Enflasyonun korkunç boyutta olduğu ülkemizde otellerin erken rezervasyon ile sattığı odaların fiyatları bazı oteller için bilhassa çok komik kaldı. Öte yandan belki rekabetten ötürü bazı oteller de fiyat arttırmadı hiç. Korkarım artan maliyetler karşısında fiyat arttırmak yerine hizmet kalitesinden ödün vermeye başladılar. Kimisi yemeklerden, kimisi içkilerden, kimisi güler yüzlü hizmetten...Bugün 2 kişi bir öğünde istanbul'da biraz eli yüzü düzgün bir yerde yemek yeseniz (örneğin et) 1500 liradan aşağıya zor çıkarsınız. Her şey dahil otellerde 3 öğün, ara öğünler, kahvesi ve pastası derken sadece 2 kişi bir haftalık yemek masrafı 35 bin lira tutabilir. Bir de bunun üzerine içkileri de eklerseniz otel resmen bedavaya gelmiş oluyor. Bu iyi bir şey mi emin değilim. Keşke yemek ve içkilerde çeşidi bol tutmak yerine, az çeşit ama üst kalite hizmet sunsalar tercih ederdim. |
2023 F/P Otel Fırsatları (306. sayfa)

-
-
Benim de temennim bu yönde. Bu başlıkta daha önce de yazdım.. Her şey dahil konsepti demek israf demek. Yenen yemek kadarı da tabaklarda kalıp çöpe gidiyor.
Bence zengin bir menü yapıp masalara a la carte servisi yapmak hem müşteriler için hem de otel yönetimleri için daha makul olur fakat bunu uygulayan otel bildiğim kadarıyla yok. Yani aslında özünde yine her şey dahil olacak ama insanlar yemek keşmekeşinde elinde tabakla dolaşmaktan kurtulmuş olacak. Oteller ise daha az yemek masrafı yaparak maliyetleri düşürecek bu sayede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 16 Ağustos 2023; 1:57:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gidip konaklamadım ancak Rubi Platinum Sign (Rubi platinum spa&resort değil) tam dediğiniz gibi bir otel diye biliyorum. A'la carte all inclusive olarak geçiyor.
-
Utopia World Genel Değerlendirme
Villa Standart Oda
Bugün otel’de 3.günüm. İlk olarak oda ile başlıyayım.Villa oda’da kalıyoruz. Yatak biraz rahatsız.Oda genişliği ve deniz manzarası güzel. Vestel marka tv var çoğu kanal çekiyor.Mini buzdolabı iyi soğutuyor ve hergün yenileniyor. Duvar tipi klima mevcut odayı buz gibi yapıyor.İsteğe bağlı her gün temizleniyor.Yürümeyi ve merdiven sevmiyorsanız villa oda almayın, ana binada kalın.Sadece aqua park’a villa odalar daha yakın.
Havuz&Aqua Park
Havuz’lar temiz,derin havuz hiç yok… En derin olanı sanırım 1.60’dı.Havuzlar tıklım tıklım olmuyor çünki 7-8 tane mevcut. Relax havuz var oraya çocukların girmesi yasak. Şezlong’ların rahat olduğunu söyleyemem. Aqua park’a gitmek için ayrı ayrı 3 asansör kullanılıyor tek kat şeklinde. Yetişkinler için 7 kaydırak mevcut.(Mavi kazan kaydırağını tavsiye ederim) Ayrıca rafting bölmesi var tek kişi bot ile biniyorsunuz 6-7 metrede bir yokuş aşağı iniyor zevkli.Aqua tarafında mini magnum sınırsız mevcut.Aqua Bar’da alkol çok az var sadece bira ve şampanya sanırım meyve suyu alkolsüz koktely vs mevcut. Pizza,hamburger,hotdog,makarna mevcut. Çocuklar için büyük 2 adet kaydırak var. Havuz kenarlarındaki suları çek pas ile çekecek personele kadar var. Her havuz’da can kurtaran mevcut.Tüm havuzlar temiz.
