Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sdcvn

Şurayı okuyun isterseniz

USB HDD capacities from 32 GB at minimum to 2 TB at maximum are supported.

32 GB --2Tb desteği var ama marka model yazmıyor, USB bellek olmuyor gibi USB HDD demiş..Sizin USB yi tanımaması normal...HDD Formatlayacağından sorun olmaması lazım..

2nci el 50-100 lük bir HDD veya 500 lük bulursanız Rec işine ayırırsınız.. 1/2 TB HDD yi Rec işine ayırmak biraz ekonomik olmaz..

WD,Toshiba,Sony gibi 2,5" inchlik markaları tercih edin

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/eng/NX72x/ft_usbrec_europe.html

https://community.sony.se/t5/how-tos-faqs-tvs-home-cinema/android-tv-usb-hdd-recording/ba-p/2152598

Cevabınız için teşekkürler. Aşağıdaki hdd uyumuyla ilgili link nedeniyle bu soruyu sormuştum ;

http://sony-eur-eu-en-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/133297/~/what-types-of-usb-hard-disk-drives-are-compatible-with-sonys-android-tv%3F

2017 modellerle ilgili bir açıklamaya rastlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

quote:

Orijinalden alıntı: bris

2017 SONY ANDROİD TV

Burada mesafeleri farklı yorumlamışlar.

Hocam ben de bu tabloları anlamıyorum.Tabloya göre 4k içerik için oturma mesafeniz 3 metreyse alacağınız tv 75 inch veya daha büyük olmalı yani 65 inch alırsanız 3 metre için küçük gelir diyor bu tablo.Hatta 3 metreden izleyeceksen 4k için 65inch alma değmez diyor.Bana biraz abartı geldi.Bu forumda millet 3 metre için 55inch büyük gelir falan diyor, tamam onlar abartıyor ama bu tablo da bana normal gelmiyor.

Tablo seyredeceğiniz ekran büyüklüğü ve görüntünün kalitesine (çözünürlük oranına) bağlı olarak değişen keyifli seyretme mesafelerini gösteriyor. Size daha fazla detay içeren ilgili sayfanın linkini gönderiyorum;
    RTINGS.com
    TV Size to Distance Calculator and Science
    http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Burada yatay görüş açımızda (135 derece olarak belirtilmiş) ekranın karışık kullanımda 30 derecelik, sinema modunda 40 derecelik açıyı kaplaması gerektiği belirtilmiş. Buna göre 65 inch tv'de karışık kullanım için ortalama 2,7 m, sinema için 2 m mesafe önerilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Hocam 60ks8000 incelemnizi hangi konuda yaptınız linkini alabilirmiyim bende 60ks8000 ile ilgileniyorum yorumlarınızdan faydalanmak isterim

Size gün icerisinde pm yollarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bris

Çok memnun olurum. Ayarlardan kayıt belleği olarak kaydedilmesi gerekiyor. Sony her hdd yi kayıt belleği olarak kabul etmediği için vereceğiniz bilgi benim için değerli. Ancak bu arada sistem hdd belleği olarak kabul etmek için formatlama isteyebilir ve bu durumda hdd içindeki tüm bilgiler silinir ve hdd yi başka yerde kullanamazsınız.

Kusura bakmayın hocam dün akşam deneyemedim. Az önce deneme imkanım oldu ama HDD'deki verileri sileceği için yapmadım. 32GB'lık sandisk vardı onu deneyeyim dedim ama onuda kabul etmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirrut Imwe

quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Hocam 60ks8000 incelemnizi hangi konuda yaptınız linkini alabilirmiyim bende 60ks8000 ile ilgileniyorum yorumlarınızdan faydalanmak isterim

Size gün icerisinde pm yollarim.

tamam hocam merakla bekliyorum
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Evet kayıt içim maaalesef tek bir usb hdd ayırmak gerekiyor ve başka bir iş için kullanamıyorsunuz.
  • Söylediklerinize katılıyorum. Almaya yakın şekillenen modellerde hdd'yi alıp 720p 1080p film performanslarına bakacağım. Lakin heryerde tv yayını bulmak mümkün olmuyor bende de tv yayını kaydedecek bir cihaz yok :)

