Şimdi Ara

2018 MART AYI MARKA-MODEL BAZLI SATIŞ ADETLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
7.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

301 1806
    SYMBOL 1080
    C-ELYSEE 885
    BLUE 836
    TOLEDO 77
    RAPID 36

B SINIFI HB

CLIO 3018
    I20 1809
    POLO 1480
    SANDERO 1110
    MICRA 743
    IBIZA 468
    CORSA 429
    FABIA 254
    FIESTA 218
    YARIS 132
    208 117
    RIO 105
    C3 90
    JAZZ 50
    BALENO 47
    RAPID SB 44
    PUNTO 35

B SINIFI SUV

CAPTUR 301
    VITARA 275
    RENEGADE 238
    MOKKAX 197
    2008 140
    JUKE 139
    CACTUS 102
    CX-3 63
    ARONA 59
    CROSLANDX 38
    500X 37
    TIVOLI 28
    COMPASS 14
    SOUL 7

C SINIFI SEDAN

EGEA 3635
    MEGANE 3409
    COROLLA 2722
    CIVIC 2637
    FOCUS 1521
    ASTRA 1452
    OCTAVIA 1318
    ELANTRA 821
    JETTA 539
    A3 495
    CERATO 457
    LİNEA 388
    MAZDA3 36

C SINIFI HB

GOLF 1337
    1 SERİSİ 257
    LEON 517
    EGEA 214
    ASTRA 210
    A3 177
    A SERİSİ 154
    V40 144
    AURİS 108
    FOCUS 107
    308 92
    DS4 80
    MEGANE 80
    İ30 69
    CEED 46
    PULSAR 23
    CIVIC 22
    GIULIETTA 12
    MAZZDA3 10

C SINIFI SUV

DUSTER 1950
    QASHQAI 1562
    3008 685
    TUCSON 627
    KUGA 589
    TIGUAN 455
    GRANDLANDX 269
    KADJAR 265
    SPORTAGE 225
    CHR 220
    KAROQ 165
    XV 131
    Q2 107
    HR-V 103
    ATECA 97
    XC-40 45
    Q3 23
    ASX 18
    CX-5 17
    NIRO 16
    XLV 9

D SINIFI SEDAN

PASSAT 2660
    C SERISI 1032
    SUPERB 890
    INSIGNIA 379
    3 SERISI 342
    A4 274
    S60 98
    MONDEO 51
    TALISMAN 40
    AVENSIS 3
    508 2
    MAZDA6 2

D SINIFI SUV

X-TRAIL 441
    CR-V 291
    KODIAQ 195
    5008 188
    FORESTER 79
    Q5 69
    COUNTRYMAN 69
    GLA 66
    X1 44
    RAV4 36
    KOLEOS 29

HAFİF TİCARİ KOMBİ SINIFI

TOURNEO COURRIER 2241
    FIORINO COMBI 1793
    DOBLO COMBI 951
    CADDY 927 (COMBI+VAN)
    BERLINGO 607 (COMBI+VAN)
    KANGOO 637 (COMBI+VAN)
    PARTNER TEPEE 273
    DOKKER COMBI 233
    TOURNEO CONNECT 105

PICK-UP SINIFI

L200 389
    HILUX 310
    X-CLASS 198
    NAVARA 197
    AMAROK 152
    RANGER 137
    DMAX 55
    FULLBACK 18

DİĞER SINIFLARI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE BAKABİLİRSİNİZ.

KAYNAK:http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 3 Nisan 2018; 13:3:1 >

• Bu sene otomotivde en sağlam ÖTV ve MTV zamlarının yapıldığı yıllardan birisi oldu.

Bu milletten son ümidim bu seneydi. Bu kadar vergi sömürüsüne belki tepki koyarlar, sıfır araba almazlar, bu sömüsü düzenine boyun eğmezler diye düşünmüştüm.

