Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyun modu bazi ozelliklerden feragat edilerek (interpolasyon vs.) gecikme degerlerinin dusurulmesinin hedeflendigi on tanimli ayar.

Belki oyun modunda renk ayariyla da biraz oynarsaniz daha iyi sonuc alabilirsiniz.

Ek olarak: Rtings, picture mode a alindiginda da ayni game mode daki input lag degerinin alindigini soylemisti,bu ontanimli ayari da kullanbilirsiniz oyun oynarken.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • notropil kullanıcısına yanıt
    Ben ilk aldığım 50W805C tv ye radyo programları vs kurdum, Yeni Tv ye Chrome tarayıcı,Flash player, Kodi vs vs kurdum sorun olmadı ama pek kurcalamıyorum..İlk aldığım Tv de problem vardı, reset yapıyordu..biraz da ben Androidi fazla kurcaladım sanırım iade ettikten sonra aman Tv ye bişi olmasın diye fazla yükleme yapmadım, sadece Chrome+Flash player eklentisi ile deneme yaptım

0- DigiPlay kullanıp yükleyenler olmuş apk olarak, PuhuTv .apk olarak var ama denemeniz lazım en fazla çalışmaz hata verir..

1-Yabancı sitelerden .apk uzantısı bulunur (Google Playdeki versiyon ile kontrol edilir, uygun versiyonda indirilir)

Türk sitelerden indirmeyin virüs tehlikesi olabilir ..apkmirror,apkpure.. gibi yerlerden indirin..Güvenli olsun diye örnek versin 1.0 ise güncel, 2 farklı siteden 2 farklı dosya indirin, birinde hata olursa diğerini denersiniz..

2-TV Güvenlik ayarlarından, Harici uygulamalara EVET, uygulama Kontrol Hayır deyin..(Tam kelimeler böyle değil ama 2 ayar var )

Aksi halde Usb ye yüklediğiniz apk ları görmez tv, engelliyor..

3-Es dosya yönetici içinden (TV Usb menu değil) apk yüklenir..

4-Ekran yana dönerse Screen lock , Totate lock..gibi programlar kurulabilir

6-Kurulan Progran Tv ana menu değil, Es dosya altında uygulamalarda bulunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 19:18:47 >

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Oyun Modu, normalde Tv deki ekstra smart özellik vs leri kapıyor diye biliyorum LAG seviyesi düssün diye..

Ama Oyun Modu maalesef Grafikten de ödün veriyor, ben Full HD Tv de Oyun Modu kullandığımda Grafikler değişiyor, orjinal değil daha soluk gibi..

Oyun Modu değil direk Standart olarak oynuyorum..

Ama sizin X modellerde LAG seviyesi 2 kat ve Oyun modu ile ancak FHD seviyesine düştüğünden (AV forumda da bu şekilde bilgi var) Game Modu harici diğer Resim Modlarını denerseniz farklı sonuçlar alırsınız tahminim..

Resim ayarlarındaki her özelliği açmak-kapamak, başka yerlerde başka şeylere sebep olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 21:7:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Oyun modu bazi ozelliklerden feragat edilerek (interpolasyon vs.) gecikme degerlerinin dusurulmesinin hedeflendigi on tanimli ayar.

Belki oyun modunda renk ayariyla da biraz oynarsaniz daha iyi sonuc alabilirsiniz.

Ek olarak: Rtings, picture mode a alindiginda da ayni game mode daki input lag degerinin alindigini soylemisti,bu ontanimli ayari da kullanbilirsiniz oyun oynarken.

Teşekkürler hocam. Renk ayarlarıyla çok oynadım her ayarı denedim ama sonuç nafile. Dediğiniz gibi foto-kişisel ayarını denedim ve sonuç input lag açısından çok iyi, hatta oyun moduyla birebir aynı diyebilirim. Sadece diğer modlarda mesela standart veya canlı da çok hafifte olsa gecikme daha fazla hissediliyor ama öyle 100ms gibi değil daha çok 50 lerde hissettim. Artık foto-kişsel olarak kullanacağım.

@sdcvn hocama da ayrı teşekkürler. Ben standart modunu denedim ama üstte de dediğim gibi foto-kişisel ve oyun modundan biraz daha fazla gecikmeli geldi bana.

Play Station 4 ün kendine has farklı problemleri olabiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 22:41:10 >
    Rica ederim.
    Input lag asıl interpolasyon açıldığında (Motion Flow) 4 kat fırlıyor, bu ayarı gerekmedikçe açmamak lazım :)
    Foto öntanımlı ayarıyla sorunu çözmenize sevindim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Ben ilk aldığım 50W805C tv ye radyo programları vs kurdum, Yeni Tv ye Chrome tarayıcı,Flash player, Kodi vs vs kurdum sorun olmadı ama pek kurcalamıyorum..İlk aldığım Tv de problem vardı, reset yapıyordu..biraz da ben Androidi fazla kurcaladım sanırım iade ettikten sonra aman Tv ye bişi olmasın diye fazla yükleme yapmadım, sadece Chrome+Flash player eklentisi ile deneme yaptım

0- DigiPlay kullanıp yükleyenler olmuş apk olarak, PuhuTv .apk olarak var ama denemeniz lazım en fazla çalışmaz hata verir..

