Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    apk dosyası var ise kurabiliyorsunuz televizyonlara ama sony bu konularda program kurma vs. gibi işlemlere girmemizi istemiyorlar.
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Asıl 55 inch LG nin beyaz seviyesi ve beyaz doğruluğu daha fazla . Ben mi yanlış anladım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle 6.06 da beyaz ekrandaki yüzde 100 parlaklık açık iken Ben de bir önceki sayfadaki arkadaş gibi video oynanması esnasında gama ayarı ile oynandığını bu sebeple LG nin daha karanlık gözüktüğüne inanıyorum. AYRICA aynı panelde netlik bu kadar fark olmaması lazım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erimo E kullanıcısına yanıt
    Evet aynen 6:06'da beyazlar c7'de çok daha iyi gözüküyor.. Garip yani resimdeki performanslarda ise a1 enteresan bir şekilde porselenlerde falan beyazı daha doğru gösteriyor gibi geldi bana. Garip
  • erimo E kullanıcısına yanıt
    O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Siz de farketmissiniz, görüntüde Sony Beyazları daha iyiyken Tek Renk Beyazda Sony çuvallamış..

Gama, Kontrast, Hue..Advanced Renk ayarları..birçok ayar değişikliği renklerde sapıtmaya yol açar..

Yanılmıyor isem, beyazı Bu 3 renkten elde ediyorlar ise..Renk ayarları ile Beyazın Maviye-Kırmızıya çalması olabilir

*Yanılıyor isem düzeltiniz*

2017 SONY ANDROİD TV

2017 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 1:25:56 >

• Burası dogru yer olmayabilir belki ama sizler özellikle sony hakkında
    çok bilgili oldugunuz icin fikrinizi almak isterim

65 inç boyutunda mümkün olduğu kadar ekonomik bir tv arıyorum
    tabi bu boyutta ekonomik bulmak imkansız gibi bir şey ikinci ellere de bakıyorum

2 tv arasında kaldım fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim

kullanım özellikleri
    mesafe 10 mt civarında
    uydudan tv seyredilecek
    ip tv özelliği olursa iyi olur olmassa sorun degil

ikinci el bir philips 65pus6121 buldum 3300tl civarında garantili faturalı

veya dogubank dan Sony 65W855 4800 tl civarında
  • HDTVTest Vincent Teoh sıradan bir youtuber değil beyler, youbedan bir incelemesi videosu arayıp kaynaksız detaysız yapılan sözde incelemelerle karıştırmayın. Editör incelemede bilimsel yaklaşmış ve her detayı açıklamış...

Bu incelemede A1 test değerlerini C7 verseydi, yine aynı sorgulamayı yapacak mıydınız? Biliyoruz ki hayır :)) LG kendi panelinde yapamamış, işte Sony farkı vs, diye methiyeler yapılacaktı :)) Marka /etiketlerden kurtulup obejktif yaklaşsak artık, her Sony ürünü inceleyen ve eğrisini /doğrusunu söyleyen kişiye üstelik profesyonel kalibratöre vs. fanısın etiketleri yapıştırmasak?

Konuya gelecek olursak videoyu detaylı incelememişsiniz, dakika 06:06 da anlatılan ABL = Automatic Brightness Limiter, OLED lerde beyaz rengi LED lere göre biraz kırık görmenizin nedeni de bu. OLED ler koyu renklerde LED lerden çok daha düşük güç tüketimine ihtiyaç duyarken açık renklerde, özellikle beyazda bu değerler 400-500W a fırlıyor, bunu kontrol edebilmek ve burn-in riskini daha kontrole almak için parlaklık değerlerini sınırlıyorlar. Videoda her 2 TV için gördüğünüz fark da bundan kaynaklanıyor,

