Şimdi Ara

23 Studios - Semih Sancar Röpörtajı - Türkçe oyunlar hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_Meto

Uncharted 3 UK psndeki betanın içinde Türkçe dil seçeneği varsa shopto dan alınan oyunun Türkçe olması mantıklı olur

soylemek istedigim o degil suan tum herkes sunu soyluyor buradan alin satislar iyi olsun biz turkce cikarmaya devam edelim shoptodan aldigin oyunun satis rakami bizim ulkemize yazilmiyor buda satis rakamlarinda hosnutsuzluk yaratiyor tum amac satisin bizim ulkemiz icinde yapilmasi satisin arttirilmasidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

quote:

Uncharted 3 UK psndeki betanın içinde Türkçe dil seçeneği varsa shopto dan alınan oyunun Türkçe olması mantıklı olur

soylemek istedigim o degil suan tum herkes sunu soyluyor buradan alin satislar iyi olsun biz turkce cikarmaya devam edelim shoptodan aldigin oyunun satis rakami bizim ulkemize yazilmiyor buda satis rakamlarinda hosnutsuzluk yaratiyor tum amac satisin bizim ulkemiz icinde yapilmasi satisin arttirilmasidir

Yok biliyorum ben zaten spotçu dan alacağım 149 tl gerçekten fazla bir oyuna 149 tl verecek olsaydım bütün oyunları paso araldan alırdım 129-139 derken 149 tl korkulan oldu fiyatlar ilerde katlanır.139 tl ye razıyım da 149 tl ıh ıh diyorum diyeceksiniz 10 tl fark var 10 tlden zengin mi olacaksınız.Bende şöyle açıklıyayım ben İzmirde yaşıyorum İstanbuldaki çoğu spotçu fırsatçının teki bir oyunu 120 tl den satıyorlar(ilanlardan bakarak söyledim)Geçen sene cod black ops heryerde 110-120 tl arasında satılırken ben 95 tl ye aldım

Yani ben 130 tl yi sadece Türkçe oyuna destek amacıyla veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 15 Ekim 2011; 18:25:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des
    Ama bu oyunu yurtdışından daha ucuza alma imkanımız var.

Ön sipariş yapacağım. Nereden daha ucuza alabilirim acaba? 135 TL'ye geliyor takipli olarak. Onu beklemek yerine buradan ön-sipariş veririm. Buradaki daha çabuk getirir 139 TL'ye.
  • quote:

129-139 derken 149 tl korkulan oldu fiyatlar ilerde katlanır.

Şaka yapıyor olmalısın. Yukarıda o kadar bahsedildi kur farkı diye, hiç mi görmedin? Sana göre Euro da Sony tarafından arttırılıyor herhalde, buradan aldığın oyunların fiyatları arttırdığını düşündüğüne göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayForFun

quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des
    Ama bu oyunu yurtdışından daha ucuza alma imkanımız var.

Ön sipariş yapacağım. Nereden daha ucuza alabilirim acaba? 135 TL'ye geliyor takipli olarak. Onu beklemek yerine buradan ön-sipariş veririm. Buradaki daha çabuk getirir 139 TL'ye.

quote:

135 TL'ye geliyor takipli olarak

the hut da 37.85 pounddu. pound düz hesap 3 tl dersek 114 tl yapar.Ama siz takipli dediğiniz için o fiyata geliyor olabilir ben takipsizini yazdım.
    5 tl de kargo ücreti var bildiğim kadarıyla hepsisonyde böylece 144 tl oldu fark 30 tl

Ayrıca oyun çıktığında forumda sıfırını oldukça ucuza satanlar olacaktır.

Benim bu oyuna ayırdığım bütçe 200 tl geldiğinde D&R dan collector editionunu almayı planlıyorum infamousda yaptıkları kampanyayı yapacalarına inanıyorum veya markafoni kampanyasına felan collector editionu gelirse güzel olur

• quote:

quote:

Şaka yapıyor olmalısın. Yukarıda o kadar bahsedildi kur farkı diye, hiç mi görmedin? Sana göre Euro da Sony tarafından arttırılıyor herhalde, buradan aldığın oyunların fiyatları arttırdığını düşündüğüne göre...

Reyiz destek veriyorum insanları ikna etmeye çalışıyorum ama 149 TL çok yüksek bir meblağ.Hadi 139'tl'ye tamam dedim normal.Ama 149 aştı iyicene.

Şimdi 149 TL şuanki kura göre yüksek bir fiyat.

Şuan oyunun piyasadaki satış fiyatı 51 Euro.Mağazalar ise zaten kendince indirimlerde bulunup 45 Euro felan yapıyorlar.Bu oyunu Sony zaten direk piyasa fiyatına göre getirmezki.Perekande fiyatı taş çatlasın 41 Euro.Hatta daha az. Şimdi 41 Euro = 103 TL. 110 TL kdv'li hali olsun diyelim. Dublaj masrafını çıkarmak için 20 TL yeterli bir rakam ve oyunun Fiyatı 130 TL. 20 TL'Den fazla olursa aç gözlülüğe girmiş olur.Dublajların masrafının karşılanması yeterde artar bile ki zaten oyunun normal fiyatından bir sürü kazanacak Sony.

