Şimdi Ara

2023 2013'ten 5 kat daha kötü geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar an itibariyle 2011den 5 kat daha kötü ekonomi bu sene komple zarar geçti kaldı iki sene, en az 2013'ten 5 kat daha kötü geçecek 2023. keşke gezi parkı zamanına dönse dolar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkiye'nin sadece bu yıl ödemesi gereken dış borç tutarı 169 milyar dolar
    Ve borcunun %58'i uzun vadeli .

Bu denli yüksek borç sürdürülebilir değil , çevirmek için swap şeklinde ucuz borçlanmaya uğraşıyor ,dünya bankasının kapısını çalıyor vs .

Birtek imf'ye gitmiyor. Çünkü IMF şeffaflık ve sıkı para politikası ister .
    Akp ve şeffaflık yan yana bile gelmeyeceğine ve yandaşa para yediremeyecegine göre IMF kapısına gidemiyor.

Ayrıca forumda "egonomi cohh eyi" diyen şakirtler birbiri ardına konu açıp hortlamış .4 yıldır ilk defa gördüğüm aktroll var

2 gram aklınla trollük yapma, senin damat imfye borç istemeye gitti. Biz sizi sonra ararız deyip geri postaladılar. Ülkenin batık olduğunu bildiğin halde siyaset yapıyorsun. Dürüstçe söyle ekonomik olarak iyi yönetilemedik de, korkma.

En fazla aktroll maaşın kesilir. Sabah akşam a haberi zaplamaya devam et.

• adamların 2023 hedeflerine bakın, tutturma oranları %5 falan   

ne vizyonmuş beaaaaaa, salla yaz birşeyler sonra vizyon dersin kim bilecek puahushduahkdkasd   

• 5 kat mı?

Şükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hedef medef koymasınlar.

2023 mü? Rakamdan ibaret bir sene işte

• Bu değere neyle ulaştın 5 kat kötü olduğuna =?

Ekonomik veriler Faiz Enflasyon ve Dolar kuru üstünden hesaplanır. Bunun yanında büyüme rakamları Gayrisafi Milli hasıla flanda hesaba katılabilir. Ülkenin Yıllık bütçesi yanında kredi notu flanda bir kriter sayılabilir.

İlk okul çocuğu mantığı ile mi hesap yaptın neyle neyi çarptında 5 kat daha kötü olduğu sonucuna vardın ülkenin =?

• quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Bu değere neyle ulaştın 5 kat kötü olduğuna =?

Ekonomik veriler Faiz Enflasyon ve Dolar kuru üstünden hesaplanır. Bunun yanında büyüme rakamları Gayrisafi Milli hasıla flanda hesaba katılabilir. Ülkenin Yıllık bütçesi yanında kredi notu flanda bir kriter sayılabilir.

İlk okul çocuğu mantığı ile mi hesap yaptın neyle neyi çarptında 5 kat daha kötü olduğu sonucuna vardın ülkenin =?

"=?" yazan endüstri meslek lisesi mezunu ne anlar gsmh den, şimdi yazarım asgari ücret ve telefon kıyaslaması ama sende nerede o zeka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 23 Ağustos 2020; 7:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

"=?" yazan endüstri meslek lisesi mezunu ne anlar gsmh den, şimdi yazarım asgari ücret ve telefon kıyaslaması ama sende nerede o zeka?

Alıntıları Göster

Bende birşey biliyor bir şey hesapladı flan sandım :) Her zaman ki gibi Trol konuymuş.

Tam liseli ergen kafasıyla Telefon üstünde mi ekonomiyi hesaplıyon Allah Akıl fikir versin ne diyem ben sana. Cari açığı azaltmak için telefonlar 2 kere ek vergi geldi ekstra zamlar geldi senin gibi ipini koparan telefon alamasın diye ÖTV'si arttı. 5 sene önce Iphone 3 bin TL idi şimdi 15 bin TL ve 5 kat kötü mü bu mu yani senin hesap kitap işi :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0zkanK.

Bende birşey biliyor bir şey hesapladı flan sandım :) Her zaman ki gibi Trol konuymuş.