Artık bu milletten hiçbir ümidim kalmadı. Buradan Maliye Bakanına müjdeyi veriyorum. İstediğiniz kadar ÖTV, MTV, vs. koyabilirsiniz. Oran hiç önemli değil, isterse %200 olsun. Bu milletten belli ki hiçbir tepki gelmeyecek.
    Trim sesleri konusunda haklısınız. Bir iki yerden trim sesi geliyor. (Sıfır Astra K aldım oradan biliyorum.)

Aracım dizel o yüzden dizeller üzerinde kıyaslama yapayım.

Astra'nın 1.6 motorunun gücü ve torku üzerinde o segmette dizel yok diye biliyorum ki gerçekten performansı müthiş.

İç hacim konusunda Golf rezalet ötesi diyebilirim. Önden çekişli bir araç olmasına rağmen kocaman bir şaft tüneli sayesinde arka bırakın 3 kişiliği 1.5 kişilik. Ayrıca dize mesafesi de dar.

Astra bu konuda sınıfının en iyisi.

Sizin de bahsettiğiniz gibi yol tutuşu Astra'nın gerçekten iyi.

Donanım konusuna gelirsek Astra ile aynı donanımda Golf arasında 30 bin liradan fazla fark var.

Aynı fiyatta aynı donanımı sunsalar size katılıyorum, malzeme kalitesi açısından (tabi arkadaki darlık önemli değilse.) Golf tercih edilebilirdi ama aynı donanım ile olunca 25-30 bin asla verilmez. (Tabi benim görüşüm.)

Benzinli motorlarda düşük hacimli turbolu motorlarda sekman sıkıntısı olanlar olmuş ama bu sadece Astra'ya özgü değil, diğer aynı durumdaki bazı markalarda da rastlanmış. Farklı yağ kullanamaya başladıktan sonra sorun ortadan kalkmış diye biliyorum.

Sonuç olarak, performans ve fiyata avantajı için alınacaksa Astra

Prestij (kişiye göre değişir bana göre değil.) ve malzeme kalitesi için alınacaksa Golf

Bu arada otomatikler için Astra tam otomatik sorunsuz bir şanzıman, Golf daha seri ama sorun çıkartabilecek DSG....
    Ben anlamıyorum şu filo muhabbeti bitmedi gitti ötv zammı geldiğinden beri satışlar çakılcak dendi çakılmadı sonra bunlar hep filo bireysel alan yok dendi sanki ötv zammından önce filolar araç almıyordu şimdi de vw araçlar filoymuş arkadaşım çık bir dışarı bak ben nerde passat golf görsem yüzde 80 bireysel kullanıcı filolar ağırlıklı olarak reno ford ve fiat tercih ediyor kendinizi kandırmayın lütfen millette para var alıyor araç
    Ben aracı 27 Aralık 2017 de yani 3,5 ay önce aldım.

Aldığım araç Astra K 1.6 CDTI Otomatik Dinamik paket.

Aldığım fiyat 112.000 (Liste fiyatı 130 bin civarı idi. Yıl sonu indirimi vs 112'ye aldım.)

Araç alımı sırasında Golf'e de baktım. O sırada Golf'ün 1.6 Dizel Otomatik Comfortline modeli 136-137 bin idi. Bayi 130'un altına inmedi.

Ve Astra'nın dinamik modelinde standart olarak sunulan (şerit takip, mesafe takip, acil durum fren sistemi, elektrikli el freni, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 17" jant...) gibi donanımların bir kısımı bırakın Comfortline'yi Highline'de bile opsiyoneldi.

Yani bu donanımlara sahip olmak için Highline almam ve bazıları için de ayrıca opsiyon ücreti ödemem gerekecekti. O sıralar Highline 150 bin civarı idi ve opsiyonlarla beraber daha da artıyordu.

Şimdi anlatabildim mi donanım fiyat farkını.

Ayrıca sedan sevmiyorum, 2 çocuğum var, alabileceğim en geniş HB Astra idi. Golf o boyutlarda o donanımlarda asla o parayı edecek araba değil.

