Şimdi Ara

206 sorunları düzelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 yıldır 206 sw hdi kullanıyorum. Arabadan genel olarak memnunum özellikle de yakıt tüketimi (4-5lt/100km) ve dış görünüm tatmin ediyor. Fakat araç içeri yol sesi alıyor, örneğin yüzey yapısı düz asfalttan biraz bozuk asfalta geçildiğinde uğultu bariz bir şekilde hissediliyor. Bir de bozuk yolda plastiğinden tıkırtılar geliyor. Benzer şikayetleri 206 kullanıcılarından da aracı aldıktan sonra duydum. Merak ettiğim acaba bu sesler giderilebilir mi? Bizzat denemiş arkadaşlar var mı ve maliyeti ne kadardır?

Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

• Sabah ola hayrola.. Arkadaşlar gelsinler yardımcı olurlar (umarım) Ben yatıyorum eyvallah
  • Hakkaten ya çok geç olmuş. Yarın sen de bir yorum yazıver... Ben de yatıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: atilyius

Herkese merhaba,

Yaklaşık 2 yıldır 206 sw hdi kullanıyorum. Arabadan genel olarak memnunum özellikle de yakıt tüketimi (4-5lt/100km) ve dış görünüm tatmin ediyor. Fakat araç içeri yol sesi alıyor, örneğin yüzey yapısı düz asfalttan biraz bozuk asfalta geçildiğinde uğultu bariz bir şekilde hissediliyor. Bir de bozuk yolda plastiğinden tıkırtılar geliyor. Benzer şikayetleri 206 kullanıcılarından da aracı aldıktan sonra duydum. Merak ettiğim acaba bu sesler giderilebilir mi? Bizzat denemiş arkadaşlar var mı ve maliyeti ne kadardır?

Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

bende de 1.4 hdi var.Bende ses olayi yoktu ama alarm takilirken ve kapi ici hoparlorler degisirken kapi acildi..Sonra o kapilardan ugultu gelmeye basladi.Kopuk sıktırdım ben ses falan kalmadı hocam...

• Valla bende 206 kullanıyorum ara sıra. Yapacak birşey yok malesef. Bu araba boyle.
  • bende 1 senedir 206 kullanıyorum , aynı sorunlar bende de var , asfalt değişince biraz tırtıklı asfalta geçince lastik sesi uğultu halinde geliyor. Bunun yanında otobanda sürat artınca anormal rüzgar sesi uğultu halinde geliyor. Bildiğim kadarıyla sırf 206'ya has değil 307' de de aynı sorun mevcut.
    Bunun bir çözümü mevcut ise bende öğrenmek isterim çünkü özellikle şehirlerarası yolda gerçekten rahatsız edici bir ses , insan yoruyor
  • Dayımda 2004 model Partner var. Ha cam açık gidip içeriye rüzgar sesi girmiş ha camlar kapalı gitmişsin. Gelen ses arasında hiçbir fark yok. Peugeotlarda bu sorun hep var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende de 1.4 hdi var.Bende ses olayi yoktu ama alarm takilirken ve kapi ici hoparlorler degisirken kapi acildi..Sonra o kapilardan ugultu gelmeye basladi.Kopuk sıktırdım ben ses falan kalmadı hocam...

Sevgili Lakerman, yanlış anlamaları önlemek için konuyu biraz açabilir misin? Benim arabada gözlerini kapayıp arkaya otursan, örneğin Avcılar Sefaköy arasındaki hertürlü asfalt değişimini hissedebiliyorsun. Asfaltın bozukluğuna göre ses şiddeti değişiyor çünkü. Ben tofaştan peugeot'a geçmiştim ve hatırlarım aracı aldığım ilk gün tofaşa kıyasla fazla gürültü alıyor diye yormuştum olayı.

Şimdi nasıl açıklayalım bu durumu. 206 sw ile 206 farkı mı diyelim? Benimki 2004 model seninki daha yeni model olabilir mi?

İçeri gelen sesin şiddeti kişilere göre görecelidir mi diyelim?

Lastikler farklı desem kapıya köpük sıktırınca geçiyorsa lastikle bir alakası yok.

Yoksa peugeot ayrı fabrikalardan mı türkiye'ye araç gönderiyor.

