Şimdi Ara

205 - 55 - 16 yerine 205 60 - 16 lastik alsam ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Megane II aracımın üzerindeki lastikler 205 - 55 - 16 boyutlarında, hafif kasisli yollarda bile araç çok fazla vuruntu yapıyor,

bir lastikci bana 205 - 60 - 16 lasitik takmamı önerdi, konforda hissedilir fark olurmuş.

Bu ne kadar doğrudur ? Konforda fark olur mu yoksa hissedilemeyecek derecede az mı olur, tabi konforu düzeltelim derken performans ve yol tutuşundan ödün vermiş olur muyum ?

Araç 1.5 dci ve 80 hp.

Tavsiyeleriniz nedir ?

• lastik ebatınız mevcut ebat jant için en çok üretilen seridir, yani üretimi çok olduğu için en ucuz olanıdır, para problem değilse 60 lık alın sıkıntı olmaz kazancınız ise attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez lafı vardırya ona göre hesap edin yani, arada hissedilir bir fark olacağını düşünmüyorum, eğer ciddi konfor beklentiniz varsa aracınızın daha düşük donanımlarında bulunabilecek en küçük janta ve lastiğe geçiş yaparak dış çapı değiştirmeden olabailecek maks konfora erişmiş olursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 5 Ekim 2011; 11:38:25 >

Bence değmez.

Ama SeKSandDoRT arkadaşın bahsettiği gibi 15 inch jant takımı ve 65-70 yanak oranlı bir lastik kombinasyonu konfor açısından istediğinizi verecektir.

Yine de vuruntu için süspansiyon vb türü aksamı gözden geçirtin bir de.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • 60 yanak takarsanız aracınız yerden biraz daha yükselir lastiğin yoldaki engebeleri tolere kabiliyeti artar. 55 yanağa göre kesinlikle fark olacaktır. 40 yanak ile 45 yanak arasında çark fark oluyor. Ben 225/40/18 ile kullanıyorum istanbul içinde halimi düşünün + olarak yay da var araçta
  • Lastikçiye şartlı olarak katılıyorum. Eğer aldığınız 60 yanak lastik yumuşak hamurlu olursa hissedilir fark oluşur. Ama gidip sadece yanak ölçüsüne bakıp aksine sert hamurlu lastik alırsanız sonuç daha bile kötü olabilir.

Yumuşak lastik konforu arttırırken yol tutuşu da olumsuz etkileyebilir çünkü bu iki arasında ters orantı var elbette.
    Fiyatı sorun değilse Michelin Primacy HP hem konfor hem performans olarak çok iyi lastiktir. Gerçi ölçüsü var mı bilmiyorum.
    Lastik Önerisi ( 205 60 16 )
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hız göstergeniz ve km sayacınız % 3 sapar gösterdiğiniden daha hızlı gidersiniz az bişeyde yakıt tüketimi artar konfor artar ama çok hafif yatma yapar
  • sonuç olarak sizin düşündüğünüz lastikle aracınız yerden 1 cm kadar yükselir, fakat ebat ters olduğundan cebinizden bi hayli para çıkacaktır, hemde öyle her markada bulamazsınız bilindik markalar haricinde, 195 65 15 gibi bi ölçüye geçip birde linkini verdiğim lastiği alırsanız, yanak genişliği 14 mm artar en başta, süspansüyon sizin seçiminize göre dahada artar, ultra sessiz, ultra düşük yakıt tüketimli, oldukça dayanıklı, olabildiğince ucuz lastiğe geçiş yapmış olursunuz, bu lastik yeni çıktı araştırın TIKLA

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Benim araçtaki lastikler de 185/55/16 mesela. Yoldaki ufak tefek her türlü pürüzü hissettiriyor.

205'in 55'e oranı ile 185'in 55'e oranı aynı olmadığından Jazz / City gibi araların lastik konforu daha da kötü oluyor maalesef.

205/55/16'lar bu bağlamda o kadar da konforsuz değildir.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Haluk Hocam,

Bu jazz ve city'de lastik boyutunu büyütmeleri lazım. Neden hala küçük lastik takıyorlar anlamıyorum. Bir faydası da yok yani.