Şuan için zaten 2016 model c6v'yi almaya bütçem el vermiyor C7 o yüzden hiç listemde bile yok hocam :) çok pahalılar. C6 ucuzlarsa şuan için listemdeki en kuvvetli aday. Curved olması ve parlaklığından pek memnun olmasam da.. Olede gücüm yetmesse zaten direk alacağım panel xe9005 başka birşeye bakmam gibi geliyor (Eş değeri önerilebilecek marka modellere açığım tabi ama şuanda led'de en mantıklı model gözüküyor sanki). 65 inçi şuanda zorlayacağım fiyatlarda xe9005'in.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 8 Haziran 2017; 13:32:9 >
  • Selamlar, 55xe9005 e ilk defa icerisinde 2 klasor. Olan nfst ile formatlanmis 4gb flas bellegimi koydum. Bir türlü flas bellegi tanitamadim, usb slotlarinin hepsini denedim,

Klasorlerde dizi var.

Bastan itibaren nasil olacak .. Flas bellege nasil girilecek .. Anlatan olursa cok makbule gececektir.

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    c6'nın forumda image retention-burn in fotolarına denk gelmedim o yüzden paylaşmak istedim. Yoksa tabiki yeni bir konu değil.
    C6 oled almayı düşünüyorum tabi de şuanki bütçeme uygun değil fiyatları en azından 12.000 gibi rakamlara inerse ki hiç sanmam ozaman anca alabilirim. Kullanıcıların yorumlarını takip ettim biliyorum. Evde bu sıkıntıyı yaşayanlar yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

Selamlar, 55xe9005 e ilk defa icerisinde 2 klasor. Olan nfst ile formatlanmis 4gb flas bellegimi koydum. Bir türlü flas bellegi tanitamadim, usb slotlarinin hepsini denedim,

Klasorlerde dizi var.

Bastan itibaren nasil olacak .. Flas bellege nasil girilecek .. Anlatan olursa cok makbule gececektir.

Benimkini de ilk başlarda hiç tanımıyordu ama birden ne olduysa bir kere daha deneyim dedim ve tık diye bütün filmleri ve dizileri görmeye başladı. Size tavsiyem belki tak çıkar yapmanız USB slotunu fazla yormamak kaydıyla. Benim HDD de NTFS.

Ek: En üstteki USB slotunu deneyerek çalışmıştı ilk seferde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 8 Haziran 2017; 13:59:1 >
    Tak cikar yapiyorum. 3 slotada taktim, olmadi,

Ayarlardan depolama bilumunde usb yi goruyor,

Hatta buradan format attim, bilgisayardan tekrardan yukleyecegim, bakalim..

• Televizyon almayı düşünen arkadaşların almadan incelemesi gereken güzel bir konu olmuş. Teşekkürler.
  • bris kullanıcısına yanıt
    Siz çok fazla takmayın bunları, 3 -5 marka ile kim kullanır bu özelliği :)

Birebir uyumlu model zor..Belki bunlarla test edip onaylamışlardır, demek değil diğer markalar olmaz?

Şu vardır, HDD nin cluster yapısı, bölümleri, motor dönme, okuma hızına göre yazıyorsa TV, buna göre de okumada problem çıkmasın diye olabilir

Yani orda yazan seri no özellikli HDD yi piyasada nasıl bulacaksınız?

Sony alın o zaman, olmazsa Yedek HDD olarak kullanırsınız..
  • forzaGilles kullanıcısına yanıt
    Şimdi Panel Bilgisi bile yok? IPS, VA mı bilemiyoruz?

Oysa 2013 Tv lerde hatırlıyorum Panel Nosu yazar, bakılırdı hangi üretici üretmiş?

Paneller 10 bit/8bit mi bu da muamma?

Hız konusu zaten karman çorman :)

Tv konusunda kalite yerde maalesef..maliyet diye diye iyice düştü seviye bakalım hayırlısı

OLED diyoruz can simidi gibi herkes bekliyor ama onda da açıklanmayan çok şey var, firmalar bazı şeylere cevap vermiyor..

