Şimdi Ara

2x2gb ram 3.25 görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte ga-945p-ds3(rev 3.3) ana karta hi-level 2x2gb kit olarak satılan ramlerden taktım.Ancak ram 3.25 olarak görünüyor.Biosta bir ayar bulamadım ramler şu anda dual olacak şekilde takılı.Tek tek takınca ikisinide 2 gb olarak görüyor ama ikisini birden 4 gb olarak görmüyor.Ana kart 4 gb destekliyormuş.Hızlarda uygun 667 mhz.
    Anakartın sitesinde desteklenen ramler arasında hi-level yok.kingstın markası var.Acaba bu ramleri geri iade edip kingston almam bir çözümmüdür.
    Bu arada sistemim windows 2003 r2.Ramler hem biosta hemde sistemde 3.25 olarak görünüyor.
    Yardımlarınız için teşekkürler.

• WALLAHİ BENDE ALDIM 2 GB RAM 2 GB GÖZÜKÜYORDU TAK ÇIKAR TAK ÇIKAR SONRA 1950 MB OLDU YA SONRA BİRİSİNİN RAMİYLE DEĞİŞTİM YAW BİRDE KİNGSTON BE 1 GB DDR2 667 WARSA AÇIKLAYACAK OLAN Bİ TARAFINDAN LEHİM FELANMI KOPUYOR HALA ÇALIŞIYOR AMA
  • İşletim sisteminizden kaynaklanıyor. Vista ya geçerseniz ram lariniz 4 gb olarakk görünecektir.
  • ama ramleri biostada 3,25 olarak görüyor birde 2003 ün 4 gb desteklediğini biliyorum.Yanlışmıyım.
    Bu makinayı server olarak kullanıyorum vistaya geçmem imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazonq -- 29 Nisan 2008; 9:59:37 >
  • xp 3 küsur görüyor ki xp zaten 2003 temelli bir işetim sistemi. 2003 kullanmadım ama buradan hareketle 2003 ünde 4 gb ı görmemesi normal diye düşünüyorum.
  • şu anda bir server yöneticisi ile çalışıyorum.Ondan aldığım bir bilgi bu.Xp nin 2003 temelli olduğunuda ilk defa duyuyorum.Üstelik hiç mantıklı gelmiyor.Sonuçta bu bir server sistem nasıl olurda 4 gb desteklemez.Hadi işletim sistem desteklemiyor biosta neden 3,25 görünüyor.
  • rami pentadan almıştık.Az önce pentanın teknik servisi ile görüştüm.Rami 3,25 olarak görmesinde problem olmadığını yine 4 gb olarka performans vereceğini söyledi.Bu konuyu birazdaha açabilirmisiniz.Neden bu şekilde görüyor sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazonq

rami pentadan almıştık.Az önce pentanın teknik servisi ile görüştüm.Rami 3,25 olarak görmesinde problem olmadığını yine 4 gb olarka performans vereceğini söyledi.

Ekran kartı O/B mu. ekran kartı kullanıyordur aradaki farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 29 Nisan 2008; 10:20:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

quote:

rami pentadan almıştık.Az önce pentanın teknik servisi ile görüştüm.Rami 3,25 olarak görmesinde problem olmadığını yine 4 gb olarka performans vereceğini söyledi.

Ekran kartı O/B mu. ekran kartı kullanıyordur aradaki farkı.

Hayır ekran katrı onboard değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazonq -- 29 Nisan 2008; 10:22:12 >
  • ya bendde diyorumya sanki belleklerin bi kaçı çalışmıyormuş gibi oluyor 2048 mb 19** gözüküyor buna nedemeli :)
  • quote:

rami pentadan almıştık.Az önce pentanın teknik servisi ile görüştüm.Rami 3,25 olarak görmesinde problem olmadığını yine 4 gb olarka performans vereceğini söyledi.Bu konuyu birazdaha açabilirmisiniz.Neden bu şekilde görüyor sistem.

süper sallamıs

xp nin destekleği ram 3gb dır ve okadar görür
    görmediği seyin katkısıda olmaz
  • 32bit işletim sistemleri 4gb ram desteklemez.

xp,2003, vista farketmez. vistaya sp1 ile sistemdeki 4gb ı görme özelliği geldi ama hala 3.25gb ını kullanabiliyo.

64bit lik işletim sistemi kullanmadığınız sürece 4gb ram in tamamını kullanamazsınız.

80 kere soruldu 80 kere cevaplandı, konu açmadan önce azıcık arama yapın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trulli

32bit işletim sistemleri 4gb ram desteklemez.

xp,2003, vista farketmez. vistaya sp1 ile sistemdeki 4gb ı görme özelliği geldi ama hala 3.25gb ını kullanabiliyo.

64bit lik işletim sistemi kullanmadığınız sürece 4gb ram in tamamını kullanamazsınız.

80 kere soruldu 80 kere cevaplandı, konu açmadan önce azıcık arama yapın lütfen.

http://www.microsoft.com/technet/windowsserver/evaluate/features/compare.mspx#Hardware%20Specifications
    Buradaki tabloda windows 2003 standart r2 nin 4 gb ram desteklediği görülüyor.Yada ben yanlış görüyorum.

• http://forum.donanimhaber.com/m_22580039/tm.htm

Şöyle bir konu açmıştım, gelen cevaplara bir göz atabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caver

quote:

rami pentadan almıştık.Az önce pentanın teknik servisi ile görüştüm.Rami 3,25 olarak görmesinde problem olmadığını yine 4 gb olarka performans vereceğini söyledi.Bu konuyu birazdaha açabilirmisiniz.Neden bu şekilde görüyor sistem.

süper sallamıs

Adam sallamamış doğru söylemiş
    Bende 4 GB ram Kullanıyorum XP işletim sisteminde
    Biosda 4 görüyor Sistemde 3,50 Xp 3 değil 3,50 yi görüyor
    512 Mbsini görmüyor oda işletim sisteminden kaynaklanıyor
    Bana göre sorununuz yok Kafaya takmadan kulanın makinayı ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

quote:

Orjinalden alıntı: caver

quote:

süper sallamıs

Adam sallamamış doğru söylemiş
    Bende 4 GB ram Kullanıyorum XP işletim sisteminde
    Biosda 4 görüyor Sistemde 3,50 Xp 3 değil 3,50 yi görüyor
    512 Mbsini görmüyor oda işletim sisteminden kaynaklanıyor
    Bana göre sorununuz yok Kafaya takmadan kulanın makinayı ;)

4 Gb performansı verir diye bas bayağı sallamış işte

• 4 gb performansı vermesede 3,5 verebilir
    devede kulak
  • bir milyon defa sorulan soru,arkadas bunu netten arastırsan 2 dakikada cevabını rahatça bulabilirdin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.