Şimdi Ara

2K 144Hz G-Sync 27' IPS Monitör Tavsiyesi - Uzun soluklu.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sync olayında; ekran kartınız 100fps veriyor monitör 60hz ise 60fps den sonrası hiç oluyor anlamına geliyor. Sync burada monitör ile ekran kartını eşleyerek kayıp yırtılma olmasını önlüyor. Mesela ben forza horizon 4 herşey ultra 70-80fps arası alıyorum oyunda monitörüm 144hz bir problem olmuyor. Ama fifa oynarken oyun 250fps oluyor ve monitörüm 144 olduğu için probleme yol açması gerekirken Gsync monitörüm olduğu için ekran kartı ile aralarında mevzuyu halledip bana temiz görüntü sağlıyorlar. Umarım açıklayabildim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlave; monitörüm viewsonic xg2703-gs 2K 144Hz IPS ; ekran kartım msi gtx1080. Maks çözünürlükte rahat oynayamadığım oyun olmadı henüz. 2K 60fps+ için ideal ikili olduğunu düşünüyorum. 4-5 ayı geçti sanıyorum çok memnunum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    Ekran karti/monitor ikilisinin guc/vasatlik durumuna gore yirtilmaya sebep olabilecek unsurlar var. Sync teknolojileri her iki durumda da ise yariyor aslinda.

    Monitor 60hz--> Ekran kartiniz istediginiz kadar frame gondersin cihaz en fazla 60 fps sergileyebilir.

    a. Ekran kartiniz o cozunurlukte/ayarlarda 60 fps degerinden daha az frame uretiyorsa monitor aradaki farki kapatmak icin "frame" uretir. Aradaki farki bu "sanal frameler" ile nasil kapatacagina karar vermesi lazim.

    b. Ekran kartiniz o cozunurlukte 60 fps degerinden daha yuksek frame uretiyorsa monitor en fazla 60fps gosterebilecegi icin gelen framelerden bazilarini gosteremeyecek. Hangilerini gostermeyecegine karar vermesi lazim.

    Vertical Sync (V-sync) ayari oyunun frame degerini monitorun tazeleme hizi degerine sabitler. Monitorunuz 60Hz ise ve oyunda V-sync acarsaniz en fazla 60 fps alirsiniz. Tabi ki ekran kartinizin monitorunuzun cozunurlugu ve oyunda sectiginiz ayarlar ile 60fps verebildigini varsayiyorum. Boylece ekran yirtilmasi (tearing) olmaz. Ama bu ayar gecikme (input lag) yasanir.

    Sync teknolojileri (Nvidia G-sync veya Amd Freesync) genel isimleri ile "adaptive sync"tir. Nvidia donanimsal olarak, AMD ise yazilimsal olarak bu "dinamik senkronizasyonu" uygular. Yapilan is ekran kartinizin FPS uretme hizi ile monitorun tazeleme hizi arasindaki dengeyi dinamik olarak kurmasidir. Boylece ekran yirtilmasi olmaz/en aza indirgenir.

    Bu teknolojiler yirtilmayi engellerken gecikmeyi de ortadan kaldirirlar/asgari seviye indirger.

    Ekran kartinin uretecegi frame degeri ile monitorun gosterebilecegi frame degeri dengelendiginden de goruntu daha duzgun (smooth) olur.

    27 inch 2K 144hz bir monitor GTX 1070 kapasitesinin uzerinde bir ekrandir. GTX 1070 o cozunurlukte guncel oyunlar icin 144 frame uretemez. Zorlanir. Eger G-sync yok ise yirtilma yasanir (Madde a) Gsync var ise dusuk bir kart ile yuksek ozellikli bir monitorde daha guzel bir oyun tecrubesi yasanir.

    Daha iyi bir kart aldiginizda (144Hz uzeri veren bir kart) da V-sync acmak yerine (cunku input lag yaratiyor) Gysnc yine daha iyi bir tecrube sunar. Bu sefer yaptigi ise ekran kartinin 144Hz'den fazla frame uretmesi ve monitoru zorlamasi yerine tam olarak 144 tane ve "daha dogru" frame uretmesi olacaktir. (Madde b)

    Kendi adima monitordeki sync teknolojisi ile ekran kartinin uyumlu olmasini tercih ediyorum. Nvidia kart kullaniyorsam G-sync monitor tercih ederim veya tam tersi.

    Ama burada butce gibi bir etken devreye girecek. O da kisiden kisiye degisir. Monitorler genelde diger bilesenlere gore cok daha uzun sure kullanilan donanimlar. O yuzden tercihi de ona gore yapmak gerekiyor diye dusunuyorum.

    2K 144hz GSync bir monitor ile asgari olarak GTX1070Ti/GTX1080 tercih ederim. Eger RT teknolojisi kesin isteniyorsa da RTX 2070/2080. 2080Ti cok ucuk fiyatli.