Yemek
Yemek çeşitliliği çok. Genelde kırmızı et üzerine yoğunluk var, aç kalmak imkansız. Lezzet olarak 10/8. Akşam yemeğinde içecekleri sipariş usulü garson arkadaşlar getiriyor.
Kahvaltı
Kahvaltısı iyi, klasik peynir zeytin salam çeşitleri vs omlet kızartmalar tost vs mevcut. Hani kahvaltıda başka ne olabilirki diyebilirim.Portakal’ları kendiniz kesiyorsunuz ve elektrikli makinada sıkıyorsunuz. Meyve suları juss marka.
Bar
Koktely çeşitliliği az geldi , şurup ağırlıklı yapılıyor. Alkol kalitesi eh işte fena değil.Bira tuborg var fakat cam şişe şeklinde servis her barda yok.Kuruyemiş var antep fıstığı harici diğerleri mevcut.Bar dolaplarında su ve ayran mevcut. Ayrıca detox bar var oradan meyve harmanlı içecek alabilirsiniz.
Deniz
Deniz’e her 15 dakika’da bir ana bina önünden servis kalkıyor.(Servis 500-600 metre anca gidiyordur indiriyor) Sonrasında 30-40 basamak aşağı inip asansöre biniyorsunuz be deniz kısmına iniyorsunuz. Deniz kumu mıcırlı kum şeklinde. Dün çok dalga vardı hiç tat almadık.İlk adım attığım yerden denizin dibi görünmüyordu o derece bulanıktı ve bitki artıkları bolca mevcuttu.İskele mevcut atlama yeri mevcut tabi atlama yerini kapatmışlardı. Normalde videolarına bakardım güzeldi ama dalga olunca yüzülecek gibi olmuyor bu yüzden hayal kırıklığına uğradım bir deniz sevdalısı olarak. 3-4 adım attığınızda hemen boyunuza geliyor asla sığ bir yer değil.Yarın sabah gideceğim bu sefer denize bakalım nasıl olacak.
Gösteri
1.gün akşam dans gösterisi mevcuttu, 2.gün akşam gene dans vardı ama 2.gün bahsettiğim dans pekte iyi değildi.Yemekten hemen sonra yer kapmanız gerekiyor çünki oturma düzeni masa sandalye üzerine. Gösteri izlerken garson arkadaşlar içecek siparişi alıyor ve getiriyorlar masanıza.Ortalama gösteri 1:30 saat sürüyor ve sonrasında bir aşağıda canlı müzik başlıyor.
Ma&Me&Pa
Çocuklu aileler için vazgeçilmez kreş. :) ortalama 10 çalışan var alanı büyük fakat içeri soğutma sistemi yoğun çalışıyor ve soğuk. Terli şekilde çocukları sokmamakta fayda var. Aralıklı şekilde 2-3 er saat çocuğunuzu bırakabiliyorsunuz.
Otel
Temizlik her alanda gayet yerinde. Özellikle tuvaletler çok temiz en azından benim 2 gün gördüğüm sürece böyle. Otel’da sürekli temizlik mevcut.Garson arkadaşlar ilgili fakat bar’da çalışan barmen arkadaşların yüzünün güldüğünü pek söyleyemem.Tam fiyat performans oteli. Deniz bu şekilde gider ise oteli tercih etmeyeceğimin tek yegane sebebi deniz olur sadece.
Saygılar. Sorusu olana extra cevaplayabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Ağustos 2023; 19:16:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı şekilde deneyimimiz hocam. Otellerdeki içkilerin alkol oranı daha düşük olabilir, %40 yerine %37,5 hatta %35 gibi. Ya da tatilde olunca çarpmıyor bilemiyorum.
