Şimdi Ara

2019 lgs de cikan mukemmel soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cevap c fakat sorunun anlatımında biraz sıkıntı var. Soruda sorulmak istenen yüzeye eşit oranda dağılması yapışması değil. Boyanın güzelce dağılması içinde aynı yüklü olması gerekir ama söyle bir sorun da var metal veya boya zıt yüklü olacak ki alttaki metale de boya güzelce yapışsın. Burada cevaplarda eksik var. en güzel cevap aynı yüklü boyaların birbirini itip yüzeye eşit dağılması ve zıt yüklü metale yapışması. Eğer metal zıt yüklü olmasaydı yine kaliteli bir boyama olmazdı. Otomobil sektöründe çok kullanılır bu olay güzel bir şey sormaya çalışmışlar ama soru kolay olmasın kafa karıştırıcı olsun derken her zamanki gibi eksik olmuş
  • b demiyen bosa okumasin arkadaslar
  • Cevap b. Bu soruya nasil c diyorsunuz anlamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL007 -- 3 Haziran 2019; 14:32:14 >
  • Soruda anlatılana göre kesinlikle cevap B. Soruda aynı yük ile ilgili hiç birşey söylenmemiş ve zıt yüklü yüklendiğinde daha iyi olduğunu söylemiş. MEB cevabı C olarak açıklasa da iptal olması ya da değişmesi gerek bence.

• Zıt yüklü olması dağılmada değil yapışmada etkili bence soru doğru

• arkadaşlar bir fen bilgisi öğrt öğrencisi olarak sorunun lgs düzeyi için ağır müfredat kazanımlarını ölçmede hedefe yönelik olmadığı görüşünde olmakla beraber sorunun doğru yanıtının c olduğunu bu tarzda bir sorunun geçmiş meb denemesinde kullanıldığını belirtmek isterim fakat soruda genç Ali değil de boyamada hata yapmayan bir makine kullanıldığı bilgisi verilse daha net olurdu.
    gelelim çözüme :
    ilk durumda negatif yüzey üzerine püskürtülen nötr boya , yüzey tarafından nötr boya taneciginin pozitif kısmı çekilirken negatif kısmı itilme eğilimindedir. yani pozitif kısım yüzeye bakarken negatif kısım havaya ve yanlara doğru bakar burada diğer boya tanecikleri de aynı durumdadır ve birbirlerini itme eğilimi gösterir bu negatif kısım. hocam alt taraftaki pozitif kısım neden itmiyor birnirini? çünkü zemin tarafından çekim kuvveti etkisi altında. birbirini iten boya tanecikleri böylece bir yerde toplanıp bir yerde serbest halde bulunur açık koyu renklenme yapar.
    2. durumda negatif zemin pozitif boya taneciklerini çeker ve düzgün hatasız boyama işlemi yaptığı farzedilen ( keşke makine deseydi) Ali güzel bir boyama yapar.
    buradan c sonucuna ulaşılır.
    ama düzey olarak test edilen öğrenci profiline bakıldığında uygun olmadığı kaanatindeyim. soru iptal edilmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44D33867A -- 3 Haziran 2019; 14:57:38 >

• Sadece soru kökünü okuyarak diyorum ki tartışmasız B
  • cmfalper kullanıcısına yanıt
    Zaten sadece soru kokunu okuyunca cevabin b olmasi lazim.Ama soruda sordugu sey farkli .mebin kazanimlarinda ve denemelerine gore zaten cevap c ve cevap anahtari da c diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D11 -- 3 Haziran 2019; 16:40:11 >
  • Soru hatali değil mi makine de eksi yuzey de eksi pozitif puskurtuyor zit yük nerde anlamıyorum ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cövöp nöt c diyenleri dışarı alalım,netmiş woouuuw kafalar güzelmiş,bu haliyle hem b hem c NET bi soru olmamış anlatım sıkıntılı.
  • B yaptim ama sinavdan sonra hemen anladim NET C

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.