Şimdi Ara

2K Monitör mü 4K Monitör mü Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Rog Strix RX 590 ekran kartım var, çok fazla oyun oynayan biri değilimdir. Arkadaşlar ile DOTA 2, WOW ara ara da BF V oynuyoruz. Ancak çok fazla film ve dizi izliyorum özellikle Netflix'i çok kullanıyorum. Bu yüzden 4K monitör alıp HDR içerikleri de izleyebilirim diye düşünüyorum.
    Sorum şu; Şu an kullandığım monitörüm de (sıvı sızıntısı ya ölü pixel bilmiyorum) olmaya başladı ve düzeltemiyorum. Bu yüzden 4K 60Hz bir monitör almayı düşünüyorum, bir sorun olur mu? siz ne tavsiye edersiniz?
    4K monitör alıp oyunlarda 2K çözünürlük kullansam görüntü çok mu kötü olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furerg -- 16 Temmuz 2019; 17:46:21 >

• Ben 2k aldım az önce 2k iyidir. Oyunlarda kısmak bence görüntünün keskinliğini bozacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bir yandan 4K HDR içerik izlemek var.
  • Ekran kartın destekliyorsa kesinlikle 4K almalısın bence, Sadece oyun odaklı düşünmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: furerg

Ama bir yandan 4K HDR içerik izlemek var.
    Ne yardan ne serden vazgeçmem demek olmuyor maalesef. Hele de böyle uç noktalara gelince.

Ancak önceliklerinizi belirtmişsiniz. Fazla oyun oynamayan birisi olarak hatta fps tarzını da çok oynamıyorsunuz belli ki. Ana amaç film dizi ise tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Yine de bir yerde deneyimleme şansınız varsa daha emin olmak için deneyebilirsiniz. 2K 'nın görsellik kalitesi belki size yeterli gelecektir.

Ayrıca oyun performansı daha iyi olan bir modele de yönelebilirsiniz belki tercihinize bağlı. Yani uygun fiyatlı 4k bakıyorsanız oyun performansı olarakta daha düşük özelliklere sahip olma ihtimali olabilir.

Monitör almak zor iş bende uğraşıyorum bu aralar :) Kafalar karışıyor.

• Aynen öyle ama sanırım 4K bir monitöe alıcam, gerekirse oyunlarda 2K çözünürlüğe çekerim.
  • En mantıklı cözüm o .Ancak tazeleme oranlarınıda goz ardı etmemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4K 60Hz üstü monitörlerin fiyatları uçuk, birde 4K da 60 FPS üstüne çıkacak bir kart değil elimde kart zaten
  • Bnde senin gibi ikisi arasinda cok gidip geldim. Cok kafa patlattim. Sana edindigim tecrubeye gore 2k 144 hz bir monitor tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siicario

Bnde senin gibi ikisi arasinda cok gidip geldim. Cok kafa patlattim. Sana edindigim tecrubeye gore 2k 144 hz bir monitor tavsiye ederim.
    2K bir monitörde Netflix, Hulu, HBO gibi platformlardan 4K içerik izleyemem ama
  • Netflix önemliyse 2k tavsiye etmem.27 inç 2k monitörde görüntü kumlu gibi oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wodka_

Netflix önemliyse 2k tavsiye etmem.27 inç 2k monitörde görüntü kumlu gibi oluyor.
    Deneyimlemedim, çevremde var 2K kullanan ama dediğin gibi bir görüntüyle karşılaşmadım. Tavsiyene uyucam, zaten yine 28" 4K bir monitör alabilecem sanırım.
  • furerg kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı 2k monitörler 4k çözünürlük destekliyor yani 4k yapıp 4k içerik izlersiniz, bence monitörü ne amaçla kullanacaksınız ona göre 2k 144hz yada 4k 60hz alın. Misal konsol için alacaksanız 4k monitör almanız daha mantıklı, fakat pc de rekabetçi oyunlar oynuyorsanız 2k 144hz daha mantıklı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne var ki çok iyi film/dizi şu ara Netflixte?Bence bu sorunun cevabı bu monitor olayından çok daha önemli.
  • Hocam selamlar,

3 yıl PG278Q kullanıcısı olarak sana şöyle bir tavsiye verebilirim.

27" 2K monitör ciddi anlamda her türlü işini görür. Film veya dizilerin kumlu görünmesinin nedeni Netflix (tam bilmiyorum ama böyle sanırım) TV harici cihazlara full hd veriyor. TV lerde dizi başlamadan sol üst köşede 4K ibaresini görebiliyorken PC Monitörde ben hiç göremedim. Bir de altyazı sebebi ile normal izleme mesafesine göre daha yakın izlediğimiz için o pütürleri görmemiz çok normal.

28-30" arası 4K monitör de alabilirsin. Ama şunu kesinlikle söylemem lazım. Bir monitörün doğal çözünürlüğü ne ise en keskin görüntüyü onda alırsın. Ben 27" monitörümde 2K doğal çözünürlük alırken bir kere "dur lan 1080p deneyeyim belki fps artar" düşüncesi ile çözünürlüğü değiştirdim. Çözünürlüğü 2K ya geri çekmem 5sn falan sürdü. Böyle iğrenç çamur bir görüntü olamaz. 3 yıl boyunca hep 2K oynadım. 2K alıp 4K çözünürlüğe çıkartmakta mantıklı değil. Doğal çözünürlüğün dışına çıkılmaması taraftarıyım.

Ek olarak anladığım kadarıyla MS süreleri vs senin için pek bir şey ifade etmiyor.

Bana kalırsa 4K (İnç konusunu tamamen sana bırakıyorum ama minimum 28" olması şart) IPS bir monitör alman senin için hem daha ileriye dönük hem daha güzel bir seçim olur. 590 kartını deneyimlemedim hiç okumadımda ama çok üzeceğini sanmam.

• wodka_ kullanıcısına yanıt
    Monitör modeli nedir?

• Söylemeyi unutmuşum, 4K bir monitör aldıktan sonra gözlerin özellikle 1080p yi hiç ama hiç beğenmeyecek.1080p nin her şeyi kusurlu gibi gelecek.

2K yı da çok beğenmeyeceksin.

Bundan sonraki hayatın 4K monitör/tv üzerine kurulu olacak.

• Dün 3288 liraydı, 2751 liraya düşmüş
    www.vatanbilgisayar.com
    LG 27'' 27UK650-W IPS 4K HDR HDMIX2 DP Pivot Ayarlı LED Beyaz Monitör - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/lg-27-27uk650-w-ips-4k-hdr-hdmix2-dp-pivot-ayarli-led-beyaz-monitor.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.