    AMD tarafinda ise ayni ama Freesync monitor icin zaten Vega 56/64 kartlardan baska secenek yok. AMD'nin 7nm ekran kartlari muhtemelen 2019 3.ceyrekten once cikmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Aralık 2018; 23:34:2 >




  • Ces 2019 da tanıtılacak monitörleri merak ediyorum az kaldı,onun dışında 4k için 27" mi 32" mi daha iyi olur kararsızım oyunlar için 27" ekstra netlik keskin görüntü sağlar ama masaüstünde ölçeklendirme kullanınca anca rahat kullanım sağlıyor 32" ninde yüksekliği fazla olduğundan ekran-göz mesafesini arttırmak gerekiyor 85-90 cm gibi kullanım gerektiriyor açıkçası yine büyük bir ihtimal 27" ye yönelirim.27" de ekrana bakma mesafem 60-65 cm civarı ve daha uzaktan ekrana bakmak istemem açıkçası.Mesafe arttıkça odaklanamıyorum gibi geliyor konsantrasyon bozuluyor sanki uzaktan seyrettiğim için psikolojik olarak kendini tv izler gibi hissettiriyor,bilmiyorum belki de 27" çok alıştım alışkanlıktandır bazı kullanan kişilerde 27" den sonra 32" ye alışınca 27" yi kullanamıyormuş küçük geliyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Mart 2019; 18:12:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Elimden geldiğince cevap vereyim hocam.

    1. AHVA paneller IPS-like olarak geçer. Panel olarak nispeten daha hızlı bir panel olmakla beraber renk gösterimi olarak IPS kadar başarılı değildir ama oldukça yakındır. Sorun olarak da IPS ile aynı sorunları taşır. En belirgin sorunlar arka ışık sızması ve IPS parlamasıdır. Panelden panele değişir. VA panel ise bu panellere göre daha iyi kontrast vermekle beraber renk gösterimi ve görüş açısı olarak daha dardır. Gri-Gri geçişlerinde tepki süresi IPS'ten kötüdür. VA ekranlarda ghosting/smearing problemi vardır/olabilir. IPS kullandıktan sonra en kötü geçiş TN panele olur. Kaliteli bir VA panel IPS aratmaz diyemem ama renk gösterimi, kontrasti parlama, ekran bulaşması konularında tercih yapmalısınız.

    2. 60Hz ile 144Hz arası fark oldukça barizdir. Bazı kişiler fark göremiyorum dese de açıkası bence çok net bir fark var. Günlük kullanımda fare imlecinin hareketi, pencere geçişleriden tutun oyunlarda yüksek tazeleme hızının faydasını görür ve keyfine varırsınız.

    3. Şimdiye kadar kavisli ekran kullanmadım. 34 inch düz idi. Bir süre sonra uymadı sattım. Kavisli ekranları sadece Vatanbilgisayar vs. inceledim. 27 inç için çok fark etmeyebilir ama 32/34/35 için bence gerekli. Kavis de 1800R ve altı olmalı. Tabi şu da var. Kullanım amacına göre faydası veya zararı olabilir. Resim/görüntü işleme vs. açısından işi bozabilir. Çünkü köşelerden ekranın ortasına doğru derinlik hissi farklı olacak. Kullanıp görmek lazım. Belki de ne faydası ne de zararı olacaktır. Oyunlar açısından ultra-geniş ekran kesinlikle güzel bir kullanım tecrübesi sunmuştu bana. Şu an onu aramıyor değilim. Olası bir ekran geçişi öncesi 32 inch kavisli 16:9 ekranları da test edeceğim.

    4. Sync teknolojileri kartınızın bastığı frame ile ekranın gösterdiği frame arasındaki ayarlamaları yaparak ekran yırtılması (tearing) dediğimiz olayı engeller temelde. Bu da daha pürüzsüz (smooth) bir görünüm verir. AMd bunu yazılımsal olarak yaparken Nvidia özel donanım ile yapıyor. İsterse Nvidia Freesync destekler ama tabi ki istemeyecektir. Eğer kartınız oynadığınız oyunda ekranın tazeleme hızında veya daha yüksek bir FPS basabiliyorsa sync devreye girecek bir durum yok. Lazım olduğu yer daha düşük kaldığı durumlar. GTX 1080 2K çözünürlükte 144 FPS çoğu oyunda veremez. Gerçi öyle bir ayar kasarsınız ki 1080Ti da veremez. Ama Nvidia kart varken Gsync olan bir ekran almak daha makul olmakla beraber monitörler ekran kartlarına göre daha uzun süreli kullanıldıklarından ona göre öncelik verilmeli bence. Eğer 2K 144Hz bir monitör alacaksanız AMD tarafından Vega 56 ve Vega 64 kart mantıklı olacaktır ama onlar da piyasanın durumundan dolayı zor bulunuyor ve pahalı oluyor. Eğer ekran kartını değiştirmem derseniz Gysnc bir model alın. GTX 1080 güçlü bir kart. Eğer Freesync model alırsanız sync teknolojisinden yararlanmadan kartın gücüne dayalı olarak da ekranı kullanabilirsiniz.

    5. Çoğu durumda şu kart şu ekranın hakkını verir diye değerlendirme yapıyoruz ve ona göre konuşacak ise 2K 144Hz ekranın hakkı Nvidia tarafında 1080Ti ve AMD tarafından Vega 64'tür. Ama bunlar çok ideal şartlar. Güzel bir Gsync cihaz alabilecek kişi zaten 1080Ti da alabiliyor genelde. Kart iyi performanslı olduğundan yeri geliyor zaten sync teknolosini kullanmaya gerek kalmıyor. bu bir ikilem. Ama dediğim gibi monitör uzun soluklu bir donanım olduğundan ve ekran kartları da oldukça pahalı olduğundan ilerleyen yıllarda 2K 144Hz bir cihaz için 1080Ti dahi olsa sync imkanlarından faydalanacaktır.

