Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (592. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raiholy

aile hekimine gitmeden önce askerlik şubesine gitsem sorun olur mu?

Alıntıları Göster
    Sorun olmaz. Bir sıkıntı yok. Parayı yatırıp dekontlarla beraber direkt askerlik şubesine gidin. Bütün işlemleri onlar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder AYDIN -- 25 Ekim 2018; 13:58:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zan232

Kardeşim milli savunma asal yoklama başvurusu yerine mi yoksa bedelli askerlik başvurusu yerine mi tıklıyoruz, ikisi farklı yer, ben Asal Bedelli Başvurusu yerine tıklayıp kağıdı çıkardım. milli savunma asal yoklama başvurusu yerine tıklamadım.Şimdi başvurum tamamlanmış mı oluyor ?

Alıntıları Göster
    Bedelli basvurusu sadece bankaya göstereceğiniz kayıt için evrak çıakrtıyor. Ben o evrakı askerlik subesinden almıştım zaten.
    Orada size bir yönerge veriyorlar.
    O yönergede de asal yoklama başvurusu üzerindne devam etmeniz isteniyor. Bedelli ya da değil, farketmiyor.

• arkadaşlar bankaya parayı yatırdım ben ankarada yaşıyorum yarın kızılcahamam askerlik şubesine teslim etsem bu dekontu olurmu bilgisi olan varmı yada herhangi bi şubede kabul edermi bu dekontu ? bide askerlik şubesi ankarada nerelerde var acaba ?

• Bugün işlemleri Antalya da tamamladım. Randevum vardı fakat kimse yoktu zaten. 9 da ordaydım, 14 numarayı verdiler ve 9.kişi işlemini yapıyordu. Yarım saate halletim çıktım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Parayi yatirdiysan e devlet den yaptigin bedelli basvuru formu ve 3 adet dekont asli(parayi yatirdigin) ile subeye git yeter.muayeneyi celp donemin cikana kadar halletmen sart.Son gunlere birakma e devlet son 1 haftadir neredeyse gun boyu cokuyor ve islem yapilamiyor.Yoklama yapmadan muaeyene olmaya gitme olmuyor cunku.

Bende 4 saat saglik ocaginda bekledim ,sistem acildigi gibi muayenmi onaylattim 5 dk sonra kontrol ettigimde tekraf cokmustu sistem.

Alıntıları Göster
    Hocam askerlik şubesine randevu aldım. Randevu tarihinden önce askeri şubeye gitmeden aile hekiminde muayene olsak oluyor mu acaba? Aile hekiminede mi randevu almak zorundayız?

• 3 kasımdan sonra yaklaşık 2 yıllık celp takvim açıklanıcak ve herkesin askerlik durum belgesinde son celp tarihine kadar sınıf tertibat bekliyor yazacakmış.(01.01.2021 gibi)
    Herkes celp dönemlerini takip edip ismin çıkmadını beklicekmiş.

Bu rezalete 2 sene boyunca kim dayanır bilmiyorum artık,emin 3,4 ay daha geçsin gitmeyenler bedellisini iptal edip para iadesine başvurur ben dahil.
    (askeri birliğe katılmadığınız sürece sevk kağıdınız çıksa bile bedelli başvurunuz iptal edip paranızı geri almak mümkün,asal sitesinde yazıo)

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ne güzel ya parayı al sonra iki sene sonraya at askerliği. eğer böyle bir şey olursa devletin vatandaşa attığı çok güzel bir kazık olur. 15bin tl değerlendirmeye kalksan çok daha karlı çıkarsın halbuki resmen paran rehin oluyor sen askerliğini yapana kadar devlette... başvuru sürecindeki yaşanan eziyetler de cabası

bu ülkede her şey insanların işini zorlaştırmak için var. devlet kurumunun amacı nedir vatandaşlarına rahat, huzurlu ve güvenli bir yaşam sunmak bizim ülkede tam ters işliyor işin içinde devlet olduğunu biliyorsan daha temkinli yaklaşıyorsun her şeye....
  • HardLoveBaby H kullanıcısına yanıt
    21 gün kalkmaz yazman bana girdi sizede girmesi lazım acısı

29 ekim günü sabah erkenden git birliğine.

Beyler idari izinli saysa neye faydası benim işim gücüm var sen gele 21 herşeyi bırak diye kafasına göre çağırmaması lazım. Şimdi bazı işsizler ve varsa forumda gezen bedelli vurmamış 6 ay çekmiş kişiler çıkıp atıp tutacaktır da gülüp geçerim boşa yormayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar. Bedelli basvurumu yaptim ama soyle bir problem var problemmi onu da bilmiyorum belki benim durumumda olan vardir.

