Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı fikirdeyim ;) detay kaybı olduğu sürece tone mapping algoritmasıyla HDR de daha yüksek parlaklık alınması anlamlı olmuyor. Fotoğrafçılıkla uğraşanlarla da bilir: ideal exposure değeri overexposed değildir, doğal görüntü dışına çıkarır. Input lag değeri zaten ayrı konu: OLED'i daha düşük response time ve input lag için alıyoruz, bu konuda katma değeri bulunmuyorsa oyunseverler tercihlerini farklı yönde kullanır, iki farklı editör de yazılımla çözülebilecek gibi görünmediğini söylüyor... Bu konular aşılmadığı sürece A1 OLED e 55" için 4000€ vermezdim :) belki X1 Extreme de piyasaya hissetmeden revizyon yaparlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir kere daha nezakete ve karşılıklı atışmamaya, kinaye yapmamaya, tahrik edici cümleler kurmamaya davet ediyorum.

Arkadaşlar bunlara dikkat edilmeyecekse hem LG hem SONY konularını kilitlemek durumunda kalacağım. Sadece okunur halde kalır olur biter, zaten yazılan yazılmış çizilen çizilmiş bilgi almak isteyen girer okur bilgi edinir moduna girmek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Aynı fikirdeyim ;) detay kaybı olduğu sürece tone mapping algoritmasıyla HDR de daha yüksek parlaklık alınması anlamlı olmuyor. Fotoğrafçılıkla uğraşanlarla da bilir: ideal exposure değeri overexposed değildir, doğal görüntü dışına çıkarır. Input lag değeri zaten ayrı konu: OLED'i daha düşük response time ve input lag için alıyoruz, bu konuda katma değeri bulunmuyorsa oyunseverler tercihlerini farklı yönde kullanır, iki farklı editör de yazılımla çözülebilecek gibi görünmediğini söylüyor... Bu konular aşılmadığı sürece A1 OLED e 55" için 4000€ vermezdim :) belki X1 Extreme de piyasaya hissetmeden revizyon yaparlar.

Hocam ne sen ne ben burda Sony kaka demiyoruz,ürünün iyi ve kötü yanlarini paylasiyoruz ki her yerde 2017 LED modellerde SONY cok daha iyi dedim.Iyi yanlarini saydigimizda,iyiyiz-güzeliz ama kötü yanlarini saydigimizda troll oluyoruz-fan oluyoruz.Hocam bu islerden anlayan insanlariz az cok.Kalibrasyonun amaci nedir,imajda ki renkleri gercek hayattaki renk dogalligina benzetmek ve imajdan olabildigince detay cikartmaktir.eeee burda parlak sahnelerde over exposure oldugundan detaylar elden gidiyor yani dogal olmayan bir imaj kalitesi mevcut iken nasil buna iyi diyelim ben anlamadim.Hadi kendisi oyun oynamiyor veya PC islerini TV de halletmiyor ama bu demek degilki kimse bunun icin kullanmiyor.Benim icin Inputlag hayati önemli eee burda da cakiyor TV.Üstüne üstük sadece iki adet full bandwith HDMI girisi mevcut iken KS8000 de dördünde de full bandwith var Herseyde yetmiyormus gibi rakiplerinin birinden 1.300€ ötekinden yanilmiyorsam 1.000€ daha pahali.Su arkadas bu TV'ye yönemlmem icin en basta bana mantikli bir sebep göstersin.Amacimiz konuyu sapitmak degil tam tersi bilgi paylasimidir.

KS8000 sahibiyim TV'nin forumunda bütün eksikliklerini,hosuma gitmeyenleri yazdim.Sirf Samsung konusu diye ürünü pohpohlamamiz gerekmiyor.Adam belki yazdigim palavraya inanip gidip alicak ve sonra üründen memnun kalmayacak,sonra suclu ben olacagim gözünde.Yani egrileri dogrulari konusmak her zaman en iyisi.Bi ürün aldiginda gözü kapali alinmaz,her zaman arti ve eksileri bir yana konulur,öyle alinir ama bu arkadas sirf TV Sony diye eksi görmek istemiyor;olacak is degil Yahu bütün dünya OLED'in kalitesi tartisilmaz derken,adam LED daha iyi diyor.Valla cildirmamak elde degil

