Şimdi Ara

27 Yaşında Tecrübesiz Mühendis Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
13.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 24 yaşındayım ve bu sene Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu oluyorum. Lisans ne yazık ki 7 yıl sürdü ilk 3 seneki hatalarım yüzünden. Benim ise uzun süredir Almanya'ya gitme (Daha önce başka sebeplerle gittim ve dili de hala öğrenmeye devam ediyorum) hayalim var.

Aklımda şu an yüksek lisans var. Bunun için bir yılı hazırlık olmak üzere 3 yıl orada kalmam gerekiyor ve bu 27 yaşında olup askerliğini yapmamış tecrübesiz bir mühendis adayı olmam anlamına geliyor. Sizce çok yaşlı mı kalırım? İşe seçilen kişi olmamı zorlaştırır mı dersiniz?

Artı olarak ana dil gibi Almancam ve Alman üniversitelerinden master diplomam olacak. Ayrıca orada iş arayıp kalma ihtimalim de olacak. Önemli bir detay da orada okumakta olan kız arkadaşım var.

En büyük sorun ise yaşım ve ailemin artık çalışmam için baskı yapması ve maddi yönden iki emekli olarak bu yaşa gelmiş olan bana artık daha fazla para harcamak istememeleri.

Ne dersiniz dostlar yorumunuz nedir? Şuan mezun olur olmaz büyük ihtimalle kurumsal şirketlerde iş bulabiliyorum bu arada Türkiyede.

27 Yaşında Gelen Edit:
    Vay be iki yıl geçmiş, 27 yaşına gelmişim. Almanya'ya gitmek nasip olmadı. Ama bence iyi de oldu. Gitmiş olsam ne alanda çalışmak istediğimi bilemeden gidecek belki de ekstra zaman kaybedecektim.

Mezun olduktan sonra bir teknokent firmasında işe başladım elektronik-yazılım tarzı. 1 sene çalışıp nispeten daha iyi bi teknokent firmasına ve çok daha iyi bir projeye geçtim geçtiğimiz ay. uygulama geliştiriyorum şimdi. En azından artık mesleğim daha iyi şekillendi. Almanya master yine gitmek isterim tabi. Artık tecrübe var mezunken çok boşmuşum. Şimdi ortaya birşeyler çıkartabildiğim için okurken iş de kovalayabilirim. Ya da en güzeli tecrübe edindikçe yurt dışı iş bulmayı denemek. Bunlar olmazsa da halimden memnun sayılırım. Gelir ama 2,5 civarı ne yazıkki. 1-2 yıl daha tecrübe lazım. Bu aralar iyi ilerletiyorum işleri. Sonrasında daha iyi ücret talep etme imkanım olur muhtemelen.

34 Yaşında Gelen Edit:
    Vay be 10 yılı devirmişiz. Mobil uygulama geliştiriciliğine devam ettim. Web ve mobil çeşitli deneyimlerim oldu. Son 3 yıldır da döviz üzerinden fena olmayan bir gelirim var. 0,64 faizden yararlanan şanslı kesimdenim. Evlerim kiracılarım arabam durumumdan memnunum diyebilirim. Artık iyice yerleştim buralara. Yurtdışı taşınmak mümkün değil gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenom -- 4 Mart 2022; 17:57:50 >

• Bir olasılık şu,almanyada master'a başla,part time ne bulduysan işede gir,alanınla alakalı bulup girebilirsen deneyim olur,okulun biraz uzayabilir ama mantıklı gibi

Orijinalden alıntı: w_wallace

Bir olasılık şu,almanyada master'a başla,part time ne bulduysan işede gir,alanınla alakalı bulup girebilirsen deneyim olur,okulun biraz uzayabilir ama mantıklı gibi
    27 yaşında tecrübesiz mühendis olmak zor. İş ilanlarında ancak daha gençlerde tecrübe aramıyorlar, o da az şirkette.

Ne yükseği ya, atla derim kurumsal şirkete. Ben 23 yaşındayken kendi paramı kazanmak için yanıp tutuşuyordum, ailemden para istemek sıkıntıydı o yaşa kadar nasıl dayanacaksın hayret.

