Şimdi Ara

2018 golf fiyatları uçmuş... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
8.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MK 7 peynir ekmek gibi satılıyor, tombalak mk 6 bu kadar değildi, segmentinin en iyisi .
  • 2017 Haziran’da 116 bin tl’ye aldım

1.6 tdi highline 115 hp

Şimdi satsan en kötü 125 bin

Masraflarını bedavaya getirip üzerine de kullanıp satıyorsam sorun yok beyler. 3 tane Golf 7 aldım, üçünü de 1.2 sene kullanıp üzerine karını koyarak sattım. Masrafı da yakıtı da bedavaya geldi. Mesela bir önceki aracımı 84400’e aldım 92.000’e sattım. Gene alırım gene satarım bu kadar basit. Golf varsa sıkıntı yok.

Fiyatların artması da tüm araçlar için geçerli bir durum. Segment araçlar 100.000 e dayanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile azzz. Bu ülke vatandaşlarına taşıtlar gayrimenkuller kat kat fazlası olmalı. Ancak hisseder bu millet bi taraflarına giren kazığı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road2hell

Herkes maaşlı çalışmıyor ya memlekette.

Esnafı, tüccarı, yancısı, yandaşı, hırsızı, namuslusu.İyi para kazanan insan çok.

Doğuş Oto'da araba satmayı senden benden iyi biliyor, orası kesin.

Sen kendi derdine yan orta gelirli kardeşim.

Daha geçen hafta Clio 100.000 eder mi diyordun.Şimdi kütükline plus dizel Golf 120.000 olmuş.

Ha sana ha bana, çüküm kaldı Hasan'a.

Forumda herkes esnafı zengin sanıyor.Yok öyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.

Böyle zengin bir toplum için fiyatlar gayet makul kimse kusurs bakmasın, 10 arabadan rahat altısı mercedes e class audi a6, golf devede kulak kalır

Herkes kabul etsin Türkiye zengin bir ülke.

Hakikaten yaaa o mercedesleri kızılay mı dağıtıyor anasıni satayım çözemedim gitti... geçen D100 de yol kenarında arkadaşı beklerken saydım 10 araçtan 6 tanesi mercedes... bunun 5 tanesi beyaz mercedes... sonra başka bir 10 araç saydım sonuç yine aynı çıktı... uyuz oldum devam etmedim saymaya yaktım bi sigara kaldırımdan geçen kızları saydım onların da 10 tanesinden 4ü tayt giymişti

• quote:

Zenginlik göreceli olmakla beraber, zengin olan esnaf hiç mi yok?

Alındıysanız da özür dilerim.

Tabiki var ama bu %5'i geçmez.Esnaf var esnaf var.
  • 2018 de bitmeden 200.000 görür

Afrine girelim ekonomi iyice çökecek

Üretim olmadığı sürecede düşüş mümkün değil 2011 deki halimize dönebilmemiz için bile 10 yıla ihtiyaç var

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadLifter

2017 Haziran’da 116 bin tl’ye aldım

1.6 tdi highline 115 hp

Şimdi satsan en kötü 125 bin

Masraflarını bedavaya getirip üzerine de kullanıp satıyorsam sorun yok beyler. 3 tane Golf 7 aldım, üçünü de 1.2 sene kullanıp üzerine karını koyarak sattım. Masrafı da yakıtı da bedavaya geldi. Mesela bir önceki aracımı 84400’e aldım 92.000’e sattım. Gene alırım gene satarım bu kadar basit. Golf varsa sıkıntı yok.

Fiyatların artması da tüm araçlar için geçerli bir durum. Segment araçlar 100.000 e dayanmış.

Terazi yaparsanız zararda olduğunuzu görürsünüz. Sattığınız araç fiyatıyla alacağınız sıfırınım fiyatını kıyaslayın. Bir iki bin değil en az 10-20 arası bir fiyat eklemeniz gerekicek. Dolayısıyla siz kabul etmesenizde sürekli zararda olucaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    İlk araç benzinli manuel

İkincisi benzinli otomatik, daha donanımlı

Üçüncüsü dizel otomatik ve en donanımlısı

Bahsettiğiniz fark ilk aracı aldığımda da diğerleri arasında vardı. Hep aynı aracı alsam dediğiniz doğru. Her satışta daha değerli olanına yüksettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Esnafı, tüccarı, yancısı, yandaşı, hırsızı, namuslusu.İyi para kazanan insan çok.

Daha geçen hafta Clio 100.000 eder mi diyordun.Şimdi kütükline plus dizel Golf 120.000 olmuş.

Sizi tenzih ederim fakat herhangi bir esnafın doğru düzgün vergi ödediği mi var? Tabii zenginler. Dolaylı vergilerin bu kadar yüksek olmasının sebebide yine özel sektör.

• benim için hiç fark etmiyor ben hep 2. el alıyorum :)
    zenginlerin alıp yıllarca kullandığı ,posasını çıkarttığı ,batılıların çöp olarak gördükleri arabaları 2. el olarak alıp ,mutlu mesut yaşıyorum
    fakir olmak iyi bir şey galiba :)

tek sıkıntı ,sıfır araçlara zam geldikçe 2. el arabalara da bir o kadar zam geliyor olması
    ama olsun ben yine de 2. el aldığım için beni etkilemiyor :)

tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bak gibi bir şey yani
  • Az az. Şemsiye yetmez bize. Dahada daha. Hilti getirin bize. Hilti darbeli olsun. Bi nebze olsun rahatlatır. Sonrası nolur bilmem alışınca.