Kötü araba demiyorum, güzel hoş bir araba ama aile aracı değil ve o paraları asla etmez.

Dediğim gibi Astra ile aynı donanımda ve fiyatları yakın olsa tercih edilir ama o donanım/fiyat farkı varken asla almam.
    Katılıyorum. Bireysel olarak çok fazla golf var. Doğuş çok güzel oturttu marka algısını ülkemizde. Vw premium muamelesi görüyor artık. Sıradan araçları 3-5 ay bekleterek satınca sanıldı ki bulunmaz hint kumaşı. Servislerde öptüler, bayiler ferah, cam kaplı gösterişli oldu. Reklamları daha lüks çektiler, sponsorlukları buna göre yaptılar. Yiğidi öldür hakkını ver Vw de bu süreçte motor, model çeşitliliğini arttırdı. Adamlar piyasayı domine ettiler. Ben saygı duyuyorum açıkçası.
    Biraz daha kaliteli mazleme dışında Golf'ü üstün kılabilecek ve aradaki fiyata değecek bir şey söyler misiniz bana.

Şimdi VW sitesinde Astra Dizel Otomatik Dinamik paketi donanımlarını Golf Comfortline dizel otomatiğe ekleyerek fiyat aldım:

Golf Comfortline
    Standart Araç Net Fiyat
    81.788,03 ₺
    Aracın Net Fiyatı
    81.788,03 ₺
    Opsiyonel Aksesuar Toplamı
    11.220,00 ₺
    Aracın Aksesuarlı Net Fiyatı
    93.008,03 ₺
    ÖTV
    60 %
    KDV
    18 %
    Araç Fiyatı
    175.599,16 ₺
    MTV
    776,50 ₺
    Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri
    210,50 ₺
    Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli
    297,20 ₺
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı
    176.883,36

Fiyat 176.883 lira.

Aynı donanımda Astra 130-135'e alınır. Aradaki 35-40 bin liraya değecek bir fark mı var aralarında sizce.

Ayrıca Motor ve performas olarak Golf, 136 BG 320 Tork motorlu Astra'nın yanında çok çok sönük kalıyor.

Yukarıda bahsettiğim gibi aynı donanım seviyelerinden fiyatlar yakın olsa Golf malzeme kalitesinin biraz daha iyi olması nedeniyle düşünülebilir o para o arabaya verilmez. (Tamamen benim görüşüm.)

Son olarak araba alırken Golf de alabilecek gücüm vardı ama benim aldığım Astra'daki donanımların çoğu olmayan, üstelik motor gücü aldığım araçtan iyi olmayan, arkası çok çok dar olan bir arabaya daha fazla para vermek mantıklı gelmediği için almadım. Yani alamadım değil aklımı kullandım ve almadım...
  • Polo,Golf ve Passat’ın büyük miktarda filo satışı içerdiği çok bariz belli. Octavia için de aynı durum geçerli, zira Jetta artık gelmicek.

Karoq yeni olmasına rağmen iyi satmış, tedarik problemi olmasa 200-300 rahat satar.

Hyundai i30’un tasarımdan kaybedeceği baştan belliydi, satışlar fena çakılmış.

5 serisi çok iyi satmaya devam ediyor, kiralama şirketleri de almaya başlamış yollarda görüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

308 in hali ne öyle ya

308 daha iyisini hakediyor fakat Peugeot önceki kasalarda öyle prestij kaybetti ki
    bu yeni kasa oldukça iyi olmasına rağmen tüketiciyi ikna edemiyor.
  • Dustlar qq nn önüne taksicilerin sayesinde geçmiş olmalı

Peugeot, bu yeni iç mekan tasarım felfesini ilk 308'de uyguladı ve çok kötü bir tasarım ortaya koydu. Daha sonra 3008 ve 508 ile bu berbat tasarımı düzeltti ama 308'in içi çirkin olarak kaldı.