Orijinalden alıntı: deserthawk

27 yaşında tecrübesiz mühendis olmak zor. İş ilanlarında ancak daha gençlerde tecrübe aramıyorlar, o da az şirkette.

Ne yükseği ya, atla derim kurumsal şirkete. Ben 23 yaşındayken kendi paramı kazanmak için yanıp tutuşuyordum, ailemden para istemek sıkıntıydı o yaşa kadar nasıl dayanacaksın hayret.

Alıntıları Göster
    Yaşın ileri değil. Yüksek lisans yaparken aynı zamanda çalışırsın tecrübe sorununu halledersin. Yüksek lisanstan sonra ise bulunmaz hint kumaşı olursun.
    Aslında şuanda bile çalışsan olur, çalışmayı kesinlikle ihmal etme. Ama yüksek maaşta bekleme en başta. 1500-2000 arası iyidir başlangıç için gerisi kendini geliştirmene, şirkete kattığın değere kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yaşın ileri değil. Yüksek lisans yaparken aynı zamanda çalışırsın tecrübe sorununu halledersin. Yüksek lisanstan sonra ise bulunmaz hint kumaşı olursun.
    Aslında şuanda bile çalışsan olur, çalışmayı kesinlikle ihmal etme. Ama yüksek maaşta bekleme en başta. 1500-2000 arası iyidir başlangıç için gerisi kendini geliştirmene, şirkete kattığın değere kalmış

Alıntıları Göster
    Almanya Mühendislik konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri, orda master yapmanın sana çok büyük artısı olur sana önerim git ve orada okurkende bir işe gir kendi ihtiyaçlarını kendin karşıla , okul bitincede orada bir iş bul (veya Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde).

• Ben de gecen ay geldim lisans için şimdi hazirliktayim. Burada master yapan cok kisi var sizin yaşlarda. Master yaparken çalışma izni verdikleri için çalışarak tecrübe de kazanabilirsiniz. Ben de 20 yaşındayım bitirince en az 24 olacağım sizin gibi.

Orijinalden alıntı: Photograph

Ben de gecen ay geldim lisans için şimdi hazirliktayim. Burada master yapan cok kisi var sizin yaşlarda. Master yaparken çalışma izni verdikleri için çalışarak tecrübe de kazanabilirsiniz. Ben de 20 yaşındayım bitirince en az 24 olacağım sizin gibi.
    Çok teşekkürler yanıtlar için. Hala para istemek evet ağırıma gidiyor. Bunu ailem açıkca da söyledi. İki emekli sana daha ne kadar para göndericez diye. Çalışayım diye baskı yapıyorlar. İş de bulma imkanım yüksek gibi olunca ben çalışmıyorum master yapıcam da demesi zor oluyor.

Ama bir yandan da içimde kalmasını ya gitseydim demeyi istemiyorum pek. Belki orada okumam bambaşka kapılar açardı bana. İş bulup belli bir süre (belki de temelli) orada çalışma ihtimali hep içimde kalır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    27 yaşında işsiz olmak
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Çok teşekkürler yanıtlar için. Hala para istemek evet ağırıma gidiyor. Bunu ailem açıkca da söyledi. İki emekli sana daha ne kadar para göndericez diye. Çalışayım diye baskı yapıyorlar. İş de bulma imkanım yüksek gibi olunca ben çalışmıyorum master yapıcam da demesi zor oluyor.

Ama bir yandan da içimde kalmasını ya gitseydim demeyi istemiyorum pek. Belki orada okumam bambaşka kapılar açardı bana. İş bulup belli bir süre (belki de temelli) orada çalışma ihtimali hep içimde kalır.

Alıntıları Göster
    Hocam bu fırsatı kaçırma, Hem oku hemde orada çalış bir yerde, Bitirince çok rahat ve dolgun maaşlı bir işin olur.

• Ben yazacaktım ki kendin söylemişsin zaten, sürekli düşüneceksin ya gitseydim diye.Bu hayat bir daha gelmez dostum.

