Şimdi Ara

21GÜNLÜK İSRAF BEDELLİSİ VE SONUCU SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
1
Favori
15.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21GÜNLÜK İSRAF BEDELLİSİ VE SONUCU SS'Lİ

21GÜNLÜK İSRAF BEDELLİSİ VE SONUCU SS'Lİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZELKUVVET -- 8 Ekim 2018; 14:0:14 >

• Ben bunlar kadar aglak grup görmedim .

Ulan ,KTM de askerlik yapanın hiç mi canı yok ? Merkez karakola adamlar gelirdi yere ,betona yatak sermek zorunda kalırdık.

Kafası kırık bir komutan , karakoldaki askerlere hergun sabahtan akşama kadar harç kirdirip ,duvar öldürüyordu.
    Soğuk su olayı ,birliğe bağlı . Allah'ın dağında kalorifer kazanı patlarsa nereden alacak sıcak suyu ? Kim gelip tamir edecek kazanı ?
    Cin olmadan adam çarpmaya kalıyorlar birde.
    Zengin versin 15.000'ni ,evine ekmek goturemeyen fakir yapsın askerlik .

Sorsam hepsi CERN 'de tanrı parçacığı arıyor, 20 gün işi birakamazmista ,yok soyleymis ,böyleymis.
    Serefimle o üniformayı taşıdım ,şikayet etmeyi birakinda 20 gün katılanın "serefinizle" o üniformayı taşıyın.

Hepsi topu 2 hafta askerlik yapıyorlar ,aglakliklarindan geçilmiyor.

Olmezsiniz merak etmeyin.Herkes rahat askerlik yapmak ister,sikacaksiniz disinizi.
    Bende bedelli bekliyordum. Rahatsızlığım nedeni ile muaf oldum.

Ama şu unutulmamalı. Tamam para verdiniz ettiniz, her sene onlarca kişi maddi yetersizlikte askere gidiyor, daha dün askerlerimiz şehit oldu. Bazı şeylerden şikayetçi olurken empati kurun. Duracağın 21 gün. Memnun değilsen seni 5 yıldıza alalım değil mi?
    Ben de tam yaptım da ilaç ve doktor meselesi pek de iyi değildi. Tümenden tümene çok farklar oluyor. Örnekse Etimesgut’ta yemekler iyiydi fakat yemeği çok yağlı ve yenmez derecede olan çok kışla gördüm. (Görevim gereği kışla kışla dolaşıyordum yemek de gittiğim yerde yiyordum)

Doktor ilaç konusunda da 15 ayrı ateşli asker doktora gittik her birimizin farklı şikayeti ve ateşi vardı. Astek doktor direkt vur iğneyi dedi. Hepimize aynı iğneyi vurdu geçti- novalgin.

Açıkçası bana iyi geldi. Fakat hiç unutmuyorum; yolda bir arkadaşla karşılaştım. “Ya benim ciğerim sönmüş, ameliyata gitmem lazımmış dedi- ambulansla göndersinler üç km yürünür mü dedim. “Valla ambulans yokmuş, yürü bişey olmaz dediler” dedi.

Sonra harbiden ameliyat oldu, askerliği bitti.

Biz bir süre sonra gitmesek daha iyi demeye başladık. Servis beklemek için bir saat dikiliyorduk. 30 kişi filan birikince balık istifi gönderip novalgin çakıp döndürüyorlardı. Doktora penisilin allerjim var augmentin yazmasanız, hem kabarıp kızarıyorjm hem kusturuyor ve tıkanıyorum dedim. Allerjin çıksın, biz tespit edelim sonra bakarız, önce bir kullan, görelim dedi. Zaten çocukluğumda tespit edildi, çıkalı çok oldu dedim, “sıradakiiii” dedi.

E daha kötü örnek olur mu. İçmedim tabi.
  • 21 gün yapıyorlar amma da konuşuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağda 2 hafta küflü kurtlu ekmek yedim aglamadim verin 15 bin doktora kestirin oranızı buranızı fistan giyin gitmeyin 21 gün için ağlamak nedir la.

Atalarımız 4 yıl 6 yıl 8 yıl hatta cepheden cepheye 10 yıl askerlik yapanları varmış. Yazık lan gençliğinizr sorsan yarışı Atatürkcu yarısı Osmanlıcı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 gün askerlik yapıp daha şikayet ederken utanmıyor musunuz?
  • Başkalarının evlatları vatan için şehit düşerken bunlara tatil yaptırır gibi askerlik yaptırırsanız köprüyü geçince işte böyle arkadan atıp tutarlar.
  • iphone parasına askerlik uhd otelde olacak değildi heralde

• 21 gun devletin israfidir. 21 gunde programlama egitimi verilip ulkede programlanabilir savas aletleri gelistirilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

iphone parasına askerlik uhd otelde olacak değildi heralde
    siz olsanız bedelli yaparmıydınız?
  • Bende bedelli bekliyordum. Rahatsızlığım nedeni ile muaf oldum.