    6. Viewsonic markadan ziyade Türkiye servisinden kaynaklı sorunlar yaşadı sanırım. Servis ölü piksel, ışık sızması vs. konularda pek yardımcı olmadı kullanıcılara. Münferit olarak birkaç konu açılmıştı. Sorun sayısı olarak baksanız Asus için daha fazladır çünkü daha fazla satılmıştır.

    7. IPS panel olarak bu yıl LG Nano IPS ekranlı modelleri sunacak. LG IPS olarak oldukça başarılıdır. Yukarıda bahsettiğimiz AHVA paneller AU Optronics üretimidir. Bu sene için eldeki en iyi cihaz/paneller bunlar idi. 2018-2019'da yeni cihazlar çıkacak. Her yeni cihazda farklı sorunlar olabiliyor. Mesela 2000 USD fiyat ile sipariş alan 4K 144Hz Gsync HDR panelli Asus PG27UQ için de Halo etkisi sorunu var gibi gözüküyor. Ama daha detaylı incelemeler çıkmadı.
    Hocam yazınız hakkı birkaç sorum olacaktı,
    1.Ipslerin hepsinde ıps glow var mıdır?Sıfır ıps glowlu oyuncu monitörü var mı?Zamanında 3-4 tane ıps monitör iade ettim hepsinde bu meret vardır...
    Işık sızması bildiğim kadarıyla çerçevelerin baskı yapısından kaynaklanıyor.Siz yukarıda ıps kaynaklı demişsiniz...Bunu asus pg279 modelinde monitörü söküp,çerçeve kısımlarını köpükle kapatıp sıfır ışık sızmalı moniör haline getiren kullanıcılar zamanında paylaşmıştı.Bir kullanıcı bunu böyle pratik olarak çözebilirken,firma sahiplerinin halen inatla bu sorunu bitirmeye uğraşmamaları manidar..
    4.Freesync teknoloji yazılıma dayanan bir teknoloji,freesync 2 ile gsync neredeyse yakalandı,hatta aynı olduda denilebilir. Yalnız piyasada gsyncli monitör yok denecek kadar azaldı. Özellikle asus dışındaki firmalar habire freesynce monitörlere yatırım yapıp duruyor. Samsung chg70 modelinin gsyncli olanını o kadar çok bekledimki sonu hayal kırıklığı oldu...:(
    Bu konuda bu modelin kombinasyonun gsyncli olan monitörü çıkacak mı veya birkaç yılda çıkar mı dersiniz?

    Panel türü olarak,oyun,film ağırlıklı kullanan birisi için neyi önerirsiniz? Kendi araştırmaların doğrultusunda ben VA panele karar kıldım.IPS kadar renk doygunluğuna sahip olmasada TNden daha iyi renk veriyor,üstelik siyah derinliği benim için olmazsa olmazlar arasında.(oledler çıkana kadar en iyi siyah VAda vardır)
    Ipsde, ıps glow tam başa bela, TNde renklerin canlılığı ve hafif yanlardan bakınca görüş kaybı sıkıntı. VAda da ghosting sorunu var diyorlar. Va dışındkai panellerin dezavantajları hemen hemen hepsinde vardır diyorum,lakin VAdaki ghostinde standar bir sorun mudur yoksa piyango mudur?




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    IPS glow olayi panelden kaynakli. Az veya cok oluyor. Bazilarinda gercekten de kabul edilmeyecek seviye oldugu dogrudur. Isik sizmasimi cerveceyi sokup gidermek/azaltmak teknik olarak mumkundur. Zira adindan anlasilacagi uzere isik siziyor. Panelin cercevesini cikartip bu duruma bir tedavi uygulanabilir. Ureticiler neden yapmiyor kismi ayri bir durum.

    Monitor isleri biraz yavasladi. 4K 144Hz paneller cok yuksek rakamlarla cikti. UWQHD 200Hz HDR paneller hala cikmadi. Muhtemelen onlar da pahali cikacak.

    FS2 aslinda FS'in sonraki nesli gibi gozukse de isimlendirme kaynakli biraz karmasa cikti ortaya zira FS2 "premium ozelliklere sahip" bir FS implementasyonu. Bu ozellikler nelerdir? HDR, LFC ve LIL. Daha yuksek standartli surumu gibi. Bu yuksek standart da dusuk gecikme, daha genis renk gamutu ve daha genis dinamik tazeleme hizi araligi gibi ozellikler iceriyor. Bu ozelliklere sahip paneller de FS2 oluyor.

    FS/FS2 modeller fiyat olarak Gsync modellere gore daha ekonomik oldugundan daha cok yayginlasti. Ozellikle yeni G-Sync modulunun 500USD gibi bir fiyata sahip olmasi (4K 144Hz HDR cihazlarin 2000-2500USD olmasinin bir sebebi de bu) cihaz ureticilerini zora soktu.

    IPS,TN ve VA panellerin kendilerine gore arti ve eksileri ortada. Panel uretim teknolojilerinden dolayi adi gecen olumsuzluklar az veya cok oluyor. Piyango durumu biraz var. Ozellikle de IPS panellerde.

    Benim tercihim IPS oldu genelde. Ama her kullanicinin ihtiyaclari farklidir elbet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 14 Aralık 2018; 1:2:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    IPS glow olayi panelden kaynakli. Az veya cok oluyor. Bazilarinda gercekten de kabul edilmeyecek seviye oldugu dogrudur. Isik sizmasimi cerveceyi sokup gidermek/azaltmak teknik olarak mumkundur. Zira adindan anlasilacagi uzere isik siziyor. Panelin cercevesini cikartip bu duruma bir tedavi uygulanabilir. Ureticiler neden yapmiyor kismi ayri bir durum.

