Şimdi Ara

2019 lgs de cikan mukemmel soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genç bir girişimci olan ali beyaz eşyaların metal yüzeylerini boyama işine giriyor. öğrendiklerini uygulamak isteyen ali ilk denemede negatif yükle yüklediği beyaz eşyanın metal yüzeyine nötr boya tanecikleri sıktığında bu metalin yüzeyine tam dağılmadığını görüyor.
    bu sefer metal yüzeyi - yükle yükleyip metalin yüzeyine + yüklü boya taneciklerini püskürttüğünde boyanın düzgün dağıldığını görüyor.

buna göre "ikinci denemede" beyaz eşyaların metal yüzeyine dağılmasının sebebi nedir ?

a. nötr cisimlerin yüklü cisimler tarafından çekilmesi
    b. zıt yüklü cisimlerin birbirini çekmesi
    c. aynı yüklü cisimlerin birbirini itmesi
    d. nötr bir cismin başka bir nötr cisim tarafından etkilenmemesi

EDIT:Mebin yayınladığı cevap anahtarina göre cevap C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D11 -- 3 Haziran 2019; 12:27:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar cevap c fakat sorunun anlatımında biraz sıkıntı var. Soruda sorulmak istenen yüzeye eşit oranda dağılması yapışması değil. Boyanın güzelce dağılması içinde aynı yüklü olması gerekir ama söyle bir sorun da var metal veya boya zıt yüklü olacak ki alttaki metale de boya güzelce yapışsın. Burada cevaplarda eksik var. en güzel cevap aynı yüklü boyaların birbirini itip yüzeye eşit dağılması ve zıt yüklü metale yapışması. Eğer metal zıt yüklü olmasaydı yine kaliteli bir boyama olmazdı. Otomobil sektöründe çok kullanılır bu olay güzel bir şey sormaya çalışmışlar ama soru kolay olmasın kafa karıştırıcı olsun derken her zamanki gibi eksik olmuş
  • Cevaplari alalim

• Ben B yapardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C bence

• lan bu sorunun benzeri sarmal fizik denemesinde var
  • Ben b derdim

• banada c gibi geldi .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden C

• Cevabı da yazsan

• boyanın dağılma nedeni boya parçacıklarının zıt yüklü olması, başta dağılmıyor çünkü parçacıklar nötr. Zıt yüklü olması kafa karıştırıyor tabi ama güzel soru
    gerçi zıt yüklü olması da dağılmada etkili soru iptal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graviton G -- 3 Haziran 2019; 11:36:41 >
  • B
  • Soruda ilk denemede dağılmamasınin sebebini sorsa c olurdu bu haliyle B bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaziosmanpasadanismet -- 3 Haziran 2019; 14:28:26 >
  • Ben c olduğuna katılıyorum ve muhtemelen cevabı değiştirmeyecekler ve Harika bir dikkat sorusu olmuş. Ama dürüst olmam gerekirse gerçek sınavda çıksa ben de yanlış yapabilirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: gaziosmanpasadanismet

Soruda ilk denemede dağılmamasınin sebebini sorsa c olurdu bu haliyle B bence.
    ilk deneyde dağılmıyor değil de yeterince dağılmıyor dese daha iyi olurmuş

• Sadece ikinci deneme sorulduğunda göre cevap B

• b ve c bence. aynı yüklü parçacıklar birbirini itip etrafa eşit bir şekilde dağılıyor, zıt yüklü parçacıklar da boyanın metale yapışmasını sağlıyor
  • berkem36 B kullanıcısına yanıt
    Hangi denemesinde hocam?

• .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-565559509 -- 6 Haziran 2019; 20:6:23 >
  • 2. Denemede *daha iyi* dağılmasının sebebi dese doğru olurmuş bu haliyle bozuk oluyor bence soru

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.