Ama şu unutulmamalı. Tamam para verdiniz ettiniz, her sene onlarca kişi maddi yetersizlikte askere gidiyor, daha dün askerlerimiz şehit oldu. Bazı şeylerden şikayetçi olurken empati kurun. Duracağın 21 gün. Memnun değilsen seni 5 yıldıza alalım değil mi?
  • Öncelikle devletin askeri koruması lazım sağlığına dikkat ettirmesi lazım.Sonuçta emanet olarak alıyorsun askerleri zorunlu ama sonuçta emanet.Birde şu var askerde hiyeraşiyi bozan durumlara gene askerler sebebiyet veriyor hırlısı var hırsızı var kapkaççısı var tip tip insan var kaç yaşına gelmiş ama tuvalet temizlikten uzak bir ton eğitim yüksek olmasınada rağmen pis insanı var toplu bir biçimde durulduğu için kalabalık şekilde hasta olmak normal.Bunada askerlerin dikkate etmesi lazım.Genellikle hastalık gibi şeyler bu durumda çıkıyor ama normal askerlikte de mevcut askeri sayısı merkezin bileceği iş ona göre düzenleme getirirler.
  • bence zorunlu askerlik saçma.(maddi açıdan israf şuan.)
    askeri okullar arttırılsın.profesyonel asker yetiştirilsin.
    herşey teknoloji bu devirde.
    droneler , iha lar, kameralar ,radarlar , silahlar vs .
  • Hatay'da acemi birliginde sicak su yoktu. Uc ay boyunca buz gibi suyla yikandik, bir kisi bile cikip askerlige laf etmedi. Bebelere bak, 21 gun sozde askerlik yapiyorlar bir de bes yildizli otel bekliyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

bence zorunlu askerlik saçma.(maddi açıdan israf şuan.)
    askeri okullar arttırılsın.profesyonel asker yetiştirilsin.
    herşey teknoloji bu devirde.
    droneler , iha lar, kameralar ,radarlar , silahlar vs .
    Evet asker sayısından çok önemli olan teknolojik ilerleme ne kadar ilerleme katedersen tehlikelere ve tehdit unsurlarına karşı o denli hazırlıklı olursun evet askeri okullarda artırılmalı nitelikli asker yetiştirilmeli 3 aylık amelelikle olmaz bu işin hem fiziksel hem mental hemde askeri açından vizyonlu akıllı kişilere verilmesi lazım.Son dönemdeki durumlara bakılırsa önemli olan nokta gelişmiş teknolojiler kendi savunma sistemlerini kendinin üretmen nitelikli ve disipline tabi askeri personel yetiştirme gibi unsurlar önemli her işte en ufak bir işte bile işi ne yapıyoruz ehline veriyoruz değil mi ustaya tecrübeli kişiye sonuçta askeriye daha önemli sonuçta önüne canını koyuyorsun ve bunun içinde donanımlı eğitim ve hazırlık lazım.Masum askerlerimizi askeri disiplinden uzak sadece zorunlu eğitim adında alıkonulan askerler boş yere yitiyo 3 aylık 5 aylık askerden ne bekliyorsunki savaş olsa zaten herkes asker olacak milis kuvvet olacak sivil kuvvet olacak ama şuanki durum bağlamında önemli olan durum bence kadın olsun erkek olsun belli bir eğitimi tabi tutulmak 21 gün olur 30 gün olur ama gerisi boş insanı yaşamdan alıkoyma oluyor preofesyonelliğe dayalı bir düzen gelmeli ve bu askeri okullar aselsanın yatırımlarının artırılmalı tai roketsan havelsan gibi kuruluşlara arge babında daha fazla imkan verilmesi ve buraya getirilecek elemanlar için imkan tanınması lazım.Böyle böyle gelişirsin yoksa şuanki durumdan bir değişiklik olmaz.Herşey birilerinin bu işe başlangıç adına el atması ile olur.Dediğiniz gibi dronelar ihalar kameralar radarlar kendi üretimimize dayalı silahlar ve bu silahları gerek üreten aklı koyan gerekse kullanan kişileri yetiştirmeliyiz profesyonel olarak.Güçlü ordu profesyonellik ve teknolojiyi bir arada birleştirmek ile olur.Fakat her türk vatandaşı düzenli birşekilde 21 gün akdın ve erkek askeri disipline eğitimi almalı ama düzenli ve tertipli biçimde, 6-12 ay çok gereksiz ve insan hayatından alıkoymaktan öte birşey değil.

• 550 gün yaptım bunlar kadar söylenmedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlaçlara ulaşmak sıkıntılı demiş. Anlamadım hangi ilaçtan söz ediyor acaba?

2001-2003 yılları arasında 18 ay askerlik yaptım. 4 ayrı şehir ve kışla değiştirdim. Hepsinde on numara revir, doktor ve ilaçlar vardı. Günlerce izmarit topladım, tuvalet ve koğuş yıkadım. Usta birliğinde gece yarılarına kadar S4 yazıcılığı yaparak pc başında sayfalarca emir yazdım, postaladım. En pis saatlerde nöbetler tuttum. Bu kadar ne konuştum, ne de konuşana şahit oldum.

Neyin kafasını yaşıyorlar cidden anlamadım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

550 gün yaptım bunlar kadar söylenmedim

Üstüne 15 bin versen söylenirdin.

• 1 yıl askerlik yapıp dönmüş bir cerrah a ameliyat olur musunuz,olmam desenizde birileri oluyor,1 yıldır uçmayan pilot,1 yıl işten uzak kalmış mühendis ne kadar düzgün iş yapabilir,askere gitmekten insanlar neden korksun,erkeklikle alakası olan bir durum değil ki tamamen iş ile alakalı,21 günlük askerliğin maliyeti 1 aylık gelir +15bin TL bir sürü prosedür ve devletin maliyeti,kimsenin işine yaramayacak bir eğitim için,olsası bir savaş durumunda 10 yıl önce 3 mermi sıkmış olanın ne gibi bir getirisi olur ki

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.