Şimdi Ara

2K 144Hz G-Sync 27' IPS Monitör Tavsiyesi - Uzun soluklu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
7.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, yaklaşık son bir kaç aydır başlıkta belirttiğim sekilde bir arayışa girdim. Hem grafik işiyle hem de oyunlarla aram oldukça iyi olduğu için monitörümü upgrade etmek istiyorum.
    Öncelikle kullanacağım sistem;

    Asus ROG Crosshair VI HERO
    AMD Ryzen 7 1700
    2x8GB DDR4 2400Mhz
    MSI GTX 1080 Gaming X
    Samsung EVO 860 SSD

    Ve suan da kullanmış olduğum monitörüm de, Asus VX279H ; 27" 5ms 60Hz IPS bir monitör..

    Peki ne bekliyorum ya da ne arıyorum?

    Ekran çözünürlüğümü 2K ya çıkartmak istiyorum. 4K da gözüm yok zaten bu sistemle beslemem de çok sağlıklı olmaz, 1080 yanına bi yoldaş ister ekranı terletebilmem için..
    Mevcut monitörüm 60Hz ve özellikle FPS oyunlarda ve günlük kullanımda kullanım zevkimi bir tık daha arttırmak için +100Hz Monitör aramaktayım.
    Panel tipi olarak tabii ki Photoshop'ta bol bol fotoğraf işlediğim için IPS panelden şaşamıyorum.
    Tepki süresi olarak da 4-5ms arasında bir senecekten baska alternatifim olmadığını biliyorum.
    G-Sync olursa da olur, olmasa da olur. Çip olaylarından üstüne bayağ bir fiyat bindiriyorlar sağolsunlar çünkü..
    Renk gamutu olarak genelde 8bit paneller mevcut, 10bit olursa da tadından yenmez hani %100 sRGB alsak..
    Son olarak ekran boyutunda da, 27" den aşağı inmek istemiyorum alıştığım için. 27" ve 35" ultrawide arasında her türlü canavara kapım açık.

    Vallahi daha ne anlatayım. Bütçe de tabii bunlara göre biraz kabarık tutmaya çalışıyorum ama 3-4k TL max düşünüyorum.. Önceliğim temiz ikinci el den yana olacak. Olmadı taksitle bi böbrek verip gireceğiz.

    Benden bu kadar, değerli yorumlarınız beklerim:)
    Son olarak incelediğim bir kaç monitör modeli;

    ASUS 34" PG348Q
    Acer xb271hu
    ASUS 27" PG279Q
    Viewsonic XG2703-GS
    HP 35" OMEN X (X3W57AA)

    Sevgiler..







  • Elimden geldiğince cevap vereyim hocam.

    1. AHVA paneller IPS-like olarak geçer. Panel olarak nispeten daha hızlı bir panel olmakla beraber renk gösterimi olarak IPS kadar başarılı değildir ama oldukça yakındır. Sorun olarak da IPS ile aynı sorunları taşır. En belirgin sorunlar arka ışık sızması ve IPS parlamasıdır. Panelden panele değişir. VA panel ise bu panellere göre daha iyi kontrast vermekle beraber renk gösterimi ve görüş açısı olarak daha dardır. Gri-Gri geçişlerinde tepki süresi IPS'ten kötüdür. VA ekranlarda ghosting/smearing problemi vardır/olabilir. IPS kullandıktan sonra en kötü geçiş TN panele olur. Kaliteli bir VA panel IPS aratmaz diyemem ama renk gösterimi, kontrasti parlama, ekran bulaşması konularında tercih yapmalısınız.

    2. 60Hz ile 144Hz arası fark oldukça barizdir. Bazı kişiler fark göremiyorum dese de açıkası bence çok net bir fark var. Günlük kullanımda fare imlecinin hareketi, pencere geçişleriden tutun oyunlarda yüksek tazeleme hızının faydasını görür ve keyfine varırsınız.

    3. Şimdiye kadar kavisli ekran kullanmadım. 34 inch düz idi. Bir süre sonra uymadı sattım. Kavisli ekranları sadece Vatanbilgisayar vs. inceledim. 27 inç için çok fark etmeyebilir ama 32/34/35 için bence gerekli. Kavis de 1800R ve altı olmalı. Tabi şu da var. Kullanım amacına göre faydası veya zararı olabilir. Resim/görüntü işleme vs. açısından işi bozabilir. Çünkü köşelerden ekranın ortasına doğru derinlik hissi farklı olacak. Kullanıp görmek lazım. Belki de ne faydası ne de zararı olacaktır. Oyunlar açısından ultra-geniş ekran kesinlikle güzel bir kullanım tecrübesi sunmuştu bana. Şu an onu aramıyor değilim. Olası bir ekran geçişi öncesi 32 inch kavisli 16:9 ekranları da test edeceğim.

