T

Yüzbaşı
10 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 223 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar, ekran kartım çok düşük performans sergiliyor, sıfırdan windows kurmak, DDU ile driver kaldırmak, herşeyi denedim

Sistem

i7 12700k

MSI 3080ti ventus 3x OC

64Gb ddr4 3600mhz c18 ram 4x16

Zalman EBT 1200watt psu

Msı z690 a pro anakart

Division 2 de 4k ultrada herkes 60-70 fps alırken ben 25 zor görüyorum,

Cyberpunk olsun bir çok oyunda performans eşdeğerlere göre çok düşük

Furmarkda 200 üstü fps almam gerekirken 80-90 larda kalıyor, ilk açıldığında fps 300 leri vuruyor ama hemen ardından büyük düşüş yaşıyor, zaten alttaki çizgi grafikte görürsünüz bir an pik yapıyor, ilk açıldığında.

GÖrdüüğüm problem furmark test ederken GPU %56 civarlarında güç çekiyor, HWinfodan baktığımda kart 200watt civarı güç çekiyor.

Sorun ne olabilir? denemediğim birşeyler var belliki, sorunu nası ltespit edebilirim? değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Benzer monitör kullanan arkadaşlar var ise yardımınızı rica edeceğim, menüden girdiğimde system menüsünde en üstte görünmesi gerekirken o menü içerisinde coresync seçeneği yok.

Menü içeriği şu şekilde,

local dimming,

volume,

eco saving plus,

off timer plus

PC/AV mode,

displayport ver.,

input port ver,

auto source switch+,

key repeat time,

power LED on,

Setup Custom KEy

Bu menünün en üstünde CoreSync olması gerek ama yok,

Versiyon M-A1000GGZA-1007.1

yeni version atmış samsung 1008.1 diye ama onuda update edemiyorum, usb diski görmüyor, rootda duruyor dosya ama bir türlü update edemedim. Gerçi velhasıl Update etmedende o menüde görünmesi gerek, Monitörün arkasında kocaman Coresync lambası var ama yanmıyor.

Kullanan veya daha önce böyle bir problem yaşayan arkadaşlardan yardım rica ediyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Evi taşıdık klima eski evde kaldı, söküm takım işlemi kaça yapılıyor, 150 TL gibi fiyatlar verdiler, üstelik klimanın bakır borusu değişecekmiş, halbuki sökülecek yer ile takılacak yer aynı, iç ünite ile dış ünite uzaqklıklarıda aynı bana söylenen bakır boru kırılıyormuş sökerken. içindeki gaz kırılgan yapıyormuş doğrumu bu? Boru içinde boru gibi fiyat çektiler. 100 Tl de o tutuyor. Hepsi 250 tl ye gelicek, klima 9000 btu en küçüklerinden arçelik. Bu iş bu kadar pahalım? üstelik kış oldu artık, hadi yazın rağbet var, kışın ne olaki?
Merhabaarkadaşlar, kısa zaman öncesine kadar başlıktaki ekran kartı leadtek GTX460 1gb ile birlikte q6600 4gb DDR2 ram li bir sistem kullanıyordum, 1 hafta önce i5 4570 8gb ripjaws 1866, ve msi g43 z87 gaming board a geçiş yaptım. Buraya kadar herşey normal

Extra olarak yaptığım işlemler şuydu, q6600 için ninja schyte kule tipi bakır tabanlı soğutma bloğuna takılı fanlı blok gitti yerine i5 kutusundan çıkan stok fan takıldı, overclock ile alakam yok, zamanında q6600 için aldığım blokta fansız bile soğutuyordu, fanda nomorenoise.com dan alınmış ve çok sessiz diye sökmek istemedim.

Kasa içinde de (Asus ta 251) PSU nun altında kalan havalandırma ızgaralarında bir adet küçük fan vardı.

i5 in sarfiyatı nasıl olsa az (q6600 113 watt i5 ise 83 watt) diye stok fan ile bıraktım, birde kasadaki fanı söktüm,

Yani kasa içinde işlemci ve gtx460 fanı dışında fan yok,

Ne zaman bir oyun açsam periyodik olarak ekran kartının fanı zamanla hızlanıyor, ve inanılmaz bir uğultu yapmaya başlıyor, bende kasadan söktüğüm fanı tekrar taktım, hiçbirşey değişmedi.
Sonra kasa fanının altına ikinci bir fan daha taktım yine değişmedi,
Ekran kartının üstüne kapattığımız kasa kapağınada ninja schyte nin dev fanını yerleştirdim, bütütn fanlar içeriden aldıkları havayıı dışarı atacak şekilde. yine hiçbirşey değişmedi.

Sonra eski anakartı taktım, fan sesi çıkmıyor bu seferde,

Acaba q6600 ekran kartını frenliyordu ve fazla ısınmasınıda otomatikman engelliyormuydu? i5 ile ekran kartı full gücünde çalışmaya başladı ve ısındı sonrada fan fazla çalışmaya başladı olabilirmi?
Merhaba arkadaşlar, en son pc toplayalı beri 5 yıldan fazla oldu, bu yüzden oldukça uzakta kaldım, 2 gün evvel unuttuğumuz elektrik faturası sonrası elektriğimiz kesildi, tekrar geldiğinde kasadan patlama sesi geldi, koku power supply den geldiği için kendisinin hakkı rahmetine kavuştuğunu düşünüyorum (TT 750 watt idi) diğer bileşenlere zarar vermediğini düşünerek, bir takım upgrade ler yapacağım. Aslında tüm oyunları vs gayet hızlı çalıştırıyordu, çok ta memnundum, malesef böyle bir olay oldu.