    Monitor isleri biraz yavasladi. 4K 144Hz paneller cok yuksek rakamlarla cikti. UWQHD 200Hz HDR paneller hala cikmadi. Muhtemelen onlar da pahali cikacak.

    FS2 aslinda FS'in sonraki nesli gibi gozukse de isimlendirme kaynakli biraz karmasa cikti ortaya zira FS2 "premium ozelliklere sahip" bir FS implementasyonu. Bu ozellikler nelerdir? HDR, LFC ve LIL. Daha yuksek standartli surumu gibi. Bu yuksek standart da dusuk gecikme, daha genis renk gamutu ve daha genis dinamik tazeleme hizi araligi gibi ozellikler iceriyor. Bu ozelliklere sahip paneller de FS2 oluyor.

    FS/FS2 modeller fiyat olarak Gsync modellere gore daha ekonomik oldugundan daha cok yayginlasti. Ozellikle yeni G-Sync modulunun 500USD gibi bir fiyata sahip olmasi (4K 144Hz HDR cihazlarin 2000-2500USD olmasinin bir sebebi de bu) cihaz ureticilerini zora soktu.

    IPS,TN ve VA panellerin kendilerine gore arti ve eksileri ortada. Panel uretim teknolojilerinden dolayi adi gecen olumsuzluklar az veya cok oluyor. Piyango durumu biraz var. Ozellikle de IPS panellerde.

    Benim tercihim IPS oldu genelde. Ama her kullanicinin ihtiyaclari farklidir elbet.
    Valla hocam 4 tane ıps panel denedim hepsinde de bu glow illeti vardı.Direk karşıdan bakınca gözükmüyor ama karanlık ortamlarda,özellikle yanlardan bakınca sanki pencerenin arkasından fener tutmuşlarda sen pencereye bakıp onu görüyormuşsun gibi parlıyordu. O denemelerden sonra glowsuz ıps denk getirmek çok çok zor olduğunu düşünmeye başladım,ıpsden soğudum doğrusu.

    Işık sızması olayında da kullanıcıların böyle bir müdehalesiyle çözebildiği şeyi,üreticilerin çözmeyip alakasızca monitörü süsleyip,püsleyip biraz daha pahallıya satmaya çalışmalarına iyice kılım...Arkadaş,sen daha glowu,blb yi çözememişsin, gidik kıçından ışık yakan,arkasında desen olan,göz takibiydi,ayağıydı bacağıydı salak,saçma şeylerle uğraşıyorsun.Bence bir halt olmaz bu monitör üreticilerinden ama işte el mahküm...

    Nvidea kart kullanıpta bu tarz bir monitör alınca insan gsyncde olsun diyor. Çünkü bu hdr gibi ister kullan ister kullanma tarzında bir teknoloji değil,+100 hz gibi elzem bir teknoloji.Herkeste malesef 1080ler yok,fps dalgalı.O yüzden akışkan bir görüntü için bu kırılma teknolojisi şart.Yoksa çoktan samsung chg70 alıp geçerdim,tam aradığım bir monitör ama gsyn yok malesef.
    Gsynclerin fiyatı mı arttı?100 dolar fark atıyor deniyordu zamanında ne ara bu 500 dolar fark olmuş?

    Sen monitöründen memnun musun? Bu seride de çok fazla blb,glow sıkıntısı çıkınca caydığım bir seri oldu.Yokta daha tr gelmeden bu konuda ithalatcı firmayla bile tarih konusunda konuşmuşluğum vardır. :)

    Şahsen siyah yoğunluğunu çok seven birisiyim,bence renkleri çok canlı ve iyi bir hale getiriyor.Özellikle korku oyunlarında ve korku filmlerinde siyahların kalitesi çok çok önemli bence. Oyun merakım olmasa profesyonellerin kullandığı fotoğraf,fotoshop vs gibi işlerde kullanılan ıps panellere yönelirim ama onlarda oyuncu ihtiyaçlarını karşılamıyor.O yüzden Va panel bana daha iyi gibi geliyor. Ama ghosting olayı tüm va paneller var mı veya başta olmayıp sonraki zamanlarda çıkar mı düşüncesi kafa karıştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 14 Aralık 2018; 14:3:35 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ayrıntılı cevap için çok teşekkürler.

    Bu durumda ekran kartının iyi olması biraz daha avantajlı gibi anladım. Tabi diğer yandan monitörün uzun vadeli olması durumuda var.

    Peki malum bütçe meselesinden dolayı (ki sync olmalı diyorsunuz) Freesync monitör alsak 27" 2K 144hz bunu Rx580 ile kullanmamızda ki sıkıntı ne olur?

    Çünkü Vega56/64 olmalı demişsiniz. (bu kartlarda da ucuz değil ve çoğu blower fanlı sesden dolayı sevmiyorum)

    Bunları söylerken illa 144 fps olmasına gerek yok 100 fps den yukarı olması da kafi diye bakıyorum biraz.

