Şimdi Ara

29 Yaşında Abinizden Tercih Edeceklere Bazı Detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 yılında İstanbul üniversitesi matematikten mezun oldum.2 senedir bir etüt merkezinde mat. öğretmenliği yapıyorum. Okul puanı denen illet yüzünden mecburen istemediğim mesleği yapmak zorunda kaldım. Cerahpaşayı kazanan sınıf arkadaşımdan ham puanım 1 düşüktü. Fakat o benim idealim olan tıpa giderken ben mat. okumak zoruna kaldım. İnanın okul puanı denen şey bugün kalksa yine çalışır bu yaşta bile tıp okurum. Hala içimde bir uhte olarak kaldı. İstemediğiniz bölümü kesinlikle ama kesinlikle seçmeyin. Gerçekten çalışırken çok zorlanıyorsunuz. Size akıl verenlere sakın kanmayın. Bakın size en samimi, objektif olarak çevremde gördüklerimi anlatacağım. Sonra seçeceğiniz bölüme kendiniz karar verin.

Öncelikle Tıplar

Cerrahpaşa, çapa, hacettepe, selçuk, trakya, kocaeli vs vs gibi tıplardan mezun şu an doktor arkadaşlarım var. Hepsi de bazı bölümlerde uzmanlık okuyor. Açılan yeni araştırma hastaneleri ve anabilim dallarıyla anlattıklarına göre tusu kazanmak eskisi kadar zor değil. Sadece bazı bölümler çok fazla tercih edilidğinden onların puanları yüksek oluyor. Maaşları 2500 civarı ve nöbeti bol. Askerden bir farkınız yok haberiniz olsun. Fakat yapılacak bir meslek, çünkü insan var olduğu sürece hastalık da var olacaktır. Emekliliği yoktur, her zaman doktorsunuzdur. Zaten Prof düzeyine gelebilirseniz aylık kazancınız 30 bin lirayı rahatlıkla bulur.

Diş Hekimliği

Marmara,hacettepe mezunu kuzenim ve sınıf arkadaşım var. Gerçi kuzenim son sınıfa geçti bu sene ama şu dişi okuması çok pahalıdır hurafelerinden kurtulun. Yok öyle bir şey. Kuzenim sadece devletten aldığı kredi ile (babası 1 kuruş bile yardım etmedi özel nedenlerden dolayı) okulu bitiriyor bu sene. Sınıf arkadaşımla da bundan 1.5 ay önce falan çalıştığım etüt merkezinde uzunca diyaloğumuz olmuştu. Kendisi şu an sivas'ta ordotonti üzerine okuyor. Şu an çok fazla para kazanamıyormuş fakat uzmanlığı bitireyim ondan sonrası zaten çok rahat demişti.

Eczacılık

İstanbul mezunu iki tane arkadaşım var hatta biri şu an bulunduğum yere 200 mt uzaklıkta eczane açtı, lisedeyken de eczacı kalfasıydı bu arkadaşım. Dediği şu; ben kalfayken kazandığımız kadar tabiki kazanmıyor dükkanım. Çünkü mezun sayısı ve eczane sayısı arttı. Ayrıca şu an dönerden gidiyor param, kazanç borcunu ödüyor.Bu borç bittiğinde cebime aylık 3bin kalır heralde

Mühendislikler

Elektrik-Elektronik-Haberleşme

Yıldız- İstanbul- Kocaeli sırasıyla buraların mezunu arkadaşlarım var. Yıldız elektrik mezunu yine sınıf arkadaşım şu an 1800 liraya özel şirkette çalışıyor. Biraz okulu uzattı ama ilk giriş maaşı bu arkadaşlar. İstanbul elektrik- elektronik mezunu tanıdığım şu an mercedes bakım servisinde çalışıyor. Otobüslerin akü bakımları ile ilgileniyor sanırım. Maaşı 2500 lira. Mezun olduğu an iş buldu.Zaten stajı da burda yapmıştı. Kocaeli haberleşme mezunu arkadaşım da telekomda çalışıyor maaşı 2200dü galiba. gaziantep elektrik-elektronik mezunu bir arkadaşım da istanbulda çalışıyor, maaşı 1500 lira.

Bilgisayar Mühendisliği

Birey dershanelerinin kitaplarının grafik tasarımcılarından biri arkadaşım aylık 2500 lira alıyor. Diğeri de şu an bilgisayar dükkanı açtı. Onun da şansı iyi gitti, yaşadığım yerin en tanınmış bilgisayarcısı. Çok sağlam para kazanıyor.