eski bileşenlerim şunlardı,
q6600 - Ninja Schyte soğutucu.
gtx 460 1gb
4 gb ddr2 kingston ram
120 gb kingston ssd
2x2 tb western digital green
gigabyte orta karar anakart

Bu sistemden kullanmaya devam edeceğim bileşenler gtx 460, ssd ve harddiskler, yani anakart işlemci ram ve Power supply ihtiyacım var.

alacaklarımda şunlar olmasını düşünüyorum bu noktada fikirlerinizi almak istiyorum

Intel i5 4570 (Fan içinden çıkan stok fan olacak, o da artık veriyorlarsa, eskiden verirlerdi)
http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80646i54570-core-i5-4570-soket-1150-32ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66047

Asus H81M-Plus soket 1150
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-h81m-plus-h81m-plus--intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz--sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68499

Corsair 2x4 Gb Vengeance Pro ddr3
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmy8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-pro-ddr3-1600mhz-cl9-siyah-sogutuculu-ram/productdetails.aspx?I_ID=66501

OCZ MODX Stream pro 600w
http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/ocz-ocz600mxsp-eu-modxstream-pro-serisi-80plus-600w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=35126

Kasa zaten var. klavye mouse falan var upgrade yapıyormuşum gibi düşünün, eski pc deki parçaları ikinci el olarak satıyorum bu arada.
http://www.honda.com.tr/otomobil

Accord'u benmi göremedim artık satılmayacakmı?
Evimde 106 ekran lcd, masaüstü pc, 1 laptop, çamaşır mak, bulaşık mak, kombi, 1600 watt ısıtıcı, klima ve ufak çaplı olarakta uydu receiver gibi irili ufaklı elektronik cihazlar var. Hepsi aynı anda açık olmuyor ama sanki hepsini aynı anda kullanıyormuşum gibi düşünün.

Elektronik dalgalanmalardan korunmak için regülator almak istiyorum. kaç Kva almalıyım? Ne marka almalıyım? Kendim montajını yapabilirmiyim? Monofaz,trifaz,servo ne demek?

Bilgili üstadlardan tavsiye bekliyorum.

Bir Yerli markadan (Reklam olmasın diye marka adını vermiyorum) 10Kva için 450 TL fiyat aldım.
Sıcak fırsatlar ve ikinci el bölümleri son 2 3 aydır iflah olmadı. Bir gün çalışsa 3 gün bozuk. Yönetimin bir açıklaması oldumu bu konuyla ilgili?

Herkes böyle görünüyor

akgunelektronik
Er

Sisteme Gözat
[X]

İkinci el mesajı: 11

Referansları

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch: 'MemFeatArray'

/tm.asp, line 2128
Arkadaşlar ben bu belgeseli bundan 7 8 yıl önce CNBC-E de seyretmiştim. Kendisinde olan veya linkini bilen varsa paylaşabilirmi? Seyrettirmek istediğim bazı arkadaşlarım var. Aşağıda fragmanının linki var.

Şu linkteki videonun ingilizce altyazılısı. Belgeselin kendisi 45 dakika olması lazım.

Adam teste başlamadan önce doktora gidiyor. Komple check up yapılıyor ve herhangi bir sağlık probleminin olmadığı kayda alınıyor. Sonra adam 1 ay boyunca sadece Mc Donalds tan beslenmeye başlıyor. Suyu bile Mc donalds tane lıyor. Ve her gün doktor kontrolünden geçiyor. Adam günden güne kilo alıyor. 20. ci günde karaciğerinde bir problem oluyor. 25.inci gün doktoru ciddi şekilde sağlık problemleri ile karşı karşıya kaldığını ve bırakmasını söyluyor ama adam devam ediyor. 30 uncu gün tv programına çıkartılıyor. Büyük bir masada 1 ay boyunca aldığı şeker ve yağ gösteriliyor. Böyle bir video Youtube ta sadece fragmanı var tüm videoyu bulamadım. Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

fragmanının linki burada
http://www.youtube.com/watch?v=spR39PI_y9Q
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Azjol-Nerub&n=Winstonlt
Def capped (535) (Full superior)

Üzerimde bulunan tüm itemler tek başıma edinebildiklerim. Guildim berbat.

Adam gibi tanklık yapabileceğim guild arıyorum. Mümkünse Azjol Nerub...

Şu anki guildimde priest olmadığından ( ve mevcut paladin ısrarlarıma rağmen prot kalmakta,druid keza aynı) sadece 5 man raid lerde tanklık yapabiliyorum. onlarda oyunda pasif kalıyorlar.

guildine çağırmak isteyenlerin tekliflerine açığım.
Hakkında
Meslek: Computer Engineer
İlgi Alanları: C#, Xamarin, Gemology, Making Rosary
Forum İmzası:
Career : MsSql (DBA - 19 years - retired) - Hobbies : C#, Xamarin, Gemology
Forum İkinci El İmzası:
i7 12700k MSI pro z690-p 64gb vengence DDR4 3080ti ventus Corsair carbide 200 Noctua d15s 980pr 1TB Samsung Odyssey G7 - Gigabyte G5 i5 10400 3060 980 pro 1Tb Silicon power 2TB - PS4 Pro - PS3 - WII - AdvanceSP - Honda Civic 2012
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.185
İkinci El Bölümü Mesajları: 370
Konularının görüntülenme sayısı: 9.209 (Bu ay: 394)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 278 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.