Ha, içi güzel ve sırasışı olmasa da en fazla 150-200 satardı. Golf dışında C-HB sınıfı TR'de bitti artık. Çoğunun satışları 200'ün biraz üstü, biraz altı.

VW'nin bu kadar yüksek satış rakamlarını boşuna Filo ile açıklamaya çalışmayın. Filo satışları baya var ama bireysel satışları da çok yüksek.

• Genel olarak Mart ayında satışlar neden patlama göstermiş acaba?. Zam falan mı bekleniyor ?

Orijinalden alıntı: bravaman

Golfün rakibi astra vardı ama o da mefta...

Yahu motoru piston kıran içi trim sesleriyle dolu, amerikan mı alman mı fransız mı belli olmayan bir Opel astra

Nasıl Golf’ün rakibi olabilir ?

Ciddi soruyorum dalga mı geçiyorsunuz ?

Opel kadar rezil bir marka görmedim ben. Gidin Dacia alın daha iyi samimi söylüyorum.

Bir yol tutuşu var o kadar. Başka da bir haltı olmayan bir araç

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

308'in satmama sebebi iç mekanı.

Peugeot, bu yeni iç mekan tasarım felfesini ilk 308'de uyguladı ve çok kötü bir tasarım ortaya koydu. Daha sonra 3008 ve 508 ile bu berbat tasarımı düzeltti ama 308'in içi çirkin olarak kaldı.

Ha, içi güzel ve sırasışı olmasa da en fazla 150-200 satardı. Golf dışında C-HB sınıfı TR'de bitti artık. Çoğunun satışları 200'ün biraz üstü, biraz altı.

VW'nin bu kadar yüksek satış rakamlarını boşuna Filo ile açıklamaya çalışmayın. Filo satışları baya var ama bireysel satışları da çok yüksek.

Katılıyorum. Bireysel olarak çok fazla golf var. Doğuş çok güzel oturttu marka algısını ülkemizde. Vw premium muamelesi görüyor artık. Sıradan araçları 3-5 ay bekleterek satınca sanıldı ki bulunmaz hint kumaşı. Servislerde öptüler, bayiler ferah, cam kaplı gösterişli oldu. Reklamları daha lüks çektiler, sponsorlukları buna göre yaptılar. Yiğidi öldür hakkını ver Vw de bu süreçte motor, model çeşitliliğini arttırdı. Adamlar piyasayı domine ettiler. Ben saygı duyuyorum açıkçası.

• sanırım artık kimse itiraz etmez
    araçlar pahalı değil
    biz fakiriz

Orijinalden alıntı: dr.aty

Polo,Golf ve Passat’ın büyük miktarda filo satışı içerdiği çok bariz belli. Octavia için de aynı durum geçerli, zira Jetta artık gelmicek.

Karoq yeni olmasına rağmen iyi satmış, tedarik problemi olmasa 200-300 rahat satar.

Hyundai i30’un tasarımdan kaybedeceği baştan belliydi, satışlar fena çakılmış.

5 serisi çok iyi satmaya devam ediyor, kiralama şirketleri de almaya başlamış yollarda görüyorum.

Ben anlamıyorum şu filo muhabbeti bitmedi gitti ötv zammı geldiğinden beri satışlar çakılcak dendi çakılmadı sonra bunlar hep filo bireysel alan yok dendi sanki ötv zammından önce filolar araç almıyordu şimdi de vw araçlar filoymuş arkadaşım çık bir dışarı bak ben nerde passat golf görsem yüzde 80 bireysel kullanıcı filolar ağırlıklı olarak reno ford ve fiat tercih ediyor kendinizi kandırmayın lütfen millette para var alıyor araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 3 Nisan 2018; 13:51:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Genel olarak Mart ayında satışlar neden patlama göstermiş acaba?. Zam falan mı bekleniyor ?