-
Fiyat anlaşmaları oluyor hocam. Size şöyle örnek vereyim bugün çalıştığım şirket coca-cola firmasından 12 lt kolayı 67 tl ye satıyor 12 adet 1 lt’lik yani. Aldığı fiyatı siz düşünün.Ayrıca otel’ler bir çok şeyi zaten erken rezerv açmadan stokluyordur stoklayabileceklerini.
Umarım dediğiniz gibidir, yoksa dışarıda hakikaten ne yediğimiz ne içtiğimiz belli değil. Instagram da bir hesap var Gıda Dedektifi adında, yiyeceklerdeki hileleri gösteriyor. Bazen baktıkça sinirlerim bozuluyor resmen.
-
Swandorkemer e giriş yaptım. Yenilenen alanlar şık olmuş, ana restoran barut Lara nin restoranına çok benziyor,yemekler de kötü değildi öğle yemeği için. Otel çok kalabalık eski binadaki oda sayısı bunda etken gibi. Havuz alanı yetersiz görünüyor kalabalığa göre, fiziksel olarak tesis kabak gibi.Odaya iki saat sonra giriş yaptık ve bingo sifon sistemi sıkıntılı,TV de çalışmıyor kayıt oluşturduk, dünden beri sinirlerim lacka oldu çözümü için uğraştırırlarsa sabah çıkış yapicam.Yarin genel olarak güncelleme yaparım şimdilik gördüklerim bunlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gloria verde otelden cok memnun kaldik cocukla birlikte. Isitmali havuzu da var. fiyat daha uygun cikacaktir
diye dusunuyorum diger otellerden.
hocam selamlar
gloria verde o tarihlere fiyat vermiyor.
googlan baktım.
eğer başka bir uygulamadan bakmam gerekiyorsa bilgi verirsiniz sevinirim.
-
Sömestrde çocuklar için tatil düşünüyorsanız şu otel çok güzel, ama fiyatları konusunda bir bilgim yok maalesef
etstur
The Land of Legends Kingdom Otel | Etsturhttps://www.etstur.com/The-Land-Of-Legends-Kingdom-Otel?check_in=15.01.2024&check_out=20.01.2024&adult_1=2 -
Swandor alanlari kullanma şansımız oldu. Havuz alanları yetersiz ve hayatımda gördüğüm en pis havuz ortamı. Zaten birini kapadılar saat 16 civarı. Birinci sıkıntı kullananlar,yani mutlaka değerli misafirler de vardır ve biz ailecek üstün bir ırk değiliz ama burda yuzmeden havuzdan anlamayan misafirler var. Havuz kenarları leş gibi zemin ve çoğunluk yalın ayak dolaşıp tekrar havuza giriyor,keza havuz içinde tukurmeler falan anlatılmaz video atmak lazımdı. Beş dakika duramadik daha da girer miyiz bilmiyorum. Deniz de dalgalı ve temiz değildi sabah büyük ihtimalle daha iyi olur. Ayrıca otel askeri kamp gibi bu kadar küçük havuzu olan yere bu kadar oda satmaları akıl alır gibi değil. Aqua alanına baktık etrafı leş leş.. Taşlar zeminde vıcık vıcık çamur. Büyük bir aqua tepede beklerken ayakları yananlar var aqua için güzel oyuncaklar ancak etraf düzenlenmemiş. Şunu da belirteyim yenilenen alanlarda sunum ve hizmetler güzel ama kalanların çoğu bu odalarda ve oda sayısı bu otele çok fazla. Lafı uzattım ama en son şöyle diyeyim eşimden de özür diledim bu kötü tecrübe için ETS ye belirttim sabah cikmaya çalışacağız ayrıca bozuk şifon için de gelen olmamış yani otelcilik bitmiş resmen. Buraya gecelik ucuz diye de gelinmez ben yandım siz yanmayin arkadaşlar yolda afyon da Salim usta da yedim hepsine bin basar o paraya en kral yemeği alkolü yer içersiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam üzüldüm açıkçası, umarım telafi edilir yada bir şekilde çözüm bulunur. Bende alternatif bakıyorum negatif yorumlardan dolayı ama fiyatlar uçtu, nasıl yapacağız bilmiyorum.