• Usb belleği kayıt için kabul etmiyor. (Usb 3.0, 128GB Sandisk ultra) Kayıt için 3. usb (mavi girişi olan) portuna takılmasını ve ayarlardan kayıt için hdd olarak kaydedilmesini istiyor. Yani usb hdd almak (rec için) zorunlu gibi. Ayrıca Sony her hard diski kayıt için kabul etmiyormuş. Bendeki 128GB flash belleği sisteme depo bellek olarak tanıttım ama rec belleği olarak kabul ettiremedim.
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Çok memnun olurum. Ayarlardan kayıt belleği olarak kaydedilmesi gerekiyor. Sony her hdd yi kayıt belleği olarak kabul etmediği için vereceğiniz bilgi benim için değerli. Ancak bu arada sistem hdd belleği olarak kabul etmek için formatlama isteyebilir ve bu durumda hdd içindeki tüm bilgiler silinir ve hdd yi başka yerde kullanamazsınız.
  • Chirrut Imwe kullanıcısına yanıt
    Evimde LG marka ürün yok, LG fanı oldum ya boşver ;) fakat alır mıyım alırım tabi neden olmasın, Vestel de alırım LG de Sony de başka marka da... markadan ziyade model ve getirdikleri önemli benim için. Konuyla alakasız ama KS7000 buraya bir gelmedi, f/p ürün olacaktı halbuki :) farklı konuda görüştüğmüz TCL'in modeli de gelse hiç fena olmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 7 Haziran 2017; 20:34:33 >
  • ..Edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 21:59:6 >
  • 65'' tv leri 2-3 metreden bile almak isteyenler oluyor da, mesuliyet bizde değil diyoruz. :)
  • MarioGomez kullanıcısına yanıt

Burada mesafeleri farklı yorumlamışlar.
  • Selamlar,75"" tv alma aşamasındayım.Bugün xe 9005 65""ve xe 9305 55"" yanyana izledim ve 9305 i çok beğendim daha canlı geldi bana fakat bu serinin 75"" boyutu çıkmıyor.benim merak ettiğim 75"" xe9405 tede aynı canlı görüntü varmıdır , çünkü 9405 de tıpkı 9005 gibi fald panel veişlemci farkı var görünüyor yani iki panelde aynı soluk görüntülerimi veriyor 9305 e göre....?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bris

Burada mesafeleri farklı yorumlamışlar.

Hocam ben de bu tabloları anlamıyorum.Tabloya göre 4k içerik için oturma mesafeniz 3 metreyse alacağınız tv 75 inch veya daha büyük olmalı yani 65 inch alırsanız 3 metre için küçük gelir diyor bu tablo.Hatta 3 metreden izleyeceksen 4k için 65inch alma değmez diyor.Bana biraz abartı geldi.Bu forumda millet 3 metre için 55inch büyük gelir falan diyor, tamam onlar abartıyor ama bu tablo da bana normal gelmiyor.

• akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Tablo doğru. 4k içerik izleyecekseniz 4k kısmına bakmak laxım ama. 4k tvde 1080p, 720p izlemeyi kastetmiyor.

Milletin 55" -3m dediği, 4k içerij için değil. 55" bir tvde 3m den 4k içeik izlemek anlamlı değil çünkü. Kendim de test ettim. 1.5-2 m den iZlediğün zaman "vay be, 4k farklıymış" diyosun. 3-4 m mesafede farkı anlayamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 7 Haziran 2017; 23:28:23 >
  • bris kullanıcısına yanıt
    65 inch UHD = 1,2 metreden izlenmeli değil, 1,2 metreden UHD bozulmaz, Worth it = Çözünürlük bozulmaz...Buna değer anlamında..

1,2 metreden Kaliteli UHD izlenebilir demek izleyin gözünüze birşey olmaz demek değil..

Peki 65inch Full HD (1080p) 1,2 metreden izlenmiyor mu, hayır 2,5 metre geriye gitmeniz lazım..

Mantıksız mantık şu oluyor :

Şimdi 1,2 metreden UHD gözü bozmuyor ama FHD bozuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Haziran 2017; 23:35:38 >
  • Bugün Ankara-Kentpark Mediamarkt'da 65c6v'yi baya bir kurcaladım. Çok da beğendim muazzam bir demo görüntüsü vardı. (Şu güneş patlamalı space videosu) Gerçekten fiyatı 11 civarına falan inse zorlayacağım ama 15 çok fazla :( LG mağazasında pazarlık yaptım nakit para vercem diyorum 300 lira iniyor ancak :( Yani gerçekten tok satıcılar ya.

