Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    55xe9005 almıştım.. umarım en az 5 yıl kazasız belasız kullanırız. Allah ömür verirse.

sonra oledi düşünürüm diye düşünüyorum..

altyazılı flim izlemek istiyorum.

flim adı ile alt yazı adı aynı mı olmalı.. yoksa altyazı seçenekleridnen yerini mi tayin ediyoruz ??

ayrıca alt yazı uzantısı ne olmalı ?

saygılarımla.
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, sorunsuz kullanımlar dilerim.

XE90 kullanıcısı değilim fakat desteklenen altyazı formatları aşağıda belirtilmiş, video ile altyazının aynı olması cihazın tanımasını kolaylaştırır:

http://helpguide.sony.net/tv/eaep1/v1/tr/04-01-03_05.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

50HZ panellidir.
    mağaza fiyatımız 3.999 tl dir.
    düşünürseniz aşağıdaki numaradan ulaşabilirsiniz.

@MarioGomez;

S.a;

Yeğenimde KD-65XD8505 panel var ne yaptıysa PUHU TV yi bulamamış uygulama olarak, sizin bu konu ile ilgili bir bilginiz varmı ? satıcı olarak bu konu ile ilgili size dönüş yapanlara ne gibi yardımlarda bulundunuz.

Saygılar.
  • Konuyla alakasız olacak ama yinede paylaşmak istiyorum belki biliyorsunuzdur toshiba birkac senedir avrupa tv piyasasindan çekilmişti sadece japonyada tv satiyordu geçen hafta toshiba avrupa piyasasi için yeni tv serileri tanitti 1 seri oled ve 2 seri lcd inginc olan bütün bu tv leri bizim vestel üretecek ayrica oled olan modelde oyun modunda imput lag 1 ms den az olduğunu idddia ediyorlar

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-x97-201706014472.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Altyazıda genelde .srt uzantısı en çok kullanılan uzantıdır...İçini de görebilir, UTF-8 gibi standart formata kaydedebilirsiniz..

.Sub uzantısı ise biraz çetrefelli bir format, her cihaz tanımayabilir, farklı formata çevirmek için biraz uğraşmak lazım..

O sebeple .srt ile sorunsuz izlenir..Ama bazen filmin yapısından veya başka sebeplerden altyazı uyumsuz olabilir (Filim görmeyebilir) farklı versiyon denemek lazım..

Altyazı ile filim aynı isimde olursa aynı klasörde Tv oynatır..Ama Android üzerinden Mx Player,Bs Player,VLC,Kodi..uygulamalarının kabiliyetine göre farklı işlemler, farklı altyazı seçme seçenekleri olabilir..

Sony Dahili oynatıcısı ve Kumandadaki Altyazı (...) tuşu ile Audio (Dil) tuşu, Orjinal çok dilli DVD,BluRay gibi kaynaklardan Dil ve Altyazı seçimi sağlıyor..

MKV Toolnix programı ile Filme harici ses dosyası (Türkçe, İngilizce, Almanca dil..vb,( Farklı altyazı eklerseniz yine Kumandadaki Altyazı ve Audio tuşu aynı işlevi görür..

**Arkadaş destekleyen formatları vermiş ama, .srt dışındakilerde problem olabilir...SRT-SubRip den şaşmamak lazım tavsiyem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Haziran 2017; 20:14:10 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Bende insiyatifimle pozitif bir ayrımcılık yapmak istiyorum hocam Şaka bir yana birkaç sayfa öncede paylaşıldı video gerçekten gerçeği yansıtıyor fake değilse muazzam bir performans olduğunu düşünüyorum. Beklediğim beyaz da bir tv'den tam olarak bu. Siyahlarda da tv kayboluyor. Bu adamın xe90 incelemeleri harika. Bu arada yazı parlamasından dolayı müzdarip olan arkadaşlar vardı. Bence bu video ve bu adamın videoları biraz referans olabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=t9c2B0lnBtQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 5 Haziran 2017; 20:24:57 >

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt

Bu da Rtings den (tavsiyem karanlikta izleyin, mumkunse AMOLED /Plazma ya da CRT yle), her panel eşdeğer performans vermeyebilir. Ama XE90 piyasada alinabilecek tek TV bu sene (OLED ler haric)