1-Yabancı sitelerden .apk uzantısı bulunur (Google Playdeki versiyon ile kontrol edilir, uygun versiyonda indirilir)

Türk sitelerden indirmeyin virüs tehlikesi olabilir ..apkmirror,apkpure.. gibi yerlerden indirin..Güvenli olsun diye örnek versin 1.0 ise güncel, 2 farklı siteden 2 farklı dosya indirin, birinde hata olursa diğerini denersiniz..

2-TV Güvenlik ayarlarından, Harici uygulamalara EVET, uygulama Kontrol Hayır deyin..(Tam kelimeler böyle değil ama 2 ayar var )

Aksi halde Usb ye yüklediğiniz apk ları görmez tv, engelliyor..

3-Es dosya yönetici içinden (TV Usb menu değil) apk yüklenir..

4-Ekran yana dönerse Screen lock , Totate lock..gibi programlar kurulabilir

6-Kurulan Progran Tv ana menu değil, Es dosya altında uygulamalarda bulunur..

Teşekkürler sevgili dostum, Es dosya yönetici panelin kendi menüsünde bir yerdemi yoksa buda farklı bir *.apk dosyasımı burasını anlayamadım.

Ekran yana dönerse Screen lock, birde bu kısmı anlayamadım.

Saygılar.

• Tone Mapping ve Input Lag sorunlari olmasa 10 numara TV

• Chirrut Imwe kullanıcısına yanıt
    Sony'nin latency sorununa el altması lazım, işlemci yeterli gelmiyor demek ki ya da post-process fazla olduğundan görüntü hızına yetişemiyor :) Eski TV leri nerde şimdiki TV leri nerede, bu sene gene input lag değerleri fena sayılmaz, OLED panel olmasaydı response time da XE94, ZD9 seviyesinde (35ms gtg) olabilirdi. Bakalım önümüzdeki yıl ne tür gelişmeler olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Sony'nin latency sorununa el altması lazım, işlemci yeterli gelmiyor demek ki ya da post-process fazla olduğundan görüntü hızına yetişemiyor :) Eski TV leri nerde şimdiki TV leri nerede, bu sene gene input lag değerleri fena sayılmaz, OLED panel olmasaydı response time da XE94, ZD9 seviyesinde (35ms gtg) olabilirdi. Bakalım önümüzdeki yıl ne tür gelişmeler olacak.

Hocam zaten Vincent hoca acikliyor,tamamen CPU sorunu diyor.Özellikle 1080p de ki yüksek gecikme süresinin nedenini,düsük cözünürlüklü sinyali kayipsiz olarak 4K'ya upscale edeyim derkene malesef gecikme süresini arttiriyor diyor yani bu duruma herhangi bir yama ile cözüm getirmeleri zor gibi...donanaimsal problemleri,bazen malesef yazilimla cözemiyoruz.Bence Tone Mapping sorunu daha büyük:Parlak sahnelerde,detaylari resmen silip atiyor ki göze pek hos gelmeyen bir durum:

X1 Extreme'in yaptığını XE90 daki X1 processor yapamaz mıydı acaba bence bu konuda riske girmişler, bu işlemciyi kullanan LED TV lerinde hem response time hem input lag yüksek çıkmış, XE90 ise gayet iyi. X1 Extreme'i OLED bile kurtaramamış gözüküyor

Vincent Teoh'dan güzel bir inceleme daha bilimsel yaklaşımını takdirle karşılıyorum, hiçbir marka /TV yi kötülemeden detaylarıyla artı /eksilerini açıklıyor. Bu videoda söylenen "tone mapping" sorununu Rtings den Cedric (kalibratörün adı buydu galiba) de farketmiş, XE94 incelemesinde de Nougat update e rağmen gecikme değerlerinin değişmediğini, sorunun X1 Extreme processor dan kaynaklanabileceğini belirtmişti.

Bu videodan çıkarabileceğimiz özet:

A1 OLED -> kendine has tone mapping uygulaması nedeniyle panel daha parlak gözüküyor fakat detay kaybı var. Posterization düşük, motion iyi. Yazılımla Dolby Vision desteği gelecekmiş galiba.

C7 OLED -> tone mapping uygulaması nedeniyle daha fazla detay gösteriyor, ara tonlar kaybolmuyor, parlak görüntüler overexposed olmuyor. Fakat bu uygulamayla parlaklık daha düşük görülüyor. A1 OLED'e göre biraz daha fazla posterization var.

EZ1000 OLED -> tone mapping A1 OLED kadar yüksek değil, C7'ye göre daha parlak. Posterization sorunuyla mücadele A1 OLED kadar iyi değil, fakat detay gösterimi daha fazla. A1 OLED'in aksine, C7'deki gibi sabit görüntü üzerinde işlem yapılmadığında burn-in riskini azaltmak için auto-deem oluyor.

