Şimdi Ara

3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aksiyon kamerama harici 3.5mm mikrofon girişi takabilmek için "3.5mm dişi jack soket stereo şaşe" aldım. Üzerinde toplam 5 adet bacak bulunuyor. Bu aparatı videoda şu amaçla kullanıyorlardı: "Eğer mikrofon takılırsa harici mikrofon; eğer hiçbir şey takılmazsa kameranın kendi mikrofonu ses kaydı almaya devam edecek"ti.


    Ancak ben kameranın üzerindeki kendi mikrofonu kullanmaktan vazgeçtim; sadece "harici taktığım mikrofon çalışsın" istiyorum. Dolayısı ile (sanıyorum ki) artık o 5 pin ile işim yok.

    Aksiyon kamerasının board'ında mikrofonun çıktığı yerde (+) ve (-) iki adet lehimleyeceğim yer bulunuyor. Ancak 3.5mm şase tarafında hangi bacağa neyi bağlayacağımı bir türlü çözemedim.

    Aşağıya soketin fotoğrafını ekliyorum; mümkünse bana hangi bacağa neyi - nasıl bağlamam gerektiğini tarif ederseniz (veya paint ile fotoğrafın üzerine yuvarlak çizerek işaretlerseniz) çok memnun olurum.


    Şimdiden teşekkürler.


    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?







  • bu soketin üst tarafı şeffaf resmini gönderirseniz bakıp hangi uçlar yardımcı olabiliriz içi dörünmediği için böğle bilmeden yardımıcı olmak zor

  • Tabii hemen iletiyorum resmi. Ayrıca bir bağlantı şeması için dökümantasyon da var ancak bilmediğim için anlamadım: ŞEMA: SPE190815anglais.indd (direnc.net)


    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?




  • pixelherif P kullanıcısına yanıt
    Jak boştayken 2-3 ve 4-5 birbirine bitişiktir. 2 den giren sinyal 3'ten çıkar, keza 4 ve 5 de aynı şekildedir. Fiş takılıyken kontaklar ayrılır sadece fişten gelen sinyalin iletimine izin verir.
    Siz şöyle bağlantı yapacaksınız. Dahili mikrofonun canlı ucunu (artısını) 4'e, eksisini de 1'e bağlayacaksınız. Sisteme giden mikrofon sinyalinin de canlısını (artısını) 5'e, eksisini de 1'e bağlayacaksınız. Geri kalan bacaklara bir şey bağlamanıza gerek yok.
  • @ipli jeton Ben dahili mikrofonu kullanmayacağım; çöpe attım gitti. Sadece harici dışarıdan yaka mikrofonu taktığım zaman ses kaydı alabilsin istiyorum. Harici mikrofonu Çıkarttığım zaman dahili mikrofonun çalışma olayıyla işim yok kısacası.


    2-3, 4-5 gibi durumları anlamadım. Mümkünse Paint benzeri (veya telefondaki foto düzenleyicisi ile) üstünden kaba taslak da olsa renkler ile Çember içerisine alarak hangi bacağı nereye/nasıl bağlayacağımı burada yazarsanız çok iyi olur. Eğer mümkün değilse; Sağ üstteki, Orta alttaki gibi tanımlarsanız çok iyi olur.


    Yine dediğim gibi; kamera kartında eksi (-) ve artı (+) lehim yeri mevcut. Ve fotoğraftaki 5 pinli soketim mevcut. Neredeyse her ihtimali denedim ancak bir türlü mikrofondan ses alamadım. İsyan edeceğim artık, yardımcı olunuz lütfen :)

  • pixelherif P kullanıcısına yanıt
    1, 2, 3, 4, 5 bunlar bacak numaraları. 2 ve 5 birleştirilip mikrofonun artısına, 1 de mikrofonun eksisine bağlanacak. Diğer bacaklarla işiniz yok.
    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?
    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Eylül 2021; 16:10:27 >




  • @ipli jeton Videoları izleye izleye kafam bir milyon oldu desem abartı olmaz. Yok "iki ucu birbiriyle bağlayıp şase yaptım" falan bir ton şey izledim; en son sırayla kendim tüm pinleri denedim. Bahsettiğiniz şekilde denedim mi, inanın hiç hatırlamıyorum. Ancak müsait olduğum anda deneyip olumlu veya olumsuz durumu bildireceğim. Çok teşekkürler.