A1 OLED TV de parlaklık değeri az daha yüksek olsa da ABL marjının daha yüksek olması nedeniyle C7'ye göre biraz daha karanlık kalmış. Diğer taraftan bu prof incelemede daha videonun en başında belirtilmiş: Cihazlar kalibre edilmiştir (renk değerleri şuna göre optimize edilmiştir vs,) "A1 OLED ile C7 OLED in TV boyutları aynı değil, aynı boyutlu TV lere test ortamı için ulaşamadık, daha büyük boyuttaki panellerin homojetinesi daha sorunlu oluyor, farkları bu bazda ve video kameranın getirdiği noksanları dikkate alarak okuyun, sadece buradaki görüntüler satın alım için tek neden olmasın" diye bahsetmiş adam, daha ne desin?
    :)) HUE değerlerinden kamerayla kasıtlı olarak parlaklılığı kısmaya her konuda suçlamalar olmuş, daha iyisini yapabiliyorsanız merakla bekleriz :)) Aksi iddiaları adı sanı belli olmayan bir ürünün pazarlamasını yaptığı, her lafından biri şu marka çok iyi diyen kişiler üzerinden yapmayın lütfen, en azından ben dikkate almıyorum :))

65" A1 OLED in incelemesi, değerlerin nasıl alındığı, ABL ile ilgili feedback için zaten aynı sitenin yazılı incelemesi var, merakları giderebilir:http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd65a1-201706044471.htm
    -> İnceleme yapan kişi vs. fanı olup Sony'yi karalama ama ı gütseydi A1 OLED 'e "Best-in Class" değerlendirmesi yapmazdı herhalde :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vincent Teoh, John Archer gibi isimler benim için TV konusunda üstad seviyesindedirler, onları twitter da takip ederim, her yazdıklarını okumaya çalışırım. Ayrıca Rtings i de beğeniyorum.
  • Arkadaşlar ilginç bir şey fark ettim. Gerçi aklımda hep vardı ama şimdi test etme imkanım oldu. Bildiğiniz gibi az da olsa PS4 PRO da oynarken TV de color banding oluyordu. Hassas tonlamayı açınca bu bir miktar azalıyordu. Birde başka görüntü modu seçerek deneyim dedim ve sonuç sıfır color banding. Bunun nedenini bileniniz var mıdır?

Oyun modu

2017 SONY ANDROİD TV

Foto Kişisel modu

2017 SONY ANDROİD TV

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Foto öntanımlı ayarında renk ara tonları düzgün veriliyorsa belki yazılım üzerinden renk gamutu genişliyordur, öntanımlı ayar fabrikada bu şekilde kalibre edilmiş olabilir. Eklediğiniz 2. fotoda beyaz-siyah geçişlerine baktığımda bir miktar sıcak ton sezinledim, "oyun" ayarında ise mavi ton biraz daha arttırılıp beyaz dengesi iyileştirilmiş gibi duruyor.

• soztutar S kullanıcısına yanıt
    10mt izleme mesafesini biraz yüksek, biraz daha yakınlaştırma imkanınız varsa TV gerçek görüntü değerini daha net verecektir.

Bir tarafta 50Hz 2160p VA panel (6121)
    Diğer tarafta 100Hz 1080p VA panel (W855C)

6121 bildiğim kadarıyla 50Hz modüle sahip, 65" boyutlu TV de bu noksanlık (titreme, interpolasyon eksikliği, backlight yönetimi) daha fazla belli olabilir. 1080p çözünürlüğe sahip bir TV düşünürseniz de TV seyri /PC /konsol /harici cihazlarınızı buna göre ayarlamanız gerekecek. Bu açıdan bakıldığında izleme mesafesi de yüksek olduğu için 1080p daha uygun olabilir fakat 2160p çözünürlük desteği almayacağınızı unutmayın ;)

W850C incelemesi:http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/w850c
    PC /konsol kullanımında biraz gol yemiş görünüyor :)

• Arkadaşlar Merhabalar
    Haziran Ayı Bravia Kampanyaları aşağıdaki şekildedir.
    İstanbul dışına ücretsiz kargo ile sevkiyat yapabiliriz.
    İstanbul içinde ise İçerenköy Carrefour Avm içinde Sony Center da bulunuyoruz.
    Nakit Havalede %5 daha iskonto yapabiliyoruz.