Bundan sonra hep zam, bam bam bam. Fiyata zam, vergiye zam, mazota zam, benzine zam.

Aracım dizel o yüzden dizeller üzerinde kıyaslama yapayım.

Astra'nın 1.6 motorunun gücü ve torku üzerinde o segmette dizel yok diye biliyorum ki gerçekten performansı müthiş.

İç hacim konusunda Golf rezalet ötesi diyebilirim. Önden çekişli bir araç olmasına rağmen kocaman bir şaft tüneli sayesinde arka bırakın 3 kişiliği 1.5 kişilik. Ayrıca dize mesafesi de dar.

Astra bu konuda sınıfının en iyisi.

Sizin de bahsettiğiniz gibi yol tutuşu Astra'nın gerçekten iyi.

Donanım konusuna gelirsek Astra ile aynı donanımda Golf arasında 30 bin liradan fazla fark var.

Aynı fiyatta aynı donanımı sunsalar size katılıyorum, malzeme kalitesi açısından (tabi arkadaki darlık önemli değilse.) Golf tercih edilebilirdi ama aynı donanım ile olunca 25-30 bin asla verilmez. (Tabi benim görüşüm.)

Benzinli motorlarda düşük hacimli turbolu motorlarda sekman sıkıntısı olanlar olmuş ama bu sadece Astra'ya özgü değil, diğer aynı durumdaki bazı markalarda da rastlanmış. Farklı yağ kullanamaya başladıktan sonra sorun ortadan kalkmış diye biliyorum.

Sonuç olarak, performans ve fiyata avantajı için alınacaksa Astra

Prestij (kişiye göre değişir bana göre değil.) ve malzeme kalitesi için alınacaksa Golf

Bu arada otomatikler için Astra tam otomatik sorunsuz bir şanzıman, Golf daha seri ama sorun çıkartabilecek DSG....

• Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, bana bedava gelse kapısını açmadan satarım ama VW Türkiye pazarında şuan premium ayarında bir marka konumunda. Fiyatlar da rakiplerle yakın olunca insanlar VW varken neden başka markaya bakayım şeklinde mantık yürütüyor, eskiden böyle değildi, Focus'ta satardı, Astra'da, 307 bile iyi satardı hep yakın giderlerdi. Artık VW pazarı tamamen domine etti, bu da büyük başarıdır.

2008' Audi S5 4.2L V8 quattro
    2017' Egea HB 1.3 Multijet Urban Plus
  • Fiyatı ve motoru daha uygun olan A4, 3 silindirli 3 ten daha az satmış hayret. Ne bmw aşkı varmış millette

Orijinalden alıntı: trust06

Fiyatı ve motoru daha uygun olan A4, 3 silindirli 3 ten daha az satmış hayret. Ne bmw aşkı varmış millette

audi biraz daha sportif yapması lazım bundan kaynaklanıyor.sportif yapsa daha iyi satış adeti alır.ayrıca fazla değiştirmeden aracı yeni arac diye sattı eski kasayla cok fark yok bence.bu kafayı değiştirmesi lazım.a3 sedan da satışlarını engelliyorda olabilir.

Kasa olarak 5 ne ise 3 de onun ufağı olacak. Yani eski 3 le yeni 3 de çok farklı olmayacak büyük ihtimal.

Orijinalden alıntı: trust06

Herkes de sportife binmesin hocam isteyene a5 var:)

Kasa olarak 5 ne ise 3 de onun ufağı olacak. Yani eski 3 le yeni 3 de çok farklı olmayacak büyük ihtimal.

a 5 güzel arac audının cok beğendiğim bir aracı .doğru yeni 3 serisi dışarıdan fazla değişmiyecek ama içeride tablet ekran gitcek yeni z serisnin içi gibi olcak tahminen.türkiyede bir bmw fanatikliği var şuanki 3 srisinin içi iyi değil beğenmiyorum.. ama bu ay c serisi yine döktürmüş.satış adeti 1100 yakın olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.