    Birde aşağıdaki monitör hakkında bilginiz varmı? Uygun fiyata alabileceğim bir arkadaş varda.
    Nixeus EDG 27
    Amazon linki




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    4 yane cihazı iade ettiğinize göre biraz şansız biraz da fazla titizsiniz sanırım. Glow IPS'in şanındandır. A veya çok olacak. Bazıları gerçekten kötü oluyor. 4k 144Hz panellerde kullanılan yeni versiyon Gsync modülü 500usd diye çıktı tekno sitelerde. İlk versiyon 200usd idi sanırım.



    Siyahlar açısından VA daha uygun olacaktır. Ghosting işi de muhtemelen panelden panele değişecektir. Ama VA kullanmadığımdan dolayı bir yorum yapmayayım. Panellerin incelemelerine bakarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    Rx580 27inch 1440p 144Hz panelde kullanılır elbet. Kart yetersiz bile olsa Freesync ile daha güzel bir tecrübe sunar. 2019 yılında çıkması planlı 7nm AMD ekran kartlarından birisine yükseltme yapabilirsiniz.



    Benim önceliğim bütçemin yettiği en güncel teknolojilere sahip bir monitör almak olurdu.



    Freesync 2 destekli bir cihaz alabilirseniz daha iyi olur. HDR, low frame rate compensation ve daha düşük input lag gibi niteliklere sahip bir cihaz almış olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacağım teşekkürler.

    Monitör hakkında bir yorumunuz olmadı. Freesync 2 olmadığı için mi?
  • Mr. Hopeless kullanıcısına yanıt
    Hocam mobildeyim. Detaylı bakma şansım olmadı. Panel özellikleri beli zaten. Başta amazon ve newgg yorumları olmak üzere panel ve monitör incelemesi için tftcentral sitesinden bilgi alabilirsiniz. Çok detaylı inceler bu site panelleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    4 yane cihazı iade ettiğinize göre biraz şansız biraz da fazla titizsiniz sanırım. Glow IPS'in şanındandır. A veya çok olacak. Bazıları gerçekten kötü oluyor. 4k 144Hz panellerde kullanılan yeni versiyon Gsync modülü 500usd diye çıktı tekno sitelerde. İlk versiyon 200usd idi sanırım.



    Siyahlar açısından VA daha uygun olacaktır. Ghosting işi de muhtemelen panelden panele değişecektir. Ama VA kullanmadığımdan dolayı bir yorum yapmayayım. Panellerin incelemelerine bakarsınız.
    Valla hocam, okadar para veriliyor. Sırf oyuncu monitörü diye fiyatları şişiriliyor, bütün bunlara rağmen bir ürünü alırsan ıps glowdu,ölü pikseldi,ışık sızmasıydı vs olmaması lazım.Monitörlerin ışık sızması,glow görünleri vardı.Ürünü farklı zamanlarda Amazon.com üzerinden almıştım,acerxb271hu modeli, ilk çıktığı zamanlardı. Artık sebetteki çürük ürünler hep bana mı rastgedi yoksa benmi çok fazla beklentiye girdim bilemiyorum ama sıkıntılı durumlar yaşamıştım.Bu bana hem para kaybı olarak yansırken hemde neredeyse hesabıda kaybedecek noktaya gelmiştik.Sırf monitör firmalarının çok kötü kalite kontrol üniteleri yüzünden....

    Hayalimdeki monitörün özellikleri şöyle,
    -24 veya 27 inç
    -2560*1440p
    -5-6ms
    - 100 hz ve üstü
    -Va panel(nedenini yukarıda açıkladım)
    -Quantom Dot
    -Gsync
    -Olursa 1800 R kavis, HDR
    Tüm bunlara en yakın model samsung chg70 modeli. Sadece gsync eksik.

    2019da çıkar mı dersin böyle bir şey?Bahsettiğin siteleri uzun yıllardır takip ediyorum zaten. Ama monitör teknolojisi ve üretimi çok yavaş ve çok gereksiz şekilde ilerliyor.Adamlar mevcut sorunları çözüp,temel özellikleri farklı sınıflara entegreli ürünler çıkaracaklarına, kıçına başına ışık verip boyayıp tekrardan piyasaya veriyor. Birde 4K, 144HZ furyası başladıki sorma,bu monitörü alabilecek,hakkını verebilecek kişilerin sayısı sınırlı.Halbuki 2k da neredeyse 2 katı kadar kişiye ulaşırlar....

    Gsync fiyatına dikkat çekmemdeki amaç,bu parça kullanıldığı monitöre göre fiyat mı değiştiriyor,orasını anlamamıştım.Çünkü benim bildiğim monitöre en fazla 100-200 dolar fark katıyordu.




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla aynı paneli kullanan Acer 271, Asus p279 ve Viewsonic xg2703 arasında en kötü acer iken en iyi viewsonic. Buradaki iyi kavramı kalite kontrol ve daha az sorunlu panel açısından. En çok satan asustur ama. Bu yüzden daha fazla şikayet olması da anlaşılabilir.

    4k 144hz modellerde yeni bir gsync kartı kullanılıyor. Fiyatı 500usd olarak çıktı.

    O monitörler şimdilik deneysel. 2 sene içinde 7nm ve 7nm+ ekran kartları ile yaygınlaşır.

    Monitör teknolojilerinin daha iyi ekran kartlarına gereksinim duyulması için önden gitmesi gerekiyor.

    İşin içerik optimizasyonu ayrı boyut. Oyun konsolunda çok daha zayıf donanımla görsel şölen sunan oyunlar PC tarafında dökülebiliyor.