• Bir tek golfün fiyatı uçmuş zaten diğerleri bir alana bir bedava veriyor :)

• Hiç bir markada buna vw de dahil; sıra filan yok. Sadece özel sipariş araç alıyorsanız üretilmesini bekliyorsunuz. Bazı firmalar ise çakallık yapıp araç getirmiyorlar, sıra var imajı oluşturuyorlar. Yoksa ellerinde araç var hepsinin. Fiyatlar çok yüksek. Ortadirek vatandaşın, sıfır aile aracı alma imkanı yok. Sektör filo satışları ile ayakta. Eğer bunda da sıkıntı olursa büyük kriz çıkar. Sonrası malum.

Devletin acil kapsamda ötv indirimi vs. Gibi teşvikler çıkartarak sektörü ayakta tutması gerekirken, vergi artırımları ile daha çok yükleniyor. Bu devlete orta vadede çok büyük zarar verecek. Ama sadece günü kurtarmayı amaçlıyorlar....

Eğer otomotiv sektörü krize girerse ülke krize girer. Allah korusun mevcut şartlarda bizi baya bir silkeler bu durum.

• Filo satışları önemli şirketler için ama sanıldığı kadar da önemli değil. Kar marjı da çok düşük olduğu için bayiler öncelikle filo satışı yapmak istemezler. Kota doldurmak amacıyla tercih edilen satışlardır bunlar.

Araç fiyatları yüksek ama firmaların elinde hala baz modeller için kozlar var. Bundan 5 sene önce tanıtılan araçlarda 7 hava yastığı standart iken yeni tanıtılan araçlarda 2 hava yastığı standart gelen oldu. Yine ülkemizde kanunlar bırakın ESP'yi otomobil ve kamyonet için ABS'siz araç satılmasına bile izin veriyor. Emisyon zaten hak getire. Şahinden hallice baz donanımlı araçları ilerleyen yıllarda görürsek şaşırmayın.

Çoğu vatandaşımız hala ayağımı yerden kessin yeter düşüncesi içinde. Bunun gerçekleşmesini de sağlayan krediler. Araç satışları ancak kredi faizleri çok fazla artar,bankalar kredi vermezse düşer.

Firmalar için ülkemizdeki adetlerdeki düşüş sadece operasyonlarını gözden geçirmelerine sebep olur.Biz dünya çapında çok büyük bir pazar değiliz.Hali hazırda bu yapılıyor zaten. Bazı büyük ilçelerdeki bayiler kapandı. İleriye doğru ilçe bayileri kapanır sadece illerde bayiler kalır.

Özetle, bu işten en çok zarar görecek olan yine orta sınıf veya orta sınıf olmaya çalışan ülke vatandaşları olacak.

• wamad W kullanıcısına yanıt
    Emeklilikte devlet garantisi yok, sağlık sigortası kendi ceplerinden yaptırıyorlar, herşeyden önce devlet bile olsa iş garantisi yok vs vs. Yalnız bunlar önemli değil benim asıl anlatmak istediğimi bir türlü anlamak istemiyorsunuz. Mesajda tek noktaya itiraz ettim ancak amacından saptı gitti. Düz mantıkla bizim 140'a alabildiğimizi onlar 20'ye alıyorlar, oh ne güzel hayat mantığı doğru değil. Bir de sanki hepimiz dünyaya bugün ışınlanmışız gibi orada aynı işi yapan burada aynı işi yapan kıyaslaması ne kadar komik ve de haksız, bunları anlatmaya çalıştım. Ülkemizden şikayet edip oraya buraya özeneceğiz de elimize ne geçecek? Bizim durumumuz onlardan kötü hem de çok kötü bunu tartışmaya pek de gerek yok. Ama biz kendi gündemimize bakalım, nankörlük eder gibi şikayet etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombar Dıman -- 22 Ocak 2018; 2:1:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adem Simit

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

Sizi tenzih ederim fakat herhangi bir esnafın doğru düzgün vergi ödediği mi var? Tabii zenginler. Dolaylı vergilerin bu kadar yüksek olmasının sebebide yine özel sektör.

“ 2017 yılında tahakkuk eden 112,3 milyar₺ KDV’nin sadece 55,5 milyar₺’si devlete ödenmiş.

Söyleyeceklerim bu kadar! “ Ozan Bingöl.

Esnafımız ürününü satarken vatandaştan aldığı KDV yi Devlete ödemiyor. Araştırsan ne tarlaları taklaları, arabaları, Evleri vardır.

Soyan soyana!

• Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    Ne parametresi varmis Allah askina? Arkadasim 2.000 dolarla Austin’de esiyle yasiyor ve kenara para atiyor. Senede 2 kerede Turkiye’ye geliyor. Hadi Turkiye’de yapsana bunu.

Saglik sigortasi disinda hicbir eksi yonunu gormedim ben.O sistemi yavas yavas bizede getiriyorlar ama gss vs. ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 24 Ocak 2018; 9:37:24 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    İş nereden nereye geldi yahu. Sanki Türkiye’de yaşam şartları Abd’den daha iyidir demişim gibi, neyine cevap vereyim bunun.

• Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    İlk mesajındaki kastın aynen şu şekildeydi "onlar ucuz ama başka dertler var". Bende diyorum ki o başka "parametreler" neler?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.