Şimdi Ara

29 Yaşında Abinizden Tercih Edeceklere Bazı Detaylar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xLasin

birşey sorcam size tv8 de biir program vardı bu gün süleyman bedelioğlu vardı tercihlerde millete yardımcı oluryor.bu adam bilgsiayar mühendisliğini hiç önermediğini söyledi piyasada yeteneği olan herkes yapabiliyor dedi ve beni soğuttu vede imza yetkisi olmayan yerleri seçmeyin dedi ve bilgisayar mühendisliğinin imza yetkis yok acaba bundanmı önermiyor.ve cogu kişi bua şu cevabı veriyor herkes yemek yapıyor ama aşçı gibi olmuyor diyolar ama süleyman bedelioğlu dell de birimi ne varmış bilgsiayar mühendisi değilmiş e bu aşçı değil ama dell de çok iyi bi yerdemiymiş neymiş dellin kurucusumu neymiş bu adamda bilgsiayar mühendisi değilmiş ama çok iyi yerde çok kararsızım ya bilgisayardan sogudum

bilgisayar müh yazıcaklar için söyliyim ;

öncelikle okullarda eğitim çok kötü hocaların çoğu boş proflardan bile boş olanlar var ama şu varki zaten okul size bir şey öğretmiyecek benim söyliyeceğimde eğer kendinize güveniyor ben kendimi geliştiririm(anlatıcam) diyorsanız yazın kendinizi geliştirebilirseniz mezun olunca iyi paralar kazana bilirsiniz ama lise gibi gidip ders dinliyim sınavlara çalışıp diploma alıyım derseniz mezun olunca acı bir şekilde eğitimin endüstrinin 30 yıl gerisinde olduğunu farkedeceksiniz(ben henüz okuyorum staj yapanlar farkeder zaten)

bilgisayar mühendisliğinde imza yetkisi yoktur arkadaşlar sırf bu yüzden dışardan kendini geliştirip yazılım işleri ile uğraşan çoktur (ama kendini çok iyi geliştirmiş bir bilg müh kadar para kazanabileceğini sanmam) oyüzden imza yetkisini kafanıza takmayın zaten bizim bölüm mühendislikte değildir yurtdışında Computer science diye geçer bunun alt dallarından birisi Software Eng mühendisliktir birde burda arkadaşlar hep yurt içi imkanlardan bahsetmişler şu bir gerçektir yurt dışında çalışma imkanı en bol olan mesleklerden birisi bilg müh dir.

kendini geliştirmekden kastımda sadece dil bilmek çok iyi program yazmak değildir sadece mesela elektroniğe ilgi duyarsınız zevk için robot yaparsınız bu esnada yazdığınız her bir kod size tecrübe+bilgi olarak çok şey katar mesela bir arkadaş akvaryumu için elektronik ph metre yapmıştı başka bir arkadaşınada kodunu yazdırdı çocuk bunun vasıtası ile hem tecrübe kazandı hem yarın birisi bişey sorduğunda aa şöyle bişey yapmıştım diyecek.bunlar ufak ayrıntılar aynı zamanda tatillerde babanızın şirket vs var ve çalışıyorsanız yarın yönetim kademesine çıktığınızda vereceğiniz kararlarda ve alıcağınız insiyatiflerde daha isabetli sonuçlar elde etmenize yardımcı olucaktır birde şöyle bişey var mesela babanız otopark işletiyor gidin konuşun neler gerekli öğrenin prog yazın sorun olmuşmu eksikleri sizden daha iyi tespit edip geri bildirimler yaparlar sizde programınızı sürekli iyileştirirsiniz hemde tecrübe kazanır kendinizi geliştirmiş olursunuz bilg müh demek sürekli çalışan uğraşan adam demek o yüzden bunu kaldıramıyacak arkadaşlar lütfen gelmesin kendine yazık etmesin daha 1.sınıftaki algoritma dersini görüp 2. dönem okul bırakan adamlar biliyorum. İngilizce(farz artık) yanına bir dil örnek:almanca,arapca,rusca... eğer ingilizce + 2yabancı diliniz varsa yukarda arkadaşın bahsettiği gibi uçarsınız mesela uğraştığınız her hangi bir görsel sanat ör: karakalem, yağlıboya, fotoğrafçılık ,ebru ,hat... emin olun size yaptığınız işlerde katkısı olur yada oyun oynamayı seviyormusunuz oynayın ama boş oynamayın deyin şu güzel olmuş şu keşke şu şöyle olsaydı yada benim şöyle bir fikrim var diyin bir fikriniz olsun en az 3-4 oyunu (günümüzde bayaa popüler olanlardan) çıkmadan şu şöyle olsa diye diye kafamda kurgulamışımdır. belki oyun yapımcısı olursunuz bu fikirler para etmeye başlar anlatabiliyormuyum bilmiyorum ama mantığı az çok kavramış olmanız lazım

birde bir programlama dilini çok iyi bilmeniz birşey ifade etmez referans olarak daha önce yaptığınız işler daha çok etkili bunun içinde bol bol uygulama yapmak okul bitmeden ücretsiz çalışmak yada staj yapmak sizi bu noktada bayaa bi ileri götürür tekrar söylüyorum bakın bilge adam 300 saat kurs veriyor c#öğretmek için okulda max alıcağınız 50 saat hocalar aynştayn olsada siz çalışmazsanız hiç bişi olmaz bilg müh okumak demek bol bol ödev proje demek staj demek

bilg müh ile alakalı sorularınızı pmden yada buradan sorabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

Arkadaşlar 2009 yılında İstanbul üniversitesi matematikten mezun oldum.2 senedir bir etüt merkezinde mat. öğretmenliği yapıyorum. Okul puanı denen illet yüzünden mecburen istemediğim mesleği yapmak zorunda kaldım. Cerahpaşayı kazanan sınıf arkadaşımdan ham puanım 1 düşüktü. Fakat o benim idealim olan tıpa giderken ben mat. okumak zoruna kaldım. İnanın okul puanı denen şey bugün kalksa yine çalışır bu yaşta bile tıp okurum. Hala içimde bir uhte olarak kaldı. İstemediğiniz bölümü kesinlikle ama kesinlikle seçmeyin. Gerçekten çalışırken çok zorlanıyorsunuz. Size akıl verenlere sakın kanmayın. Bakın size en samimi, objektif olarak çevremde gördüklerimi anlatacağım. Sonra seçeceğiniz bölüme kendiniz karar verin.

Öncelikle Tıplar

Cerrahpaşa, çapa, hacettepe, selçuk, trakya, kocaeli vs vs gibi tıplardan mezun şu an doktor arkadaşlarım var. Hepsi de bazı bölümlerde uzmanlık okuyor. Açılan yeni araştırma hastaneleri ve anabilim dallarıyla anlattıklarına göre tusu kazanmak eskisi kadar zor değil. Sadece bazı bölümler çok fazla tercih edilidğinden onların puanları yüksek oluyor. Maaşları 2500 civarı ve nöbeti bol. Askerden bir farkınız yok haberiniz olsun. Fakat yapılacak bir meslek, çünkü insan var olduğu sürece hastalık da var olacaktır. Emekliliği yoktur, her zaman doktorsunuzdur. Zaten Prof düzeyine gelebilirseniz aylık kazancınız 30 bin lirayı rahatlıkla bulur.

Diş Hekimliği

Marmara,hacettepe mezunu kuzenim ve sınıf arkadaşım var. Gerçi kuzenim son sınıfa geçti bu sene ama şu dişi okuması çok pahalıdır hurafelerinden kurtulun. Yok öyle bir şey. Kuzenim sadece devletten aldığı kredi ile (babası 1 kuruş bile yardım etmedi özel nedenlerden dolayı) okulu bitiriyor bu sene. Sınıf arkadaşımla da bundan 1.5 ay önce falan çalıştığım etüt merkezinde uzunca diyaloğumuz olmuştu. Kendisi şu an sivas'ta ordotonti üzerine okuyor. Şu an çok fazla para kazanamıyormuş fakat uzmanlığı bitireyim ondan sonrası zaten çok rahat demişti.

Eczacılık

İstanbul mezunu iki tane arkadaşım var hatta biri şu an bulunduğum yere 200 mt uzaklıkta eczane açtı, lisedeyken de eczacı kalfasıydı bu arkadaşım. Dediği şu; ben kalfayken kazandığımız kadar tabiki kazanmıyor dükkanım. Çünkü mezun sayısı ve eczane sayısı arttı. Ayrıca şu an dönerden gidiyor param, kazanç borcunu ödüyor.Bu borç bittiğinde cebime aylık 3bin kalır heralde

Mühendislikler

Elektrik-Elektronik-Haberleşme

Yıldız- İstanbul- Kocaeli sırasıyla buraların mezunu arkadaşlarım var. Yıldız elektrik mezunu yine sınıf arkadaşım şu an 1800 liraya özel şirkette çalışıyor. Biraz okulu uzattı ama ilk giriş maaşı bu arkadaşlar. İstanbul elektrik- elektronik mezunu tanıdığım şu an mercedes bakım servisinde çalışıyor. Otobüslerin akü bakımları ile ilgileniyor sanırım. Maaşı 2500 lira. Mezun olduğu an iş buldu.Zaten stajı da burda yapmıştı. Kocaeli haberleşme mezunu arkadaşım da telekomda çalışıyor maaşı 2200dü galiba. gaziantep elektrik-elektronik mezunu bir arkadaşım da istanbulda çalışıyor, maaşı 1500 lira.

Bilgisayar Mühendisliği

Birey dershanelerinin kitaplarının grafik tasarımcılarından biri arkadaşım aylık 2500 lira alıyor. Diğeri de şu an bilgisayar dükkanı açtı. Onun da şansı iyi gitti, yaşadığım yerin en tanınmış bilgisayarcısı. Çok sağlam para kazanıyor.

Makina Mühendisliği

Etrafımdaki en fazla mezunu olan bölümdür heralde. Yaklaşık 8 kişi tanıyorum çeşitli ünilerden mezun. 1 tanesi torpille ibb'nin metro inşaatına girdi. 3500 lira maaş alıyor. Diğerleri doğalgaz işi yapan var, tekstil fabrikasında çalışan var vs vs ,3 tane de iş bulamayan var. Daha doğrusu çalışıp paranın az gelmesinden dolayı bırakanlar. bunlar da ortalama 1000-1500 arası maaş alıyorlar

Endüstri Mühendisliği

Bilmiyorum endstri mezunu arkadaşlar ne diyecekler ama kocaeli ve osmangazi mezunu iki arkadaşım var. Bu arkadaşlarım iş bulmak için baya uğraştılar. Şu an çalışıyorlar fakat ne aldıkları paradan memnunlar ne de yaptıkları işten. şans mı diyelim artık bilmiyorum fakat etrafıdaki endüstri mezunları okudukları bölümden pişmanlar. Tabi bu üni bazlı da olabilir. Ne de olsa hiçbiri sayılı ünilerden mezun değiller.

Gemi İnşaatı ve Makineleri Müh.

İtü mezunu arkadaşım çıktığı an özel telefonlara boğularak iş buldu. Şimdi Ereğlide tersahanede. Çok da iyi para kazanıyor olması gerekir çünkü bindiği arabanın çok pis gideri var

Mimarlık

Birkaç tane de bu bölümden mezun arkadaşım var. Hepsi de rahatlıkla iş buldular. Fakat tek doyurucu olmayan şey şu an çok iyi para kazanamıyorlar.

Gıda müh.

2 tane mezun tanıdığım var, bu arkadaşlar şu an biri 800 liraya biri 1000 liraya çalışıyor. yaptıkları tek şey günlük yemek listesine imze atmak

Çevre Müh.

800 liraya çalışıyor arkadaşım ancak yalovada iş bulabildi. Çok uğraştı iş bulabilmek için.

Bunlar çevredeki mezunların durumu arkadaşlar. Bakın ben diğer öğretmen arkadaşlar gibi burası iyi burası kötü demiyorum. Kıyasını siz yapın, karar verin. Allah bu tercih sürecinde size yardımcı olsun. Birisi gelir olur mu yaaaa şu bölüm böyle benim şu tanıdığım var falan derse polemiğe girmeyeceğim cevap da vermeyeceğm haberi olsun. Ben etrafımda gördüğüm şeyleri yazıyorum. Sorunuz varsa baktıkça cevap vermeye çalışırım. Yine tercihlerde yardımcı olmaya çalışırım. Fakat özelden mesaj atmayın. Puan dilimi aynı olan arkadaş da yararlanabilir

prof olursanız maaşınız 30 bin olur demişsiniz çocukları kandırmayın lütfen.benim bir tanıdığım osmangazi üniversitesinde prof 7 bin lira alıyor ve 30 bin alan prof gormedim şuana kadar özellerdeki birkaç kişi dısında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrijinalAdam -- 3 Ağustos 2011; 23:33:16 >

• İstanbul matematiğe kesinlikle gitmeyin 1 yıl okudum dayanamadım kaçtım. :) çok sinir bozucu bir ortam yaklaşık 10 m2 alandan oluşan fen fak. bahçesinden mahrum kalın. 1900 lerin başlarında sıralara kazınmış yazılarda ne anlattığını kesinlikle okumaya çalışmayın.Cenabet kokulu edebiyat fakültesi bahçesine hiç uğramayın. Kendini beğenmiş hocaların tamamından mahrum kalın. Mezara benzeyen duvarlarından uzak durun gitmeyin dostlar :)
  • bigisayar mühendisligi yazacaklara..abim istanbul üniversitesi bilgisayar müh. Mezun oldu..ise giris maası 2 bin liraydı..kendini gelistiren iyi coder olcak cod yazmayı bilcek ve ingizlizcesi il olan adam bu maasla ise girer ve 2,3 yıllık tecrübeyle 3,4 bini rahat bi seklde kazanır..he abmn arkadasıda var o da 800 lirayla girdi lse suan 2 bin alıo oda bankada canakkale bilgsyar mezunu dilide yok=D anlıycanz dil varsa en az binlira demek =D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece İnan Ve Elinden Gelenin En İyisini Yap :)
  • eline sağlık hocam harika yazmışsın
    ben kpss'de sorun yaşamadım, şu an baraj puan en yükseklerde (84 puan). kpssyi geçerim diye kendinize güvenirseniz inanın ilerisi için çok güzel meslektir matematik öğretmenliği....

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

bir zamanlar tıpla yarışan canıııım bölümüm matematik öğretmenliğini (eğitim fakültesi) öneririm puanı yetenlere...
    ben kpss'de sorun yaşamadım, şu an baraj puan en yükseklerde (84 puan). kpssyi geçerim diye kendinize güvenirseniz inanın ilerisi için çok güzel meslektir matematik öğretmenliği....

ilk öğretim matematik bölümü lise olmuyor değilmi.hangi öğretmenlikleri tavsiye edersiniz

Arkadaşlar 2009 yılında İstanbul üniversitesi matematikten mezun oldum.2 senedir bir etüt merkezinde mat. öğretmenliği yapıyorum. Okul puanı denen illet yüzünden mecburen istemediğim mesleği yapmak zorunda kaldım. Cerahpaşayı kazanan sınıf arkadaşımdan ham puanım 1 düşüktü. Fakat o benim idealim olan tıpa giderken ben mat. okumak zoruna kaldım. İnanın okul puanı denen şey bugün kalksa yine çalışır bu yaşta bile tıp okurum. Hala içimde bir uhte olarak kaldı. İstemediğiniz bölümü kesinlikle ama kesinlikle seçmeyin. Gerçekten çalışırken çok zorlanıyorsunuz. Size akıl verenlere sakın kanmayın. Bakın size en samimi, objektif olarak çevremde gördüklerimi anlatacağım. Sonra seçeceğiniz bölüme kendiniz karar verin.

Öncelikle Tıplar

Cerrahpaşa, çapa, hacettepe, selçuk, trakya, kocaeli vs vs gibi tıplardan mezun şu an doktor arkadaşlarım var. Hepsi de bazı bölümlerde uzmanlık okuyor. Açılan yeni araştırma hastaneleri ve anabilim dallarıyla anlattıklarına göre tusu kazanmak eskisi kadar zor değil. Sadece bazı bölümler çok fazla tercih edilidğinden onların puanları yüksek oluyor. Maaşları 2500 civarı ve nöbeti bol. Askerden bir farkınız yok haberiniz olsun. Fakat yapılacak bir meslek, çünkü insan var olduğu sürece hastalık da var olacaktır. Emekliliği yoktur, her zaman doktorsunuzdur. Zaten Prof düzeyine gelebilirseniz aylık kazancınız 30 bin lirayı rahatlıkla bulur.

Diş Hekimliği

Marmara,hacettepe mezunu kuzenim ve sınıf arkadaşım var. Gerçi kuzenim son sınıfa geçti bu sene ama şu dişi okuması çok pahalıdır hurafelerinden kurtulun. Yok öyle bir şey. Kuzenim sadece devletten aldığı kredi ile (babası 1 kuruş bile yardım etmedi özel nedenlerden dolayı) okulu bitiriyor bu sene. Sınıf arkadaşımla da bundan 1.5 ay önce falan çalıştığım etüt merkezinde uzunca diyaloğumuz olmuştu. Kendisi şu an sivas'ta ordotonti üzerine okuyor. Şu an çok fazla para kazanamıyormuş fakat uzmanlığı bitireyim ondan sonrası zaten çok rahat demişti.

Eczacılık

İstanbul mezunu iki tane arkadaşım var hatta biri şu an bulunduğum yere 200 mt uzaklıkta eczane açtı, lisedeyken de eczacı kalfasıydı bu arkadaşım. Dediği şu; ben kalfayken kazandığımız kadar tabiki kazanmıyor dükkanım. Çünkü mezun sayısı ve eczane sayısı arttı. Ayrıca şu an dönerden gidiyor param, kazanç borcunu ödüyor.Bu borç bittiğinde cebime aylık 3bin kalır heralde

Mühendislikler

Yıldız- İstanbul- Kocaeli sırasıyla buraların mezunu arkadaşlarım var. Yıldız elektrik mezunu yine sınıf arkadaşım şu an 1800 liraya özel şirkette çalışıyor. Biraz okulu uzattı ama ilk giriş maaşı bu arkadaşlar. İstanbul elektrik- elektronik mezunu tanıdığım şu an mercedes bakım servisinde çalışıyor. Otobüslerin akü bakımları ile ilgileniyor sanırım. Maaşı 2500 lira. Mezun olduğu an iş buldu.Zaten stajı da burda yapmıştı. Kocaeli haberleşme mezunu arkadaşım da telekomda çalışıyor maaşı 2200dü galiba. gaziantep elektrik-elektronik mezunu bir arkadaşım da istanbulda çalışıyor, maaşı 1500 lira.

Bilgisayar Mühendisliği

Birey dershanelerinin kitaplarının grafik tasarımcılarından biri arkadaşım aylık 2500 lira alıyor. Diğeri de şu an bilgisayar dükkanı açtı. Onun da şansı iyi gitti, yaşadığım yerin en tanınmış bilgisayarcısı. Çok sağlam para kazanıyor.

Makina Mühendisliği

Etrafımdaki en fazla mezunu olan bölümdür heralde. Yaklaşık 8 kişi tanıyorum çeşitli ünilerden mezun. 1 tanesi torpille ibb'nin metro inşaatına girdi. 3500 lira maaş alıyor. Diğerleri doğalgaz işi yapan var, tekstil fabrikasında çalışan var vs vs ,3 tane de iş bulamayan var. Daha doğrusu çalışıp paranın az gelmesinden dolayı bırakanlar. bunlar da ortalama 1000-1500 arası maaş alıyorlar

Endüstri Mühendisliği

Bilmiyorum endstri mezunu arkadaşlar ne diyecekler ama kocaeli ve osmangazi mezunu iki arkadaşım var. Bu arkadaşlarım iş bulmak için baya uğraştılar. Şu an çalışıyorlar fakat ne aldıkları paradan memnunlar ne de yaptıkları işten. şans mı diyelim artık bilmiyorum fakat etrafıdaki endüstri mezunları okudukları bölümden pişmanlar. Tabi bu üni bazlı da olabilir. Ne de olsa hiçbiri sayılı ünilerden mezun değiller.

İtü mezunu arkadaşım çıktığı an özel telefonlara boğularak iş buldu. Şimdi Ereğlide tersahanede. Çok da iyi para kazanıyor olması gerekir çünkü bindiği arabanın çok pis gideri var

Mimarlık

Birkaç tane de bu bölümden mezun arkadaşım var. Hepsi de rahatlıkla iş buldular. Fakat tek doyurucu olmayan şey şu an çok iyi para kazanamıyorlar.

Gıda müh.

2 tane mezun tanıdığım var, bu arkadaşlar şu an biri 800 liraya biri 1000 liraya çalışıyor. yaptıkları tek şey günlük yemek listesine imze atmak

Çevre Müh.

800 liraya çalışıyor arkadaşım ancak yalovada iş bulabildi. Çok uğraştı iş bulabilmek için.

Bunlar çevredeki mezunların durumu arkadaşlar. Bakın ben diğer ö

profesor ol bide cerrah olursan aylik 150 bin kazananlar var.
    Bir ameliyatdan hasta basina 2-3 bin tl aliyo (el altindan resmi deil) gunde en az 3 ameliyat ve haftada 3 gun ameliyat gunu sen hesapla parayi sadece ameliyattan gelen para 90-100 bin tlyi buluyo.

• okul öncesi öğretmenliği parçalar
    şaka maka ergenlerin sorunlarıyla uğraşacağına git anaokulu çocuklarıyla kutu kutu pense oyna daha iyi

derste batak oynamazlar,mesajlaşmazlar,birbirleriyle muhabbet etmezler, saçma sapan espiriler yapmazlar üstelik memnun etmek kolaydır yaptığı bi resmi panoya as veya kartondan yıldız kesip yapıştır yakasına havalara uçar

işe yeni başlayan bi öğretmen 2 sene önce 1.850 ile başlıyordu şimdi tahminimce 2000+ yla başlıyodur. kpss puanları acayip düşük çoğu yerde açık var 2014 yılında tüm türkiyede zorunlu olcak şimdiden bu kadar açık varsa gerisini siz hesap edin , yazın 3ay+kışın15gün+bayram tatili zartı zurtu derken tatili bitmiyor

sınıflarda erkek/kız oranı 1/10 ila 1/30 arasında değişiyor dersler acayip kolay ne kadar olduğunu tahmin bile edemezsiniz herhangi bi dersten kalmak için mal değil mal ötesi olmanız lazım notları 1 kere okumak bile yetiyor(not: bazı dersler kasabilir)

nerden mi biliyorum bunları?????
    çünkü 2. sınıfa geçtim bile
    açıkçası sınıf öğretmenliğinden bi farkı yok liseye yeni geçen ilkokullu nasıl adam olmuyosa anaokuluna giden çocuk da ilkokula geçince bi fark olmuyo busınıf atlamalar pokemondaki gibi gibi değil naokulu pikaçu, ilkokul raiçu falan filan yok öyle bişey bildiğin çocuk
    not:altlarına işeyenini ben görmedim işer mi işer belli olmaz ama 6 yaşındaki kızın altını açıp değiştirecek halin yok heralde helede erkeksen içeri atarlar cinsel tacizden mök temizleme olayı yok yani

bu bölümüm tek kötü yanı ismi 'anaokuluymuş, okul öncesiymiş bana ters' dedim ama gelecek kaygısı yüzünden .ike .ike yazdım yinede memnunum

amatör olarak web tasarımı falanda uğraşıyorum acayip boş zamanım var istersem kendimi herhangi ilgi duyduğum bi dalda yetiştirebilirim bana kalmış ek gelir için kendimi şimdiden home office çalışabilebeğim konularda eğitiyorum

size tek tavisyem iyi tercih yapın üniversite sonrasını gerçekçi bi şekilde düşünün iş de para da karı da siz boşboş dururken kucağınıza düşmez

bunun haricinde 2 yıllık anestezi, radyoloji falan yazın sakın fen-edebiyat yazmayın kafanızı duvara vurursunuz benden söylemesi

• Bilgiler için teşekkürler Bende makine ile elektronik arasında kaldım iş imkanları gelir düzeyleri bakımından daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirirsen sevinirim lakin bu benim için çok önemlişu iki gün içinde karar vereceğim
  • oglım_aşortman_gey hangi üniversite?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrijinalAdam

quote:

Öncelikle Tıplar

Diş Hekimliği

Eczacılık

Mühendislikler

Bilgisayar Mühendisliği

Makina Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Mimarlık

Gıda müh.

Çevre Müh.

Bunlar çevredeki mezunların durumu arkadaşlar. Bakın ben diğer öğretmen arkadaşlar gibi burası iyi burası kötü demiyorum. Kıyasını siz yapın, karar verin. Allah bu tercih sürecinde size yardımcı olsun. Birisi gelir olur mu yaaaa şu bölüm böyle benim şu tanıdığım var falan derse polemiğe girmeyeceğim cevap da vermeyeceğm haberi olsun. Ben etrafımda gördüğüm şeyleri yazıyorum. Sorunuz varsa baktıkça cevap vermeye çalışırım. Yine tercihlerde yardımcı olmaya çalışırım. Fakat özelden mesaj atmayın. Puan dilimi aynı olan arkadaş da yararlanabilir

prof olursanız maaşınız 30 bin olur demişsiniz çocukları kandırmayın lütfen.benim bir tanıdığım osmangazi üniversitesinde prof 7 bin lira alıyor ve 30 bin alan prof gormedim şuana kadar özellerdeki birkaç kişi dısında

Doç dr'un bile muayene ücreti 300 lira olmuşken siz neden bahsediyorsunuz? Operatör bir doktorun ameliyat başına aldığı paradan haberiniz yok sanırım? Benim eniştim yar doç kazandığı paralar nerdeyse bu rakamlarda. Bilim dalı nedir tanıdığınızın? Çok merak ettim.

inşaat>eem>makina>bilgisayar>endüstri>kimya>gıda>çevre iş olanakları böyle piyasada. Bu sıralamayı sizin

artılarınız mutlaka değiştirir.

• harita/geomatik ten mezun arkadaşın varmı

Orijinalden alıntı: pavel68

quote:

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

bir zamanlar tıpla yarışan canıııım bölümüm matematik öğretmenliğini (eğitim fakültesi) öneririm puanı yetenlere...

ilk öğretim matematik bölümü lise olmuyor değilmi.hangi öğretmenlikleri tavsiye edersiniz

hayır lise olmuyor. benim de ilköğretim... her ikisinin de kendine göre avantajları var. bana her iki bölüm de gelirken ilköğretimi seçtim, bana göre ilköğretim biraz daha avantajlı...

• quote:

Orijinalden alıntı: matrix999

dünyanın en prestijli 4.mesleği biyologlara acımamak elde değil şuna bak özelde 1000 lira diyorsun komedi gibi

sistemi yargılayacağınıza biraz da kendinizi yargılayın. kaç arkadaşım biyolojide okuyor. bırak biyolojiyi lise zamanında sevip araştırmayı, hayatlarında biyoloji yazılısına çalışmamış insanlar. ama gel gör ki bi şekilde sınıflarını geçiyorlar. şimdi bu adama 10000 lira mı vercektik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben bilgisayar mühendisligi düsünüyorum ama mesala 420 430 puanlı yerlere gitsem özel sansım ne kadardır?yani iyi üniler dısındakılerı cope mi atmak lazım yoksa etrafta ihtiyac cok bu yuzden 420 430 adamlarda ozel sektorde calısır mı?

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: matrix999

dünyanın en prestijli 4.mesleği biyologlara acımamak elde değil şuna bak özelde 1000 lira diyorsun komedi gibi

sistemi yargılayacağınıza biraz da kendinizi yargılayın. kaç arkadaşım biyolojide okuyor. bırak biyolojiyi lise zamanında sevip araştırmayı, hayatlarında biyoloji yazılısına çalışmamış insanlar. ama gel gör ki bi şekilde sınıflarını geçiyorlar. şimdi bu adama 10000 lira mı vercektik?

prestij mi? puanlarına bakmadın sanırım...
    biyoloji mezunlarının çoğu ya başka alana yöneliyor ya da iş bulamıyor. bu saatte bu bölümü tercih etmek mantığa aykırı. git aöf işletme oku daha iyi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.