Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.051
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ısıya dayanıklı french press tam olarak nedir anlayamadım. Bütün french pressler'de kahve ve bitki çayı için yazıyor . e-gurme'de 30 liraya satılan french pressi neden almalıyım ? Narin French Press 600 Ml kargoda bedava 14 lira'ya geliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

quote:

Orijinalden alıntı: brkg

quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

KG79'un düşük kalite olduğu görüşü çok büyük haksızlık olur. Kahve tüketenlerin büyük çoğunluğu KG79 kullanıyor. Yine değirmen sistemiyle öğüten bir makine (BURR denir.).

Çelik değirmeninizin sistemiyle aynı sisteme sahip yani. Buyrun resimleri:

KG79:http://www.delonghi.com/Global/Products/Images/Coffee-Makers/Grinders/Kg-79/KG79-KG89-detail-burr-grinder.jpg

Porlex:http://ecx.images-amazon.com/images/I/316PNPKDD4L.jpg

Porlex'in paslanmaz çelik olması güzel bir şey, Türkiye'deki değirmenlere karşı kesinlikle tavsiye ederim. Türk kahvesi inceliğinde çekmeye ihtiyacınız varsa KG79 işinize yaramaz zaten, French Press ve diğerleri için ideal bir makinedir, benim görüşüme göre.

Diğer makineler bıçakla doğrar, BURR sistemiyle değil, o yüzden onlara para vermeyin

French press için ben de KG79 kullanıyorum fakat çok toz bırakıyor.
    Ayrıca french presste demlenen kahvenin soğumamasını isteyen arkadaşlar olursa bodumun şuhttp://www.bodum.com/gb/en-us/shop/detail/11067-01/ ürünü de bulunmakta.

Hocam, bu bodum marka french presstem bende de şuan attığınız link aklımı çeldi ancak bunların shipping'i Tr'ye var mı? Varsa ne kadar ürün kadar kargo ödemeyelim sonra zaten gbp yüksek :D

Ben ürün incelenebilsin diye o linki vermiştim, kendi sitelerinden satışlarının olup olmadığını inanın bilmiyorum.
    Ebay'de, ingiltereden satış yapan ve Türkiye'ye gönderim yapan bir satıcı var, ilgileniyorsanız;
    http://www.ebay.com/itm/Bodum-Off-White-Vacuum-Insulated-St-Steel-Travel-Mug-Press-Set-0-35L-Unboxed-/321416546200?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ad5eb4798#shpCntId

Ayrıca bu ürün yanında bir kapak daha geliyor ve kupa olarak da kullanabiliyorsunuz. Fakat "thermos" markalı kupalarda olduğu gibi sızdırmamazlık yapmıyor yani çanta içinde kullanacaksanız ya dik tutup sürekli bakacaksınız ya da taşıyamayacaksınız.

• Ya ben kart ile ödeme yaptım , işlem yapılıyor sayfasında takılı kaldı , sayfayı yanilediğimde ödeme yapılmamıştır yazdı. Bende başka kartla bir daha aldım. Siparişlerime baktığımda 2 tane 1kg lik aynı ürün gözüküyor :)

Bir tanesini iptal etmesem bile Colombia Excelso Peaberry ile değiştirirler mi acaba ?(fiyatı daha düşük) . Maksat değişik tadları deneyelim..

Bu arada Costa Rica kahvesi nasıl ?
  • Hadi bakalım hayırlı işler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

KG79'un düşük kalite olduğu görüşü çok büyük haksızlık olur. Kahve tüketenlerin büyük çoğunluğu KG79 kullanıyor. Yine değirmen sistemiyle öğüten bir makine (BURR denir.).

Çelik değirmeninizin sistemiyle aynı sisteme sahip yani. Buyrun resimleri:

KG79:http://www.delonghi.com/Global/Products/Images/Coffee-Makers/Grinders/Kg-79/KG79-KG89-detail-burr-grinder.jpg

Porlex:http://ecx.images-amazon.com/images/I/316PNPKDD4L.jpg

Porlex'in paslanmaz çelik olması güzel bir şey, Türkiye'deki değirmenlere karşı kesinlikle tavsiye ederim. Türk kahvesi inceliğinde çekmeye ihtiyacınız varsa KG79 işinize yaramaz zaten, French Press ve diğerleri için ideal bir makinedir, benim görüşüme göre.