    4. Sync teknolojileri kartınızın bastığı frame ile ekranın gösterdiği frame arasındaki ayarlamaları yaparak ekran yırtılması (tearing) dediğimiz olayı engeller temelde. Bu da daha pürüzsüz (smooth) bir görünüm verir. AMd bunu yazılımsal olarak yaparken Nvidia özel donanım ile yapıyor. İsterse Nvidia Freesync destekler ama tabi ki istemeyecektir. Eğer kartınız oynadığınız oyunda ekranın tazeleme hızında veya daha yüksek bir FPS basabiliyorsa sync devreye girecek bir durum yok. Lazım olduğu yer daha düşük kaldığı durumlar. GTX 1080 2K çözünürlükte 144 FPS çoğu oyunda veremez. Gerçi öyle bir ayar kasarsınız ki 1080Ti da veremez. Ama Nvidia kart varken Gsync olan bir ekran almak daha makul olmakla beraber monitörler ekran kartlarına göre daha uzun süreli kullanıldıklarından ona göre öncelik verilmeli bence. Eğer 2K 144Hz bir monitör alacaksanız AMD tarafından Vega 56 ve Vega 64 kart mantıklı olacaktır ama onlar da piyasanın durumundan dolayı zor bulunuyor ve pahalı oluyor. Eğer ekran kartını değiştirmem derseniz Gysnc bir model alın. GTX 1080 güçlü bir kart. Eğer Freesync model alırsanız sync teknolojisinden yararlanmadan kartın gücüne dayalı olarak da ekranı kullanabilirsiniz.

    5. Çoğu durumda şu kart şu ekranın hakkını verir diye değerlendirme yapıyoruz ve ona göre konuşacak ise 2K 144Hz ekranın hakkı Nvidia tarafında 1080Ti ve AMD tarafından Vega 64'tür. Ama bunlar çok ideal şartlar. Güzel bir Gsync cihaz alabilecek kişi zaten 1080Ti da alabiliyor genelde. Kart iyi performanslı olduğundan yeri geliyor zaten sync teknolosini kullanmaya gerek kalmıyor. bu bir ikilem. Ama dediğim gibi monitör uzun soluklu bir donanım olduğundan ve ekran kartları da oldukça pahalı olduğundan ilerleyen yıllarda 2K 144Hz bir cihaz için 1080Ti dahi olsa sync imkanlarından faydalanacaktır.

    6. Viewsonic markadan ziyade Türkiye servisinden kaynaklı sorunlar yaşadı sanırım. Servis ölü piksel, ışık sızması vs. konularda pek yardımcı olmadı kullanıcılara. Münferit olarak birkaç konu açılmıştı. Sorun sayısı olarak baksanız Asus için daha fazladır çünkü daha fazla satılmıştır.

    7. IPS panel olarak bu yıl LG Nano IPS ekranlı modelleri sunacak. LG IPS olarak oldukça başarılıdır. Yukarıda bahsettiğimiz AHVA paneller AU Optronics üretimidir. Bu sene için eldeki en iyi cihaz/paneller bunlar idi. 2018-2019'da yeni cihazlar çıkacak. Her yeni cihazda farklı sorunlar olabiliyor. Mesela 2000 USD fiyat ile sipariş alan 4K 144Hz Gsync HDR panelli Asus PG27UQ için de Halo etkisi sorunu var gibi gözüküyor. Ama daha detaylı incelemeler çıkmadı.
    Şu an Viewsonic XG-2703GS kullanıyorum. Cihazdan memnunum. IPS ekranlarda BLB ve IPS Glow gibi sorunlar genelde az veya çok oluyor. Bazıları fazla olduğundan kabul edilecek durumda olmuyor ama bazıları da oldukça az seviyede olduğundan hiç sorun olmuyor. IPS ekran bakarken öncelikle bunu bilmekte yarar var.

    Model alternatiflerinizde 27 inch 16:9 ve 34/35 inch 21:9 ekranlar var. Öncelikle buna karar vermek gerekir. İkisi de farklı kullanım tecrübesi sunar.

    Ben daha önceden düz 34 inch kullandım. Açıkçası kavis olmadan bana pek kullanışlı gelmedi. Şu an kullandığım 27 inch ekran da bir süre sonra ufak gelmeye başladı.

    Monitörleri en azından Vatanbilgisayar gibi bir yerde canlı olarak görün ama yine de son durum bir süre kullandıktan sonra ortaya çıkıyor.

    PG348Q oldukça güzel bir cihaz ama 100Hz native değil. Panel normalde 60Hz (farklı kaynaklarda 75Hz olarak da geçiyor) ama 100Hz OC olabiliyor. Ayrıca kavis 3800R. Gsync aralığı 30-100.

    Açıkçası bu seviyede bir cihaz alacak olsam en azından Dell Alienware AW3418DW (Acer olanına göre daha çok öneriliyor) veya Acer X34P modellerini de hesaba katardım. Bu paneller yeni nesil, native 100Hz (OC ile 120Hz), 1900R kavisli 30-120 Gsync aralığına sahip.

    Kişiden kişiye değişir ama açıkçası kavisli olacaksa 1800R üzeri bana pek kavisli gibi gelmiyor.

