Şimdi Ara

2030 yılına kadar 20 adet KAAN envantere girecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2030 yılına kadar 20 adet KAAN envantere girecek
    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN için tedarik sözleşmesine imza atıldı. SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında imzalar atılırken bu kapsamda SSB Başkanı Haluk Görgün, KAAN’ın tedarik hacmine dair açıklamalarda bulundu.

20 KAAN envantere girecek

Gögün, “Bugün imza altına aldığımız sözleşme kapsamında, 2028 yılından başlamak üzere 2030 yılı sonuna kadar 20 adet Blok-10 KAAN uçağını Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görgün aynı zamanda yerli motorlu KAAN’a yönelik açıklamalarda da bulundu: Yerli motor geliştirme yol haritamız doğrultusunda TF35000 motorunun kabiliyet artırımlarıyla Blok-30 KAAN platformlarına entegrasyonunu da planlıyoruz.”

Ayrıca Bkz.SSB ile TUSAŞ arasında KAAN tedarik anlaşması imzalandı

KAAN Projesi kapsamında geliştirilen savaş uçağının, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak hizmet dışına çıkarılması planlanan F-16 savaş uçaklarının yerine geçmesi amaçlanıyor.

Kaan'da hangi mühimmatlar kullanılacak?

Milli Muharip Uçak KAAN'ın operasyonel kapasitesini artırmak amacıyla hem dahili hem de harici istasyonlarında kullanılmak üzere çok çeşitli bir mühimmat yelpazesi hazırlanıyor.

Bu kapsamda uçakta HGK-82, HGK-83 ve HGK-84 hassas güdüm kitleri, LGK-82 ve LGK-84 lazer güdüm kitleri, KGK-82 ve KGK-83 kanatlı güdüm kitleri, SOM ailesi seyir füzeleri, Minyatür Bomba Sistemi, Teber-82, MK-82, MK-83 ve MK-84 genel maksat bombaları yer almaktadır. Ayrıca hava hakimiyeti ve özel görevler için yerli görüş içi (WVR) ve görüş ötesi (BVR) hava-hava füzeleri, 500 LB ve 2000 LB'lik nüfuz edici bombalar (Penetrating Bomb), Anti Radyasyon Füzesi (AKBABA) ve seyir füzeleri gibi gelişmiş mühimmat sistemlerinin entegrasyonu öngörülmekte.

• bilemiyorum altan! akp palavraları başladı altan :)

daha uçurmadıkları mock-up füzeye 8 mach 25mach arası rakam sallıyorlar

mockup'ı geçmemiş motorlar sergileniyor falan.

ukrayna'ya almanların verdiği "drone avcısı" birden bizimkilerde çıkıyor ...

akp her tuşa basıyor altan. 30 adet f16 block C/D motoru geldi mi şimdi altan?

Ekleme: Bilgisi yok fikri var akpli Altan yine laf ebeliği yapmış.

Altan oysa daha Hipersonik balistik kıtalar arası füzelerin çalışma mantığını, sistemin gereksinimlerini de bilmiyor ... ama akp övmeye gelmiş bizim Altan.

Merak etme Altan. Eğer böyle bir şey uçmuş olsaydı TÜM TÜRK HALKI ve HATTA RUSLAR ÇEÇENLER UKRAYNALILAR İRANLILAR bunu görmüş olacaklardı altan.

çünkü bu sistemlerin Hipersonik denilen 9 mach üzerine çıktıklarında parçalanmamaları için en az sürtünme sağlayacakları atmosferin üst katmanlarında gitmesi gerektiğini bilirdin Ak Altan.

Yani özetle:

Eğer dürüst bir Akpli olabilseydin Altan, 4-5 yıl önce rusların Oreşnik prototiplerini test ettiği uçuşları sen Van'dan ve hatta İstanbul'dan bile görebilirdin, Altan!

Bilemiyorum altan daha ne denir :) Ama elinde test görüntüleri varsa sen yine de gönder Altan.

