Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
275.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PIP sadeçe çift tuner kullanımında mı işlev kazanıyor?
    HLG desteği gelmiş :)
    A2DP desteği bu fiyattaki ürün için yerinde olmuş, APTX de destekliyordur umarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekleme yapayım: Local Dimming ile LED aydınlatma türü (kenar, arka aydınlatma) aynı değil.
    Local dimming LED TV lerin kötü backlight homojenitesine çözüm bulabilmek için uydurulmuş bir terim :)
    CRT, Plazma ve OLED'in karanlık oda performansına yaklaşabilmek için ortaya sunulmuş bir terim, galiba piyasaya sunan Sharp'dı.
    İşlev görebilmesi için panelin arka aydınlatmaya sahip olması gerekiyor, görüntü işleme yazılım üzerinden yönlendiriliyor. Panelin arkasına yerleştirilmiş LED ler belli bir sayıda küçük gruplara ayrılıp her bir grubun on /off vaziyetleri işlemci ve yazılımla yönetiliyor. Obje belli bir grubun üzerindeyken sadece o kısmın aydınaltılıp ışık süzmesi ve parlamayı azaltmaya çalışıyorlar.

Bu açıdan bakıldığında Sony ZD9 gerçek bir FALD denilebilir, çünkü ~500 adet gruplara ayrılmış dizilimleri barındırıyor (dimming zone). HDTVTest incelemesine baktığımda aslında işini fena da yapmıyor ama yine de pixel bazında aydınlatmaya sahip teknolojiler (CRT, Plazma, OLED) kadar performans gösteremeyebiliyor. Latency yüksek olmasa baya iyi bir TV ye benziyor, fiyatının da uygun olması lazım tabi. FALD üretimi biraz daha pahalıya mâl olduğundan Edge-Led lere yoğunlaşıyorlar. XD93 kenar aydınlatmaya sahip bir TV ve local dimming barındırıyor, process iyi işletilmiş ki kenar aydınlatmalı ledlere göre dsha iyi iş çıkarmış XE93 gibi. Fakat bir FALD performansına sahip değiller, ancak düşük zone kabiliyeti olan XE90 gibi ürünlere rakip olabilirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar selamlar.

sony kd-55xe-8505 ile kd-55xd-8505 arasındaki fark nedir?

hangisi 100 hz ?

film + oyun performansı açısından hangisi daha iyi?

acil yorumlarınızı alabilir miyim...

tşk.
  • ZD9 ne zaman gelir bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bu iki modelden hangisini önerirsiniz karar veremedim

SONY KD55XE8505BAEP 55 inch 4KHDR, 800Hz, X1, Android

SONY KD55XE9005BAEP 55 inç 138 cm Smart UHD LED TV

sizlerin yorumlarınız belirleyici olacak ona göre televizyonu alacam

55 XE8505 5.900 alabiliyorum

55 XE9005 ise 6.400 alabiliyorum

yardım ederseniz sevinirim teşekkürler...
  • Almışken sony 55xe9005 uhd 4k modelini alın direct led fald panel sizi mutlu edicektir

• quote:

Orijinalden alıntı: eeeekkkkkk

arkadaşlar selamlar.

sony kd-55xe-8505 ile kd-55xd-8505 arasındaki fark nedir?

hangisi 100 hz ?

film + oyun performansı açısından hangisi daha iyi?

acil yorumlarınızı alabilir miyim...

tşk.

XD8505 serisi IPS panel kullanıyor. O yüzden kontrast da düşüklük ve özellikle karanlık ortamda siyahların griye dönüşmesine neden olabiliyor. input lag seviyesi ise 1080p için uygun sayılır ama 4K için input lag değeri hayli yüksek. O yüzden PS4 PRO veya Xbox One s veya Project Scorpio düşünmüyorsanız uygun olabilir.

XE8505 serisinde ise VA panel kullanıyor. Kontrast oranı yüksek olduğu için siyahlar daha siyah gözüküyor. Karanlık ortama daha uygun. input lag seviyesi ise hem 1080p hemde 4K için iyi seviyede.

Özellikle film ve oyun için alıyorsanız XE8505 serisini almanızı tavsiye ederim. Bunun bir IPS panelden gelen birisi olarak söylüyorum IPS panellerden uzak durun. Şayet imkanlar el veriyorsa XE9005 serisini de düşünebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

PIP sadeçe çift tuner kullanımında mı işlev kazanıyor?
    HLG desteği gelmiş :)
    A2DP desteği bu fiyattaki ürün için yerinde olmuş, APTX de destekliyordur umarım.