    Eğer kriterlere HDR da eklenirse henüz çıkmayan ve yıl sonuna doğru çıkacak gibi duran Asus Rog PG35VQ ve Acer Predator X35 modelleri de var. Ultrawide QHD, 200Hz, Gsync, HDR. Bunlar VA ekran. IPS değil. Daha test vs. yok zaten ama ilk akla gelebilecek olumsuzluklar IPS ekranlara göre daha dar yandan görüş açısı ve olası ghosting konuları olabilir. Ama IPS ekranlara göre bleed ve glow açısından daha sorunsuz olacaklardır.

    Not1: Mevcut durumda belirttiğiniz bütçe istediğiniz özelliklerde 27 inch modeller olur ama 34-35 inch modeller pek olası durmuyor. Forumda 4500-5000TL'ye birkaç tane PG348Q var. 3-4K arası bu modeli bulursanız bence kesinlikle alınabilir. Ama 5K ve üzeri fiyatlar için yeni modelleri beklerdim. Sıfır olarak alacaksanız zaten bütçeyi 7-8KTL'ye çıkartmanız gerekecek.

    Not2:

    27 inch olan modeller hakkında aşağıdaki reddit konularında güzel bilgiler var. Asus, Acer ve Viewsonic modelleri arasından yurt dışında gördüğüm kadarıyla Viewsonic ve Acer daha çok öne çıkıyor ama Asus marka algısı ve ürünün tasarımı açısından daha çok tercih ediliyor sanırım. Aslında 3 model de aynı panel ve bu noktada ürünü farklılaştıran asıl konu kalite kontrol olacaktır.
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6m7kut/is_viewsonic_xg2703gs_the_best_ips_gaming_monitor/
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6bvj7a/asus_pg279q_vs_acer_xb271hu_vs_viewsonic_xg2703gs/

    Not3: Söz konusu monitörleri kullanmak için GTX 1080 yetersiz olmamakla birlikte hakkını verecekseniz 1080Ti ile kullanmak gerekiyor (oyunlarda).

    Not4: Biraz uzun oldu cevap. Yardımcı olayım derken umarım kafanızı daha çok karıştırmadım :)
  • acer i tr de sıfır bulabilirsen acer 1. sırada. onu bulamazsan 279q ya bakabilirsin. 348q butcenizi fazlasıyla geciyor 6000 tl lik monitor suan 7400 lere cıktı fiyatı.gerci 279q ve acerinde fiyatları 5000 ler civarında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    acer i tr de sıfır bulabilirsen acer 1. sırada. onu bulamazsan 279q ya bakabilirsin. 348q butcenizi fazlasıyla geciyor 6000 tl lik monitor suan 7400 lere cıktı fiyatı.gerci 279q ve acerinde fiyatları 5000 ler civarında.
    Acer'den garanti konusunda biraz tırsmıyor değilim, eski laptopum acerdi ve psiko bir servis yönetimine sahipler. dediğiniz gibi 348q fiyatı topladıgım kasayla aynı paraya geliyor neredeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GurkanGunduz

    Acer'den garanti konusunda biraz tırsmıyor değilim, eski laptopum acerdi ve psiko bir servis yönetimine sahipler. dediğiniz gibi 348q fiyatı topladıgım kasayla aynı paraya geliyor neredeyse.

    Alıntıları Göster
    samsung chg70 2k lık olanı cak gec.monitor işi kasa toplamaktan sıkıntılı.kafayi yedirtir insana.samsung panel konusunda cok iyi.ve bu model gayet guzel bir model.her şey var nerdeyse.
  • 279Q kullanıyorum gayet de memnunum en ufak bir sorun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    samsung chg70 2k lık olanı cak gec.monitor işi kasa toplamaktan sıkıntılı.kafayi yedirtir insana.samsung panel konusunda cok iyi.ve bu model gayet guzel bir model.her şey var nerdeyse.

    Alıntıları Göster
    VA panel hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? IPS kullandığım için şuan merak ediyorum açıkcası ürün güzel geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GLOCK-19

    279Q kullanıyorum gayet de memnunum en ufak bir sorun yok.
    279q 5000 tl oldu hocam.adam 3 4 k demiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GLOCK-19

    279Q kullanıyorum gayet de memnunum en ufak bir sorun yok.
    Şuan favorimde o var beklemedeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GurkanGunduz

    Şuan favorimde o var beklemedeyim.

    Alıntıları Göster
    valla amatorce ogrendiklerimi paylasıyım. ıps panelden sonra teklonojik anlamda uretilen bir panel duru.tn panel den iyi ips panelden bir tık aşagısı.ancak ips panel kadar kullanıcıların sorun yaşadıgı baska bir panel turu yok.ips panel in sabıkası cok kabarık.simdiye kadar simsiyah ısık sızmasız bir ips panel hala yok .va paneller siyahları daha siyah veriyor.ısık sızması sorunu yok.ancak va panelde dort dortluk degil.ips panelin va panelden ustun oldugu ozellikler var.va panelinde ips panelden ustun oldugu ozellikler var.ancak va pandelde hdr ve q dot teklonojisi ile birlesince guzel bişey cıkıyor ortaya.bildiklerim bunlar.:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

    valla amatorce ogrendiklerimi paylasıyım. ıps panelden sonra teklonojik anlamda uretilen bir panel duru.tn panel den iyi ips panelden bir tık aşagısı.ancak ips panel kadar kullanıcıların sorun yaşadıgı baska bir panel turu yok.ips panel in sabıkası cok kabarık.simdiye kadar simsiyah ısık sızmasız bir ips panel hala yok .va paneller siyahları daha siyah veriyor.ısık sızması sorunu yok.ancak va panelde dort dortluk degil.ips panelin va panelden ustun oldugu ozellikler var.va panelinde ips panelden ustun oldugu ozellikler var.ancak va pandelde hdr ve q dot teklonojisi ile birlesince guzel bişey cıkıyor ortaya.bildiklerim bunlar.:)