Tam liseli ergen kafasıyla Telefon üstünde mi ekonomiyi hesaplıyon Allah Akıl fikir versin ne diyem ben sana. Cari açığı azaltmak için telefonlar 2 kere ek vergi geldi ekstra zamlar geldi senin gibi ipini koparan telefon alamasın diye ÖTV'si arttı. 5 sene önce Iphone 3 bin TL idi şimdi 15 bin TL ve 5 kat kötü mü bu mu yani senin hesap kitap işi :D

Alıntıları Göster
    ipine dikkat et elinde kalmasın senin gibilerini ıslak odunla dövmek lazım bu beyinsize göre ötv 12.000 tl artmış eğitimsizlere oy hakkı verilmesin hatta vatandaşlıktan atmak lazım ötv 12.000 tl arttı diyen düşük iqlüları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 23 Ağustos 2020; 9:1:33 >

• Türkiye'nin sadece bu yıl ödemesi gereken dış borç tutarı 169 milyar dolar
    Ve borcunun %58'i uzun vadeli .

Bu denli yüksek borç sürdürülebilir değil , çevirmek için swap şeklinde ucuz borçlanmaya uğraşıyor ,dünya bankasının kapısını çalıyor vs .

Birtek imf'ye gitmiyor. Çünkü IMF şeffaflık ve sıkı para politikası ister .
    Akp ve şeffaflık yan yana bile gelmeyeceğine ve yandaşa para yediremeyecegine göre IMF kapısına gidemiyor.

Ayrıca forumda "egonomi cohh eyi" diyen şakirtler birbiri ardına konu açıp hortlamış .4 yıldır ilk defa gördüğüm aktroll var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 23 Ağustos 2020; 8:58:52 >
  • 2013 kötümüydü

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

2013 kötümüydü

aslında 2010dan beri 10 yıldır kriz var ama son 3-4 yıldır felaket kötü kriz var

• Ben artık saldım ufukta ışık yok bakıyorsun halk için zam ve vergi dışında bir şey yok saray ahalisi keyif kekada saltanat yaşıyorlar.
    Taraflı tarafsız herkes bunu görüyor bence.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

2 gram aklınla trollük yapma, senin damat imfye borç istemeye gitti. Biz sizi sonra ararız deyip geri postaladılar. Ülkenin batık olduğunu bildiğin halde siyaset yapıyorsun. Dürüstçe söyle ekonomik olarak iyi yönetilemedik de, korkma.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnevel92

Ekonomi iyi diyen mi oldu =?

Bunun öncesi var gerekçeleri var durumlar var. Düz mantık oturduğun yerden dolar yükselmiş o zaman ekonomi kötü deyip geçip gidersen olmaz. ( Neden yükselmiş diye sorgulaman lazım. )

15 Temmuz darbe girişiminiden beridir Suriye'de hakkını ararsan. Libyada hakkını ararsan Doğu Akdenizde hakkını ararsan. Amerika girme dediği halde gidip YPG-PYD'yi vurursan alma dedikleri halde ülke çıkarın için S400 alırsan. Çeşitli yaptırımlar ve saldırılar yersin... Üstüne yaşadığın terör olayları terörle mücadele depremler vb minimum olay.

Ben ekonominin kötü olduğunu kabul ediyorum zaten. Ama siz şunu kabul etmiyorsunuz. Muhalefette ve Kemal Kılıçtaroğlunda ekonomiyi düzeltebilecek vizyon ve misyon yok.

Konu ile ilgili güzel bir derleme.

https://t24.com.tr/haber/mahfi-egilmez-yazdi-turkiye-ekonomisinin-son-17-yili,854564

Ekonominin daha kötü olduğu ortada, genellikle kötü yönde bu kadar uzun süreli gidişat hükümetin değişeceğinin habercisidir.

Sadece Kılıçdaroğlu'nu eleştirip duruyorsunuz, ben bunu anlamıyorum. Şuan iktidar partisinin eski genel başkanı ve eski başbakanı bile muhalefette, bir sürü alternatif var, insanlar birini seçecekler artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: yutto

Konu ile ilgili güzel bir derleme.

https://t24.com.tr/haber/mahfi-egilmez-yazdi-turkiye-ekonomisinin-son-17-yili,854564

Ekonominin daha kötü olduğu ortada, genellikle kötü yönde bu kadar uzun süreli gidişat hükümetin değişeceğinin habercisidir.

Sadece Kılıçdaroğlu'nu eleştirip duruyorsunuz, ben bunu anlamıyorum. Şuan iktidar partisinin eski genel başkanı ve eski başbakanı bile muhalefette, bir sürü alternatif var, insanlar birini seçecekler artık.

