< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 3 Nisan 2018; 13:3:1 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 3 Nisan 2018; 13:3:1 > |
|
Bu sene otomotivde en sağlam ÖTV ve MTV zamlarının yapıldığı yıllardan birisi oldu.
Bu milletten son ümidim bu seneydi. Bu kadar vergi sömürüsüne belki tepki koyarlar, sıfır araba almazlar, bu sömüsü düzenine boyun eğmezler diye düşünmüştüm. Artık bu milletten hiçbir ümidim kalmadı. Buradan Maliye Bakanına müjdeyi veriyorum. İstediğiniz kadar ÖTV, MTV, vs. koyabilirsiniz. Oran hiç önemli değil, isterse %200 olsun. Bu milletten belli ki hiçbir tepki gelmeyecek. |
|
Trim sesleri konusunda haklısınız. Bir iki yerden trim sesi geliyor. (Sıfır Astra K aldım oradan biliyorum.)
Aracım dizel o yüzden dizeller üzerinde kıyaslama yapayım. Astra'nın 1.6 motorunun gücü ve torku üzerinde o segmette dizel yok diye biliyorum ki gerçekten performansı müthiş. İç hacim konusunda Golf rezalet ötesi diyebilirim. Önden çekişli bir araç olmasına rağmen kocaman bir şaft tüneli sayesinde arka bırakın 3 kişiliği 1.5 kişilik. Ayrıca dize mesafesi de dar. Astra bu konuda sınıfının en iyisi. Sizin de bahsettiğiniz gibi yol tutuşu Astra'nın gerçekten iyi. Donanım konusuna gelirsek Astra ile aynı donanımda Golf arasında 30 bin liradan fazla fark var. Aynı fiyatta aynı donanımı sunsalar size katılıyorum, malzeme kalitesi açısından (tabi arkadaki darlık önemli değilse.) Golf tercih edilebilirdi ama aynı donanım ile olunca 25-30 bin asla verilmez. (Tabi benim görüşüm.) Benzinli motorlarda düşük hacimli turbolu motorlarda sekman sıkıntısı olanlar olmuş ama bu sadece Astra'ya özgü değil, diğer aynı durumdaki bazı markalarda da rastlanmış. Farklı yağ kullanamaya başladıktan sonra sorun ortadan kalkmış diye biliyorum. Sonuç olarak, performans ve fiyata avantajı için alınacaksa Astra Prestij (kişiye göre değişir bana göre değil.) ve malzeme kalitesi için alınacaksa Golf Bu arada otomatikler için Astra tam otomatik sorunsuz bir şanzıman, Golf daha seri ama sorun çıkartabilecek DSG.... |
|
Hocam kredi ile alınınca bedavaya mı geliyor ?
Madem para ile alakası yok sende çek kredi hocam al bi 3.20d |
|
Ben anlamıyorum şu filo muhabbeti bitmedi gitti ötv zammı geldiğinden beri satışlar çakılcak dendi çakılmadı sonra bunlar hep filo bireysel alan yok dendi sanki ötv zammından önce filolar araç almıyordu şimdi de vw araçlar filoymuş arkadaşım çık bir dışarı bak ben nerde passat golf görsem yüzde 80 bireysel kullanıcı filolar ağırlıklı olarak reno ford ve fiat tercih ediyor kendinizi kandırmayın lütfen millette para var alıyor araç
|
|
sanırım artık kimse itiraz etmez
araçlar pahalı değil biz fakiriz |
|
Ben aracı 27 Aralık 2017 de yani 3,5 ay önce aldım.
Aldığım araç Astra K 1.6 CDTI Otomatik Dinamik paket. Aldığım fiyat 112.000 (Liste fiyatı 130 bin civarı idi. Yıl sonu indirimi vs 112'ye aldım.) Araç alımı sırasında Golf'e de baktım. O sırada Golf'ün 1.6 Dizel Otomatik Comfortline modeli 136-137 bin idi. Bayi 130'un altına inmedi. Ve Astra'nın dinamik modelinde standart olarak sunulan (şerit takip, mesafe takip, acil durum fren sistemi, elektrikli el freni, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 17" jant...) gibi donanımların bir kısımı bırakın Comfortline'yi Highline'de bile opsiyoneldi. Yani bu donanımlara sahip olmak için Highline almam ve bazıları için de ayrıca opsiyon ücreti ödemem gerekecekti. O sıralar Highline 150 bin civarı idi ve opsiyonlarla beraber daha da artıyordu. Şimdi anlatabildim mi donanım fiyat farkını. Ayrıca sedan sevmiyorum, 2 çocuğum var, alabileceğim en geniş HB Astra idi. Golf o boyutlarda o donanımlarda asla o parayı edecek araba değil. Kötü araba demiyorum, güzel hoş bir araba ama aile aracı değil ve o paraları asla etmez. Dediğim gibi Astra ile aynı donanımda ve fiyatları yakın olsa tercih edilir ama o donanım/fiyat farkı varken asla almam. |
|
Katılıyorum. Bireysel olarak çok fazla golf var. Doğuş çok güzel oturttu marka algısını ülkemizde. Vw premium muamelesi görüyor artık. Sıradan araçları 3-5 ay bekleterek satınca sanıldı ki bulunmaz hint kumaşı. Servislerde öptüler, bayiler ferah, cam kaplı gösterişli oldu. Reklamları daha lüks çektiler, sponsorlukları buna göre yaptılar. Yiğidi öldür hakkını ver Vw de bu süreçte motor, model çeşitliliğini arttırdı. Adamlar piyasayı domine ettiler. Ben saygı duyuyorum açıkçası.
|
|
Biraz daha kaliteli mazleme dışında Golf'ü üstün kılabilecek ve aradaki fiyata değecek bir şey söyler misiniz bana.
Şimdi VW sitesinde Astra Dizel Otomatik Dinamik paketi donanımlarını Golf Comfortline dizel otomatiğe ekleyerek fiyat aldım: Golf Comfortline Standart Araç Net Fiyat 81.788,03 ₺ Aracın Net Fiyatı 81.788,03 ₺ Opsiyonel Aksesuar Toplamı 11.220,00 ₺ Aracın Aksesuarlı Net Fiyatı 93.008,03 ₺ ÖTV 60 % KDV 18 % Araç Fiyatı 175.599,16 ₺ MTV 776,50 ₺ Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri 210,50 ₺ Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli 297,20 ₺ Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı 176.883,36 Fiyat 176.883 lira. Aynı donanımda Astra 130-135'e alınır. Aradaki 35-40 bin liraya değecek bir fark mı var aralarında sizce. Ayrıca Motor ve performas olarak Golf, 136 BG 320 Tork motorlu Astra'nın yanında çok çok sönük kalıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi aynı donanım seviyelerinden fiyatlar yakın olsa Golf malzeme kalitesinin biraz daha iyi olması nedeniyle düşünülebilir o para o arabaya verilmez. (Tamamen benim görüşüm.) Son olarak araba alırken Golf de alabilecek gücüm vardı ama benim aldığım Astra'daki donanımların çoğu olmayan, üstelik motor gücü aldığım araçtan iyi olmayan, arkası çok çok dar olan bir arabaya daha fazla para vermek mantıklı gelmediği için almadım. Yani alamadım değil aklımı kullandım ve almadım... |
|
performans ve donanim farklarını da yaz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklotus01 -- 3 Nisan 2018; 13:51:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|