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, internette de biraz karıştırdım. aynı sizin dediğinize benzer yanıtlar gördüm ben de. VA panelleri de gözüme kestirdim ama onunda AHVA sı mahvası var bir ton:) Bir bulabilirsem ..




  • Şu an Viewsonic XG-2703GS kullanıyorum. Cihazdan memnunum. IPS ekranlarda BLB ve IPS Glow gibi sorunlar genelde az veya çok oluyor. Bazıları fazla olduğundan kabul edilecek durumda olmuyor ama bazıları da oldukça az seviyede olduğundan hiç sorun olmuyor. IPS ekran bakarken öncelikle bunu bilmekte yarar var.

    Model alternatiflerinizde 27 inch 16:9 ve 34/35 inch 21:9 ekranlar var. Öncelikle buna karar vermek gerekir. İkisi de farklı kullanım tecrübesi sunar.

    Ben daha önceden düz 34 inch kullandım. Açıkçası kavis olmadan bana pek kullanışlı gelmedi. Şu an kullandığım 27 inch ekran da bir süre sonra ufak gelmeye başladı.

    Monitörleri en azından Vatanbilgisayar gibi bir yerde canlı olarak görün ama yine de son durum bir süre kullandıktan sonra ortaya çıkıyor.

    PG348Q oldukça güzel bir cihaz ama 100Hz native değil. Panel normalde 60Hz (farklı kaynaklarda 75Hz olarak da geçiyor) ama 100Hz OC olabiliyor. Ayrıca kavis 3800R. Gsync aralığı 30-100.

    Açıkçası bu seviyede bir cihaz alacak olsam en azından Dell Alienware AW3418DW (Acer olanına göre daha çok öneriliyor) veya Acer X34P modellerini de hesaba katardım. Bu paneller yeni nesil, native 100Hz (OC ile 120Hz), 1900R kavisli 30-120 Gsync aralığına sahip.

    Kişiden kişiye değişir ama açıkçası kavisli olacaksa 1800R üzeri bana pek kavisli gibi gelmiyor.

    Eğer kriterlere HDR da eklenirse henüz çıkmayan ve yıl sonuna doğru çıkacak gibi duran Asus Rog PG35VQ ve Acer Predator X35 modelleri de var. Ultrawide QHD, 200Hz, Gsync, HDR. Bunlar VA ekran. IPS değil. Daha test vs. yok zaten ama ilk akla gelebilecek olumsuzluklar IPS ekranlara göre daha dar yandan görüş açısı ve olası ghosting konuları olabilir. Ama IPS ekranlara göre bleed ve glow açısından daha sorunsuz olacaklardır.

    Not1: Mevcut durumda belirttiğiniz bütçe istediğiniz özelliklerde 27 inch modeller olur ama 34-35 inch modeller pek olası durmuyor. Forumda 4500-5000TL'ye birkaç tane PG348Q var. 3-4K arası bu modeli bulursanız bence kesinlikle alınabilir. Ama 5K ve üzeri fiyatlar için yeni modelleri beklerdim. Sıfır olarak alacaksanız zaten bütçeyi 7-8KTL'ye çıkartmanız gerekecek.

    Not2:

    27 inch olan modeller hakkında aşağıdaki reddit konularında güzel bilgiler var. Asus, Acer ve Viewsonic modelleri arasından yurt dışında gördüğüm kadarıyla Viewsonic ve Acer daha çok öne çıkıyor ama Asus marka algısı ve ürünün tasarımı açısından daha çok tercih ediliyor sanırım. Aslında 3 model de aynı panel ve bu noktada ürünü farklılaştıran asıl konu kalite kontrol olacaktır.
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6m7kut/is_viewsonic_xg2703gs_the_best_ips_gaming_monitor/
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6bvj7a/asus_pg279q_vs_acer_xb271hu_vs_viewsonic_xg2703gs/

    Not3: Söz konusu monitörleri kullanmak için GTX 1080 yetersiz olmamakla birlikte hakkını verecekseniz 1080Ti ile kullanmak gerekiyor (oyunlarda).

