|
Herkese Merhaba. 5900X ile kullandığım Asus CH8 Hero'da bildiğiniz gibi 8+4 pin CPU güç girişi var. Normalde işlemcinin düzgün çalışması için 8 Pin güç girişini takmak zaten zorunlu. Fakat yanındaki ekstra 4 pin güç girişini kullanmasam sıkıntı olur mu? Şu nedenle soruyorum pcyi temizlemek için söktüm fakat kullandığım güç kaynağımın kabloları çok kalın. Ve anakartın üst köşesinden tekrar geçirmek zor iş. Corsair kalın kablo kullanıyor sleeve'le filanda uğraşmak istemiyorum. Biliyorum ki 8 pin güç kablosu her hattan 12V ve 300 küsür watt'a kadar işlemciyi besliyor. Diğer 4 pini kullanmak şart mı ? Zaten overclock yapmıyorum sadece PBO açık auto olarak. ![]() Anakart Manualinde de zorunluluktan bahsetmiyor. Yabancı forumlara da baktım Redditte, Anandtech'te, Overclocknet'te Toms'ta da LN2 gibi extrem overclock işlemlerinde kullanılması gerektiği, normal overclock ve normal kullanımlarda ekstra 4 pine ihtiyaç duyulmadığı söylenmiş. Fikri olan varsa belirtebilirse sevinirim. |
|
AMD RYZEN 9 9950X | Gainward GeForce RTX™ 5070Ti Phoenix | ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO | ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB | G.SKILL TridentZ5 NEO RGB 2X24GB 6400Mhz CL32 RAM | Asus ROG Strix SCOPE | Asus ROG STRIX Impact III | XPG SX8200PRO 2x2TB nVME | XPG SX8100 3x2TB nVME | Seagate Barracuda 2x5TB HDD | Corsair RM1000X Shift 80+ Gold | Asus ProArt PA602 Case
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı