Şimdi Ara

28 şubat Stanley termos 0.47 litre 149 lira (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
4
Favori
30.848
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu bile silmiş süpürmüş millet, bir dahakine BİM'den 149'a 100 ml olanını bekliyorum, yoksa da ürettirsinler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Bimde satılan zaten Koçtaş linkinde ki değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Aynı ürün. Renk ve fiyat farkı var.
    Koctas.com.tr
    Adventure Switchback Tek El Termos Bardak 0,47 Litre Beyaz
    https://www.koctas.com.tr/stanley-adventure-switchback-tek-el-termos-bardak-0-47-litre/p/1000395082

• Her şubeye 2-3 tane vermişler, 20 tane gezdim hiçbirinde yoktu, ayrıca kahve öğütücü de hiçbirinde yoktu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu termos zaten kahve için. Çay da uzun vadeli verim alamazsınız. Sabah kahvaltısı için kahveni yap, termosa koy iş yerinde iç mantığı bu. Bizde böyle değil ama kullanmayı bilmeseler bile 8-10 tane alma peşindeler.

Uygun marja razı gelen de yok. Ellerinde kaldı geçen termoslar. Bu da öyle olacak. Cüzi bir miktara eyvallah diyen varsa yazsın arkadaşlar. Yoksa gider 250₺’den her türlü alırım ama bunlara 5 kuruş kazandırmam.

Para mühim değil, önemli olan insanlık. İnsanlığımızı kaybetmeyelim. Parayı her türlü kazanırsınız..

• ben o kadar uğraştım bir kendime bir kardeşime aldım fakat pek bana uygun bir şey değil. 1 kez evde kullandığım termosu satıcam arkadaşlar, ilgilenen yazsın lütfen. evrak, fiş vs. duruyor.
  • Ben de birkaç BİM'e bulurum umuduyla baktım ama çok da üzülmedim. Elimde iki tane Stanley Termos var, bu ağızlıklı modeller sonradan sızdırma ve ısı tutamama problemleri oluyor doğal olarak. O yüzden çok da üzülmeyin kaçırdığınız için.
  • Küçük bir ilçede yaşıyorum burada benim aldığım bime 4 adet gelmişti. Birini ben aldım bir adet de işten arkadaşım aldı, diğer ikisi duruyor. Büyükşehirlerde yaşamak her açıdan sıkıntı :s

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Koçta 2 farklı satılan vardı. biri önceki sayfalarda satılan 167TL ye satılan bir model vardı o biraz eski bir model sıcak tutma kapasitesi daha az vs. 177 TL ye satmıştı onu koçtaş, kısacası benzer ürün ama aynı model değil. BİM de satılan adventure switchback modeliydi. Son yazdığım mesajda bahsettiğim (link değişmiş direk anasayfaya atıyor) 250 TL ye sattığı bizimki ile aynı model. fakat yeni seri. Ne farkı var derseniz performans açısından bir farkı yok Amblemi yeni tip amblem, birde dış kısım boyası en yukarı kadar çıkmıyor dudak payı bırakmışlar, iyide etmişler çünkü yeşil renk haricindeki renklerde (mat olan boyalarda) kapaksız kullanımlarda belli bir yerden sonra duduak izi kalıyor(muş) boya üzerinde. Yeşillerde üzerinde vernik olduğu için herhangi bir iz kalma sorunu yok. Bu sebeple afrika kökenli vatandaşlarıda düşünüp üstten 1,5 cm dudak payı bırakmışlar

Bu arada hep bahsediliyor yeni seri olan yeni amblemli bazı modellerde (özellikle klasik serilerde) ciddi performans farkı var ama onlarda genelde birtek amblem değil şişenin şeklide değiştiği için ayırt etmek kolay oluyor. Örneğin 1,9 Lt eski klasikler köşeli bir yapıya sahip daha irice ve 32 saat sıcak tutabilirken yeni amblemli yeni seri klasik 1,9 Litreler daha kompakt biraz daha yuvarlak köşelere sahip ve perofrmans olarakta 1,5 katı daha iyi ve 48 saat sıcak tutabiliyorlar. Bu gibi modellerde eskileri tercih etmemeye dikkat edin yeter.

Dikkat ederseniz BİM in sattıkları hep eski amblemli modeller muhtemelen elde kalan stokları eritmek için uygun fiyattan satıyorlar. Ancak BİM de satılam modellerde yeni seri ile bir performans değişimi yok. Daha önce sattığı 1 litre termosta da yeni serilerle (yeni amblemli modellerle) aynı performansta. Hatta daha kısaca açıklamak gerekirse Stanley yeni seriye geçerken klasik serilerde performans iyileştirmesine gitti. Adventure serisi modellerde sadece amblem değişti performans iyileştirilmesi olmadı.

Sadece bir ara metro markette satılan bir model eski kalsik seri idi ve yeni satılan modeller ile performans farkı vardı diye hatırlıyorum.

• Mesajı yazdıktan sonra çok pm geldi. Baya alıp da SATAMAYAN var. 😁 Bakın beyler kutup ayısı hediye çekiyle 220₺’ye şu an bu ürünü hiç masrafsız veriyor. Hatta taksitte yapabiliyorsunuz. O yüzden 200-250₺ fiyat çekmeyin. Elinizde kalacak o ürünler kaçarınız yok 😁

Kargo ücretiydi, havale EFT derken masraf da masraf.
    Kimse uğraşmaz. Girmeyin bu toplara artık 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 2 Mart 2020; 15:40:32 >
  • metro market fiyatları

28 şubat Stanley termos 0.47 litre 149 lira

• tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    eskisi bile o kadar uzun süre sıcak tutuyorki yenisinin daha iyi olmasını bilemedim hayal edemedim valla. çok ücra dağ bayır gitmeyecekseniz ve eskisi daha uygun fiyatlıysa eskisi çok çok yeterli, zaten su bile olsa bir süre sonra tadı değişime uğruyor.
  • Cuma akşamı iş çıkışı bime uğradım, aldıklarımı kasada ödeme yaparken adamın biri geldi termos gelecekti kaldımı diyor akşamın 6sı olmuş güzel abim termos soruyor, sabah kapıya dikilip alamayanlar var neyin kafasını yaşıyon güzel abim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thema kullanıcısına yanıt
    Yahu termos bu. Çokta indirimli, ucuz bir ürün de değil. Bende Pazar günü sormaya gittim. Belki kalmıştır diye. Çalışan insanlar için sabah 9 da bime gitmek imkansız neredeyse.

• spacenet S kullanıcısına yanıt
    bunu bile derken? öncekiler piknik boydu. bu ise mont cebine sığan sabah kahvesi termosu. birbirlerinin muadili termoslar değil bunlar. ben öncekilerini almaya hiç çabalamamıştım bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysahin2000

eskisi bile o kadar uzun süre sıcak tutuyorki yenisinin daha iyi olmasını bilemedim hayal edemedim valla. çok ücra dağ bayır gitmeyecekseniz ve eskisi daha uygun fiyatlıysa eskisi çok çok yeterli, zaten su bile olsa bir süre sonra tadı değişime uğruyor.
    Haklısınız. Stanley'in kötüsü bile gerçekten iyi performanslı. Ancak bu süreler ideal şartlar altındaki süreler. Ortam sıcaklığı 25 derece, ve kapağı hiç açılmadan, içerisinden sıvı eksiltmeden ulaşılan performans (içinden her sıvı eksildiğinde sıvı yerine içeri soğuk hava doluyor). Peki deneyimlerime göre normal kullanım şartlarında bu süreler ne olyuor derseniz. Biraz önce de söylediğim üzere ortam ve kullanım şekline göre çok değişken olmak üzere soğuk hava koşullarında ve çok parçalı kullanımlarda yarı yarıya, hatta bazen yarıdan daha fazla 1/3 kadar düşebiliyor. yani 24 saatlik bir ürünün 8 saat sonra bile soğutttuğunu gördüm. O nasıl oluyor derseniz örneğin kışın dağa gittiğiniz zamanlarda ilk 4 saatte termosun %60-70 ini parça parça boşaltırsanız içinde kalan 30 - 40% doluluktaki sıcak sıvı ilerleyen 4 saat içinde ciddi şekilde soğuyabiliyor. Hatta genellikle 1 litrelik kapasiteli bir termosta dolumdan 6-7 saat sonrasında son 100-200ml sıcak içecek kaldıysa o sırada içen yoksa hiç uğraşmadan döktüğüm bile oluyor. Hatta aynı kapasitede aynı anda doldurulmuş 2 termos oluyor genelde yanımızda hiç açılmamış olan hala dudak yakacak kadar sıcakken, yazdığım şekilde boşalmış olan içilmeyecek kadar soğumuş olabiliyor. Bu tür kullanımlarda nekadar iyi performans okadar iyi oluyor.

Bu tür koşullarda kullandığım en iyi 2 termos ise Thermos Stainless King 2010 1,2 Litre ve Stanley Legendary Classic (Yeni seri) 1,9 Lt termoslar oldu. Gerçekten performansları şaşırtıcı.

Eğer termosu 1 kere doldurduktan sonra gün içersinde 1 defada boşaltıyorsanız (örneğin 1 litrelik temostaki çayı 5 kişiye servis ediyorsanız) problem yok. Ve arzuladığınız süre 5-6 saat gibi bir süre ise bırakın bırakın stanley gibi markaları sıradan marka termoslar bile bu şekilde sizi tatmin edecektir. Bu gibi kullanıcılara Stanley gibi markaların tek farkı sağlamlığı / uzun ömürlülüğü olacaktır.

• Yaptığım bir ölçümü paylaşmak isterim. iyi kötüden ziyade fikir vermesi açısından...
    Termosu ön ısıtma yapmadan 92C su ile tam doldurup kapattım. Birer saat arayla 82 C , 76C , 70C, 65C ölçümlerini yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_kalem

Yaptığım bir ölçümü paylaşmak isterim. iyi kötüden ziyade fikir vermesi açısından...
    Termosu ön ısıtma yapmadan 92C su ile tam doldurup kapattım. Birer saat arayla 82 C , 76C , 70C, 65C ölçümlerini yaptım.
    Ön ısıtma gerçekten çok fayda sağlıyor. Ama ön ısıtmadan bağımsız olarak sizin sonuçlar da bir gariplik var, ön ısıtma olmasa bile 1 saat arayla 76dan 70e inmemesi lazım. Ya ağzını iyi kapatmadınız ya bardağı tam doldurmadınız ya termometrenizde bir sıkıntı var yada başka bir yerde bir sıkıntı var. Ben 2 adet aldım ikiside birebire yakıj sonuçlar çıktı. Denemeye başlamadan önce %20 oranında sıcak su doldurup çalkaladım ve 10dk. bekledim.

Sonrasında 1. dakikada 92,1 derece olan kaynar su aşağıdaki saat sürelerindeki sıcaklık sonuçlarını verdi:

1.85,5
    2.80,0
    3.75,4
    4.71,1
    5.67,3
    6.63,8
    7.60,4

Evet Stanleyin ve diğer otoritelerin 60 derece ve üstünü sıcak olarak tanımladığını düşünürsek stanley vaadettiği süreyi karşılıyor. Hatta he ölçümde kapağı açıp içine termometre daldırdığımdaki yaşanan ısı kayıplarını hesaba katarsak yani ilk doldurduğumdan 7 saat sonra açıp ölçseydim muhtemelen 62-65 arası bir sıcaklık okurdum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.