Yardımcı olursan sevinirim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Souldrinker

bende 1 senedir 206 kullanıyorum , aynı sorunlar bende de var , asfalt değişince biraz tırtıklı asfalta geçince lastik sesi uğultu halinde geliyor. Bunun yanında otobanda sürat artınca anormal rüzgar sesi uğultu halinde geliyor. Bildiğim kadarıyla sırf 206'ya has değil 307' de de aynı sorun mevcut.
    Bunun bir çözümü mevcut ise bende öğrenmek isterim çünkü özellikle şehirlerarası yolda gerçekten rahatsız edici bir ses , insan yoruyor

Souldrinker kardeş, 307 de bu sorunlar düzeltilmiş diye duymuştum bizzat kullanan birisinden. Acaba 307 kullanan arkadaşlardan bu konuda birşeyler söylemesini isteyebilir miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DieScheisse

Dayımda 2004 model Partner var. Ha cam açık gidip içeriye rüzgar sesi girmiş ha camlar kapalı gitmişsin. Gelen ses arasında hiçbir fark yok. Peugeotlarda bu sorun hep var.

Sevgili DieScheisse, şimdi mesela 407'de de mi var bu sorun? Genelleme yapmamak lazım derim ama Partner da nasibini almış diyorsan kabul...
  • Hocam servise gitmeyi denesen? Benim bildiğim 206'lar özellikle yüksek hızda yol ne olursa olsun biraz gürültülüdür rakiplerine nazaran ama abartı seviyede değildi diye hatırlıyorum. (benim bindiğim 2004 model 1.4, SW'larda da benzeri şekilde olabilir bu yalıtım olayı)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atilyius

quote:

Sevgili Lakerman, yanlış anlamaları önlemek için konuyu biraz açabilir misin? Benim arabada gözlerini kapayıp arkaya otursan, örneğin Avcılar Sefaköy arasındaki hertürlü asfalt değişimini hissedebiliyorsun. Asfaltın bozukluğuna göre ses şiddeti değişiyor çünkü. Ben tofaştan peugeot'a geçmiştim ve hatırlarım aracı aldığım ilk gün tofaşa kıyasla fazla gürültü alıyor diye yormuştum olayı.

Şimdi nasıl açıklayalım bu durumu. 206 sw ile 206 farkı mı diyelim? Benimki 2004 model seninki daha yeni model olabilir mi?

İçeri gelen sesin şiddeti kişilere göre görecelidir mi diyelim?

Lastikler farklı desem kapıya köpük sıktırınca geçiyorsa lastikle bir alakası yok.

Yoksa peugeot ayrı fabrikalardan mı türkiye'ye araç gönderiyor.

Yardımcı olursan sevinirim...

benim aracim 2005 model..Bundan once 2004 quiksilver vardi ama her hangi bir ses problemi yasamadim ben onunla..Bunda Ses dedigim kapidan geliyordu..Orayada kopuk sıktırdım ses gitti..Lastik ugultusundan bahsetmissin ben ona bir sey diyemeyecegim gercekten rahatsiz ediyo..Yuksek hizda ozellikle cok rahatsiz ediyo..Lastikle alakali oldugunuda zannetmiyorum ben cunku lastiklerimi degistirdim ama ses ayni degismedi..Arabama binen bir cok arkadasimda bu sesten rahatsiz olduklarini soyluyorlar..

307 de ayni problem yasaniyo demis bir kac arkadas katilmiyorum..Benim annemde 307 var ama ses le alakali hic bir problem yok..

• köpük sıktırma olayını anlamadım ben.köpüğü nereye sıktırıyorsunda ses kesiliyor acaba.eğer gelen rüzgar sesi ise küçük araçlarda normaldir bence çünkü izolasyon her ne kadar iyi markada olsa o kadar iyi ve kaliteli olmuyor.benim getzdede var 130 u falan geçince rüzgar sesi baya rahatsız ediyor civatalardan dolayı kapı oturmuyordur dedim faturasız civata taktırdım kapıları daha içeri aldırdım serviste yine aynen devam ediyor.birazda araç havaleli olmasınında etkisi var ama tabii.
  • Arkadaşlar Ziebart yalıtım maddesi kaplatınca içeri giren ses %50 ile %60 arası azalıyormuş deneyeniniz veya bileniniz var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.