    Şimdilik ben mevcut Viewsonic xg2703 ile yola devam ediyorum. Memnunum. Acer x34p almıştım geçen aylarda. Ölü pikselden iade ettim. Yeni nesl ultrawide qhd 200hz hdr gsync ve freesync panelleri bekleyeceğim.

    Olur da AMD 7m ekran kartları ile işlemci tarafında ryzen ile yaptığımı atılımı yaparsa freesync 2 li monitör ve amd karta geçerim.

    Nvdia rtx serisi ve yeni gsync modüllü monitölerin fiyatları iyiden saçma rakamlara geldi.

    Hiçbirisi kendi markamız değil. Hangisi paranın karşılığında daha iyi ürünler sunarsa ona yönelirim.

    Vega hem çok geç geldi hem de yüksek seviyede Nvdia ile mücadele edemedi. Umarım aynı hatayı Vega 2 ile yapmaz.

    Nvidia teknoloji olarka RTX ile güzel yenilikler sundu ama alamadıktan sonra kime ne fayda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Aralık 2018; 14:10:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Işık sızması ve ölü piksel her panel türünde çıkabilir ips,tn,va fark etmeksizin sadece va panellerin güçlü kontrast oranları sayesinde ve black uniformitynin daha iyi yani daha kaliteli olması görülmesi sayesinde sızma ihtimali daha az.Ips parlaması(ıps glow) ile ışık sızması farklı şeyler,va panellerin şu ana kadar çıkmış monitörlerin hepsinde fark edilebilir trailing ve ghosting var çok yavaş ağır kalıyorlar.Ayrıca va panellerde de va glow mevcut o da sinir bozucu bir durum,onun dışında black crush da büyük sorun.Belirttiğim gibi va smearing de katlanılacak gibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 25 Mart 2019; 18:13:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Bildiğim kadarıyla aynı paneli kullanan Acer 271, Asus p279 ve Viewsonic xg2703 arasında en kötü acer iken en iyi viewsonic. Buradaki iyi kavramı kalite kontrol ve daha az sorunlu panel açısından. En çok satan asustur ama. Bu yüzden daha fazla şikayet olması da anlaşılabilir.

    4k 144hz modellerde yeni bir gsync kartı kullanılıyor. Fiyatı 500usd olarak çıktı.

    O monitörler şimdilik deneysel. 2 sene içinde 7nm ve 7nm+ ekran kartları ile yaygınlaşır.

    Monitör teknolojilerinin daha iyi ekran kartlarına gereksinim duyulması için önden gitmesi gerekiyor.

    İşin içerik optimizasyonu ayrı boyut. Oyun konsolunda çok daha zayıf donanımla görsel şölen sunan oyunlar PC tarafında dökülebiliyor.

    Şimdilik ben mevcut Viewsonic xg2703 ile yola devam ediyorum. Memnunum. Acer x34p almıştım geçen aylarda. Ölü pikselden iade ettim. Yeni nesl ultrawide qhd 200hz hdr gsync ve freesync panelleri bekleyeceğim.

    Olur da AMD 7m ekran kartları ile işlemci tarafında ryzen ile yaptığımı atılımı yaparsa freesync 2 li monitör ve amd karta geçerim.

    Nvdia rtx serisi ve yeni gsync modüllü monitölerin fiyatları iyiden saçma rakamlara geldi.

    Hiçbirisi kendi markamız değil. Hangisi paranın karşılığında daha iyi ürünler sunarsa ona yönelirim.

    Vega hem çok geç geldi hem de yüksek seviyede Nvdia ile mücadele edemedi. Umarım aynı hatayı Vega 2 ile yapmaz.

    Nvidia teknoloji olarka RTX ile güzel yenilikler sundu ama alamadıktan sonra kime ne fayda.
    Benim monitör almaya çalıştığım zamanlarda en kötü Asus pg279q modeliydi, o kadar çok kötü kalite kontol hatası ürün vardıki sorma. Vİewsonic bunlardan sonra çıkardı ürünü.Tabi bu dediğin gibi diğerlerine göre daha fazla satışı olduğundan. Acer 271hu,Asustan biraz daha iyi sonuçlar veriyordu,hatta sitede birkaç kişi kusursuz monitöre denkgelmişti ama ben defalarca değiştirmeme rağmen denk gelmediydi,hatta amazona,nolur orada açın deneyin,gerekiyorsa teşhir gönderin bu bekleme,olmadı geri gönder işlerinden çok yoruldum diye çok dil döktüm ama tabi olmadı.:) Sıkıntılı monitör sadece bende değildi,bir çok kişiye bu piyango vuruyordu,özelliklle asus pg279 kanadında. Ama adamlar,küçük bir ekip oluşturup,bu seri monitör alanların monitörlerini testten geçirip gönderemediler,bunun yerine bir sürü kargo parası ödemeyi tercih ettilerdi zamanında. Bunu trde,satıcının başına silah dayasan yapamazsın :)

    4kda gözüm yok hocam,ilgi alanımın tamamen dışında olduğu için konu dışı tutuyorum onu.4kda 100fps üstü alan sistemler ütüyoptik fiyatlarda hatta 2080ti slılar bile ultrada bir çok oyunda 60 fpsnin üzerine çıkamıyor.O yüzden 4k olayının daha çok yolu var.

    Monitörü değiştirmeye 3 yıl önce girmiştim,halen değiştirip yenileyecem.Benim suçum yok hacı,ya sülalesinin nafakasını istiyorlar ya da çürük çarık ürün gönderiyorlar sürekli...