Ekonominin 2017 sonrası kötüye gittiğini bende kabul ediyorum zaten buna itiraz eden mi var =? Senin inatla anlamak istemediğin Muhalefette düzeltebilecek vizyonda ve liderlikte adam yok diyorum .

Ayrıca Ekonomiden daha önemli MİLLİ meseleler var. ( Hani sizin ne işimiz var orada ne yapacaz onu neden oradayız dediğin işler. )

2017 değil, 2013'ten sonra bariz bir gerileme var. Erdoğan'ın eski prensi, 2002 sonrası ekonominin teslim edildiği adam Babacan da muhalefette. O zaman 2002 yılında düzeltecek vizyon ve liderlik yoktu onda da, nasıl yaptı? :)

Bahsettiğin Milli meselelerde hükümet çoğu zaman patladı. Öfkeyle kalkıp zararla oturdu.

Muhalefette o kadar çok alternatif ve lider var ki artık insanlar kararsız kalmış durumda. Bir sonraki seçimde burada olursan görürüz hocam, AKP'nin sonu çoktan geldi.

Nereden biliyorsun secip denedin mi hiç ?

Ekonominin durumu 2104 ocağından beri böyle . Ekonomistler basbas bağırdı "Fed düşük faiz politikasını terk etti ,gelişmiş ülkeler dolarizasyon yaşayacak " diye .

Ama hükümet "Ekonomi çok iyi " diye kulak tıkadı. "Borçlanmayin" dendi "borç yiğidin kamçısıdır" diye cevap aldı .

Sonunda borç arttı ,faizi arttı, dolar arttı ,kaynak azaldı . Mevcut kaynaklardan "varlık fonu " oluşturup ,bunun üzerinden kredi aldik.

15 temmuz olmasaydı da yine bu durumda olurduk emin ol.

Sizin anlamadığıniz nokta "bir günde" bu hale geldigimizi sanmaniz . Kıbrıs'a çıkarma yaptığı için yediğimiz ambargoyu yıllarca seçim meydanlarında meze yaptınız . Şimdi başınıza gelince laf ebeligi yapıyorsunuz.

Ah var üzerinizde dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Nereden biliyorsun secip denedin mi hiç ?

Ekonominin durumu 2104 ocağından beri böyle . Ekonomistler basbas bağırdı "Fed düşük faiz politikasını terk etti ,gelişmiş ülkeler dolarizasyon yaşayacak " diye .

Ama hükümet "Ekonomi çok iyi " diye kulak tıkadı. "Borçlanmayin" dendi "borç yiğidin kamçısıdır" diye cevap aldı .

Sonunda borç arttı ,faizi arttı, dolar arttı ,kaynak azaldı . Mevcut kaynaklardan "varlık fonu " oluşturup ,bunun üzerinden kredi aldik.

15 temmuz olmasaydı da yine bu durumda olurduk emin ol.

Sizin anlamadığıniz nokta "bir günde" bu hale geldigimizi sanmaniz . Kıbrıs'a çıkarma yaptığı için yediğimiz ambargoyu yıllarca seçim meydanlarında meze yaptınız . Şimdi başınıza gelince laf ebeligi yapıyorsunuz.

Ah var üzerinizde dostum

Göz görüyor takip ediyorum tüm konuşmaları. Kemal Kılıçtaroğlunu lider görüyor ve ülke meselelerini çözebileceğini sanıyorsan senin cahilliğin ben ne diyem sana... Ben alternatif lider yok diyorum.

Daha parti içi meseleleri çözemiyorlar. Saraya giden CHP'li kim bilmiyorlar parti içinde çete var diyorlar kim bilmiyorlar. Muharrem İnce ayrılacak mı ayrılmayacak mı bilmiyorlar. Delegeler bazı isimlerin üstünü çiziyor. Açıktan parti içine tekrar göreve getiriyorlar. İl başkanı çıkıyor onları ben çizdim diyor. ( Başkana atar gider resmen bu susuyorlar ) Bir tarafta sırf CNN-Türk'e çıktığı için atılan CHP'liler varken. CHP'ye saydıran Muharrem İnce'ye bir şey diyemiyorlar bu mu yönetim. Öbürü çıkıyor başka birşey söylüyor. Kimin ne dediği ne yaptığı belli değil parti içinde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.