Ayrıca orada edineceğin hayat tecrübesi paha biçilemez.Gayet rahat da çalışırsın iş tecrübesi kazanırsın.Türkiye'ye dönüş yaparsan da (ki ben olsam 40 sınırına kadar orada kalmayı tercih ederim, hem kız arkadaşın oradaymış işi ciddiye bindirebilirsin) çok iyi konumlarda işe girme şansın olur.

edit

ayrıca ''ben olsam'' arkama bile bakmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 3 Nisan 2012; 20:42:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öyle biri işte

Hocam bu fırsatı kaçırma, Hem oku hemde orada çalış bir yerde, Bitirince çok rahat ve dolgun maaşlı bir işin olur.

Alıntıları Göster
    Bu sana bağlı...

Oraya gidip kalıcı olan arkadaşım da oldu, tutunamayıp, Türkiye'ye dönüp apartman katı şirketlerinde işe başlayan da...

Geri dönenlerden olacaksan, 27 yaşında tecrübesiz mühendis olmak rezalet bir şey...

26 yaşındayım ben de, 4 yıl tecrübeli bilgisayar mühendisiyim...Piyasada gördüğüm örnekler, akademik hayat düşünmüyorsan, iş hayatına erken atılmanın daha mantıklı olduğu yönünde...

Ama ben bu işi yaparım, kalıcı olurum diyorsan, arkana bakmadan git bence...

Hiçbir mazeret basarinin yerini tutamaz... M.K. Ataturk
    Gomdugunuz sadece bedenimdir... Ilk Felsefe Sehidi Sokrat...

• quote:

ailen böyle ir baskı yapıyorsa 3 yıl senin için çok zor geçer yada garsonluk yaparken okuyabilirsin

Orijinalden alıntı: Sum 41

Bu sana bağlı...

Oraya gidip kalıcı olan arkadaşım da oldu, tutunamayıp, Türkiye'ye dönüp apartman katı şirketlerinde işe başlayan da...

Geri dönenlerden olacaksan, 27 yaşında tecrübesiz mühendis olmak rezalet bir şey...

26 yaşındayım ben de, 4 yıl tecrübeli bilgisayar mühendisiyim...Piyasada gördüğüm örnekler, akademik hayat düşünmüyorsan, iş hayatına erken atılmanın daha mantıklı olduğu yönünde...

Ama ben bu işi yaparım, kalıcı olurum diyorsan, arkana bakmadan git bence...

Alıntıları Göster
    sana bazi sorular soracagim, 1. almanyada masterdan mezun olana kadar 27 yasinda olacagini nerden biliyorusn, 2- anadilin seviyesinde almancan olacagini nerden biliyorsun. 3-27 yas masterdan mezun muhendis icin normal bir yas, neden bu kadar dert yapiyorsun.

• Yurt kur ve tev yurt dışında master yapanlara geri ödemeli burs veriyor. Hatta sanırım yurtkurda hak kazanirsan geri ödemeden de veriyor. Özel şirketler de veriyor olabilir mesela alaninla ilgili bir şirket bulup anlas mezun olunca onlarda belirli bir süre çalışacağına dair anlaşma falan yaparlar belki ve sana destek olurlar. Kolay olmaz ama sonuna kadar değer almanyada master yapmaya.

Orijinalden alıntı: Photograph

Yurt kur ve tev yurt dışında master yapanlara geri ödemeli burs veriyor. Hatta sanırım yurtkurda hak kazanirsan geri ödemeden de veriyor. Özel şirketler de veriyor olabilir mesela alaninla ilgili bir şirket bulup anlas mezun olunca onlarda belirli bir süre çalışacağına dair anlaşma falan yaparlar belki ve sana destek olurlar. Kolay olmaz ama sonuna kadar değer almanyada master yapmaya.
    Okurken çalışma konusunda çalışabilirim mümkün tabi ama mesleğimle alakalı bir işte çalışabileceğimi zannetmiyorum. Gerçekçi olmak gerekirse parttime öğrenci işi bulup geçimimi sağlamak için çalışabilirim. Orda çalışırken tecrübe edinmiş olmam yani sadece maddi olarak faydası olur orası ayrı.

İlerleyen zamanlarda şartlar nasıl olur bilemem o zaman iş bulunur mu mesleğimle ilgili buradan birşey söylemek imkansız olcaktır o yüzden ben en kötüsünü düşünüp bulamayacağımı varsayıyorum.