    Not4: Biraz uzun oldu cevap. Yardımcı olayım derken umarım kafanızı daha çok karıştırmadım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Mayıs 2018; 10:34:47 >




  • n11'de sıfır 4.200 TL'ye bulabilirsin.
    2. el istersen forum da satan var 3.600 TL yazmış
    https://forum.donanimhaber.com/asus-rog-swift-pg279q-27-2560x1440-ips-165hz-g-sync--127867906
  • çok büyük paralar... bende pg279q kovalıyorum fakat fiyatı aşırı yüksek.
    s2716dg dell aldık 6 kişiden 5i iade etti çöp çıktı banding ışık sızması vb.. renkler ölü tn panel hiç iyi degil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Şu an Viewsonic XG-2703GS kullanıyorum. Cihazdan memnunum. IPS ekranlarda BLB ve IPS Glow gibi sorunlar genelde az veya çok oluyor. Bazıları fazla olduğundan kabul edilecek durumda olmuyor ama bazıları da oldukça az seviyede olduğundan hiç sorun olmuyor. IPS ekran bakarken öncelikle bunu bilmekte yarar var.

    Model alternatiflerinizde 27 inch 16:9 ve 34/35 inch 21:9 ekranlar var. Öncelikle buna karar vermek gerekir. İkisi de farklı kullanım tecrübesi sunar.

    Ben daha önceden düz 34 inch kullandım. Açıkçası kavis olmadan bana pek kullanışlı gelmedi. Şu an kullandığım 27 inch ekran da bir süre sonra ufak gelmeye başladı.

    Monitörleri en azından Vatanbilgisayar gibi bir yerde canlı olarak görün ama yine de son durum bir süre kullandıktan sonra ortaya çıkıyor.

    PG348Q oldukça güzel bir cihaz ama 100Hz native değil. Panel normalde 60Hz (farklı kaynaklarda 75Hz olarak da geçiyor) ama 100Hz OC olabiliyor. Ayrıca kavis 3800R. Gsync aralığı 30-100.

    Açıkçası bu seviyede bir cihaz alacak olsam en azından Dell Alienware AW3418DW (Acer olanına göre daha çok öneriliyor) veya Acer X34P modellerini de hesaba katardım. Bu paneller yeni nesil, native 100Hz (OC ile 120Hz), 1900R kavisli 30-120 Gsync aralığına sahip.

    Kişiden kişiye değişir ama açıkçası kavisli olacaksa 1800R üzeri bana pek kavisli gibi gelmiyor.

    Eğer kriterlere HDR da eklenirse henüz çıkmayan ve yıl sonuna doğru çıkacak gibi duran Asus Rog PG35VQ ve Acer Predator X35 modelleri de var. Ultrawide QHD, 200Hz, Gsync, HDR. Bunlar VA ekran. IPS değil. Daha test vs. yok zaten ama ilk akla gelebilecek olumsuzluklar IPS ekranlara göre daha dar yandan görüş açısı ve olası ghosting konuları olabilir. Ama IPS ekranlara göre bleed ve glow açısından daha sorunsuz olacaklardır.

    Not1: Mevcut durumda belirttiğiniz bütçe istediğiniz özelliklerde 27 inch modeller olur ama 34-35 inch modeller pek olası durmuyor. Forumda 4500-5000TL'ye birkaç tane PG348Q var. 3-4K arası bu modeli bulursanız bence kesinlikle alınabilir. Ama 5K ve üzeri fiyatlar için yeni modelleri beklerdim. Sıfır olarak alacaksanız zaten bütçeyi 7-8KTL'ye çıkartmanız gerekecek.

    Not2:

    27 inch olan modeller hakkında aşağıdaki reddit konularında güzel bilgiler var. Asus, Acer ve Viewsonic modelleri arasından yurt dışında gördüğüm kadarıyla Viewsonic ve Acer daha çok öne çıkıyor ama Asus marka algısı ve ürünün tasarımı açısından daha çok tercih ediliyor sanırım. Aslında 3 model de aynı panel ve bu noktada ürünü farklılaştıran asıl konu kalite kontrol olacaktır.
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6m7kut/is_viewsonic_xg2703gs_the_best_ips_gaming_monitor/
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6bvj7a/asus_pg279q_vs_acer_xb271hu_vs_viewsonic_xg2703gs/

    Not3: Söz konusu monitörleri kullanmak için GTX 1080 yetersiz olmamakla birlikte hakkını verecekseniz 1080Ti ile kullanmak gerekiyor (oyunlarda).

    Not4: Biraz uzun oldu cevap. Yardımcı olayım derken umarım kafanızı daha çok karıştırmadım :)
    hocam bugun acer disbiritorunu aradım.x27 nin ne zaman gelicegini bilgilendircekler arayarak.avrupada persembe gunu satışa sunuluyor artık.. x35 icinde bi yerde okudum 2020 yilinda uretime giricek demişler.insallah dogru degildir.




  • Acer X35/Asus PG35VQ bildigim kadariyla 2018 yili sonuna sarkti. Gerci Acer X27 ve Asus PG27UQ de sozde gecen sene cikacakti. 1 sene sarkti onlar da.

    Acikcasi bu modelleri Turkiye'ye getirdiklerinde satis oldukca sinirli kalacaktir. Bu doviz kuru ile 10-12K TL civarinda olur fiyatlar.

    Ben kendi adima 6K TL/1300-1500USD/1200-1300Euro gibi bir sinir koydum monitor icin ki bunlar bile cok rakamlar aslinda.

