Şimdi Ara

25-26 bin TL ye araba var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bütçeye sizce en alınası modeller hangileridir ? 4 kişilik aileyiz ve aile arabası arıyoruz. Bana en mantıklı seçim 2000-2004 model arası golf ler geliyor. En azından geniş ve konforlu. Toyotalar (corolla) ise çok düşük modelleri bu fiyatlarda var veya çok kilometre yapmış olanlar var o yüzden parayı çarçur etmek istemiyorum... Yardımcı olursanız sevinirim.

• Aile aracı dedikten sonra golf deyince biraz duraksadım. Golf temizi bulunursa gayet güzel bir araç ancak hb olduğunu unutmayın, aile ihtiyaçları düşünülünce biraz dar kalabilir. Eğer bu nokfada sıkıntı yoksa ve b sınıfı düşünmüyorsanız golf olabilir. Bütçeniz çerçevesinde focus2 de bulunabilir. Siz 25-26 dedikten sonra ben bütçe arttırın diyemem ancak belirttiğiniz bütçe şuanda ikinci el c sınıfı araçlar için tam bir sınır sayılabilir. Düzgün bir araç için ince eleyip sık dokumak lazım. Hem düşününce bahsettiğiniz golfler 15-16 yaşındalar artık. Model yılı, araç sınıfı, bütçe derken optimal bir araç bulmak gittikçe zorlaşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makyajli uzak kasa vectralar harika araçlar

• notredame_kamburu kullanıcısına yanıt
    evet golf ve aile arabası yan yana abes duruyor ama bu bütçe verebildiği genişlik+konforluk bakımından en mantıklı seçenek bunu görüyorum. arabalar hakkında çok fazla bilgim olmadığıiçin foruma danışayım dedim.

Dediğim gibi toyota corolla olsun veya arkadaşın bahsettiği opel vectra olsun 180 200bini devirmiş olanlar satılıyor o bütçeye malesef :( çok riskli bir hareket..

b sınıfı olarak yaris bakıyoruz en azından sınıfına göre geniş duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 10 Şubat 2015; 5:42:07 >
  • Yahu kaliteli deyip de eski araçlara şu paraları vermeyin. O bütçe ile 2007-2009 punto çok rahat bulunur. En azından daha modelli olur. Çeşitlendirmek isterseniz 206+, 207, c3 , megane 2 hb bulunur. Bence kendinizi golfle sınırlamayın üstelik aldıktan sonra da yürütme maliyetini de düşünün....
  • Yok!Yokoglu yok! Gece soyle bir bakindim 30bine kadar. Yok! Dedim 35e birseyler bulurum. Cok seyde istemiyorum ha. Baktim baktim. Nerdeyse perte cikmis arabalari 35e anca satiyorlar. Islerin bu hale gelmesinde emegi gecen herkesin ta. Allah belasini versin

• Arkadaşlar dediğim gibi hiç bir fikrim olmadığı için alternatifleri sizlere soruyorum ve bu bizim ilk arabamız olacak o yüzden maalesef bütçe bu. Arkadaşın da dediği gibi bu bütçede çok kötü arabalar var ve fiyatların düşeceğini hiç sanmıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Golfun kuzeni Octavia'da düşünebilirsiniz hocam.

• Cidden bilmediğim için soracağım.. Şimdi 2001 model golf yerine 2009 2008 model fiat punto almak daha mı mantıklı ? Klişe gibi olacak ama biri vw biri fiat o açıdan uzun vadede hangisi daha çok iş görür. Sonuçta 110 binde golf de var 2001 ve ya yine yüksek model ama 100binlerde punto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 10 Şubat 2015; 11:46:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Yok!Yokoglu yok! Gece soyle bir bakindim 30bine kadar. Yok! Dedim 35e birseyler bulurum. Cok seyde istemiyorum ha. Baktim baktim. Nerdeyse perte cikmis arabalari 35e anca satiyorlar. Islerin bu hale gelmesinde emegi gecen herkesin ta. Allah belasini versin