@Sum 41
    Evet malesef orda kalma konusunda net birşey ben de gitmeden görmeden söyleyemiyorum ama imkanım olursa eğer ve kalabilirsem belli bir süre kalır tecrübe edinir, döneceksem öyle dönerim bundan eminim.

@ata 1606
    ilk iki soruya cevabım yok haklısın. Öyle umdum diyelim. Son soru ise eğer geri döner Türkiye'de iş bulursam gitmeden de bulabilceğimden pek farklı olmaz min 3 yıl kaybım olur diye endişeleniyorum. Hatta yaşımdan ötürü zorlanabilirim bile. Özelikle yaptığım master aradığım iş üzerine yoğunlaşmamışsa kimse beni orada master yaptığım için özellikle tercih etmeyecektir.

• quote:

Okurken çalışma konusunda çalışabilirim mümkün tabi ama mesleğimle alakalı bir işte çalışabileceğimi zannetmiyorum. Gerçekçi olmak gerekirse parttime öğrenci işi bulup geçimimi sağlamak için çalışabilirim. Orda çalışırken tecrübe edinmiş olmam yani sadece maddi olarak faydası olur orası ayrı.

İlerleyen zamanlarda şartlar nasıl olur bilemem o zaman iş bulunur mu mesleğimle ilgili buradan birşey söylemek imkansız olcaktır o yüzden ben en kötüsünü düşünüp bulamayacağımı varsayıyorum.

@Sum 41
    Evet malesef orda kalma konusunda net birşey ben de gitmeden görmeden söyleyemiyorum ama imkanım olursa eğer ve kalabilirsem belli bir süre kalır tecrübe edinir, döneceksem öyle dönerim bundan eminim.

@ata 1606
    ilk iki soruya cevabım yok haklısın. Öyle umdum diyelim. Son soru ise eğer geri döner Türkiye'de iş bulursam gitmeden de bulabilceğimden pek farklı olmaz min 3 yıl kaybım olur diye endişeleniyorum. Hatta yaşımdan ötürü zorlanabilirim bile. Özelikle yaptığım master aradığım iş üzerine yoğunlaşmamışsa kimse beni orada master yaptığım için özellikle tercih etmeyecektir.

Alıntıları Göster
    @Photograph
    Dediğin gibi kredi imkanlarını da araştırıcam. Teşekkürler.

@deserthawk
    Haklısın. Para istemek benim için de sıkıntı. Ama biraz daha benim için sabretseler diyorum ama bilemiyorum. Bu yaşlar gelmez tekrar. Daha sonra acaba gitseydim dememek için bu yola girmek istiyorum ama işte zor karar ... Babam da Almanyada lisans ve master bitirmiş birisi olmasına rağmen o da gitmeme karşı. Burada iş bulabiliyorken çalışmaya başlamamı istiyor :(

• quote:

Arkadaşlar 24 yaşındayım ve bu sene Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu oluyorum. Lisans ne yazık ki 7 yıl sürdü ilk 3 seneki hatalarım yüzünden. Benim ise uzun süredir Almanya'ya gitme (Daha önce başka sebeplerle gittim ve dili de hala öğrenmeye devam ediyorum) hayalim var.

Aklımda şu an yüksek lisans var. Bunun için bir yılı hazırlık olmak üzere 3 yıl orada kalmam gerekiyor ve bu 27 yaşında olup askerliğini yapmamış tecrübesiz bir mühendis adayı olmam anlamına geliyor. Sizce çok yaşlı mı kalırım? İşe seçilen kişi olmamı zorlaştırır mı dersiniz?

Artı olarak ana dil gibi Almancam ve Alman üniversitelerinden master diplomam olacak. Ayrıca orada iş arayıp kalma ihtimalim de olacak. Önemli bir detay da orada okumakta olan kız arkadaşım var.

En büyük sorun ise yaşım ve ailemin artık çalışmam için baskı yapması ve maddi yönden iki emekli olarak bu yaşa gelmiş olan bana artık daha fazla para harcamak istememeleri.