    Donanim fiyatlari acisindan isin suyu iyice cikti. Keyif almaktan cok donanim fetisine bagladik valla.

    TR'de bu cihazlari almam acikcasi. Gerci boyle deyip sonra veriyoruz odunu karta :)

    Yurtdisina gitme ihtimalim var. O zaman zaten almadan once birkac dakika dusunur ve sonra tetigi cekerim gurbet ellerde:)
  • gecen sene x27 cıkacaktı bu seneye sarktı.x35 in hala uretim hakkında hic adı bile geçmiyor.yarın newegg e x27 in satışı başlıyor.amazonda geri kalmaz heralde.tr ye ne zaman gelir belli degil. ben ecer disbiritorunun iyi calıstıgını dusunmuyorum.sebebi bundan onceki pradetor serisi tr ye cok az stok geldi.(27 35 inc ips modeller) acer modelleri tukenince asus tr de bu işin kaymagını topladı.cok sattılar.

    10 12 k bir monitore para baglamak ne kadar dogru bilinmez. 1 2 yıl sonra yarı fiyatina duser bu urunler.hele x35 15 ile 18 k cıvarında olur tr pazarında.onada kim alir bilinmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Şu an Viewsonic XG-2703GS kullanıyorum. Cihazdan memnunum. IPS ekranlarda BLB ve IPS Glow gibi sorunlar genelde az veya çok oluyor. Bazıları fazla olduğundan kabul edilecek durumda olmuyor ama bazıları da oldukça az seviyede olduğundan hiç sorun olmuyor. IPS ekran bakarken öncelikle bunu bilmekte yarar var.

    Model alternatiflerinizde 27 inch 16:9 ve 34/35 inch 21:9 ekranlar var. Öncelikle buna karar vermek gerekir. İkisi de farklı kullanım tecrübesi sunar.

    Ben daha önceden düz 34 inch kullandım. Açıkçası kavis olmadan bana pek kullanışlı gelmedi. Şu an kullandığım 27 inch ekran da bir süre sonra ufak gelmeye başladı.

    Monitörleri en azından Vatanbilgisayar gibi bir yerde canlı olarak görün ama yine de son durum bir süre kullandıktan sonra ortaya çıkıyor.

    PG348Q oldukça güzel bir cihaz ama 100Hz native değil. Panel normalde 60Hz (farklı kaynaklarda 75Hz olarak da geçiyor) ama 100Hz OC olabiliyor. Ayrıca kavis 3800R. Gsync aralığı 30-100.

    Açıkçası bu seviyede bir cihaz alacak olsam en azından Dell Alienware AW3418DW (Acer olanına göre daha çok öneriliyor) veya Acer X34P modellerini de hesaba katardım. Bu paneller yeni nesil, native 100Hz (OC ile 120Hz), 1900R kavisli 30-120 Gsync aralığına sahip.

    Kişiden kişiye değişir ama açıkçası kavisli olacaksa 1800R üzeri bana pek kavisli gibi gelmiyor.

    Eğer kriterlere HDR da eklenirse henüz çıkmayan ve yıl sonuna doğru çıkacak gibi duran Asus Rog PG35VQ ve Acer Predator X35 modelleri de var. Ultrawide QHD, 200Hz, Gsync, HDR. Bunlar VA ekran. IPS değil. Daha test vs. yok zaten ama ilk akla gelebilecek olumsuzluklar IPS ekranlara göre daha dar yandan görüş açısı ve olası ghosting konuları olabilir. Ama IPS ekranlara göre bleed ve glow açısından daha sorunsuz olacaklardır.

    Not1: Mevcut durumda belirttiğiniz bütçe istediğiniz özelliklerde 27 inch modeller olur ama 34-35 inch modeller pek olası durmuyor. Forumda 4500-5000TL'ye birkaç tane PG348Q var. 3-4K arası bu modeli bulursanız bence kesinlikle alınabilir. Ama 5K ve üzeri fiyatlar için yeni modelleri beklerdim. Sıfır olarak alacaksanız zaten bütçeyi 7-8KTL'ye çıkartmanız gerekecek.

    Not2:

    27 inch olan modeller hakkında aşağıdaki reddit konularında güzel bilgiler var. Asus, Acer ve Viewsonic modelleri arasından yurt dışında gördüğüm kadarıyla Viewsonic ve Acer daha çok öne çıkıyor ama Asus marka algısı ve ürünün tasarımı açısından daha çok tercih ediliyor sanırım. Aslında 3 model de aynı panel ve bu noktada ürünü farklılaştıran asıl konu kalite kontrol olacaktır.
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6m7kut/is_viewsonic_xg2703gs_the_best_ips_gaming_monitor/
    https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6bvj7a/asus_pg279q_vs_acer_xb271hu_vs_viewsonic_xg2703gs/

    Not3: Söz konusu monitörleri kullanmak için GTX 1080 yetersiz olmamakla birlikte hakkını verecekseniz 1080Ti ile kullanmak gerekiyor (oyunlarda).