    Amdnin nvidea ile mücadele edebileceğini sanmıyorum,ekran kartında tek kral var o da nvidea. Babamın oğlu değil,hatta gsyncden dolayı çok kılım bu markaya ama gerçekler malesef böyle.Freesync ücretsiz olması bizler açısından çok iyi ama bu sadece amdyi seçmek için yeterli değil bence. Önceden amd serisi ekran kartı kullanmıştım,hem laptopta hemde masaüstünde. Lakin ikisindende memnun kalamadım. Laptoptaki kartın programı aşırı dandik ve kullanışsızdı. Laptop olduğu için performansına değinmeyeceğim.Masaüstündeki kartı ise performansta fena değildi ama sürücü desteği çok zayıftı,garantisi bittikten bir yıl geçmeden bir elektrik gidip gelmesi sonucu kart gitti.Dahada düzelmedi. Gerci elektriksel bir sorun nvideada olabilir ama bu kadar kolay bozulması,sürücü zayıflığı,nvidea gibi sınıflandırma düzgünlüğüne sahip olmaması(970-980-980ti-1050-1050-1060...2080ti) nvidea cevap verecek en güçlü kartı olmaması vs gibi sebeblerden amdye karşı soğuğum ne diyeyim..

    chg70 in gsyncsi çıkarsa direk alırım gibi.Veya ıps glowsuz,blbsiz chg70e eş özellikli ama ıps monitör çıkarsa yine alırım diye düşünüyorum.Ama 3 yıldır bekle bekle bir şey yok...:)

    arda505 @ 15 Aralık 2018 15:13:33

    Işık sızması ve ölü piksel her panel türünde çıkabilir ips,tn,va fark etmeksizin sadece va panellerin güçlü kontrast oranları sayesinde ve black uniformitynin daha iyi yani daha kaliteli olması görülmesi sayesinde sızma ihtimali daha az.Ips parlaması(ıps glow) ile ışık sızması farklı şeyler,va panellerin şu ana kadar çıkmış monitörlerin hepsinde fark edilebilir trailing ve ghosting var çok yavaş ağır kalıyorlar.Ayrıca va panellerde de va glow mevcut o da sinir bozucu bir durum,onun dışında black crush da büyük sorun.Üstte belirttiğim gibi va smearing de katlanılacak gibi değil.

    Evet,dediğiniz gibi blb,ölü piksel hepsinde çıkabilir. Lakin,bunlara ıps panellerde ıps glow,Tn panellerde renklerin diğerlerine göre daha cansızlığı ekleniyor. Va panellerde va glow mevcut derken? Glow olayı sadece ıps panellerde değil mi?
    Aynı özellikli iki monitörde sizce Va panel mi iyidir Ips panel mi,oyun,film açısından? Va panellerin siyah derinliği şahsen çok hoşuma gidiyor.Artık bir monitör alırsam,korku oyunlarında,korku filmlerin siyah sahnelerin gri olmamasını istiyorum.Bu en iyi oledlerde var,kaldıki monitörde yaygın değil,olsa bile motorlarla,arabayla takas ederler artık. :=)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 15 Aralık 2018; 17:51:21 >