TCL 700€ luk fiyatiyla bundan daha iyisini yapar cunku 72 nokta sayili FALD (Edge Led XE93 gibi) fakat ulkemizde satilmiyor malesef :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 5 Haziran 2017; 23:33:41 >

• notropil kullanıcısına yanıt
    Harici apk olarak aratınız playde olmayabilir

https://apkpure.com/puhutv/com.dogusdigital.puhutv
    Aslında adamda tüm videolarını karanlık odada çekmiş.İzlemişsinizdir mutlaka birkaç sayfa öncesinde bir arkadaş paylaşmış arka arkaya. Çok takip edilen bir topik burası

Ülkemizde olmayan bir tv malesef TCL Birde xe93 edge olup nasıl fald oluyor ben gözümde canlandıramadım hocam. Fald olması için arkadan olması gerekmiyor mu aydınlatmanın? Bilmediğimden soruyorum.
    Doğrudur, video başlangıcını görmüştüm ama siz gönderince ilk kez izledim :) hangi ayarlarda test etmiş onu yazmamış galiba, backlight 0 ise bir işe yaramaz :))

XE93 FALD değil, FALD ı taklit eden Edge Led olmuş: aydınlatma top-bottom şeklinde ama 72 bölgesel karartma nokta sayısı var. Yani local dimming desteklediğinden ve nokta sayısı daha fazla olduğundan XE90 a göre karanlık oda performansı daha başarılı görülmüş. Fiyatına değer mi?bence hayır tabii ki, onu alacağınıza ya OLED ya da bazı noksanları olsa da gerçek FALD (ZD9, DX902, 7601..) almanızı tavsiye ederim. XE90 fiyatıyla daha iyi bir seçenek, daha da düşse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 6 Haziran 2017; 0:10:27 >
  • Bir arkadaş Sony A1 OLED alsa, inceleme yapsa da bilgilensek..Çok pahalı ama illaki vardır meraklısı ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 5 Haziran 2017; 22:16:53 >
  • Aslında brightness ve contrast max. :)) Aşağıdaki videoda bayağı başarılı beyaz+siyah+renk ve inanılmaz hoşuma giden bir motion var. Tam istediğim görüntü şekli hayran kaldım.

https://www.youtube.com/watch?v=nDtuysxi2Hs

Bu xe93'ü bi araştırcam hocam. Karartma noktası dediğimiz şey led'in kendini söndürdüğü yanmadığı kısım değil mi? Yanlardan olan bir karartma ne kadar sağlıklı olur acaba. Yalnız ben siyah performansını bilmiyorumda ankara kentparkt-sony de yanyana xe93 ile xe90 ı aynı demoda yanyana inceleme fırsatım oldu. Xe93 farkedilir bir fark gösteriyordu.

@sdcvn

Hocam ankara-kentpark sony'e getirmişler ben böyle bir oled görmedim. Lg elinden çıkıpta bukadar farklı bir hale nasıl gelir panel görüyorsunuz. Ben ankara hemen yanındaki cepa avm'de lg c6v duruyor. Ve o kırık beyazlarından eser yok sony A1' de. A1 bunu halletmiş gözüküyor beyazlarda.

• HDTVTest in A1 OLED ile C7 OLED karşılaştırmasını izledim, birbirlerine göre avantajları var. Fakat A1 OLED de parlaklığı arttıracağım diye tone mapping i abartıp bazı ara tonların kaybolması, C7'nin aksine PC /konsol ekranındayken kullanılmadığında dimming yapmaması dolayısıyla burn-in riskini arttırması, input lag in daha yüksek olması hoşuma gitmedi. Diğer taraftan şık bir TV, panele entegre ses güzel ve renk gamutu daha yüksek sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 6 Haziran 2017; 0:51:02 >
    Ama local dimming testinde aynı şeyi yazmamış, emin olamadım backlight da yazmamış :)