Bu durumda hangisinin fiyatı daha uygunsa onu tercih etmek lazım. Vincent Teoh, A1 OLED'i beğendik bazı noktalarda farkını ortaya koymuş demiş tabi ama günlük kullanımında Panasonic'in fiyatı daha uygunsa ve input lag daha düşükse onu alırdım, iki TV'nin tam ortası olmuş :) bu TV deki tone mapping benzerini geçen seneki Samsung TV lerde de gördük demiş Vincent Teoh. Unutmadan subscribe olayım artık HDTVtest e :)

• notropil kullanıcısına yanıt
    Es Dosya yönetici Ana menude olması lazım emin değilim değişmedi ise, yoksa bile Tv içinden yüklenebiliyor, Youtube gibi Standart uygulama...

Yoksa da aynı yöntemle yüklenir ama olması gerek..

Bazı programlar cep telefonları için yapıldığından, telefonlardaki çevrildiğinde ekran da ona göre çevriliyor, bunu Tv de engellemek için Rorarion Lock programı kuruyorsunuz..(Screen Lock başka uygulama sanırım, Rotation ismi ile aramak lazım)
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ui.robot.rotate
    https://play.google.com/store/search?q=rotation&c=apps

Her program için değil ama bazı Androidler Tv ekranında YAN/ROTATE/Ters dönmüş olabiliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 12:33:32 >

Aynen dediğiniz gibi....Sony güzel Tv yapmış burada ;) Görüntü olarak diğerinden üstün..

Sony yaparsa iyisini yapar, aynı panel olmasına rağmen teknoloji farkı

Panasonic te iyi olabilir görmek lazım

Yine Sonye laf söylemssisiniz? Parlak sahnelerde detayı sildiği filan yok..nedir bu Sony düşmanlığınız anlamıyorum

LG OLED sayfasından sıkıldınız sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 12:55:8 >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Videoda Sony ve Panasonic çok başarılı..Gözün gördüğü bu..Bir de Sharp, Philips olsaydı daha güzel olurmuş

Diğer teknik kısımlara gerek yok, biz göreceğimizi görüyoruz videoda..

Aynı ebatta Tv olmalarıu gerek bu karşılaştırmada, inch farkı elbette görüntüye etki eder..küçük olan daha net gözükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 14:19:8 >
  • Sony make.believe:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    XE9005 modelinde kayıt için HDD almak istiyorum fakat hangi usb HDD'lerin uyumlu olduğu ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Sizce hangi usb HDD sorunsuz çalışır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bris

Merhaba,
    XE9005 modelinde kayıt için HDD almak istiyorum fakat hangi usb HDD'lerin uyumlu olduğu ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Sizce hangi usb HDD sorunsuz çalışır?

Ben WD 2TB Elements kullanıyorum ama kayıt için denemedim. Büyük ihtimalle sorunsuz çalışır. Filmler de problem çıkartmadan çalışıyor. Akşama deneyip buradan yazarım tekrardan.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    üretim sayısıyla alakalı sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

üretim sayısıyla alakalı sanırım :)

Lükse girdiği için de olabilir..75 inch lüks..

Ayrıca 75 inch normal ev kullanıcısı için tasarlanmamıştır, ya da evi çok büyük olanlar içindir..Zira o ebatta Tv izlemek için 10 metra gibi izleme alanı ve dev Salon gerek

Ama bize birşey olmaz ben 2 metreden izliyorum diyenler olacaktır :) Göz doktoru tavsiyesi diyeceğim ama sağlık pek te dikkat ettiğimiz şey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: bris

Merhaba,

Kayıt olayında Tv kendi formatına format atıyor Belleğe o sebeple USB de sorun olmaz gibi, ama bunu PC de veya başka bir yerde izleyemiyorsunuz diye biliyorum..(**Yıldızlı ikazı okuyunuz)

Time Shift olayı varsa TV de - Oynayan görüntüyü durdurup kaldığı yerden izlemek-..kullanışlı özellik, kayıt ile kullanılabilir..

Okuma olayı ise farklı, sorun çıkabilir bazı HDD lerde..Herkeste olmasa bile bazı arkadaşlarda Klaösrleri veya HDD tamamını görmeme durumları olmuştu..Es Dosya veya Mx Player, Bs Player,Kodi içinde sorunsuz görenler de var..

USB bellek kullanın zaten kayıt için HDD takmayın zira o HDD yi başka yerde kullanamazsınız..

**Ufak bir bellekle deneyin zira problem çıkabiliyor veya kayıt yapacağınız zaman Burada Kayıdı kullanamazsınız gibi bişi diyor sanırım..Yani Örnek Harici Uydu cihazla izliyorsunuz kayıt kabul etmiyor gibi..İlla dahili alıcı olacak gibi...

Kayıt olayında eskiden tartışmalar vardı ama kullanan varsa yazabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 14:41:1 >

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.