Şimdi mağaza'da kendi karı için 9 TL ekliyor.Etti 139 TL. Ama şimdi 149 TL ise acayip abartı bir rakam. D&r'ı Teknosa'yı geçtim,Sony Shop'ta kesinlikle bu fiyat 139 TL'yi geçmemeli.
    --------------------------------------------------

(Oyunu 25.000 adet sattığını varsayarak)

Şimdi sen diyceksinki 10 TL için mi bu kadar konuştun?? O 10 TL Sony İçin 250.000 TL demek. Dublaj ve maaşlar felen tahminimce 400.000 TL felan olur.20 TL kar payı eklemek 500.000 TL eder.Bu 20 TL'den fazla olursa aç gözlülük olur.

Şu anki kurlara göre 149 TL abartı bir rakamdır.Sony Shoplardan bahsediyorum.Teknosa felan zaten kafasına göre takılır Sony'e bağlı değil.

Ama şuan oyun Over game'den 135 TL'ye Hepsi Sony'den 139 TL'ye alabilirsiniz. Onun için kafam rahat.Ama neden bir sony shop'tan 139 TL'ye alamıyoruz.Tekno sa felan kendi karını güder ama Sony Shop'larda 139 TL'yi aşamaması lazım.Bu kura göre 139 TL normal.Ama 149 TL Anormal.

Neyse bilgisiz bir Ticaret kafasından bu yorumu yaptım.Kusura bakmayın.

139 TL kur için Normal bir fiyat.Ben burda onu değil,149 TL'yi eleştirdim.Yanlış anlaşılmasın yani. Neyse biride alıntı yapıp Devlet Bahçeli'nin 40.Yıl hesaplamasını koysun.

Uncharted 3'e Sonuna kadar destek veriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbaşı price -- 15 Ekim 2011; 19:44:39 >

• Yahu hesap falan yapmayın arkadaşlar. Oyunların Euro fiyatı tavsiye edilen fiyat olarak yani, mağazalarda satılan fiyatları, Avrupa'da genelde 60€'dur. Shopto veya diğer siteler indirimle satan sitelerdir. Yani normalde bir mağazaya gidip Uncharted 3 almak istersen, 60€ para vermen gerekiyor. Yani 150 TL yapıyor. Ha ben de isterim, "İngiltere'de 50£, Avrupa'da 60€, Türkiye'de niye 70 TL, 80 TL değil?" diye sormayı ama, kur olayı işte...

Ben de kuru katmazdım ama, maalesef Türk Lirası değer olarak oldukça düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

Şuan oyunun piyasadaki satış fiyatı 51 Euro.Mağazalar ise zaten kendince indirimlerde bulunup 45 Euro felan yapıyorlar.Bu oyunu Sony zaten direk piyasa fiyatına göre getirmezki.Perekande fiyatı taş çatlasın 41 Euro.Hatta daha az. Şimdi 41 Euro = 103 TL. 110 TL kdv'li hali olsun diyelim. Dublaj masrafını çıkarmak için 20 TL yeterli bir rakam ve oyunun Fiyatı 130 TL. 20 TL'Den fazla olursa aç gözlülüğe girmiş olur.Dublajların masrafının karşılanması yeterde artar bile ki zaten oyunun normal fiyatından bir sürü kazanacak Sony.

Bir önceki mesajımda asıl fiyatları belirttim. Tamam dediğin gibi 40€ olsun, o da yaklaşık olarak 100 TL yapıyor. Ama, taşıma zımbırtısı var. Bunun yanında gümrük ve katma değer vergileri var. En basitinden taşıma masrafını geçersek bile, KDV %18. Yani KDV eklenince, dediğin gibi 7 TL değil, 18 TL artıyor. 120 TL ediyor. Bu sadece KDV eklenmiş hali. Varın gerisini siz düşünün.

• Türkçeye destek için gt5 aldım kz3 aldım nasip olursa bunu da alacağım ne kadar çeviri hatası olursa olsun artik türkçe oynarım abi keyfi ne olursa olsun bir başka oluyo öyle ekrana abanip kalmiyorsun bu ne diye herşeyi anlıyorsun öyle ufak hatalarida şimdiden görmeyelim illaki ilk başlarda bu tür hatalar olur o yüzden şimdiden mazeret bulmaualim ki türkçeye destek artsın ki daha kaliteli dublajlar gelsin
  • Arkadaşlar size tavsiyem oyunları elde edebileceğiniz en ucuz kaynaktan en ucuz şekilde elde edin.

Eğer parasal yönden sıkıntınız yoksa 150 tlye istediğiniz yerden alabilirsiniz ama bütçeniz sınırlıysa belli bir miktarın üstüne çıkmak için para biriktiriyorsanız oyunu alabileceğiniz en ucuz yerden almanızı tavsiye ederim.