Ne dersiniz dostlar yorumunuz nedir? Şuan mezun olur olmaz büyük ihtimalle kurumsal şirketlerde iş bulabiliyorum bu arada Türkiyede.

Uzun uzun yazıcam sana umarım okumaya sıkılmazssın
    Yanımızda çalışan stajerlerin hepsine çekerim bu nasihati anlaşılan senin de ihtiyacın var.
    ilk olarak iş kariyerine nasıl devam ediceğini belirlemelisin.
    proje mi yapmak istiyorsun uygulamamı satın almamı?
    hangisini yapmak istiyorsan ilk işine ona göre başla
    ben senin yerinde olsam proje işini seçerdim çünkü stresi daha az.
    daha rahat çalışma ortamı dezavantajı daha az kazanırsın ilerleyen zamanlarda değişir.
    projeye hakim bir mühendis uygulama işine geçişte çok rahat eder.
    ilk işinde biraz ezilirsin ayak işlerine flan bakarsın katlanacaksın bunlara
    ben bu işi kaptım dediğinde bırakacaksın iş yerini başka işe gireceksin.
    artık tecrübeli eleman oldun
    çünkü çalıştığın işyerinde uzun zaman çömez olarak görünürsün işi öğrendiğin halde.
    ücret ide bu yüzden düşük olur.
    sana tavsiyem çevrendeki tüm elektrik mühendisi ve makine mühendislerini unut.
    Mümkün olduğunca mimar ve inşaat mühendisi ile tanış ve arkadaş ol mümkün olduğu kadar çok ve samimmi
    mimar ve inşaat mühendisi arkadaşın olsun.
    sana onlar para kazandıracaktır. gerisi traş
    Bukadar mimar ve makina mühendisini tanıma şansın okuldan başka bir yerde yok bu bir fırsattır .
    çocuklar pek farkında olmuyorlar o yaşlarda. siz faRkına VARIN
    saygılarımla

DH den Nasihatler :))

• quote:

Orijinalden alıntı: ardasarp

quote:

Arkadaşlar 24 yaşındayım ve bu sene Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu oluyorum. Lisans ne yazık ki 7 yıl sürdü ilk 3 seneki hatalarım yüzünden. Benim ise uzun süredir Almanya'ya gitme (Daha önce başka sebeplerle gittim ve dili de hala öğrenmeye devam ediyorum) hayalim var.

Uzun uzun yazıcam sana umarım okumaya sıkılmazssın
    Yanımızda çalışan stajerlerin hepsine çekerim bu nasihati anlaşılan senin de ihtiyacın var.
    ilk olarak iş kariyerine nasıl devam ediceğini belirlemelisin.
    proje mi yapmak istiyorsun uygulamamı satın almamı?
    hangisini yapmak istiyorsan ilk işine ona göre başla
    ben senin yerinde olsam proje işini seçerdim çünkü stresi daha az.
    daha rahat çalışma ortamı dezavantajı daha az kazanırsın ilerleyen zamanlarda değişir.
    projeye hakim bir mühendis uygulama işine geçişte çok rahat eder.
    ilk işinde biraz ezilirsin ayak işlerine flan bakarsın katlanacaksın bunlara
    ben bu işi kaptım dediğinde bırakacaksın iş yerini başka işe gireceksin.
    artık tecrübeli eleman oldun
    çünkü çalıştığın işyerinde uzun zaman çömez olarak görünürsün işi öğrendiğin halde.
    ücret ide bu yüzden düşük olur.
    sana tavsiyem çevrendeki tüm elektrik mühendisi ve makine mühendislerini unut.
    Mümkün olduğunca mimar ve inşaat mühendisi ile tanış ve arkadaş ol mümkün olduğu kadar çok ve samimmi
    mimar ve inşaat mühendisi arkadaşın olsun.
    sana onlar para kazandıracaktır. gerisi traş
    Bukadar mimar ve makina mühendisini tanıma şansın okuldan başka bir yerde yok bu bir fırsattır .
    çocuklar pek farkında olmuyorlar o yaşlarda. siz faRkına VARIN
    saygılarımla