Birde bugün birkaç foto çektim. Pek hoş değil ancak ev kullanımında yine olmayacağını düşünüyorum. İyimser olarak. Bunu burda paylaşıyorum ki lg forumunda linç olmayayım diye. Lütfen rica ediyorum gerginlik çıkaracak yorum yapmayın arkadaşlar. Forum sakinlesin diye yazmayayım dedim şimdi ama madem iyisiyle kötüsüyle paylaşacağız. Benim gibi listesinde c6v'de düşünenler varsa bunuda dikkate almak gerekir. Sony forumunda saçma oldu biraz ama dediğim gibi zaten burası oled forumundan daha çok takip ediliyor. Enazından oraya yazıp provoke damgası yemeyim. Net gözüküyordur umarım.

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Güzel paylaşım ama size tavsiyem, bir Usb belleğe 720p öncelik, 1080p videolar atıp izlemeniz..Zira DEMOLAR çok yanıltıcı,

Eğer Usb bellek içeriği de sizi tatmin ederse o zaman problem yok..Bunu her TV, model,marka için yapmak gerek..

Ben de LG OLED demolarına hayran bakıyorum ama işte DEMO olayı biraz değişik.Özel çekim, özel ışıklı sahneler..Karanlık sahneler bile güzel...UHD +HDR Tv lerde de Yüksek çözünürlüklüklü demolar var ama ev kullanımında bunu sağlamanız çok zor..

Bu sıralar çok arkadaş OLED soruyor bana da , Sony OLED çok pahalı tabi onu tavsiye etmek başka, daha tam incelenmedi, ben şahsen üstteki testi söylüyorum..

720p,1080p gib ev kullanıcı ayarında bir şeyler izlerseniz ve sonucu yazarsanız birinci elden daha güzel olur..

hatta mümkünse Digitürk gibi bir Platform-uydu alıcı gibi bir platform izlemek..Zira bu platformların kalitesi de kendi arasında değişiyor..

Bir de Maç merakınız varsa, malum Yeşil sahadaki Banding ile Topu takip eden kameranın hareketinde oluşan Motion/ghost efeklerine, Filim sever biri iseniz :Karanlık sahnelerde panelin genelindeki Sİyah beyaz dengesine dikkat etmeniz gerekebilir

Ben de şahsen bu test sonucunu merakla bekliyorum..

ÖNEMLİ NOT : 2016 üretim yerine 2017 üretimleri tercih etmeniz Burn-İn (logo yapışması) riskini azaltır, 2017 lerde bu risk temizleme programı sayesinde azaldığı söyleniyor..

Yine C6 yerine C7 tavsiye ediliyor (Ben değil OLED inceleyenler), zaten size detaylı bilgi veririler bu mesajı okurlarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Haziran 2017; 0:36:47 >

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Image retention ya da belki burn-in, OLED ler için evet risk fakat yeni bir konu değil :) hele ki teknomarketlerde cihazlarla pür dikkat ilgilenmediklerini, uzun süreyle kalan sabit yazı /logolu görüntü için takiben screen wash yerine fişten çekme ihtimalini de düşünecek olursak teşhirde gördüğümüz bu ürünler pratikteki / gerçek kullanım değerini sunmayabilir. Yine de teşhirde piyasa algısı için sorunsuz paneli göstermeleri ve kullanım talimatları konusunda ilgili personellere detaylı bilgi vermeleri gerektiğini düşünüyorum. C6 OLED almayı düşünüyorsanız, anakonusunda kullanıcılarına danışıp panelin image retention /burn-in hassasiyetini, hangi koşullarda kullandıkları hakkında bilgi alabilirsiniz.

http://www.lg.com/us/experience-tvs/oled-tv/reliability

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 8 Haziran 2017; 3:03:57 >

• Hocam 60ks8000 incelemnizi hangi konuda yaptınız linkini alabilirmiyim bende 60ks8000 ile ilgileniyorum yorumlarınızdan faydalanmak isterim

• bris kullanıcısına yanıt
    Şurayı okuyun isterseniz

USB HDD capacities from 32 GB at minimum to 2 TB at maximum are supported.

32 GB --2Tb desteği var ama marka model yazmıyor, USB bellek olmuyor gibi USB HDD demiş..Sizin USB yi tanımaması normal...HDD Formatlayacağından sorun olmaması lazım..

2nci el 50-100 lük bir HDD veya 500 lük bulursanız Rec işine ayırırsınız.. 1/2 TB HDD yi Rec işine ayırmak biraz ekonomik olmaz..