Al kullan işte Son Teknoloji olmaz..Eczaneden aldığımız ilacı okumadan kafaya dikiyormuyuz, Hayır :)
    Yeni Tv ler USB bellek kabul etmiyormuş, dün ben de araştırdım..Oysa eski serilerde USB bellek canavar gibi oluyordu, şimdi USB HDD istiyor..

O da risk, kim HDD sini Tv ye formatlatır, 32GB- 2TB aralık bir HDD istiyormuş...O da marka seciyorsa sıkıntı
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    OLED almayı kafanıza koydu ise alın tabi..Ama bence bir kaç model daha gelişmesini beklemekte fayda var..2018 te OLED ler daha çoğalacak, rekabet gelişecek gibi..

Mesela 2017 OLED ler 2016 lardan daha iyi, 2018 ler daha iyi olur gibi..

TV yayını izliyorsanız bunu kaydedemezsiniz, Filim izleyen biri iseniz Mp4,Mkv,Avi tarzı arşivinizden örnek izleyin demiştim TV de

XE90 güzel gözüküyor muadili XD8 olabilir (IPS panel gerçi) veya 65X8805C modeli eski ama bulursanınz izleyin..

Elinizde Tv varsa biraz daha sabredin bence..Acele karar verip sonra yeni çıkan Tv ler için keşke demeyin :)

Zor iş bu alım süreci

Ama 4k izlemeyecekseniz ucuz bir FHD model alıp paranızı biriktirip, sonra nokta atış yapabilirsiniz..
  • ohhh..

diyeyim yaa..

dün akşamdan beridir deniyorum.

en az 32gb mı istiyor bu meret.. (32 gb flash bellekde olur değil mi ?? )

bugün yarın alacaktım zaten :))
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    1-TV ye USB takınca USB bulundu, şunla mı açayım diyorsa 2nci maddeye geçiniz, değilse önce madde 2 sonra madde 3

2-Tahmin ettiğim şey ise : Discovery tuşu ile Sony bazen dahili bellekteki Filim tarzı videoları görmüyor..resim, Fotoları görüyor

Es Dosya Yönetici veya Mx Player, Bs Player, VLC, Kodi gibi uygulamalar ile USB yi görün, olur sanırım

3-USB yi hiçbir şekilde algılamıyor, üstteki programlar da görmüyor ise USB de veya TV girişinde sorun var demek..

4-Usb nizi formatta sorun yoksa Tekrar NTFS olarak formatlayın, 4GB den küçükse videolar FAT32 daha güzel, olmadı EX-FAt yeni format deneyin

5-Tv lerde hafıza denilen birşey var, girişleri tanımıyor ise Tv fişi çekilir..5-10 dk beklenir..Tüm elektrik gitsin..SOnra girişe cihazlar tekrar takılıp denenir..

Bunu bazen HDMI slota başka cihaz taktığınızda yapar, ısrar ederse Fabrika ayarları gerekebilir..Android ile beraber bu hafıza durumu var..yer değişince slotlar sapıtıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Haziran 2017; 14:50:35 >

• yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Hocam Yeni Tv ler (E serileri sanırım) dün gece baktım bilgiler 32Gb -2Tb diyor ama HDD istiyor,, USB Stick değil, Harici Kendinden elektrikli HDD diyeyim..Ama marka model olayı var gibi bi arkadaş ta sordu ama biraz sıkıntı

50GB -100 GB bir eski HDD ile denemek lazım

Eski serilerde Usb bellek oluyordu ama yeniler 4K, HDR kapasite sanırım Usb bellek kabul etmiyor kayıda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Haziran 2017; 14:56:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

Tak cikar yapiyorum. 3 slotada taktim, olmadi,

Ayarlardan depolama bilumunde usb yi goruyor,

Hatta buradan format attim, bilgisayardan tekrardan yukleyecegim, bakalim..

Kendi playerında maalesef öyle. Hatta bazen bir müddet beklemem gerekiyordu hariciyi görmesi için. Playstore dan Kodi uygulamasını indirip öyle deneyin birde. O yüzde yüz çalışır.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.