  • Zaten oledin sorunları çözülse va pek tercih edilmez zira oledler çok daha hızlı tepki ve çok iyi görüntü kalitesi sunuyorlar,ama va panellerde hdr daha iyi gözüküyor çünkü daha yüksek parlaklıklara ve bunun yanında yüksek kontrast değerlerine ulaşılabiliyor ama monitör konusunda o kadar gelişmiş daha doğrusu televizyon tarafındaki kadar kaliteli ürünler yok hdr1000 i bırak hdr2000 e yakın olan tvler mevcut o konuda va panelin hakkını teslim etmek lazım ama dediğim gibi oyunlarda tercih edilmemesi gerek.Oledin monitörlerde en azından yakın bir zamanda pek yaygın olacağını zannetmiyorum ,tn paneli bu saatten sonra düşünmeyin bile derim zira arada muazzam fark var.Va panellerde de glow mevcut ama işin içine oyun girince işler değişiyor sadece film ve günlük standart kullanım dense va düşünülebilir ama oyun denince va malesef yavaş kalıyor zaten kullanınca aradaki farkı çok rahat anlıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Aralık 2018; 15:35:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Zaten oledin sorunları çözülse va pek tercih edilmez zira oledler çok daha hızlı tepki ve çok iyi görüntü kalitesi sunuyorlar,ama va panellerde hdr daha iyi gözüküyor çünkü daha yüksek parlaklıklara ve bunun yanında yüksek kontrast değerlerine ulaşılabiliyor ama monitör konusunda o kadar gelişmiş daha doğrusu televizyon tarafındaki kadar kaliteli ürünler yok hdr1000 i bırak hdr2000 e yakın olan tvler mevcut o konuda va panelin hakkını teslim etmek lazım ama dediğim gibi oyunlarda tercih edilmemesi gerek.Oledin monitörlerde en azından yakın bir zamanda pek yaygın olacağını zannetmiyorum ,tn paneli bu saatten sonra düşünmeyin bile derim zira arada muazzam fark var.Va panellerde de glow mevcut ama işin içine oyun girince işler değişiyor sadece film ve günlük standart kullanım dense va düşünülebilir ama oyun denince va malesef yavaş kalıyor zaten kullanınca aradaki farkı çok rahat anlıyorsunuz
    Bu spesifikasyonun IPS modeli var mı bilgin var mı bu konuda?
    -24 veya 27 inç
    -2560*1440p
    -5-6ms
    - 100 hz ve üstü
    -Va panel(nedenini yukarıda açıkladım)
    -Quantom Dot
    -Gsync
    -Olursa 1800 R kavis, HDR
    Dediğim gibi pcyi oyun ağırlıklı oynuyorum ama hardcore oyuncu değilim,daha hızlı olsun diye TN hiç bulaşmayı düşünmüyorum. Ya VA ya IPS alacağım bu durumda. Yukardaki kombinasyonda gsync eksik olan ama gerisini barından tek model samsung chg70var. Eğerki gsynli modeli çıkmazsa büyük ihtimal yine ıps panelli alternatiflere yöneleceğim bakalım..VA panel hiç kullanmadım,sadece teori olarak araştırdım. Dediğiniz gibi ghosting olayı olsun,yavaşlık olayı olsun çok yaygınsa bir çok monitörde kullanıldı bu paneller ve bunlar fiyatı ciddi yükseklerde olan oyuncu modellerdi. Böyle bir riske üreticiler nasıl girmiştirki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    Bu spesifikasyonun IPS modeli var mı bilgin var mı bu konuda?
    -24 veya 27 inç
    -2560*1440p
    -5-6ms
    - 100 hz ve üstü
    -Va panel(nedenini yukarıda açıkladım)
    -Quantom Dot
    -Gsync
    -Olursa 1800 R kavis, HDR
    Dediğim gibi pcyi oyun ağırlıklı oynuyorum ama hardcore oyuncu değilim,daha hızlı olsun diye TN hiç bulaşmayı düşünmüyorum. Ya VA ya IPS alacağım bu durumda. Yukardaki kombinasyonda gsync eksik olan ama gerisini barından tek model samsung chg70var. Eğerki gsynli modeli çıkmazsa büyük ihtimal yine ıps panelli alternatiflere yöneleceğim bakalım..VA panel hiç kullanmadım,sadece teori olarak araştırdım. Dediğiniz gibi ghosting olayı olsun,yavaşlık olayı olsun çok yaygınsa bir çok monitörde kullanıldı bu paneller ve bunlar fiyatı ciddi yükseklerde olan oyuncu modellerdi. Böyle bir riske üreticiler nasıl girmiştirki?

    Alıntıları Göster
    Va panelin bırak tn i bir kaliteli bir ips hızına yetişebilmesi bile zor görünüyor;yer yer yakalasada ki bu da genelde minimum değerlerde oluyor zaten önemli olan ortalama ve maksimum sürelerdir bunlar baz alınmalıdır.Tn konusuna katılıyorum kesinlikle almayın.Dediğin gibi g-sync işi bozuyor zaten premium olarak görülüyor hepsini bir arada bulmak gerçekten zor ama ilerde çıksa da bu kombinasyon zaten tuzlu olacaktır,ghosting konusunda fazla hassas olmaya gerek yok çoğu sahnede zaten kendini belli ediyor özellikle va nın kuvvetli olduğu karanlık sahnelerde aslında bir nevi bu yüzden esprisini de yitiriyor yani fark etmek için ille de odaklanmaya veya görmeye çabalamaya gerek yok bulanıklık ve iz şeklinde beliriyor.Belki daha önce 60hz monitör kullananlar aradaki farkı anlamayabilir ama özellikle hızlı ips veya tn kullananlar için ki ben oldukça fazla monitör kullandım beni oldukça rahatsız ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 16 Aralık 2018; 1:11:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda505

    Va panelin bırak tn i bir kaliteli bir ips hızına yetişebilmesi bile zor görünüyor;yer yer yakalasada ki bu da genelde minimum değerlerde oluyor zaten önemli olan ortalama ve maksimum sürelerdir bunlar baz alınmalıdır.Tn konusuna katılıyorum kesinlikle almayın.Dediğin gibi g-sync işi bozuyor zaten premium olarak görülüyor hepsini bir arada bulmak gerçekten zor ama ilerde çıksa da bu kombinasyon zaten tuzlu olacaktır,ghosting konusunda fazla hassas olmaya gerek yok çoğu sahnede zaten kendini belli ediyor özellikle va nın kuvvetli olduğu karanlık sahnelerde aslında bir nevi bu yüzden esprisini de yitiriyor yani fark etmek için ille de odaklanmaya veya görmeye çabalamaya gerek yok bulanıklık ve iz şeklinde beliriyor.Belki daha önce 60hz monitör kullananlar aradaki farkı anlamayabilir ama özellikle hızlı ips veya tn kullananlar için ki ben oldukça fazla monitör kullandım beni oldukça rahatsız ediyor.

    Alıntıları Göster
    Hadi ya, Va panele iyice kafayı gönlümü kaptırmıştım,bu kötü oldu. Zaten koyu siyahları bir Va birde Oled sağlıyor. Oledler hem çıkmadı(monitör kanalında,en azından yaygın değil) hemde çok pahallı olur diye düşünüyorum.Baksanıza,ışıklandırıp boyadıkları monitörler kaç liradan gidiyor,oledler en az 5 yıl normal satışa gelmez gibi...

    Önceki mesajda belirttiğim özelliklere yakın,ıps panelli,blb,glow riski mümkün mertebe en az çıkan bir model önerebilir misiniz?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.