    Edit: 2 ve 5'i bağlayacaksınız derken; 2 ve 5 numaralı bacaklarıi bir kablo ile lehimleyip; sonrasında da her hangi birinden (2 veya 5'ten) yine bir kablo yardımıyla kamera kartının üstündeki (+)'ya mı lehimleyeceğim. Doğru mu anladım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelherif -- 9 Eylül 2021; 16:22:53 >
  • pixelherif P kullanıcısına yanıt
    Ikisini birleştirip mikrofon girişinin artısına baglayacaksınız. Doğru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Eylül 2021; 18:32:11 >
  • Merhaba, üzülerek hala mikrofon sesinin kayda alınmadığını söyleyeceğim.... Olmadı maalesef @ipli jeton




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelherif -- 9 Eylül 2021; 18:42:19 >
  • Elimde yedek 2 adet daha soket var, o yüzden çalışan halini bulana kadar bu şekilde biraz daha özensiz ve uzun kablolar ile lehim deniyorum. Çalışan halini bulunca yeni soket ile temiz bir işçilik yapacağım.

    Yaptığım kablolamayı göstermek için görüntüyü çektim. Yanlış nerede? (Mavi uç = Eksi, Beyaz kablo = Artı durumunda.)
    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelherif -- 9 Eylül 2021; 19:47:6 >




  • Merhaba , herşeyden önce mikrofon resminizi ve ucundaki jak'ın görüntüsünü atar mısınız ?
  • Merhaba, üstteki mesajda zaten soketin demo bağlantısını (diğer arkadaşın belirttiği şekilde) gösterdiğim fotoğraf var.

    Bunu da kattaki dahili mikrofonu söktüğüm artı ve eksi lehim yerlerine bağladım. Onun da resmini atayım :

    3.5mm Dişi Soket Bağlantı Problemi Yaşıyorum, Hangi Pin?
  • pixelherif P kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam onu sormuyorum. Harici bağlandığınız mikrofonu soruyorum. Bu fotoğrafı yukarıda gördüm zaten ;)
  • @dfk24 Harici mikrofonu kablo lehimleyerek bağlamıyorum; normal 3.5mm stereo 2 çizgi/boğum olan yaka mikrofonunu bu sokete takarak deniyorum. Yanlış mı anladım soruyu?

  • pixelherif P kullanıcısına yanıt

    Şeffaf olarak neyin nereye bağlı olduğu belli ya hani? Soketi takınca değişen kontaklardan hangileri iletken yani bağlı ise o yolları kullandığınızda direk bağlantı sağlanır.


    Ancak karta attığınız lehimlerde sorun var mıdır? Mikrofonu direk bağlayıp test edin evvela. Jack olmadan çalışıyormu bu sistem? Lehimi düzeltmeniz gerekirse, Lehimlediğiniz kısım arka tarafa doğru bir delik ise eğer, lehimi yenilerken kalo-tel ucunu bu delikten geçirip lehimlenecek tarafta lehimleyin sağlam olsun. Kısa devre olmaması vb önemli. AYrca lehim enasında hat kopmuş da olabilir.

  • pixelherif P kullanıcısına yanıt
    hocam sizinle anlaşamıyoruz onu anladım. ben sizden sadece harici mikrofonun jak görüntüsünü istedim. kabloyu lehimleyip lehimlemediğinizi sormadım.
    tavsiyem , test için kullandığınız kabloları değiştirin. zil teli sert olduğu için kameradaki yolları kaldırabilir. ayrıca kameraya lehimlediğiniz kısım da da temiz işçilik yok. belki de orda kısa devre var..
  • Kusura bakmayın iş arasında bir yandan elimden geldiğince detaylı cevap vermeye çalışıyorum.


    Olmazsa 3 pinli olan sanırım dişi soketten alıp deneyeyim diyorum yeni kablolar ile tekrar test edeceğim. Tek endişem, kart üstündeki lehim yaptığım yer zarar görmemiştir umarım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelherif -- 11 Eylül 2021; 10:1:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.