Bilirsin sen bilirsin çeto,Test görüntüleri verince aynı konuşabilecekmisin çetı,Tayfun,atmaca,siper,gökdoğan,bozdoğan,siper,hisar,çakır,gökhan, som var mesela çeto hepsinin de testi var çeto, yerli motorlar ktj3200 tek tj300 ktj1750 var mesela faaliyetteler çeto, dünyada övülen nükleer olmayan boyutuna göre yüksek tahrip güçlü gazap var çeto , neb var dünyanın en etkili neb bombası çeto İran'dan sonra Rusya da Amerika'da ne hikmetse birden shahed benzeri dron yaptı çeto ama feto da var tabi sen feto olma çeto

Forumda öyle haysiyetsizler varki.önce yazıp sonra engel koyuyorlar. İyicene rezil edicem korkusundalar.
    Geçende birine yazdım adresini Verde yüzyüze tartışalım totosu yemedi. .forumda böyle haysiyetsizin.biri.beni cimere şikayet etmişti zamanında. CB nına hakaretten tamda annem ölümü 1 hafta sonrasında gittim paylaştığım şeylerin hepsi CB nın konuşmaları tek bir yorum yok..savcı istinat oluşmamıştır deyip kapadı..işte bunlar böyle haysiyetsiz böyle ahlaksız. Seçim bitsin fare deliğinden çıkaracağım sizi sizinle uğraşmak için gidip partiye yazılacağım.
  • Çoğu gitti azı kaldı.Sabrın sonu selamettir.

• Fetöistler olmasa bu iş çoktan bitmişti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

daha uçurmadıkları mock-up füzeye 8 mach 25mach arası rakam sallıyorlar

mockup'ı geçmemiş motorlar sergileniyor falan.

ukrayna'ya almanların verdiği "drone avcısı" birden bizimkilerde çıkıyor ...

akp her tuşa basıyor altan. 30 adet f16 block C/D motoru geldi mi şimdi altan?

Ekleme: Bilgisi yok fikri var akpli Altan yine laf ebeliği yapmış.

Altan oysa daha Hipersonik balistik kıtalar arası füzelerin çalışma mantığını, sistemin gereksinimlerini de bilmiyor ... ama akp övmeye gelmiş bizim Altan.

Merak etme Altan. Eğer böyle bir şey uçmuş olsaydı TÜM TÜRK HALKI ve HATTA RUSLAR ÇEÇENLER UKRAYNALILAR İRANLILAR bunu görmüş olacaklardı altan.

çünkü bu sistemlerin Hipersonik denilen 9 mach üzerine çıktıklarında parçalanmamaları için en az sürtünme sağlayacakları atmosferin üst katmanlarında gitmesi gerektiğini bilirdin Ak Altan.

Yani özetle:

Eğer dürüst bir Akpli olabilseydin Altan, 4-5 yıl önce rusların Oreşnik prototiplerini test ettiği uçuşları sen Van'dan ve hatta İstanbul'dan bile görebilirdin, Altan!

Bilemiyorum altan daha ne denir :) Ama elinde test görüntüleri varsa sen yine de gönder Altan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Mayıs 2026; 22:38:32 >

• en son altay tankı 2018de mi 2019da mı ne envantere girecekti o iş ne oldu acaba. gerçi yönetenlerde suç yok. her şeye sorgusuz inanan bi kitle olduğu sürece...

• Türkü ile Kürdü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile savunma sanayisine katkı veren yiğitlere buradan selam olsun.

• Milli uçağımız göklerdeydi!