Hocam öncelikle bende senle aynı durumda biri olarak tarafsız yorumlarımı yapayım. O ki 35bine kadar çıkmışsınız. Hackback olarak Fiat Bravo 1.6 Mjet Dynamic Plus otomatik 70 100 bin arası bile bulursunuz. (1milyon km yada ömür diyorlar) yada Sedan bir safkan Japon olan Mitsubishi Lancer 1.5 invite 100 bin kmden düşük lpgye tam uyumlu 109 beygir araba birçok 1.6 araba 102 105 beygirdir. (manuel otomatik size kalmış düşünürseniz cvt kaliteli ve sorunsuz bir otomat,k şanzımandır) (triger zincirlidir, bakımları serviste pahalı olsa da özel servislerde makul). Hatta buraya Chevrolet Cruzeda yazabilirdim ama araçta parça sıkıntısı olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Motor ve yürür parçalarsa sıkıntı olmasada şuan kaporta anlamında serviste 1 aya yakındır parça bekleyen Chevroletler var. Bu Cruze, Aveo farketmiyor. Ararştırırsan öğrenirsin.

Hocam bu 2 araba da Türkiye piyasasında biraz nazlıdır ama bir o kadar da doludur ve sağlam arabadır. Arabalar kesinlikle kötü değil ama milletin algısı kötü. Çevrene bu arabaları söylesen clioya binende şahine binenede bu 2 arabadan bindikleri arabayı daha iyi ilan ederler. Sakın alama satamazsın elinde kalır mantığı vardır. Her araba alıcı bulur temizse ederince daha önce sıkıntı yaşamış araçta değerinde alıcısı vardır.

Ama Türkiye piyasası malesf akıl tutulması yaşıyor. Özellikle vw grubu, honda civic, Ford Focus ve toyota corolla gibi bilindik araçlar değerinin kat kat üstünde satılıyor. Millet sana gidip 3 5 yaşında orta ve üst dolulukda araba alma der, hatta git 10 15 yaşında 200 250 binde pertten bir önce arabaları al diye baskı yapar.

Ben 10 yaş üstü araba sadece tanıdık bildik kimseden alınması taraftarıyım. Kasko yapılmayan, motorunda heran bir sıkıntı olabilecek araba almak her zaman risktir bana göre. Ama alanlar hata mı yapıyor kesinlikle hayır bir bildikleri var yada topluma uymayı seven kişilerdir. Kendi tercihleri karışamam.

Benimki nacizhane deneyim ve tavsiye. Ciddi olarak Bravolara bakıyorum ama temiz Lancerda görsem değerlendireceğim. İnşallah sende aradığın aracı tez zamanda bulursun

• opel astra sedan düşünebilirsiniz.
  • Renault scanic de olabilir.
  • linea olabilir
  • Arada 6-7 hatta 8 yıl fark olacak. Yani araba 8 yıl daha genç olacak, almış olacağın araba 8 yıl daha az yıpranmış olacak. Ben kesinlikle tercihimi puntodan yana kullanırdım. Benim tek felsefem var ''Eski araba eskidir''. Bir araba bırak vw'i bmw veya audi olsun eskiyse sorun çıkarmaya daha meyillidir ve bunların parçaları da gerçekten pahalıdır. Golf de benim için öyle. Yılların arabası ama hala efsane kasa gibi para ediyor. Şimdi Golfcüler eksilerler beni ama benim düşüncem 14-15 yaşında golf yerine kesinlikle çok daha genç -hatta belki de genç olduğu için dizel bile olabilir- fiat, pejo, citroen almaktır.
  • Hacı abi kendi aracimiz olduğu için söylüyorum megane 2 sedan 1.6 16 valf benzin+lpg dinamik (tekno+exclusive paket) 25 26 bine güzel temiz uygun kilometreli boyasiz bulursun aracın özelliklerini saymak gerekirse
    C sınıfı için cok geniş ic hacim cok cok geniş gercekten
    Sunroof
    Hız sabitleyici
    Xenon far ve far yıkama
    Abs afu 4 hava yastığı
    Arka makam perdeleri
    Celik jant 6 hava yastığı ön arka kol dayama
    Lastik basınç sensörü
    Otomatik ısıtmalı elektrikli katlanir yan ayna
    Vee otomatik kararan iç dikiz aynası
    Tavsiye ederim temizi bulunur piyasasi iyidir araba turkiyede coktur

• Megane 2 ben de çok severim hatta bi ara kendim için baya bi araştırmıştım da sahibinden'de bu fiyat aralığında ancak hb olanlarının temizi bulunabiliyordu. Hala aynıdır sanırım. Sedan modellerine 30'a yakın para istiyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmysterious

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Yok!Yokoglu yok! Gece soyle bir bakindim 30bine kadar. Yok! Dedim 35e birseyler bulurum. Cok seyde istemiyorum ha. Baktim baktim. Nerdeyse perte cikmis arabalari 35e anca satiyorlar. Islerin bu hale gelmesinde emegi gecen herkesin ta. Allah belasini versin

Hocam öncelikle bende senle aynı durumda biri olarak tarafsız yorumlarımı yapayım. O ki 35bine kadar çıkmışsınız. Hackback olarak Fiat Bravo 1.6 Mjet Dynamic Plus otomatik 70 100 bin arası bile bulursunuz. (1milyon km yada ömür diyorlar) yada Sedan bir safkan Japon olan Mitsubishi Lancer 1.5 invite 100 bin kmden düşük lpgye tam uyumlu 109 beygir araba birçok 1.6 araba 102 105 beygirdir. (manuel otomatik size kalmış düşünürseniz cvt kaliteli ve sorunsuz bir otomat,k şanzımandır) (triger zincirlidir, bakımları serviste pahalı olsa da özel servislerde makul). Hatta buraya Chevrolet Cruzeda yazabilirdim ama araçta parça sıkıntısı olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Motor ve yürür parçalarsa sıkıntı olmasada şuan kaporta anlamında serviste 1 aya yakındır parça bekleyen Chevroletler var. Bu Cruze, Aveo farketmiyor. Ararştırırsan öğrenirsin.

Hocam bu 2 araba da Türkiye piyasasında biraz nazlıdır ama bir o kadar da doludur ve sağlam arabadır. Arabalar kesinlikle kötü değil ama milletin algısı kötü. Çevrene bu arabaları söylesen clioya binende şahine binenede bu 2 arabadan bindikleri arabayı daha iyi ilan ederler. Sakın alama satamazsın elinde kalır mantığı vardır. Her araba alıcı bulur temizse ederince daha önce sıkıntı yaşamış araçta değerinde alıcısı vardır.

Ama Türkiye piyasası malesf akıl tutulması yaşıyor. Özellikle vw grubu, honda civic, Ford Focus ve toyota corolla gibi bilindik araçlar değerinin kat kat üstünde satılıyor. Millet sana gidip 3 5 yaşında orta ve üst dolulukda araba alma der, hatta git 10 15 yaşında 200 250 binde pertten bir önce arabaları al diye baskı yapar.

Ben 10 yaş üstü araba sadece tanıdık bildik kimseden alınması taraftarıyım. Kasko yapılmayan, motorunda heran bir sıkıntı olabilecek araba almak her zaman risktir bana göre. Ama alanlar hata mı yapıyor kesinlikle hayır bir bildikleri var yada topluma uymayı seven kişilerdir. Kendi tercihleri karışamam.

Benimki nacizhane deneyim ve tavsiye. Ciddi olarak Bravolara bakıyorum ama temiz Lancerda görsem değerlendireceğim. İnşallah sende aradığın aracı tez zamanda bulursun

Cevap icin tesekkurler hocam. Suan degilde hedefime gore baktim piyasaya. Istedigim kriterde arac bulamadim malesef. En az 1.6 ve lpg ile uyumlu olup sorun cikarmayacak birsey olsa yeter bana. Geri kalan muhim degil

• quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

Megane 2 ben de çok severim hatta bi ara kendim için baya bi araştırmıştım da sahibinden'de bu fiyat aralığında ancak hb olanlarının temizi bulunabiliyordu. Hala aynıdır sanırım. Sedan modellerine 30'a yakın para istiyorlardı.

Ustam geçen valla artvinde 119 binde 2004 model boyasız bahsettiğim arabanin aynisina 27.750 yazmış sahibindene. Biz 2014 subatta 25e aldik boyasız tam donanımlı ekstrali bi araba bence bu paralara en alinasi araba

• ben 20 liraya 2000 model volvo 1.8 t4 otomatik lpg aldım
    bu fiyata 2010 model dizel otomatik accent era da alabilirdim
    parçaysa parçası ucuz bakımları da ucuz yakıt konusunda biraz fazla yaksada sonuçta dizel
    ama aracı görünce fikir tamamen değişiyor 15 yaşında ve 170 bin km de olsa volvo kendine çekiyor

• Almera da seçenekler arasında olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.