Şimdi Ara

16gb Ram 7,93 gb görünüyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar win 10 64 bit sistemimde 16 gb ram takılı ama kullanılabilir 7,93 görünüyor. Ramların yerlerini de değiştirdim ama 16 gb görünmesine rağmen ,kullanılabilir değişmedi. Düzelmesi için ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

16 GB RAM'iniz Varken Neden Sadece 7,93 GB Kullanılabilir?

Bilgisayarınızda 16 GB RAM kuruluysa ancak yalnızca 7,93 GB kullanabilir durumda olduğunu görüyorsanız, bunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Takılı RAM Miktarı: Bilgisayarınızda aslında 16 GB RAM takılı olabilirken, sisteminiz tarafından yalnızca 8 GB'ı kullanılabilir durumda bırakılabilir. Bu, şunlardan kaynaklanabilir:

• İşletim sistemi tarafından ayrılan bellek
      • Donanım aygıtı sorunları
      • BIOS yapılandırma ayarları
    • Kullanılabilir RAM: İşletim sisteminiz ve uygulamalarınız çalışırken, bir miktar RAM belleği işletim sistemi işlevleri, önbellek ve diğer arka plan işlemleri için kullanılır. Bunun sonucunda, tüm RAM bellek kullanılabilir durumda olmaz.

• Grafik Kartı: Bazı bilgisayarlarda, grafik kartları RAM olarak kullanılmak üzere sistem belleğinden bir miktar yer ayırabilir. Bu, kullanılabilir RAM miktarını daha da azaltabilir.

• Donanım Arızaları: Nadiren olsa da, donanım arızaları kullanılabilir RAM miktarını azaltabilir. Bu, arızalı bir RAM modülü veya anakart sorunlarından kaynaklanabilir.

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• BIOS'unuzu Kontrol Edin: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında, tüm RAM'in tanındığından ve etkinleştirildiğinden emin olun.
    • Bellek Tanılama Aracını Çalıştırın: Bilgisayarınızda, RAM belleğindeki hataları algılamak ve onarmak için tasarlanmış bir bellek tanılama aracı olmalıdır. Bu aracı çalıştırın ve herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edin.
    • Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Grafik kartınızın sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan sürücüler, sisteminizin RAM'i düzgün kullanmasına engel olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir bilgisayar teknisyenine danışmayı düşünün.

Bu sorun giderme adımlarını izledikten sonra, kullanılabilir RAM miktarınızın artması ve 16 GB RAM'inizin tamamını kullanabilmeniz gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windows 10 64 bit zaten ram fazla kullanır bana şey söyle sanal makine kurulu mu bilgisayarda ve kaç ram miktarı atadın
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Hayır sanal makine falan kurulu değil.. nasıl kurulacağını da bilmiyorum zaten
  • mokko kullanıcısına yanıt
    Belki çözmez ama şunu dene başlat yerinde arama çubuğuna %temp% yaz bu klasörde geçici dosyalar bulunur hepsini sil ne olduğuna bakmaksızın korkma birşey olmaz
    Yaptım ama değişmedi maalesef
    Görev yöneticisi Gir yükselmeye başlayınca bana neyin yükseldiğini söyle görev yöneticisi girmek için ekranın altında yatay sütun olur ona sağ bas görev yöneticisi der ona tıkla
    Cpu %2 bellek %48 disk %1 ağ %17 ve gpu %0

Sadece bellek ve ağ %1 azalıp artıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bellek yerinde aşağılara in ne kullanıyor belleği bak
    415 mb ile chrome kullanıyor
  • Aslında normal kullanım neden oluyor acaba çözemedim durum değişmezse en basit yol format
    İnternette araştırdım biraz da, genel bir olay bu. Herkes farklı farklı çözmüş ama ben çözemedim.. biostan halledeyim dedim biosta memoryi aktif edeceğim bir yer yok

16gb = kullanılan+değişmiş+boşta(kullanılabilir) benim de 10,6 yazıyor bunda ne sorun var sadece kullanımın yüksek?

• 16gb Ram 7,93 gb görünüyor !!!

BIOS'unuzda RAM kaç gözüküyor? "Hızlı Başlatmayı Aç" tik varsa kaldırın ayaları kaydedin. Bilgisayarı normal bir şekilde kapatın ve yeniden başlatın.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Bu işlemde sonuç vermedi.. bu arada biosta falan her iki ram de gözüküyor. Yani slotlarda herhangi bi sorun yok
  • Anakart sorunu. Aynısını bende yaşıyorum. Bende de 8GB ram var bazen arada sırada kullanılabilir miktar 3.96GB oluyor. Bayağı uğraştım ram slotlarını fırça ile güzelce temizledim ramleri silgi ile slota giren kısımlarını sildim geri taktım 1 hafta 10 gün oldu hala sorun olmadı 8GB'ın tamamını görüyor sistem. Bir deneyin isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Anakart sorunu. Aynısını bende yaşıyorum. Bende de 8GB ram var bazen arada sırada kullanılabilir miktar 3.96GB oluyor. Bayağı uğraştım ram slotlarını fırça ile güzelce temizledim ramleri silgi ile slota giren kısımlarını sildim geri taktım 1 hafta 10 gün oldu hala sorun olmadı 8GB'ın tamamını görüyor sistem. Bir deneyin isterseniz.

Ama normalde 16gb görüyor ama kullanabilir ram düşük görünüyor.. Anakartta sorun olsa bence sadece 8 olanı görürdü diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokko

Ama normalde 16gb görüyor ama kullanabilir ram düşük görünüyor.. Anakartta sorun olsa bence sadece 8 olanı görürdü diye düşünüyorum

Alıntıları Göster

Şuan o sorun bende de var hocam çözemedim halen. Çözümü bulursanız beni de etiketleyin. 8GB ram var bios sorunsuz görüyor windows açılınca 4GB kullanıyor sadece.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.