49XE8005 (Yeni) 3.999 TL
    55XE8096 (Yeni) 5.299 TL
    55XE8505 (Yeni) 5.899 TL
    65XE8505 (Yeni) 8.999 TL
    55XE9005 (Yeni) 6.599 TL
    65XE9005 (Yeni) 11.499 TL
    55XE9305 (Yeni) 9.799 TL
    65XE9305 (Yeni) 15.599 TL
    75XE9005 (Yeni) 27.999 TL
  • MarioGomez kullanıcısına yanıt
    65'den 75'e çıktığında nasıl bir fiyat farkıdır bu yarabbi araya bir tane daha 65xe9005 alınabiliyor 5000'de artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 6 Haziran 2017; 14:20:32 >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    yardımlarınız ve yorumunuz için çok teşekkürler dikkate alacağım
    Rica ederim.

• Güzel seviyeli bir tartışma içeriği olmuş lakin konu başlığına uygun olmayan ve cevap hakkı doğurabilecek mesajları üzgünüm ki gösterimden kaldırmak durumunda kaldım.

Teknik tartışmak güzeldir, sizler gibi dozunda olduğu sürece, yine de ima sınırlarını aşan bazı noktalar olmuş rica ediyorum dikkat ediniz.
    50W805C kullanıyorum, Oyunlarda Oyun Modu olmadan...65 inch bilmem o ebat ama W modelleri Full HD olayında gayet başarılıdır..

X serisi tercih etmeme sebebim LAG seviyeleri W serisinden 2 Kat fazla ve SD-HD aralığında perfonmans çok iyi değil..

W800C ile SD-HD-Full Hd leri güzel izlersiniz, ama 65 inç biraz mesafe gerektirir..10 mt hayli iyi

Oyun konusunda içiniz rahat etsin, hergün oynuyorum

Philips konusu da genel şikayet Philipslerin yavaş, Hantal olduğu..Oyun ve görüntü için zaten Sony iyidir

Ama içinizde kalmasın, kendi USB belleğiniz veya TV ye takacağınız Digitürk/Uydu gibi yayınları 2 Tv de de izleyin..kararı siz verin

**Dikkat, son yazılım güncellemesi ile hareketli sahnelerde kırılma, bozulma, takılma -Motion hatası- mevcut,,son güncellemeler yapmayınız, yaparsanız da yeni güncelleme beklemeniz gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 16:48:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

Foto öntanımlı ayarında renk ara tonları düzgün veriliyorsa belki yazılım üzerinden renk gamutu genişliyordur, öntanımlı ayar fabrikada bu şekilde kalibre edilmiş olabilir. Eklediğiniz 2. fotoda beyaz-siyah geçişlerine baktığımda bir miktar sıcak ton sezinledim, "oyun" ayarında ise mavi ton biraz daha arttırılıp beyaz dengesi iyileştirilmiş gibi duruyor.

Evet hocam onu ben de fark ettim. Halbuki her 2 mod da "Uzman 1" sıcaklığında. Yalnız bu sadece foto modu için geçerli değil. Diğer bütün modlarda da aynı durum söz konusu banding yok. Sadece oyun modunda biraz var. Sizce bu normal bir durum mu? Dediğiniz gibi yazılımsal olduğu için belki ileri ki güncellemede düzeltebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Harici apk olarak aratınız playde olmayabilir

https://apkpure.com/puhutv/com.dogusdigital.puhutv

Teşekkürler sevgili sdcvn;

linkte *.apk dosyasını nasıl install edileceği yazıyor fakat bazı yazılanları anlayamadım siz daha evvel *.apk dosyası yüklemesi yaptınızmı herhangi bir panele, yaptıysanız hangi yolu takip etmek gerekiyor, biliyorsanız bilgilendirirseniz sevinirim.

Yeğenimdeki panel android işletim sistemli, bende ise 65X8505A panel var dolayısıylada benim panel android değil ve deneme yapamıyorum, burdan bana bir yol gösterirseniz yeğenimin panelinde uygulamasını yapar ve durumu burdan bildiririm.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

apk dosyası var ise kurabiliyorsunuz televizyonlara ama sony bu konularda program kurma vs. gibi işlemlere girmemizi istemiyorlar.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.