Bildirim
[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (38. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Siparişlerimiz hala çıkmadıysa pekte sağlıklı bir alışveriş olduğunu düşünmüyorum 6 gün olmak üzere ve dün önce Mehmet beye bir ricada bulundugumda paketlerin hazırlandıgını söylemiş imkansız oldugunu belirtmişti bende bugün elime geçer diye düşünürken daha hala hazırlanmakta görmek şaşırttı açıkcası _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Eyvallah
bu 50 şer gramlık meselesini firmanın başına ben açtım sanırım 250 gr. lık ürünü 125+125 olarak paketleyin diyerek. doğru mu yanlış mı bilmem fakat konudan çıkardığım kadarıyla kapalı poşetteki kahvenin daha uzun süre taze kaldığı kanısına vardım. yani 250 gr.'lık paketi 1 haftada bitiremem, 125+125 olursa açmadığım paket bayatlamaz diye düşündüm.
aynen hocam sen dedin 125 125 baktım biri 50 demiş biri aynısından öyle öyle.. devam etmiş sonra bende istedim sen başlattın yani hocam:):)_____________________________ -
El değirmeni ile Türk kahvesi güzel olur mu? Her zaman bir kaç fincanlık çekip kullansam lezzette fark oluşur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 17 Şubat 2015; 21:35:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Benimkiler de 12.5 gramlık paketlerde olabilir mi acaba. Her pişirim için ayrı paket açarım tazecik içerim :)))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Redder than in advance
With Donanımhaber since 2005 -
quote:
Orijinalden alıntı: drkayzer
Benimkiler de 12.5 gramlık paketlerde olabilir mi acaba. Her pişirim için ayrı paket açarım tazecik içerim :)))
tek pisirimlik 7gr oluyor sanirim:D
7gr'a kac ml su uygun olur 180_200 ?
Sizin yüzünüzden adamlar kargoya veremedi ne paketleme sevdalısıymışsınız... _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Pzt verilecek dendi olmadı bugün mail attılar kargoya verilecek diye bişey değişmedi umarım Yarın verilir
Çok yoğunlar sanırım. Bir de özel paketleme isteyenler var ayıp be 25 gr paket meraklısı iseniz gidin nescafe alın sizin yüzünüzden kargoya verilis süresi artıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D5961688 -- 17 Şubat 2015; 22:50:12 >
En iyi french press demleme yöntemi nedir?
Kargoya verilme süresini bizlere bildirseler keşke. Bu kadar gecikme olması 2. Alış veriş olasılığını azaltır
quote:
Orijinalden alıntı: Exhell
En iyi french press demleme yöntemi nedir?
Bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım hocam, gece vakti ilk aklıma gelenleri yazıcam, usta arkadaşlar da tamamlarlar.
Kahve demleme yöntemleri arasında çoğu kahveseverin tercihi french press in kolay demleme, en uygun fiyatlı ekipman gibi avantajları var. Aslında bildiğiniz çay demler gibi kahve de demlenilir. Burada kahvenin hassas taraflarından dolayı püf noktalar vardır. Aklıma gelen birkaç noktadan bahsedeyim, zamanla araştırıp uyguladıkça kendi damağınıza uygun bir ritüel geliştirirsiniz.
Evvela kahve çekirdeğiniz ne kadar kaliteli ise o kadar kaliteli kahveniz olabilir. Kahve kavrulduktan sonra 1 ay, öğütüldükten sonra 3-5dk tazeliği en iyi şekildedir. Bu tazeliği kahveye biraz aşina birisi hemen farkedebilir. O yüzden nitelikli kahve için mutlaka kahve yeni öğütülmelidir. Öğütüldükten sonra ne yaparsanız yapın (vakumludan, iç içe çeşitli özellikte poşetlerle dipfrizde saklasanız bile) moleküler yaşlanmaya engel olamadığınızdan kahveniz 10dk sonra niteliklerinin büyük kısmını kaybetmiştir, bir nevi bayattır.
French press e veya kahve demliği deyin isterseniz, kahvenizi koyup üzerine kaynar su dökmeyin, kahveyi haşlar. Suyun ideal derecesi 91-94 civarıdır. Kaynattıktan sonra bi süre beklersiniz. Mutfağın sıcaklığına göre bu 1 dk da olabilir, yaz sıcağında 5 dk bile olabilir...
İlk kahveye suyu eklediğinizde üzerinde kalın bir kahve tabakası oluşur, bunu tahta bir kaşıkla hafif karıştırın. ilk 1 dk da kahvenin kafeininin %90 dan fazlası suya geçer, tabi lezzetin de çoğu. Ancak en yüksek aroma çeşitliliği için ideal demleme birçk kahvede 3-4dk civarıdir. Daha fazla beklerseniz kahve acılaşır.
Özellikle ilk başlarda (telefonunuzdaki) kronometre kullanmanız faydalıdır. Kullandığınız kahvedeki beğendiğiniz lezzet yoğunluğunu bulduğunuz süreyi tesbit etmeniz faydalı olabilir. Bu bekleme esnasında press in üstündeki kapağı takarsanız kahve soğumaz. Demleme bitince üstüne bastırarak filtreyi en aşağıya iter, hemen fincana servisi yapabilirsiniz. (orada bırakırsanız demleme devam eder, acılaşır=)
Demlerkende kahve biraz soğuyacağından fincanları önceden ısıtmayı severim ben.
Eğer french pressin alt tarafından kahve yukarıya kaçarsa bu taneler içerken keyfi kaçırabilir. Kaliteli markaların filtreleri daha iyi. Veya o filtrenin altına bir kağıt filtrede kesip ekleyebilirsiniz.
Güzel kahvenin keyfini aldıkça daha çok okuyup kendi damağınıza göre demleme ritüelinizi kendinize göre düzenlersiniz...
Herkese kahve dolu keyifli günler..._____________________________ Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız. (Konfüçyus)