DH den Nasihatler :))
    xenom senın durumun 2002 yılında benım ıle bırlıkte muhendıslıkten mezun olan ve almanyaya yuksek lısans maksatlı gıden arkadasıma cok benzıyor,aradan 10 sene gectıgınde yıl 2012 de benım durumum ondan daha ıyı,

yanı benım tavsıyem gıtmemen ve bır an evvel sektore atılıp deneyım kazanman yonunde,
    cok yuzeysel yazdım

ılgılenırsen pm'le detaylandırayım

• quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

xenom senın durumun 2002 yılında benım ıle bırlıkte muhendıslıkten mezun olan ve almanyaya yuksek lısans maksatlı gıden arkadasıma cok benzıyor,aradan 10 sene gectıgınde yıl 2012 de benım durumum ondan daha ıyı,

yanı benım tavsıyem gıtmemen ve bır an evvel sektore atılıp deneyım kazanman yonunde,
    cok yuzeysel yazdım

ılgılenırsen pm'le detaylandırayım

Alıntıları Göster
    Dostum kesinlikle saçmalama derim ! Master yapan herkes doğal olarak en düşük 26 - 27 yaşında oluyor. Üniversiteye ortalama 20 yaşında giriliyor (ki genelde bizim sınıfta çoğunluk 21 hatta 22 idi) hadi biz yine 20 diyelim. 4 sene okuyan herkes 24 yaşında oluyor zaten , master yapan herkes 26-27 yaşına ulaşıyor. Yani ortada abez bir durum yok. Her yerde duymuyormusun master yaptım bilmem ne ? Bu adamların hepsi en en erken 26 yaşında bitirmiş oluyorlar zaten.. Seninki normal yaş olarak eğer uzatmazsan. Aptallık yapma derim durumun varsa oku sen aileni aldırma o kadar okutmuşlar 2 sene daha okuturlar. Ha ama almanyada daha fazla para harcarım onların sırtına çok fazla yük olurum dersen o zaman mecbur orada part time bi iş bulucan

• quote:

@Sum 41

@ata 1606

almanyada master 2 sene surer, ama ingilizce icin toefl skoru gerekli diye biliyorum, onu alman uzunca zaman alabilir, tavsiye ederim gitmeni eger yapabilecegine inaniyorsan, ama sakin cok iyi okullara basvurma benim arkadasim yildiz makineyi bitirdi sonra berlin teknikte makine muhendisligi yuksek lisansina basladi ama bitiremedi turkiyeye dondu, baska biri o da baska bir okula gitti bunu yuksek lisans diye 3. seneden baslattilar cunku almanyada okul 5 yil ve yuksek lisansli olarak mezun oluyorsun, bunun turkiyeden diplomasini ilk iki seneye saydilar 3-4-5 almanyada okumasi gerekti, yaklasik 5 senesini aldi bitirmesi, gelelim bana ben amerikadayim bende tr de makine muhendisligi okudum, bitirdigimde yas 23 tu, sonra amerikaya gittim burda endustri muhendisligi master programina basladim, 4-5 aya master derecemi aliyorum sonra is ariyacagim, simdi amerikanin zor yonu iyi okullara girmek icin yuksek toefl ve gre skoru yapman lazim, bunun yaninda okul ucretleri 25-50 bin dolar arasi degisir, yasam da aylik 700-1200 dolar arasi degisir. Egitim olarak yuksek lisansta kalitelidir, is bulma durumunu sorarsan bu aralar ise alimlar basladi krizden sonra yeni yeni muhendis alimlari basliyor cunku amerikada muhendise ihtiyac var, neden diye sorabilirsin koskoca ulke sonucta, burda muhendislik turkiyedeki gibi degil, yani ogrenciler tercih etmiyor zorlanacaklarini dusunduklerinden kimisinede cazip gelmiyor, bir de okullar 250 makine 250 elektik muhendisligi gibi buyuk sayilarda ogrenci almiyor, bak cok ilginc gelecek belki koskoca eyalet universiteleri her sene 50 tane endustri muhendisi mezun ediyor, 30 tanede master, 5 tane de doktora, ama amerikan ekonomisi 16 trilyon dolar, turkiyenin ise 800 milyar dolar. Avrupadan eksisi okullar parali, girmesi daha zor, okumada zorluk bakimindan tahminim benzerdir, yasam bakimindan avrupayi tercih ederim sehirler birbirine yakin amerikada boyle buyuk sehirler disinda bir sehir kulturu yok, yani ulkenin yuzde 90 i sehirden uzak, buranin bir faydasi da herkes bir sekilde zamaninda gocmen olarak geldigi icin yada ailesi geldigi icin bize karsi irkicilik yok bir de turkiyeyi cok bilmediklerinden avrupali saniyorlar yani bir sorun yasanmiyor, ama avrupada turklere karsi irkcilik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

