Şimdi Ara

29 Yaşında Abinizden Tercih Edeceklere Bazı Detaylar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Halamın oğlu buradan mezun arkadaşlar. Yıllarca doyurucu iş bulamadı. Bu yıllar bir yıl iki yıl değil yaklaşık 8 sene kadar. Orada burada çalıştı küçük paralara. Sonra şansı yaver gitti. Ailesinin de desteğiyle zemin etüt cihazı aldılar. Ardından evlendiği kişinin de babası parti çevresiyle çoğu zemin etütü işlerini hala oğlunun şirketine yönlendirdi ve yönlendiriyor. Bu yaza girmeden antalya'dan 300bin liralık yazlık aldı. Yani sağlam kazanıyor. Hayat size böyle güler mi buna siz karar vermelisiniz.

Jeofizik Mühendisliği

Arkadaşlar ne öldüren ne güldüren bir meslek bu. Sabit bir maaşla hayatınızı idame ettirirsiniz. Zaten devletin iskan politikalarıyla yakında tarih olacak bu bölüm. Yani siz mezun olana kadar belki işe yaramayan bir mühendis haline bile gelebilirsiniz. Derseniz tanıdığın var m? Var. Selçuk mezunu arkadaşım var. Kendisi şimdi büyükşebir belediyesinde mühendis. 1900 civarı maaş alıyor. Size hayat böyle gülemeyebilir arkadaşlar. Bakın tekstil mühendisliğine.Bizim zamanımızda puanları tavan yapmıştı. Şimdi sürünüyor puanlar. Gelecekte de bu hale dönüşebilir bu bölüm.Temkinli Olmak lazım.

Metalurji ve Malzeme

şahsen direkt olarak tanıdığım biri yok ama arkadaşın arkadaşı var tanıştığım. İşim zor ama şükür iyi para kazanıyorum demiş arkadaşıma. Nereden mezun bilmiyorum. Çok da yorum yapmak istemiyorum. Bu bölüm benim için şu anlık muallak

İnşaat Mühendisliği

Yazmayı unutmuşum En yakın arkadaşım şimdilerin değimiyle panpişim şu an Rusya'da çalışıyor. İnşaat mezunu o da. 3000 dolar maaş alıyor. Okul bittikten sonra bir sene Avusturalya'da kaldı ve dil eğitimi aldı. Orada biriyle tanıştı ve onun referansıyla istanbulda bir şirkete girdi. birkaç yıldır rusya'da. yeni mühendis için iyi para kazanıyor. Diğer bir arkadaş da kendi ofisini açtı. Proje çiziyor. O da iyi para kazanıyor. İnşaat iyidir arkadaşlar, inşaat iyidir. Devlette en fazla alınan mühendis kadrolarından biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrinceOfPersia -- 26 Temmuz 2011; 22:55:58 >

• Uçak/Havacılık ve Uzay mühendislikleri için bilginiz var mı acaba?
    Uluslararası ilişkilerden birine tercih yapacağım fakat keşke senin gibi biri çıksa da benim gibilere de yardımcı olsa..

Aralarındaki fark vs.
    TM-2 291 puan ve İstanbul'da herhangi bir vakıf üni. tutacak ama hangisi daha iyidir tabi ki o da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saahin -- 26 Temmuz 2011; 23:04:14 >

Orijinalden alıntı: Mamunda

Uçak/Havacılık ve Uzay mühendislikleri için bilginiz var mı acaba?

Şahsen yakınından geçmişliğim biri bile yok bölümden mezun. Seni yanlış yönlendirmek istemem. Bunu daha fazla bilgi sahibi birine sorarsan daha yararlı olur senin için. Astronomi ve uzay bilimleri var ama bu sana yararlı olmaz tabi
  • biyoloji ile bilgi verir misin malum gelecek genetikde biyologlarda temeli olmalıdır bence.....

Orijinalden alıntı: Lenz

Kimya mühendisi bir arkadaşınız var mı?

Kimya Mühendisliği

İstanbul kimya müh. mezunu arkadaşım var. Su fabrikasında mühendis kendisi maaşı 1800 lira. Çok yakından tanımayıp uzaktan abi dediğim kimya müh. de var tabi o artık yaşını almış. O da boya fabrikasında çalışıyor maaşı 3000 lira.