LED TV lerdeki pikseller kendi ışıklarını üretemediğinden bir arka aydınlatmaya ihtiyaç duyarlar. Yani pixel bazında aydınlatmaya sahip OLED, Plazma, CRT lerin işlevselliğine, siyah homojenitesine ve karanlık oda performansına sahip değiller. Bu performansı iyileştirmek için eklenen backlight ı yöneten bir sistem oluşturup günümüzde aydınlatma için kullanılan LED leri küçük gruplara ayırıyorlar, bu grup sayısı ne kadar fazla olur ise, işlemci kabiliyeti de yeterliyse, ekranda sadece görüntü alan kısımdaki ledler aydınlatılıp diğerleri kapatılıyor, on/off yani, böylece parlama ve ışık sızmasını azaltmak hedefleniyor. XE90 20 adet nokta sayısına, XE93 72 adet, ZD9 >500 adet nokta sayısına sahip :)

Piyasadaki birçok TV de micro dimming, vs, dimming yazıyor bunlar local dimming değil alacakların bilgisi olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 6 Haziran 2017; 0:48:40 >

Ben bizzat Türkiye şartlarında bir inceleme bekliyorum..Şimdi Avrupada band genişliği, yayınlar bizdeki gibi, değil...HD yayınlar sanırım gercek HD..Amerika,Japonyada kullanılan NTSC sistem de PAL den üstün?

Kullanılan kaynaklarda BluRay olunca...Yani bizden birilerinin incelemesi bana daha gerçekci gelir..

Sitelere bakarsak herşey yolunda :) Ama işte..
    Beyaz probleminden bahsetmişti birisi LG Oledte, parlaklık ta yetersiz demişti..Sanırım Sony, X1 işlemci ile triliminos ekran ile daha iyidir..
  • Katılıyorum, yayın performansı her zaman farklıdır. Fakat incelemede upscaling kabiliyetinin düşük olduğu tespit edilmişse PAL/ SECAM veya NTSC farketmez, panel zaten kötü ölçeklendirme yapıyordur. Avrupadaki bu durumu daha az hissediyordur, aynı TV üzerinden biz ise daha çok :)

Diğer taraftan bir yakınımın eski model Japon üretimli Sharp TV sinin kalite receiver a rağmen buradaki tanınan bir uydu yayın sağlayıcı üzerinden yayın performansını hiç beğenmesem, Plazmam yanında dalga geçsem de aynı TV nin Avrupadaki Orange yayınında Euro2016 maçlarını takip ettiğimde aradaki kalite farkı epey hissediliyor diyebilirim, bu konuda katılıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 6 Haziran 2017; 1:13:52 >
  • TV ler aynı boyutta olmasa da güzel bir karşılaştırma: A1 OLED versus LG C7 OLED
    İncelemede C7 de ABL'nin (Automatic Brightness Limiter) daha düşük olduğu belirtilmiş, yani güç tasarrufu sağlayabilmek için OLED lerde kısılan parlaklık C7 de daha yüksek. Dakika 6:06 da dikkat çekiyor.
    Bu incelemeyi daha önce forumda bir arkadaş da paylaşmıştı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 6 Haziran 2017; 1:29:05 >

Evet ben bu videoda da beyazları, renkleri ve parlaklığı çok daha iyi buldum a1' de. Detaylar keza yine çok daha iyi geldi bana.
    Bu videoda iki tezat/çelişki var :

1- Tek renk testinde, A1 de beyaz değil mavi gözüküyor??

.Ama işte bunu LG Oled kullanan biri aynen söylemiştir, beyazlar beyaz değil diye :) Hangisi doğru

Bir zamanlar Sony Triliminos için de Beyazlarda "Pembelik" videoları dolaşıyordu..Ben aldım W905A alakası yoktu..

2-Ama genel görüntüde Sony daha net, beyazlar daha beyaz...

Ayarlar nasıl bilmiyoruz, Hue ayarı ile oynandığında renklerde sapma olabiliyor..Bu tarz videolarda Objektif olmak zor...İstenen marka model iyi gösterilebilir

Ben Gom Player ile Zoom Player kullanıyorum, aynı sahnede durduruyorum videoyu, Ton farkı aşikar..Birinde mavi olan diğerinde atıyorum farklı bir ton..

İnce renk ayarlarını kurcalayınca da renkler inanılmz derecede değişiyor..(RGB, HUE...Yuv..)

Kullanılan Renk skalası çok değişken, Tv lerin kullandığı renk sklalası ve ayarlar da renkleri değiştirir.

O sebeble tarafsız videolar olduğunu pek sanmıyorum en azından Hue (kırmızı-yeşil-mavi) ayarlarını görmek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Haziran 2017; 0:2:57 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.