Makina Mühendisliği

Etrafımdaki en fazla mezunu olan bölümdür heralde. Yaklaşık 8 kişi tanıyorum çeşitli ünilerden mezun. 1 tanesi torpille ibb'nin metro inşaatına girdi. 3500 lira maaş alıyor. Diğerleri doğalgaz işi yapan var, tekstil fabrikasında çalışan var vs vs ,3 tane de iş bulamayan var. Daha doğrusu çalışıp paranın az gelmesinden dolayı bırakanlar. bunlar da ortalama 1000-1500 arası maaş alıyorlar

Endüstri Mühendisliği

Bilmiyorum endstri mezunu arkadaşlar ne diyecekler ama kocaeli ve osmangazi mezunu iki arkadaşım var. Bu arkadaşlarım iş bulmak için baya uğraştılar. Şu an çalışıyorlar fakat ne aldıkları paradan memnunlar ne de yaptıkları işten. şans mı diyelim artık bilmiyorum fakat etrafıdaki endüstri mezunları okudukları bölümden pişmanlar. Tabi bu üni bazlı da olabilir. Ne de olsa hiçbiri sayılı ünilerden mezun değiller.

Gemi İnşaatı ve Makineleri Müh.

İtü mezunu arkadaşım çıktığı an özel telefonlara boğularak iş buldu. Şimdi Ereğlide tersahanede. Çok da iyi para kazanıyor olması gerekir çünkü bindiği arabanın çok pis gideri var

Mimarlık

Birkaç tane de bu bölümden mezun arkadaşım var. Hepsi de rahatlıkla iş buldular. Fakat tek doyurucu olmayan şey şu an çok iyi para kazanamıyorlar.

Gıda müh.

2 tane mezun tanıdığım var, bu arkadaşlar şu an biri 800 liraya biri 1000 liraya çalışıyor. yaptıkları tek şey günlük yemek listesine imze atmak

Çevre Müh.

800 liraya çalışıyor arkadaşım ancak yalovada iş bulabildi. Çok uğraştı iş bulabilmek için.

Bunlar çevredeki mezunların durumu arkadaşlar. Bakın ben diğer öğretmen arkadaşlar gibi burası iyi burası kötü demiyorum. Kıyasını siz yapın, karar verin. Allah bu tercih sürecinde size yardımcı olsun. Birisi gelir olur mu yaaaa şu bölüm böyle benim şu tanıdığım var falan derse polemiğe girmeyeceğim cevap da vermeyeceğm haberi olsun. Ben etrafımda gördüğüm şeyleri yazıyorum. Sorunuz varsa baktıkça cevap vermeye çalışırım. Yine tercihlerde yardımcı olmaya çalışırım. Fakat özelden mesaj atmayın. Puan dilimi aynı olan arkadaş da yararlanabilir

• çok iyi olmuş konu. Çok çok çok teşekkürler .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The sands of time

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Beni 19.000kişi geriye attı bu okul puanı allah cezasını versin.Bu arada benim yazmayı düşündüğüm JEOLOJİ mühendisliğinden hiç bahsetmemişsin.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: blackhawkmilan31

hocam ucretler cok az degilmi sizce 800 tl nedir ya

itü çevre yazablrm dyodum onu grnce bnde bi kaldım
  • Matematik bölümünün iş alanı diğer fen-edeb bölümlerine göre de çevre,ziraat,gıda müh vs bölümlerine göre de daha geniş.Bankacı olursun,Maliye de çalışırsın,akademisyen olursun vs..Ama ben niye bıraktım bu bölümü çünkü sevmiyordum..İnsan seveceği işi yapmak istemeli..Gerisi tırı vırı
  • faydalı bilgilerin için teşşekkür ederim

Orijinalden alıntı: MiralayTurk57

quote:

Orijinalden alıntı: NHC

miralay oha oha bende 7700'den 8800'e düştüm mf3'te. kardeş miyiz ki nedir?

Benim ki TM puanları için ama yinede sayılar aynı.Küsüratlarını da yazayım aynı olabilir TM-2 için mesela 7733'den 8819 olmuşum.1086 kişi

hadi ya benim ki 7723 den 8839 muş 1116 da benim :D

• Matematikte öğretmen olmadan iş yapabilme olanağımız nedir?
    Mesela piyasa'da kalbur üstü üniversitelerle giderseniz(İtü,Odtü vs) herkesten 1-0 önde başlarsınız.Ardından iş dile doğru kayar ne kadar geçerli dil bilirseniz atıyorum İngilizce,Almanca ve Rusça biliyorsanız 2-0 öndesinizdir(İnglizce'yi saymadım çünkü artık o cepte olmalı).
    Ardından iş kendini geliştirmeye bakar ki bu okul ortalaması değildir yada Yüksek Lisans.Kuzenim stajını Tofaş'da yaptı ve okul bittiğinde yana yakıla çağırdılar hatta eve bile geldiler.Yani verdiği projeler çok tutuldu.

Yani sizin yoldan aşmanız gereken bir sürü yol var ekonomik düzeyinizi yukarda tutmak için.
    Belki o iyi üniversiteleri kazanamadınız ama hala öne geçmek sizin elinizde,cv'niz ne kadar kabarıksa o kadar şansınız yüksek olur.
    Egemenlik ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete saltanatını, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir. 1922 (Nutuk II, S. 691)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.