-
Hocam ben de ona aldandım,hiç gelme daha iyi yani öyle diyeyim. Sabah çıkış için umarım anlayışlı olurlar ETS otel yönetimine atıyor topu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler eşiyle, sevgilisiyle veya ailesi ile tatile gidecekler benden bu sene deneyim tavsiyesi.
Bu yaz flamingo otele gittik ölüdenizde. Herşey dahil değil sadece kahvaltı açık büfe dahildi. Geceli 2000 tl gibi bir fiyata kaldık ama bize göre otelin sunduklarının yanında bedavaydı. Açık büfe kahvaltısı inanılmaz çeşitli ve güzeldi. Karşılaştırmak gerekirse granada luxury beleğe gittim geçen sene onda çeşit çok fazlaydı ama lezzet sıfırdı herşey plastik gibiydi. Ama burada yaptığım kahvaltılar şuana kadar yaptığım en inanılmaz en lezzetli otel kahvaltısıydı.
Akşamları da açık büfe yemek oluyor ama kişi başı 550 tl gibi bir ücretti ben gittiğimde. Biz akşam yemeğini zaten otelde yapmayı sevmiyoruz çıkıp gezmeyi sevdiğimiz için tercih edemedik.
Spa oteli olduğu için mi bilmem ama havuzları çoook güzeldi, suyu tertemiz ve dinlendiriciydi.
Otele gelen kitle genelde turistti ve kalabalık değildi tüm odalar dolu olmasına rağmen havuzlar genel olarak boş oluyordu. Biz gittiğimiz otele tekrar gitmeyiz ama doyamadık 4 gece bize yetmedi ölüdeniz için de otelde vakit geçirmek için de. Sırf yaptığımız kahvaltı dışarda yapsak kişi başı 500 tl felan veririz öyle söyliyim sizlere. Temizlik oda bakımı felan güzeldi. Özellikle otelin konsepti çok güzel papağanlar felan var inanılmaz huzurlu. Gidecek arkadaşlara tavsiyemdir. 15-20 otel deneyemim vardır ilk kez burada birini tavsiye etme gereği duydum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Fiyatları nereden aldınız ben etsde titanic ve voyage için kasıma fiyat göremiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar kışa sömestirde otel almayı planlıyorum kaya plazzo , calista aynı fiyat voyage Belek daha ucuz acaba içki kaliteleri farkı varmı fikriniz nedir kış için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar
Kendi sitelerinde fiyat veriyor.
Ben kararsız kaldım 2 yere de rezervasyon yaptım.
Titanic madran ücretsiz rezervasyon du
Lara barut iptal güvencesi ile ödedim
Voyage ise tam karar veremedim
Selamlar, burası biraz her şey dahil konseptli oteller konusu gibi olmuş ama daha sessiz sakin tatil yapmayı düşünüyorum.
25 ağustos-2 eylül gibi 6-7 gün sürecek bir tatil planlıyorum ama uygun bir yer bulamadık.
Ev olabilir, otel olabilir ama denize kolay ulaşım sağlayan ve astronomik fiyat vermeyen bir yer olursa iyi olur.
Bilgisi olan tavsiye verirse sevinirim
-
airbnb :)
mesela ben buraya rezervasyon yaptıracaktım fakat işlerim aksadı.
2 gün tekne turu 3-4 günde halk plajlarında takılacaktım.
https://www.airbnb.com.tr/rooms/45491340?adults=2&children=0&infants=0&pets=0&wishlist_item_id=11002274852859&check_in=2023-08-26&check_out=2023-08-30&source_impression_id=p3_1692250983_AVBZWNHrDMU%2F36M%2F&previous_page_section_name=1001
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X