Hocam pip'i mesela normal yayın izlerken açıyorum ve direk ana menüye dönüyor ama sağ üst köşede yayın devam ediyor. Hem oyun konsolunu hemde yayını denedim olmadı. Ama belki de dediğiniz gibi çift tuner kullanımda işe yarayabilir.

HLG demosunu indirip izledim. Gerçekten şahane. O netlik ve renkler inanılmaz.
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    PIP olayı saçmalıktan başka bişey değil..Çok eski CRT Tüplü Tv de bile harici media player veya Ps3 ile Tv arasında pencere olurken yeni Tv lerde işlevi yok..Benim tecrübem sadece Dahili alıcı ile, HDMI giriş Teledünya arasında oluyor..Diğer Girşileri beğenmiyor :)

Ayrıca PIP tuşu yok..A serisinde PIP/Pencere büyüyebiliyor iken bunda pek kullanıssız..

CRT döneminde ekranı 4/8/16 gibi pencerelere bölüp, hepsinde de oynatan teknoloji vardı :) geriye gidiyoruz.PIP, 2 girişi bile desteklemiyor..Bunu yapan harici cihazlar olabilir..

PIP/PAP şu hali ile Olmasa da olur özellik..İyiki Program recall tuşu var :)

Çift Tuner için çift yayın gelmesi lazım ama bu da biraz lafta sanırım..Çift Tunerde, PIP/PAP ile 2 farklı yayını izleyebilmek lazım..

APTX desteği maalesef yok, bunu vermez sony..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2017; 21:13:42 >
  • 1 Hafta içinde yeni bir TV alıcam. LG Oled C6 modeli düşünüyorum. Sony nin 2017 TV lerinide araştırıyorum. Özellikle Youtube da x900e modeli ile ilgili rastladığım videolar, beni Sony seçeneğine yönlendirdi. Tabiki fiyat avantajı. 6500-7000 TL arasına 55x900e modeli bulunuyor.

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    XE9005 sanırım çok pahalıydı.
    nakitte en fazla 5.500 verebilirim. o da yaparlarsa ancak.

xe8505 ile xe9005 arasında gözle görülebilir fark var mı?
  • MarvelX kullanıcısına yanıt
    Yalnız başarılı videoymuş performansını beğendim tv'nin.
  • Sony X900E karanlık ortam siyah performansı..

Sonuçta (FALD) TV,olsun o kadar

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BALORX -- 1 Haziran 2017; 18:14:27 >

• X900E görüntüler çok güzel de ...

Kaynak olarak ne izlenmiş yazılmamış, eğer 4K ise veya HDR ise bu çözünürlüklere göre yorum yapmak çok doğru olmaz..

(Tekrar baktım ama sanki Orjinal video değil de sonradan üzerinde işlem yapılmış bir RIP gibi geldi, bu haliyle çok iyi değil-benim gözlemim tabi-)

720p - 1080p aralığında görüntüler Türkiye şartlarında daha gerçekçi olur..Hatta 720p altı..

Ama görüntü genelinde bir Karanlık var gibi geldi bana..Siyahlar güzel tamam da..Çok fazla kontras düşük gibi geldi..

Ayrıca FALD olmadığı konusunda geçmiş sayfalarda oldukça mesajlar yazıldı...

Beyazların da olduğu bir sahnede Siyah Beyaz dengesini görmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Haziran 2017; 20:5:54 >
  • Arkadaşım, forum kurallarına aykırı paylaşımlarda bulunma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Kurallara aykırı olan kısmı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osm_tr

Dolar düşmediği sürece sadece forumdan izleriz bunları

Yanlış bir algı var : Dolar ile değişmiyor Sony Tv fiyatları, Türk Lirası üzerinden işlem yapıyor...Benim gözlemlemem 2013- 2017 =5 yıl değişmedi..

5000 TL ise 5000 TL..

Satıcı Firmaların anlık indirimlerine göre 200 -500 gibi indirim olabiliyor, fazlasını beklememek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Haziran 2017; 20:12:17 >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Gerçekten, kurallara aykırı olan kısmını anlayamadık?@Ado

• Merhaba geçen yazmıştım 65 inç diye ama vazgeçtim gibi salon düzenini değiştirip 55 inç alacağım. 55xe9005 ilk tercihim ama alıp incelemesini yapan yok sanırım henüz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.