@Sum 41

@ata 1606

almanyada master 2 sene surer, ama ingilizce icin toefl skoru gerekli diye biliyorum, onu alman uzunca zaman alabilir, tavsiye ederim gitmeni eger yapabilecegine inaniyorsan, ama sakin cok iyi okullara basvurma benim arkadasim yildiz makineyi bitirdi sonra berlin teknikte makine muhendisligi yuksek lisansina basladi ama bitiremedi turkiyeye dondu, baska biri o da baska bir okula gitti bunu yuksek lisans diye 3. seneden baslattilar cunku almanyada okul 5 yil ve yuksek lisansli olarak mezun oluyorsun, bunun turkiyeden diplomasini ilk iki seneye saydilar 3-4-5 almanyada okumasi gerekti, yaklasik 5 senesini aldi bitirmesi, gelelim bana ben amerikadayim bende tr de makine muhendisligi okudum, bitirdigimde yas 23 tu, sonra amerikaya gittim burda endustri muhendisligi master programina basladim, 4-5 aya master derecemi aliyorum sonra is ariyacagim, simdi amerikanin zor yonu iyi okullara girmek icin yuksek toefl ve gre skoru yapman lazim, bunun yaninda okul ucretleri 25-50 bin dolar arasi degisir, yasam da aylik 700-1200 dolar arasi degisir. Egitim olarak yuksek lisansta kalitelidir, is bulma durumunu sorarsan bu aralar ise alimlar basladi krizden sonra yeni yeni muhendis alimlari basliyor cunku amerikada muhendise ihtiyac var, neden diye sorabilirsin koskoca ulke sonucta, burda muhendislik turkiyedeki gibi degil, yani ogrenciler tercih etmiyor zorlanacaklarini dusunduklerinden kimisinede cazip gelmiyor, bir de okullar 250 makine 250 elektik muhendisligi gibi buyuk sayilarda ogrenci almiyor, bak cok ilginc gelecek belki koskoca eyalet universiteleri her sene 50 tane endustri muhendisi mezun ediyor, 30 tanede master, 5 tane de doktora, ama amerikan ekonomisi 16 trilyon dolar, turkiyenin ise 800 milyar dolar. Avrupadan eksisi okullar parali, girmesi daha zor, okumada zorluk bakimindan tahminim benzerdir, yasam bakimindan avrupayi tercih ederim sehirler birbirine yakin amerikada boyle buyuk sehirler disinda bir sehir kulturu yok, yani ulkenin yuzde 90 i sehirden uzak, buranin bir faydasi da herkes bir sekilde zamaninda gocmen olarak geldigi icin yada ailesi geldigi icin bize karsi irkicilik yok bir de turkiyeyi cok bilmediklerinden avrupali saniyorlar yani bir sorun yasanmiyor, ama avrupada turklere karsi irkcilik var.

Alıntıları Göster
    Master'ı tamamlayıp geldin bir işe gireceksin ve senden başka bir aday daha var.

Diğer aday 3 yıllık iş tecrübesi bulunan birisi.

Master yaptın diye işe alınman diye bir durum söz konusu olmayacak ve işe diğer eleman alınacak buna emin ol.

Almanya vs. yaparsan seni sıkıntılı günler bekliyor.

Burada Almanyadır, mutlaka gitmen lazım, bu son fırsat vs. diyen arkadaşlar hayatın gerçeklerinden bi haberler anlaşınlan.

Kestirme yoldan iş hayatına atıl ve çok çalış. (mutlaka çok çalışmalısın.)

Başarı kendiliğinden gelecektir.

Hakkında hayırlısı ..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.