    Not4: Biraz uzun oldu cevap. Yardımcı olayım derken umarım kafanızı daha çok karıştırmadım :)
    Hocam öncelikle ellerinize yüreğinize sağlık bu aydınlatıcı güzel yazınız için. İş temposunda fırsat buldukça bende araştırmaya çalışıyorum bir yandan. Aslında ben derdimi özetleyeyim kısaca çünkü ben beceremiyorum bu işi kararsızlık öldürüyor beni. Benim ilk olarak merak ettiğim bir kaç husus var ;

    1) IPS vs VA vs AHVA vsvs... bu paneller arasındaki en belirgin farklar? Uzun süredir IPS kullancısıyım bazen fotoğraf editlemem vs gerektiği için tercih etmiştim. VA tarzı bir panele dönsem beni renk konusunda ne kadar üzer ?
    2) 60Hz ile 100Hz/144Hz arasında beni ne kadar ileriye taşır? Ekran kartım şükür iyi olduğu için fps sıkıntısı yaşayacağımı sanmıyorum ama biraz da ekran kartını sömürmek istiyorum açıkçası.
    3) Curved ekran sizce ne kadar iyi 21:9' ları bir kenara bırakalım 27" Curved ve normal ekran arasında deneyimleyebildiğiniz birşeyler oldu mu?
    4) Ve son olarak piyasadaki Sync desteği sunan monitörlerin büyük kısmında AMD FreeSync bulunmakta ve aynı monitör dahi olsa nVidia reisin pahalı çiplerinden ötürü 500-600+... TL daha ucuza satılmakta. 144Hz bir Amd Freesync monitor aldığım taktirde, bende bu monitörün performansı ne şekilde olur?. G-Sync hakkaten bu kadar büyük iş midir :)

    Teşekkürler sunuyorum iyi forumlar diliyorum.



    Edit :
    quote:

    27 inch olan modeller hakkında aşağıdaki reddit konularında güzel bilgiler var. Asus, Acer ve Viewsonic modelleri arasından yurt dışında gördüğüm kadarıyla Viewsonic ve Acer daha çok öne çıkıyor ama Asus marka algısı ve ürünün tasarımı açısından daha çok tercih ediliyor sanırım. Aslında 3 model de aynı panel ve bu noktada ürünü farklılaştıran asıl konu kalite kontrol olacaktır.https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6m7kut/is_viewsonic_xg2703gs_the_best_ips_gaming_monitor/https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6bvj7a/asus_pg279q_vs_acer_xb271hu_vs_viewsonic_xg2703gs/

    Not3: Söz konusu monitörleri kullanmak için GTX 1080 yetersiz olmamakla birlikte hakkını verecekseniz 1080Ti ile kullanmak gerekiyor (oyunlarda).

    Not4: Biraz uzun oldu cevap. Yardımcı olayım derken umarım kafanızı daha çok karıştırmadım :)





    Viewsonic ile alakalı birz mide bulandırıcı konular gördüğümü hatırlıyorum o yüzden üstünü çizmiştim.. Aslında o noktada Türkiye'deki servis kalitesi ve dediğiniz gibi kalite kontrole kalıyor iş.

    Hakkını verecekseniz 1080Ti yazısı şuan korkutmadı değil beni
    Grafik yağ gibi bal gibi aksın diye çok bi kaşıntım yok aslında. BF4 de şuan full+full de 180-200fps geliyor,
    Forza Horizon 3 de full+full de 90fps civarındayım en düşük fps aldığım olsa gerek.
    GTA V ' de herşeyi full+full yaptığımda biraz sapıtıyor oyun çözemedim :) V-Sync den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

    Bu 144Hz nin FPS oyunlardaki etkisini merak ediyorum daha önce hiç deneyimleme şansım olmadığı için. Değer mi değmez mi.. Ya da 75-100Hz de aynı etkiye yardımcı olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GurkanGunduz -- 30 Mayıs 2018; 13:32:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GLOCK-19

    n11'de sıfır 4.200 TL'ye bulabilirsin.
    2. el istersen forum da satan var 3.600 TL yazmış
    https://forum.donanimhaber.com/asus-rog-swift-pg279q-27-2560x1440-ips-165hz-g-sync--127867906
    ilan bir yaşına bastı basacak ama bir güncelleme de göremedim doğrusu
  • Son bir ilave Asus PG279Q G-Sync teknolojisine sahip ve fiyatı da ona göre kazık,
    Asus - MG279Q 27.0" 2560x1440 144Hz Monitor Bu aynısının FreeSync' dan yemişi.

    Simdi monitöre etkisi bana etkisi ekran kartına vebali ne olur :) Bunu bulamadım internette mantıklı cevap alamadım hiçbir yerden.
  • GurkanGunduz kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince cevap vereyim hocam.

    1. AHVA paneller IPS-like olarak geçer. Panel olarak nispeten daha hızlı bir panel olmakla beraber renk gösterimi olarak IPS kadar başarılı değildir ama oldukça yakındır. Sorun olarak da IPS ile aynı sorunları taşır. En belirgin sorunlar arka ışık sızması ve IPS parlamasıdır. Panelden panele değişir. VA panel ise bu panellere göre daha iyi kontrast vermekle beraber renk gösterimi ve görüş açısı olarak daha dardır. Gri-Gri geçişlerinde tepki süresi IPS'ten kötüdür. VA ekranlarda ghosting/smearing problemi vardır/olabilir. IPS kullandıktan sonra en kötü geçiş TN panele olur. Kaliteli bir VA panel IPS aratmaz diyemem ama renk gösterimi, kontrasti parlama, ekran bulaşması konularında tercih yapmalısınız.