Yoklama ve muayene yapilmis gorunuyor dediler. Fakat yaptirmamistim (okul bitince tecil ettirmistim o donem yapilmis gorunmekte)

Memur bekliyceksin takip edeceksin dedi.

Edecletten bakiyorum asal yoklamada yukumlu olmadiginiz icin askerlik yoklama islemlerinizi yapamazsiniz diyor. Simdi ben tutusmaya basladim subeye gitsemmi? Yoksa sizde de bu sekildemi. Herhangi yesil isik kirmizi isik falan gozukmuyor bende.

• radko kullanıcısına yanıt
    Yani böyle olacağı belliydi. Düzgün bir iş yapmalarını beklemek hata. Parayıda katılmadığınız sürece vermek zorundalar tabiki.

• ferisss kullanıcısına yanıt
    Tecil yapınca yoklamada yapmış oluyorsunuz zaten. Sürecinizde sorun yok. Yoklaması olanlar için yeşil kırmızı kısmı olmuyor. Celp dönemi açıklanmasını bekleyeceksiniz artık.

• ugur5392 U kullanıcısına yanıt
    1-2 ay sürebilir duruma göre. Bu yoğunlukta hemen göndermezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

3 kasımdan sonra yaklaşık 2 yıllık celp takvim açıklanıcak ve herkesin askerlik durum belgesinde son celp tarihine kadar sınıf tertibat bekliyor yazacakmış.(01.01.2021 gibi)
    Herkes celp dönemlerini takip edip ismin çıkmadını beklicekmiş.

Bu rezalete 2 sene boyunca kim dayanır bilmiyorum artık,emin 3,4 ay daha geçsin gitmeyenler bedellisini iptal edip para iadesine başvurur ben dahil.
    (askeri birliğe katılmadığınız sürece sevk kağıdınız çıksa bile bedelli başvurunuz iptal edip paranızı geri almak mümkün,asal sitesinde yazıo)

O kadar sıkıldım ki bu belirsizlikten bugün aradım askerlik şubesini vazgeçersek para iadesi alabiliyor muyuz diye, evet alırsın ve bedelli öncesi tecilin neyse oraya kadar yine tecil olur dedi. Bedelli askerlik başvuru süresi bittikten sonrasında da vazgeçme şansı var mı ve celp çıksa da vazgeçebilir miyiz hususunu netleştirip tekrar bu konuyu tekrar düşüneceğim galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ğökhan

Sabah 07:00 de Ümraniye askerlik şubesindeki sırayı görünce (100 kişi vardır) Sakarya Adapazarı askerlik şubesine gittim.İçerden sıra alıp (sırada 10 kişi vardı) işlemler 10dk sürmedi.Yoklama ve muayene işini 1 gün önce yapmıştım.Aile hekimi "e-imza uygulamasında bazen sıkıntı olabiliyor sisteme düşmeyebilir bir sorun olursa benim ekranımda gözüktüğünü söylersin" dedi ama bir sıkıntı olmadı.Askerlik şubesine 2 adet başvuru kağıdını imzalayıp (ben 1 adet götürmüştüm yanımda 2 tane yoksa fotokopi çekiyorlar) yanında 3 adet banka dekontunuzu götürmeniz yeterli.AÖF ten dolayı tecilim 31.12.2018 (kayıt yenilemedim) tarihinde bitiyordu görevli "Herhangi bir işlem gerekmiyor" dedi.Şubedeki görevliler cana yakın ve hızlı çalışıyorlar.Artık hayırlısıyla 3 Kasım'ı bekleyecez.
    Merhaba hocam, dediğiniz şubeye nasıl gidebilirim ataşehir tarafından. Araba ile mi gittiniz, toplu taşıma ile mi ?

• ankara mamak askerlik şube müdürlüğü dün gece sabah 6 ya kadar çalışmış ve 40 kişi anca geldi diyorlar. ben gece gitmeyi düşünüyorum çünkü az önce gittiğimde 1 km sıra vardı yetişemem bugüne diye beklemedim..

ankarada yaşayanlara duyurulur
  • radko kullanıcısına yanıt
    İptal için şubeye gittim aşırı derecede yogunluk var. İptal etmek ısteyenler bıle sıra beklıyekmıs.
  • Peanor kullanıcısına yanıt
    celp çıksa da vazgeçebilirsin,yazıo eğitim birliğine katılmadan da para iadesi alabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 gün önce gidip bütün işlemlerimi tamamladım. Askeriyede de muayenen var aile hekimine gitmene gerek yok dediler. Fakat e devlette hem muayene işlemi hemde askeriyede işlemlerde tamamlanmadı görünüyor. Bununla ilgili bilgisi olan var mı ?

• arkadaşlar 24 saat çalışan askerlik şubelerini nerden öğrenebiliriz ? ( şubeler çok yoğun telefonlara cevap veremiyorlar )

• 
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.