Diğer makineler bıçakla doğrar, BURR sistemiyle değil, o yüzden onlara para vermeyin

French press için ben de KG79 kullanıyorum fakat çok toz bırakıyor.
    Ayrıca french presste demlenen kahvenin soğumamasını isteyen arkadaşlar olursa bodumun şuhttp://www.bodum.com/gb/en-us/shop/detail/11067-01/ ürünü de bulunmakta.

Hocam, bu bodum marka french presstem bende de şuan attığınız link aklımı çeldi ancak bunların shipping'i Tr'ye var mı? Varsa ne kadar ürün kadar kargo ödemeyelim sonra zaten gbp yüksek :D

Ben ürün incelenebilsin diye o linki vermiştim, kendi sitelerinden satışlarının olup olmadığını inanın bilmiyorum.
    Ebay'de, ingiltereden satış yapan ve Türkiye'ye gönderim yapan bir satıcı var, ilgileniyorsanız;
    http://www.ebay.com/itm/Bodum-Off-White-Vacuum-Insulated-St-Steel-Travel-Mug-Press-Set-0-35L-Unboxed-/321416546200?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4ad5eb4798#shpCntId

Ayrıca bu ürün yanında bir kapak daha geliyor ve kupa olarak da kullanabiliyorsunuz. Fakat "thermos" markalı kupalarda olduğu gibi sızdırmamazlık yapmıyor yani çanta içinde kullanacaksanız ya dik tutup sürekli bakacaksınız ya da taşıyamayacaksınız.

bu ürün nasıl travel ben anlamadım. mug'ın üstünden anten gibi çıkacak o çubuk. onunla nasıl travel edeceğiz?

french press zaten mentalite olarak keyif ürünü. demlenme süresi de çok uzun sürünce kötü oluyor. bence gezmek için almak isteyenler iyi düşünsün. yoksa söylendiği gibi otururken daha geç soğusun diye alınır, iyi de olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kahve öğütülüş biçimi Çekirdek seçtim.

Yani direk gelince sıcak suya atıp karıştırmam yeterli değil mi ?

Ayrıca hepsi taze çekildiğini umuyorum, eski çekilmiş ürünleri yollamazsınız inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky41

quote:

Orijinalden alıntı: [Zat-ı Muhterem]

Biraz daha bekleseydiniz keşke. Önce failed yazıyor sonra onay bekliyor en son hazırlanıyor oluyor ((:

Dün akşam sipariş vermiştim. Bir yere yetişmem gerekiyordu. Ondan dolayı oldu. :)

Sipariş geldiğinde sormayı düşünüyordum fakat şimdiden sorayım madem. :) French Press'e ne kadar yani kaç gram malzemeden koymalıyız? Sütle içicem ben suyla değil. Ne kadar süte ne kadar malzeme atmalıyım ?

suyla demledikten sonra sıcak süt eklerseniz daha güzel olur. yarı yarıya gibi. kahve sütün içinde çok iyi demlenmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışına giriyor aslında şurdan devam etmek lazım ama yazayım.

Şuradaki mesajımın sonunda gösterdiğim termosu kullanıyorum.

Travel press önermiyorum. Termos konusunda oldukça fazla araştırma yaptıktan sonra Klean Kanteen aldım ve kesinlikle öneriyorum.

brkg'nin dediği gibi travel press gibi zımbırtıların sızdırma problemi var, buna para verene kadar küçük french press almak çok çok daha mantıklı. Ayrıca bunu alıp, işe, okula götürme derdinde olan varsa, kahve fazla demlenecektir. Türkiye'de Aladdin markasının Aveo tarzı bir ürünü bulunabiliyor ama paranıza yazık.

Klean Kanteen sızdırmıyor, öğleden sonrasına kadar sıcak tutuyor, paslanmaz çelik, ağızlığında BPA yok vs. Kahve için özel başlık sipariş verebiliyorsunuz, bu başlık sızdırıyor fakat ben çantamda taşırken sızdırmayan başlığını kullanıyorum, içeceğim zaman kahve başlığını takıyorum vs.

Thermos ve Stanley de kötü değil sanırım ancak BPA problemi var.