Mesela City'nin boyutları Megane 2, Toyota Corolla 2005 modelleri gibi. Ama Jazz'daki lastiği takıyorlar.

Bence Jazz'da da 205'lik lastik olmalı. Kia Venga da bile 205'lik lastik var

Orijinalden alıntı: kürsad

Kullandığınız lastiği yazarsanız daha iyi olur. Bence kullandığınız lastik sert hamurlu bir lastik olabilr.

Goodyear efficient grip kullanıyorum,

Sıcak asfaltta lastik çok güzel ama benim araçla mı ilgili yoksa lastiklemi bilmiyorum hafif kasisli yollarda hatta asfaltı bozulmuş ama iri çakıl taşları hala yerinde olan yollarda bile acayip vuruntu yapıyor araç

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

Kullandığınız lastiği yazarsanız daha iyi olur. Bence kullandığınız lastik sert hamurlu bir lastik olabilr.

Goodyear efficient grip kullanıyorum,

Sıcak asfaltta lastik çok güzel ama benim araçla mı ilgili yoksa lastiklemi bilmiyorum hafif kasisli yollarda hatta asfaltı bozulmuş ama iri çakıl taşları hala yerinde olan yollarda bile acayip vuruntu yapıyor araç

c sınıfında megane II nin konforuda sizi tatmin etmiyorsa d sınıfına geçme vakti gelmiştir yalnız henüz bozuk yolda yolu hissettirmeyen arabaya binemedim geçen hafta 2 gün mercedes 280s kullandım o araçta çukurları vs.. çok iyi hissettiriyordu.

• Gerek yok ...

Orijinalden alıntı: senersongur

Haluk Hocam,

Bu jazz ve city'de lastik boyutunu büyütmeleri lazım. Neden hala küçük lastik takıyorlar anlamıyorum. Bir faydası da yok yani.

Mesela City'nin boyutları Megane 2, Toyota Corolla 2005 modelleri gibi. Ama Jazz'daki lastiği takıyorlar.

Bence Jazz'da da 205'lik lastik olmalı. Kia Venga da bile 205'lik lastik var

Şener arkadaşım merhaba,

Lastik boyutu büyüyünce yakıt tüketimi de artıyor ama.

B sınıfı araçlar Batı Avrupa standartlarında şehir içi aracı olarak görülür.

Konforu donanımla vermeye çalışıp tüketimi ve emisyonu düşük tutma hedefindeler.

Bu gerekçeyle bu sınıfın tüketim ve emisyon ortalamalarını aşmamaları lazım zira yine Batı Avrupada emisyona dayalı vergilendirme söz konusu.

Hatta bu araçlarla (hybrid versiyonla) Londra şehir merkezine girişte para ödememek mümkün.

Kaldı ki sen de tecrübe ediyorsundur, sınıfında en az tüketen araçlardan birisi, belki de ilk sırada olanıdır.

Bahsettiğin diğer araçlar C sınıfıdır.

Kia Venga dizel olmasıyla kurtarıyor ama benzinli versiyonun yakıt tüketimi C sınıfı standartlarında zaten.

Bir de lastikten ayrı olarak süspansiyon ayarları da işin içine giriyor.

Hatta 10-15 yıl öncesinin D sınıfı araçları bile 15 jant kullanıyorlardı ama süspansiyonla hem konfor hem de yol tutuşu dengeliyorlardı.

Sonuç: Lastik boyutundan rahatsızlık duyma şiddetinin artması durumunda muhtemelen senin de bir sonraki aracın C sınıfı, belki de dizel otomatik yeni Civic olacaktır.

Benim 2008 Jazz'ı satmamdaki en büyük gerekçem boyun fıtığı ameliyatımdan sonra özellikle uzun yolda daha konforlu bir araç ihtiyacının doğmuş olmasıydı.

Selamlar

• hunter06 kullanıcısına yanıt
    Hocam % 3 ten fazla sapar. 120 km göstergede yazarken siz 131 km yapıyor olursunuz

konfor artar.

lastik basıncı çok önemli
    lastik modeli hamuru bunlar zate önemli.

60 yanak idealdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.