10:40 >

• Eski kullandığınız adaptörü tamir ettirmeyi düşündünüz mü? Bu tür adaptörler kolay kolay bozulmazlar içindeki kondansatörler şişme yapmıştır yenileri ile değiştirildiğinde eskisi gibi çalışırlar.

Eski adaptörünüz 19v 4.74 A değerine sahipmiş. Almış olduğunuz adaptörler de aynı voltaj ve aynı amper ya da daha yüksek değerde ise mesela 5A gibi yerine kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken eski adaptörün kablosunu ek yapılabilecek bir mesafeden kesmek ve + - yönlerine dikkat ederek diğer adaptöre bağlamak. Yapamaz iseniz bir elektrikçi de sizin için bağlar. İçteki uç + dışa gelen uç ise - olacak şekilde bağlandığında sorunsuz kullanırsınız.(Kesildiğinde iki farklı renkte kablo çıkacaktır. Biri kırmızı biri siyahtır. Kırmızı olan + dır.Diğerinde de aynı renkler olacaktır. Aynı renkler birbirine bağlandığında zaten orta uç + dıştaki - olur.) Kabloları birbirine bağladıktan sonra elektrik bandı ile sarabilirsiniz.

Ek bilgi:

Bu arada adaptörün bozuk olduğundan eminsiniz değil mi? Notebook üzerindeki şarj soketinde temassızlık sorunu yoktur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 7 Aralık 2014; 19:23:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Eski kullandığınız adaptörü tamir ettirmeyi düşündünüz mü? Bu tür adaptörler kolay kolay bozulmazlar içindeki kondansatörler şişme yapmıştır yenileri ile değiştirildiğinde eskisi gibi çalışırlar.

Eski adaptörünüz 19v 4.74 A değerine sahipmiş. Almış olduğunuz adaptörler de aynı voltaj ve aynı amper ya da daha yüksek değerde ise mesela 5A gibi yerine kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken eski adaptörün kablosunu ek yapılabilecek bir mesafeden kesmek ve + - yönlerine dikkat ederek diğer adaptöre bağlamak. Yapamaz iseniz bir elektrikçi de sizin için bağlar. İçteki uç + dışa gelen uç ise - olacak şekilde bağlandığında sorunsuz kullanırsınız.(Kesildiğinde iki farklı renkte kablo çıkacaktır. Biri kırmızı biri siyahtır. Kırmızı olan + dır.Diğerinde de aynı renkler olacaktır. Aynı renkler birbirine bağlandığında zaten orta uç + dıştaki - olur.) Kabloları birbirine bağladıktan sonra elektrik bandı ile sarabilirsiniz.

Ek bilgi:

Bu arada adaptörün bozuk olduğundan eminsiniz değil mi? Notebook üzerindeki şarj soketinde temassızlık sorunu yoktur umarım.

cevap için teşekkürler hocam, evet adaptör bozuk 1 hafta önce çöpe attım ve kablolarla uğraşmak istemiyorum açıkcası. bu alacağım adaptörün ucu ve boyu aynı fakat uymama gibi bi sorunu olur mu ?

edit : bu arada input değeri önemli midir ? kullandığım 100-240 alacağım 90w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 7 Aralık 2014; 20:20:16 >

• alacağınız pc nin modelini söylerseniz ona göre gönderirler sadece benziyor deyipde alırsanız yanılırsınız..

http://www.adaptorcu.com/adaptor_uclari.asp

edit: firma ile alakam yok tesadüfi link..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 7 Aralık 2014; 21:46:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsaytı Bozan Stoper

cevap için teşekkürler hocam, evet adaptör bozuk 1 hafta önce çöpe attım ve kablolarla uğraşmak istemiyorum açıkcası. bu alacağım adaptörün ucu ve boyu aynı fakat uymama gibi bi sorunu olur mu ?

edit : bu arada input değeri önemli midir ? kullandığım 100-240 alacağım 90w

Input değeri 100-240 olan AC voltaj değeridir.
    90W yazan da çıkış değeridir. Watt= amper x voltaj değeridir.

Sizin için önemli olan orjinal adaptörünün sonradan alınan muadil demiyorum orjinal adaptörün değerine bakacaksınız bu da OUTPUT değerleridir.

Linkte belirttiğiniz üründe 19v 4.75 A yazıyordu bu değerlerin açıklaması şudur: 19 volt DC (Doğru akım) 4.75 Amper bunun Watt olarak karşılığı da 19*4.75=90.25W (Watt) karşılık gelir. Ürün üzerinde amper değeri yerine Watt değeri yazılı ise hesaplamaya göre yine aynı değere denk gelmektedir.

Özetle çıkış voltajı 19v olacak
    amper değeri 5 A yakın olacak Amper değeri yazmayıp Watt değeri yazıyorsa da o da 90 W uygun olacaktır.

• Eski adaptörünüzü tamir ettirin bir elektrikçiye. Yada orjinal alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    hocam şarj aletini atmamışım kaldırmışım, bugün buldum taktım çalıştı. 7-8 saat sonra tekrar ışığı söndü.

gelen şarj aletide uymadı zaten elektrikçiye götürsem her elektrikçi anlar mı bu adaptörlerden ? notebook'uda götürmem gerekir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 10 Aralık 2014; 13:36:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrikçi değil elektronikçiye götürmeniz lazım. Varsa etrafınızda televizyon tamircisi falan onlar bakar. Eğer istanbuldaysanız yazıcıoğlunda ve karaköy deki pasajda yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsaytı Bozan Stoper

hocam şarj aletini atmamışım kaldırmışım, bugün buldum taktım çalıştı. 7-8 saat sonra tekrar ışığı söndü.

gelen şarj aletide uymadı zaten elektrikçiye götürsem her elektrikçi anlar mı bu adaptörlerden ? notebook'uda götürmem gerekir mi ?

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Elektrikçi değil elektronikçiye götürmeniz lazım. Varsa etrafınızda televizyon tamircisi falan onlar bakar. Eğer istanbuldaysanız yazıcıoğlunda ve karaköy deki pasajda yaptırabilirsiniz.

Arkadaşın da belirttiği gibi bir elektronik tamircisine göstermelisiniz. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi çok büyük bir problemi yoktur. Sadece adaptörü götürmeniz yeterlidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.