Bizler şanslı insanlarız bir oyuna 100+ para verebiliyoruz ama sokakta aç yatan insanlar parasızlıktan okula gidemeyenler var.VE bunlara yardım eden hayır kurumları var artan parayla bu kurumlara yardım edebilirisniz en olmadı 5 Tl ile Somaliye yardım gönderebilirsiniz.

Tabi bu dediklerimin bütçeniz sınırlıysa ama değilse rahatsanız hem istediğiniz yerden alır hem de yardım yaparsanız daha güzel bir hareket yapmış olursunuz
  • Cidden firmalara niye yapmıyor yada etmiyor diye kızmayın adam niye yapsın azar yemek ve verdiğinin karşılığını almamak için mi ?

Tiglon, AC: Revelations için hiçbir girişim yapmadıysa helal olsun doğrusunu yapmış ben olsam Ubisoft'un böyle bir niyeti varsa bile iptal etmeleri yönünde talepte bulunur ve değmez der keyfime bakarım.
  • quote:

quote:

peki benim tanıdığım spotçu arkadaşlar niye bir oyunun fiyatı 100 tl yi geçmiyor ordada kur farkı yok mu?

Ortada aşırı bir kar var
  • quote:

quote:

quote:

peki benim tanıdığım spotçu arkadaşlar niye bir oyunun fiyatı 100 tl yi geçmiyor ordada kur farkı yok mu?

Ortada aşırı bir kar var

Tanıdığın yada tanıdığım spotçuların o ürün için gümrük, vergi ve diğer masrafları yok

• quote:

quote:

quote:

Ortada aşırı bir kar var

Yazdıkça batıyorsun adamlar vergi vermiyor ki verseler aynı fiyat olucak yani bu ülkede eskiden korsan sorunu var dı şimdi iş değişdi spot sorunu var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

Bir önceki mesajımda asıl fiyatları belirttim. Tamam dediğin gibi 40€ olsun, o da yaklaşık olarak 100 TL yapıyor. Ama, taşıma zımbırtısı var. Bunun yanında gümrük ve katma değer vergileri var. En basitinden taşıma masrafını geçersek bile, KDV %18. Yani KDV eklenince, dediğin gibi 7 TL değil, 18 TL artıyor. 120 TL ediyor. Bu sadece KDV eklenmiş hali. Varın gerisini siz düşünün.

%18??? Oha lan KDV o kadar yüksek mi? Yemin ederim vergi ülkesiyiz. Bu ne biçim birşeydir! 149 TL'ye anca masraflar çıkar.Çüş yani.

Neyse beyler web sitelerinden alıcaz artık ne yapalım.Zaten gidip Sony Shop'tan alsak benzinin Litresi 4 TL.Toplu taşıma kullansan 8 TL.Lanet olsun böyle devlete.Neyse Hepsisony akar. Ne bileyim hepsi sony,Hepsisony diyoruzda başka böyle Sony sitesi yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: dehard

quote:

quote:

quote:

Ortada aşırı bir kar var

Yazdıkça batıyorsun adamlar vergi vermiyor ki verseler aynı fiyat olucak yani bu ülkede eskiden korsan sorunu var dı şimdi iş değişdi spot sorunu var

Asıl sen batıyorsun babanın şirketi sanki hemen savunma mekanizması yaratıyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ortada aşırı bir kar var

Asıl sen batıyorsun babanın şirketi sanki hemen savunma mekanizması yaratıyorsunuz

Aynen öyle semih Semih Sancarde kuzenim olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ortada aşırı bir kar var

Aynen öyle semih Semih Sancarde kuzenim olur

NO SS NO GÜVEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbaşı price -- 15 Ekim 2011; 22:34:05 >

• Uncharted gibi bir oyunu dublajına varana kadar türkçe yapmışlar ki SİZİN BURDA ELEŞTİRDİĞİNİZ ADAMLARI SONY AVRUPADAKİ EN İYİ DUBLAJ OLARAK SEÇTİ.Hadi onu geçtim oyunu YURTDIŞINDAN 30-40 lira daha ucuz getirdin desek ne var yanı oyunu 2-3 hafta geç al ama BURDA YAPILAN İŞE BİR KATKIN OLUR sağda sola TÜRKÇE OYUN diye bağırıpda yurt dışından oyun getirmenin bize hiçbir yararı yok.Hergün türkçe oyun çıkmıyor BİRAZ SABREDİN sigara içenler sigarayı azaltsın , yemek yiyenler lokmayı azaltsın bu OYUNU TÜRKİYEDEN ALSIN.
  • Normalde oyunlar türkçe çıkmasa ben asla bandrollü almam bana kalsa bu ülkede vergiler düşene ya da kalkana kadar bu tarz şeyler almamak lazım çünkü bu devlet bu ülkede pırlantadan vergi almıyor ama ekmek, su ,domates bür sürü şeyden vergi almasını biliyor neyse girmiyelim oraya , ama bu oyun için kaç paraysa alınır arkadaş ben bunun taraftarıyım yılın oyunu olucak bi oyun türkçe oluyor bandrollü alınmalı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.