|DH| ►TOYOTA KARDEŞLİĞİ ◄
2005 Toyota Verso
-
ilk defa siparis verenler gaza gelmis ama ilk kapanyada da ayni sekilde bekledik, 50 yada 100 gr ile alakasi yok:D
Ben siparisi verdim bir daha kontrol bile etmedim tecrube
Bazı arkadaşlar kahvelerin kargolanması konusunda telaştalar. Haklı yanları da olabilir. Keşke benimki de şimdi elimde olsaydı.
Ancak burada kahveler sipariş üzerine kavruluyorsa böyle kampanyalardaki yoğunluktan bekleme kaçınılmaz bence.
O mini mini paketleme konusunda da bi şekilde istemiş ama yanlışı farketmiş-düzeltmiş arkadaşlara sözüm yok, sonuçta bilgiyle doğulmuyor. Ama "yaşasın cehalet, heyoo, bilenler başka yere gitsin, bu kampanya bizim gibilere" tarzı düşünenler bu geç kargolamadan da şikayet etmesin, hatta şikayet edildiğinde de mümkünse biraz alınsınlar...
egurme- Mehmet bey yoğunluğunuzun farkındayım, benim #12985 ve #13014 siparişlerimde tek isteğim detaylarını açıklamasına eklediğim gibi doğru kavrulması-soğutulması..._____________________________ Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız. (Konfüçyus)

|DH| ►TOYOTA KARDEŞLİĞİ ◄
2005 Toyota Verso -
quote:
Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
El değirmeni ile Türk kahvesi güzel olur mu? Her zaman bir kaç fincanlık çekip kullansam lezzette fark oluşur mu?
Ben hiç taze çekilmiş kahve ile türk kahvesi içmedim, fakat bizim bugün her yerde türk kahvesi diye içtiğimiz şey aslında dünyanın en dandik, bizden başka da kimsenin içmediği, kilosunun maksimum 2-3 dolar olduğu bir kahve. Biz bunun bile hem eski hasadını, hem çok önceden kavrulmuş ve öğütülmüş olanını içiyoruz. O yüzden türk kahvesi denilince aklımıza acı, şu an içtiğimiz kahvenin tadı geliyor. Siz nitelikli, taze bir kahve ile onu değirmende öğütüp türk kahvesi yaparsanız doğru bir türk kahvesi içmiş olursunuz fakat tadı biraz garip gelebilir alışık olduğumuz damak tadımız yüzünden. Bir de el değirmeninde türk kahvesi ayarında öğütmek pek kolay olmayacaktır, pudraya yakın bir incelikte olduğu için epey güçlü çevirmek gerekir değirmeni, biraz eziyetli olabilir, fakat french press veya diğer filtre çeşitleri için el değirmeninde kahve çekmek epey basit. 1 dakikanızı alır, mis gibi de kahve kokar ortalık. :)
Kronotrop türk kahvesi için ciddi araştırmalar yapıyordu diye hatırlıyorum ben, nasıl bir kahve kullanmalı, ne kadar kahve/su, nasıl bir demleme yöntemi gibi. Bir önceki cezve şampiyonu ile de bu konu hakkında bir şeyler yapıyorlardı. Şu an sitelerinde tür kahvesi için de bir bölüm var:http://kronotrop.com.tr/pages/teknik-turk-kahvesi Bu yöntemi uygulayabilirsiniz mesela dilerseniz.
https://www.youtube.com/watch?v=SsOqijBXyFY_____________________________ Re re re!
Ra ra ra!
-
kargolanmanin gec olmasi kotu oldu ben de bir an once elime ulassin istiyorum. fakat firma zaten taze kahve satan belli basli firmalardan biri. bir mehmet gümüş vakasi yasanmaz yani korkmayin
Bazı arkadaşlarımız korkuya gerek yok demiş ancak tam olarak anlaşılmamış söylenmek istenenler sadece yeterli hızın olmadığını düşünüyorum.Şu açıdan bakarsak madem yeni kavrulup yollanıyor gecikme normal pazartesi günü bu firma üretim yapmadı mı yani pazartesi üretilenler en sonuncu siparişin üretimini mi bekliyor burada biraz mantık hatası olduğunu düşünüyorum. Mehmet beyin çabalarından kesinlike şüphem yoktur
_____________________________ -
kar nedeniylede kargolar haftaya kalırsa şaşırmam artık
1 hafta boyunca hazirlanmakta yazmasi biraz sinir bozucu gercekten:D
En azindan kavruluyor, dinlendiriliyor, simdi tezgahtan indiriliyo falan yazsalar millet oyalanir.
Bir hafta çok uzun bir süre. Maksimum 3 günde elimize geçmeli normalde taze kavrulmuş kahve bile.diger sitelerde böyle en azından. İkinci siparişlerde bu olumsuz yansır firmaya bence.
Şimdi burda geç kaldı diyenler bir daha almazlar olur biter elinde sonunda gelicektir.. geç geldiğini döşünüyorsanız alışverişi sonlandırırsınız.. bence geç kalmadı, acele edilmesin düzgün olsun benim için daha önemli..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

Hızlı
iOS
Android