Şimdi Ara

2gb ram olmasına rağmen vistada %46sı dolu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2gb ram olmasına rağmen vistada açar açmaz %46'sının dolu olduğunu görüyorum. Bu ekran kartımın paylaşımlı olmasından mı kaynaklanıyor 256mb 'den 1024'e kadar çıkabiliyor ancak, sadece gerektiğinde yapmıyor mu bu arttırmayı?

Teşekkürler...

• normaldir. işletim sistemleri mb hesabı değil, yüzde hesabı ram'den yer :) fiziksel bellek'e şu kadar, ayrılmış bellek şu kadar vs.. işletim sistemi kendi kafasına göre paylaştırır...
  • değer normal, sistem ekran kartı için ayrılan rami sisteme eklemiyor diye biliyorum, ekran kartı ob olduğu için değildir yani. ayrıca arttırma otomatik olmaz, sen elle belirlersin.
    vista boş dursa bile rami kullanır, sen işlem yaptıkça kullandığı rami senin işlem için kullanır.
  • ekran kartı nvidia geforce 8600m gs. yani şu an sistemde 1 gb ram var gibi mi görünüyor?
  • sorunun cevab1n1 almissin zaten

quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

değer normal, sistem ekran kartı için ayrılan rami sisteme eklemiyor diye biliyorum, ekran kartı ob olduğu için değildir yani. ayrıca arttırma otomatik olmaz, sen elle belirlersin.
    vista boş dursa bile rami kullanır, sen işlem yaptıkça kullandığı rami senin işlem için kullanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: home_sweet_chaos

sorunun cevab1n1 almissin zaten

quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

değer normal, sistem ekran kartı için ayrılan rami sisteme eklemiyor diye biliyorum, ekran kartı ob olduğu için değildir yani. ayrıca arttırma otomatik olmaz, sen elle belirlersin.

ekran kartı sürekli 1 gb mi yiyor onu öğrenmek istedim.
  • siz ekran kartinin mb'ini manuel ister biostan ister nvidia kontrol panelinden ayarliyorsunuz.

otomatik overclok gibi birsey söz konusu degil yani.

standart olarak 8mb ile geliyor yann1z bilesiniz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı sen neyi ayarlarsan onu yer, ki büyük ihtimalle 256mb kendi rami vardır, kalan kısmı sistem raminden yer.
    benim demek istediğim vista rami çok kullanıyor ama snn işlemlerine göre kendi için kullandığı rami brakıp senin işin için kullanıyor.
  • vista nın calısma prensibine gore kullanılmayan ram gereksiz ramdir bu yuzden kulllanabildiği tum ramı kullanır iyice rahatlatır windowsu ama sen bir uygulama calıstırdıgında kullandıgı ram alanını kısıtlamaya baslar yani senin için rami dolu tutar nerden akılllarına geldiyse boyle yapmak
  • :). teşekkür ederim herkese...
  • Donanım satmak için böyle yapıyorlar

Böylece kullanıcı Ram yetmiyor diycek ve Ram takviyesi yapacak
    quote:

Orjinalden alıntı: Randall
    nerden akılllarına geldiyse boyle yapmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.