KK, Amazon'dan 1 ayda geliyor, Türkiye'de büyük boyunu bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 13 Şubat 2015; 12:30:36 >

• judith kullanıcısına yanıt
    Hayır, öğütmeniz gerekli, çekirdek atıp, içemezsiniz, absürd birşey olur.
  • judith kullanıcısına yanıt
    kardeş suy atıp çözünen oralet kahve diye bir şey yok

çekirdek kahveyi önce değirmende çekeceksin. kahve aletine uygun boyda. french press varsa kalın çekeceksin, aeropress vs varsa biraz daha ince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

Kahve öğütülüş biçimi Çekirdek seçtim.

Ayrıca hepsi taze çekildiğini umuyorum, eski çekilmiş ürünleri yollamazsınız inşallah.

Bala batırır çerez gibi yersiniz onu Suya at iç mantığı yok buradaki kahvelerin hiç birinde, ya ince çektirip cezvede yaparsın ya makinen varsa ona göre çektirip makinende yaparson.
    Çikolata kaplı kahve çekirdekleri var deneyen varsa çok güzel bir lezzet, firma böyle aparatiflere de yer verir mi acaba?
  • datox D kullanıcısına yanıt
    bende caffisimo classic var kapsülleri taze çekirdek ile kendi öğüttüğüm kahve ile doldurup kullanıyorum fakat artık uğraşmıyorum. french press te içiyorum. cihaz türk kahvesi kalınlığında doldurduğun kapsülde su akıtmaz hatta geri tepme yapar. espresso ayarında öğüttüğüm kahvede ise neredeyse su akmıyor, bende baya kalın öğütüp dolduruyordum ama ayar her zaman tutmuyor.
  • brkg kullanıcısına yanıt
    Eve gecince bakicam hocam, konu da cok soru birikti umarim Mehmet bey gelir de sorulari cevaplar

• quote:

hocam çekirdek aldıysanız suda bi kaç yıl sonra belki erir çekirdeği öğütmeniz lazım. onu da ya türk kahvesi şeklinde yada filtre kahve olarak tüketebilrsiniz bu ikisinde de suya atma olay yok yine. size nescafe gibi granül kahvelerden sandnız heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

hocam çekirdek aldıysanız suda bi kaç yıl sonra belki erir çekirdeği öğütmeniz lazım. onu da ya türk kahvesi şeklinde yada filtre kahve olarak tüketebilrsiniz bu ikisinde de suya atma olay yok yine. size nescafe gibi granül kahvelerden sandnız heralde

Cahillik işte.

O zaman hemen mesaj atıp türk kahvesi şeklinde öğütülebilir mi diye sorayım bari.

• Tam aldığım sırada Ethiopia Limu Grade 2 bitti.

Colombia - Excelso Yöresel Kahve ve Kenya AA Yöresel Kahve bu ikisini alabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torku42

quote:

Bala batırır çerez gibi yersiniz onu Suya at iç mantığı yok buradaki kahvelerin hiç birinde, ya ince çektirip cezvede yaparsın ya makinen varsa ona göre çektirip makinende yaparson.
    Çikolata kaplı kahve çekirdekleri var deneyen varsa çok güzel bir lezzet, firma böyle aparatiflere de yer verir mi acaba?

hocam o çikolataar süper. çok aradım ama hiçbi yerde bulamadım en son kahve dünyasında buldum. bi de bunların fındık büyüklüğünde dışı bakır rengi içinde küçük kırık kahve çekrideği parçacıkları olanı var o da güzel. bu arada a101 lerde bu kahve kaplı çekirdekler satılıyor. balin marka bayağı da ucuz tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheHandOfGod

quote:

Size saniyorum ben onermistim zaten birisi yemen kivaminda digeri de herkesin begenebilecegi bir lezzet bir tanesini cezvede yapacaksiniz degil mi yanlislik olmasin sonra

evet hocam Türk kahvesini hatta közde bakır cezvede yapmayı düşünüyorum diğer ikisini makinada

Ooo alırız bi fincan o zaman

Lafı bile olmaz başımla beraber

• TheHandOfGod kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam, yarim saat icerisinde mehmet bey de online olacak varsa sorunuz sorabilirsiniz ona

• Kredi kartıyla alabilen var mı diye sormuştu bir arkadaş ben aldım kredi kartı ile ödeme gerçekleşti ve onayda verildi.
    Sipariş işleme alınmıştır diye onay verildi.
    Sabırsızlıkla kahveleri bekliyorum şu an :
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.