    2. 60Hz ile 144Hz arası fark oldukça barizdir. Bazı kişiler fark göremiyorum dese de açıkası bence çok net bir fark var. Günlük kullanımda fare imlecinin hareketi, pencere geçişleriden tutun oyunlarda yüksek tazeleme hızının faydasını görür ve keyfine varırsınız.

    3. Şimdiye kadar kavisli ekran kullanmadım. 34 inch düz idi. Bir süre sonra uymadı sattım. Kavisli ekranları sadece Vatanbilgisayar vs. inceledim. 27 inç için çok fark etmeyebilir ama 32/34/35 için bence gerekli. Kavis de 1800R ve altı olmalı. Tabi şu da var. Kullanım amacına göre faydası veya zararı olabilir. Resim/görüntü işleme vs. açısından işi bozabilir. Çünkü köşelerden ekranın ortasına doğru derinlik hissi farklı olacak. Kullanıp görmek lazım. Belki de ne faydası ne de zararı olacaktır. Oyunlar açısından ultra-geniş ekran kesinlikle güzel bir kullanım tecrübesi sunmuştu bana. Şu an onu aramıyor değilim. Olası bir ekran geçişi öncesi 32 inch kavisli 16:9 ekranları da test edeceğim.

    4. Sync teknolojileri kartınızın bastığı frame ile ekranın gösterdiği frame arasındaki ayarlamaları yaparak ekran yırtılması (tearing) dediğimiz olayı engeller temelde. Bu da daha pürüzsüz (smooth) bir görünüm verir. AMd bunu yazılımsal olarak yaparken Nvidia özel donanım ile yapıyor. İsterse Nvidia Freesync destekler ama tabi ki istemeyecektir. Eğer kartınız oynadığınız oyunda ekranın tazeleme hızında veya daha yüksek bir FPS basabiliyorsa sync devreye girecek bir durum yok. Lazım olduğu yer daha düşük kaldığı durumlar. GTX 1080 2K çözünürlükte 144 FPS çoğu oyunda veremez. Gerçi öyle bir ayar kasarsınız ki 1080Ti da veremez. Ama Nvidia kart varken Gsync olan bir ekran almak daha makul olmakla beraber monitörler ekran kartlarına göre daha uzun süreli kullanıldıklarından ona göre öncelik verilmeli bence. Eğer 2K 144Hz bir monitör alacaksanız AMD tarafından Vega 56 ve Vega 64 kart mantıklı olacaktır ama onlar da piyasanın durumundan dolayı zor bulunuyor ve pahalı oluyor. Eğer ekran kartını değiştirmem derseniz Gysnc bir model alın. GTX 1080 güçlü bir kart. Eğer Freesync model alırsanız sync teknolojisinden yararlanmadan kartın gücüne dayalı olarak da ekranı kullanabilirsiniz.

    5. Çoğu durumda şu kart şu ekranın hakkını verir diye değerlendirme yapıyoruz ve ona göre konuşacak ise 2K 144Hz ekranın hakkı Nvidia tarafında 1080Ti ve AMD tarafından Vega 64'tür. Ama bunlar çok ideal şartlar. Güzel bir Gsync cihaz alabilecek kişi zaten 1080Ti da alabiliyor genelde. Kart iyi performanslı olduğundan yeri geliyor zaten sync teknolosini kullanmaya gerek kalmıyor. bu bir ikilem. Ama dediğim gibi monitör uzun soluklu bir donanım olduğundan ve ekran kartları da oldukça pahalı olduğundan ilerleyen yıllarda 2K 144Hz bir cihaz için 1080Ti dahi olsa sync imkanlarından faydalanacaktır.

    6. Viewsonic markadan ziyade Türkiye servisinden kaynaklı sorunlar yaşadı sanırım. Servis ölü piksel, ışık sızması vs. konularda pek yardımcı olmadı kullanıcılara. Münferit olarak birkaç konu açılmıştı. Sorun sayısı olarak baksanız Asus için daha fazladır çünkü daha fazla satılmıştır.

    7. IPS panel olarak bu yıl LG Nano IPS ekranlı modelleri sunacak. LG IPS olarak oldukça başarılıdır. Yukarıda bahsettiğimiz AHVA paneller AU Optronics üretimidir. Bu sene için eldeki en iyi cihaz/paneller bunlar idi. 2018-2019'da yeni cihazlar çıkacak. Her yeni cihazda farklı sorunlar olabiliyor. Mesela 2000 USD fiyat ile sipariş alan 4K 144Hz Gsync HDR panelli Asus PG27UQ için de Halo etkisi sorunu var gibi gözüküyor. Ama daha detaylı incelemeler çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 30 Mayıs 2018; 14:51:29 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.