Bİyoloji

Arkadaşlar biyolog çok var tanıdığm. Ablam da biyolog. Özel sektörde maaşınız bin lira civarı. Devlette iyi para kazanırsınız. Devlet 2000 lira verir size. Eğer kpss'nin üstesinden gelebilirim diyorsanız ve gaita testi dahil olmak üzere çoğu testten midem bulanmaz diyorsanız düşünün

Bilgisayar Mühendisliğine Ekleme

Kendi yılımın bizim şehrin sayısal puan birincisi bizim sınıftandı. Kendisi boğaziçi bilgisayar mühendisliği bitirdi. Bitirdikten sonra özel bursla amerika'da doktora yapıyor şu an. Tabi boğaziçi mezunu olmanın getirdiği avantajlar bunlar. Yukarı eklemek ne kadar doğru buna siz karar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrinceOfPersia -- 26 Temmuz 2011; 23:22:28 >

• Kimya mühendisliğiylede ilgili birşeyler söylermisiniz.

Orijinalden alıntı: Saahin

Tm öğrencisiyim.
    Kamu yönetimi
    Siyaset Bilimi
    Uluslararası ilişkilerden birine tercih yapacağım fakat keşke senin gibi biri çıksa da benim gibilere de yardımcı olsa..

Aralarındaki fark vs.
    TM-2 291 puan ve İstanbul'da herhangi bir vakıf üni. tutacak ama hangisi daha iyidir tabi ki o da var.

Sorun yanlış Hangisi daha iyidir yerine hangisi bana daha yakın, hangisi daha çekici geliyoru sormalısın. Kamu yönetimi doğal olarak kamu sektörüne hitap eder. Yazdığın bölümler zaten isimleriyle hangi işi yapacağını anlatıyor mezun olunca. Kamu yönetimi ve uluslar arası ilişkiler mezunu tandıklarım var okul yıllarından. Aynı odadaydık bu arkadaşlarla yurtta. Kamu yönetimi mezunu olan memur şu an devlette. Uluslar ilişkiler mezunu da avea bayiinde çalışıyor.

• dünyanın en prestijli 4.mesleği biyologlara acımamak elde değil şuna bak özelde 1000 lira diyorsun komedi gibi

Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

Uçak/Havacılık ve Uzay mühendislikleri için bilginiz var mı acaba?

Şahsen yakınından geçmişliğim biri bile yok bölümden mezun. Seni yanlış yönlendirmek istemem. Bunu daha fazla bilgi sahibi birine sorarsan daha yararlı olur senin için. Astronomi ve uzay bilimleri var ama bu sana yararlı olmaz tabi

Cevap vermeniz bile çok büyük bir incelik teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

Kimya mühendisi bir arkadaşınız var mı?

Kimya Mühendisliği

İstanbul kimya müh. mezunu arkadaşım var. Su fabrikasında mühendis kendisi maaşı 1800 lira. Çok yakından tanımayıp uzaktan abi dediğim kimya müh. de var tabi o artık yaşını almış. O da boya fabrikasında çalışıyor maaşı 3000 lira.

Bİyoloji

Arkadaşlar biyolog çok var tanıdığm. Ablam da biyolog. Özel sektörde maaşınız bin lira civarı. Devlette iyi para kazanırsınız. Devlet 2000 lira verir size. Eğer kpss'nin üstesinden gelebilirim diyorsanız ve gaita testi dahil olmak üzere çoğu testten midem bulanmaz diyorsanız düşünün

Bilgisayar Mühendisliğine Ekleme

Kendi yılımın bizim şehrin sayısal puan birincisi bizim sınıftandı. Kendisi boğaziçi bilgisayar mühendisliği bitirdi. Bitirdikten sonra özel bursla amerika'da doktora yapıyor şu an. Tabi boğaziçi mezunu olmanın getirdiği avantajlar bunlar. Yukarı eklemek ne kadar doğru buna siz karar verin

Çok çok teşekkürler şu forumda bu konuda ki en net bilgilerden birini siz verdiniz gerçekten çok teşekkür ediyorum

• faydalandım. elektrik mi bilgisayar mühendisliiği mi arada kaldım şu anda. artık seçicez birini hayırlısı...

Orijinalden alıntı: matrix999

dünyanın en prestijli 4.mesleği biyologlara acımamak elde değil şuna bak özelde 1000 lira diyorsun komedi gibi

Dostum gerçekler bunlar malesef ama arkadas haklı. :/
    Electronics is my life. ITU Electric MS
    ∫ ∫ DH Mühendisler Odası∫ ∫
  • benide 20bin geriye attı okul puanı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.