WD,Toshiba,Sony gibi 2,5" inchlik markaları tercih edin

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/eng/NX72x/ft_usbrec_europe.html

https://community.sony.se/t5/how-tos-faqs-tvs-home-cinema/android-tv-usb-hdd-recording/ba-p/2152598

• Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız onlar dünyayı sömürmüş zengin ülkeler adı üzerinde işte sömürgeci devletler yahu., ve evet bu gerçeği kabullenip ona göre yorum yapmamız gerek bunda da haklısınız., Ancakk bu bahsettiğiniz gerçek ne onların alım gücünün yüksek olduğu gerçeğini değiştirir ne de orada 20.000pound'a alınan arabanın aslında 20.000tl.ye satıldığı gerçeğinin yanlış olmadığını değiştirir., Yani hepsi gerçekte gerçek yanlış konuşmuyorum dimi..? O zaman soruyorum herkes haklı peki kim haksız yahu..? Sanırım bu soruya en güzel cevabı inek şaban verirdi ama....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Güzel paylaşım ama size tavsiyem, bir Usb belleğe 720p öncelik, 1080p videolar atıp izlemeniz..Zira DEMOLAR çok yanıltıcı,

Eğer Usb bellek içeriği de sizi tatmin ederse o zaman problem yok..Bunu her TV, model,marka için yapmak gerek..

Ben de LG OLED demolarına hayran bakıyorum ama işte DEMO olayı biraz değişik.Özel çekim, özel ışıklı sahneler..Karanlık sahneler bile güzel...UHD +HDR Tv lerde de Yüksek çözünürlüklüklü demolar var ama ev kullanımında bunu sağlamanız çok zor..

Bu sıralar çok arkadaş OLED soruyor bana da , Sony OLED çok pahalı tabi onu tavsiye etmek başka, daha tam incelenmedi, ben şahsen üstteki testi söylüyorum..

720p,1080p gib ev kullanıcı ayarında bir şeyler izlerseniz ve sonucu yazarsanız birinci elden daha güzel olur..

hatta mümkünse Digitürk gibi bir Platform-uydu alıcı gibi bir platform izlemek..Zira bu platformların kalitesi de kendi arasında değişiyor..

Bir de Maç merakınız varsa, malum Yeşil sahadaki Banding ile Topu takip eden kameranın hareketinde oluşan Motion/ghost efeklerine, Filim sever biri iseniz :Karanlık sahnelerde panelin genelindeki Sİyah beyaz dengesine dikkat etmeniz gerekebilir

Ben de şahsen bu test sonucunu merakla bekliyorum..

ÖNEMLİ NOT : 2016 üretim yerine 2017 üretimleri tercih etmeniz Burn-İn (logo yapışması) riskini azaltır, 2017 lerde bu risk temizleme programı sayesinde azaldığı söyleniyor..

Yine C6 yerine C7 tavsiye ediliyor (Ben değil OLED inceleyenler), zaten size detaylı bilgi veririler bu mesajı okurlarsa

Dostum bu burn-in olayı eskiden plazma panelllerde vardı., Şimdi aynı şey OLED ler de yeniden pörtledi., Eskiden 7-8 sene önce yeni tv alırken panelin 9-10 promlemi ile boğuşuyorsak şimdi 5 kat daha fazla yeni türemiş sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyoruz., Eskiden parası olan en iyi paneli alıp bu sorunların olma ihtimalini %70'ini bertaraf ediyordu., Ama bu gün bu yetmezmiş gibi üreticiler artık en üst seri hi-end panellerinde bile malzemeden çalmaya başladıkları için 20.000 liralık panelde de 2.000 liralık panelde de aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz., Yine eskiden çok değil 8-9 sene önce biraz yememizden içmemizden kısıp premium hi-end bir paneli alıp sevinebiliyorduk., Malzemeden çalmalarını bir kenara bıraktım işin iyicene çılkını çıkartılar., teknoloji gelişiceğine sanki geriye gidiyor şuan kullandığım o zamanki alırken Sony'nin hi-end paneli 52HX900 tazeleme hızı 200Hz iken., şimdi aynı katogoride ki hi-end paneller doğru düzgün 100hz bile tazeleme yapamadıklarından yazılım ile işi kurtarmaya çalışıyor., Panelin tazeleme hızını öğrenebilmek için eczaneden aldığımız ilacın prospektüsü okur gibi mikroskop büyüklüğünde ya yazıyorlar yada onu bile bulamıyorsuz...

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.