Yıl 2011'di o zamanlar.. Yine seçim geliyorsa demek ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NIGGLING N kullanıcısına yanıt

Yorumlarda bile varlar hocam bitmezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilirsin sen bilirsin çeto,Test görüntüleri verince aynı konuşabilecekmisin çetı,Tayfun,atmaca,siper,gökdoğan,bozdoğan,siper,hisar,çakır,gökhan, som var mesela çeto hepsinin de testi var çeto, yerli motorlar ktj3200 tek tj300 ktj1750 var mesela faaliyetteler çeto, dünyada övülen nükleer olmayan boyutuna göre yüksek tahrip güçlü gazap var çeto , neb var dünyanın en etkili neb bombası çeto İran'dan sonra Rusya da Amerika'da ne hikmetse birden shahed benzeri dron yaptı çeto ama feto da var tabi sen feto olma çeto

Melih Gökçek'in gorili ve Dinocan'ı buna güldü:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Mayıs 2026; 20:13:50 >

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

hocam sadece not ekleyerek blokla geç. cevap verince gereksiz rollenme geliyo bunlara. sanki yıllardır laf mı anladılar senin yorumunu anlayacaklar. klavyeni eskittiğine değmez blokla geç

CHP nin heykellerinden sıra gelmez hocam bu ikisine

• hocam sadece not ekleyerek blokla geç. cevap verince gereksiz rollenme geliyo bunlara. sanki yıllardır laf mı anladılar senin yorumunu anlayacaklar. klavyeni eskittiğine değmez blokla geç yazan yoruma cevaben;

Size klavye mi dayanır ki zaten her yerli milli haberde "yakında seçim var heralde, motoru yerli değil, sen roketi bırak etin kilosu kaç para onu söyle, damata para yediriyorlar, tabi yapacak (sanki öncekiler çok yapmışta), füze mi yiyeceğiz vs. Yaza yaza klavye kalmaz bizim cenahtan birkaç kişide yazınca hemen kudururlar, İsmi DONANIMHABER olan forumda metin editörüne "akp gençlik kolu başkanı gibisin kötü haberlerden de bahsetsene" diyecek kadar bulunduğu platformun ismini bile idrak edememiş sadece donanım teknoloji haberi yapan foruma laf atıp halen forumda olan insanlar olunca daha işimiz zor gibi

• Hepte ne hikmetse seçimden sonra envantere girer ama sözde. Burada artist vardı bir tane BMC motor yapıyor diye bana artislik yapıyordu BMC tosyalıya satıldı ama motor gene yok. Bekliyorum şu seçim geçsinde hepinizin ATM sen yemi kesilince bakalım nereye gidip nerede iş bulacaksınız. Belki yurt dışına kaçarsınız neme lazım iktidar değişince devlet mallarınıza el koyacak ...

Al sana heykel bankamatik memuru

Ben buraya atmaya kalksam sayfalar dolusu tutar, ben senmiyim parti taraftarı olup işsiz işsiz her gün muhalif yazı yazayım, baklava kutusuyla mı valizle mi? Anladın sen onu eko muhibbi

Bu admin olacak kişiler forumun seviyesini iyice düşürdü. DH nin muhalif kişiliği malesef kalmadı. Muhalif derken genel söylüyorum, akp değil, herşeye muhalif olup eleştirel olması gerekirken şimdi nerden yağlayacaklarını şaşıranlarla doldu.

Altay tankının motoru ve güç grubunu almanlardan almak üzere imzalar atıldı buna güvenerek 2016 yılında envantere girilecek denildi. Ama almanlar sözünde durmadı ve motor ile güç grubunu vermedi. Sonra Güney kore ile anlaşma imzalandı, bir süre sonra onlarda bundan caydı. Mecburen motor ile güç grubu kendimiz üretmek zorunda kaldık. 2025 Kasım itibariyle yerli motor ve güç grubu ile seri üretim başladı. Yani Altay tankı 6 aydır seri üretim de ve şuan da TSK envanterine seri üretimden çıkmış 7 adet Altay tankı verildi, verilmeye de devam ediyor.

www.iletisim.gov.tr
    Türkiye, Altay tankının seri üretimine başladı (IT BOLTWISE)
    https://www.iletisim.gov.tr/turkce/dis_basinda_turkiye/detay/turkiye-altay-tankinin-seri-uretimine-basladi-it-boltwise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 6 Mayıs 2026; 21:59:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.