Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatların Avrupa ile kıyası biraz yanlış olmuş

65XE90 = 2551 Euro, 10.186 TL (Yuvarlama)
    Cimri.com - En ucuz fiyatı bulur, cebinize çalışır!
    Sony Kd-65Xe9005 Led Tv Wifi, Smart Tv - 4K - 65 Inc / 165 Cm Fiyatları
    https://www.cimri.com/televizyonlar/en-ucuz-sony-kd-65xe9005-led-tv-fiyatlari,39826537

Sony KD-65XE9005 =10.749,00 - 12.699,00 TL arası ki 500-1000 Tl fark olabiliyor vergiler vs Ülkelere göre değişiyor, tabi fahiş fiyatta ekleniyor başka..

Şunu deseniz olurdu, Avrupada alım gücü daha yüksek, bizim 10.000 TL miz onlara göre 2.000 TL gibi ?

Türkiyede Elektronik özellikle Sony Tv fiyatları düşmez..Samsung ve LG ile kıyaslamayın..LG Tv ler ilk çıktığında ne kadar dı şimdi ne kadar?

2013- 2017 Sony Tv grubunu fiyatları takip ediyorum, max 500 TL gibi indirimler oluyor genelde..Eski seri Sonyler bile yine aynı fiyatlarda

Samsung ve LG pazarlama, satış stratejileri tamamen başka..Devletin gücü var arkalarında bu sanırım onlar için milli bir gurur kaynağı, o sebeble "onların" fiyatları çok oynayabilir..

Ama Sony için Lütfen İNDİRİM olur bekleyin tarzı yorumlar yapmayınız..Kaç yıldır olmadı, olmuyor..Sony bu, ismi markası alıcısı belli..

Yine Sony için benim tecrübem, ilk 6 ay içinde ürün en düşük fiyat yakalandığında alınır..6 ay sonrası, iade, değişim , teşhir vs sebeblerle ürünlerde sıkıntı yaşanabilir..Yeni ürünler sunulmaya başlanacağın andan itibaren Stok eritme, Depo boşaltma amaçlı elde ne varsa piyasaya sürülebilir (Dikkat, bunların içinde her çeşit ürün olabilir..)

En Son Ürün En güzel Ürün anlamına da gelmiyor Tv teknolojisinde..Eksi Artıları oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Mayıs 2017; 12:42:35 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz karşılaştırmayı gayet iyi anlıyorum. Çok da yanlış değil.

Hatta bu denkleme satın alma gücü (purchasing power) kıstasını da eklerseniz durum bizim aleyhimize daha da vahim.

Arabaları da gayet iyi karşılaştırabilirsiniz. Bizim 100 bin para birimini aldığımız arabayı, onlar 30 bin para birimine alıyor. Mantık aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    "Para birimi" olarak açıklamak çok daha doğru olmuş ;)
    Satın alım ve değişim de eskiden para değil eşyalar kullanılırmış, değeri bu ölçütte belirlenirmiş. Kur farkı demek yerine para birimi olarak farklılığı sunmak daha doğru.

@sdcvn Sony, fiyat politikasını revize etmezse pazar payı %5 lerinden de altına gerileyebilir. Samsung da 2017 model TV lerinde fazla yüksek fiyatlamaya gitmiş, dedikleri gibi kar sağlama dönemi bu yıllar :) Avrupada yaşasam 300 para birimi fark verir OLED alırım, 20 adet dimming noktası barındıran XE90 yerine :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony tv lerde film için dosya formatı sorunu varmı arakdaşlar. Mkv ts. mp4 dts DD vs.
    Sony Z9 için olumlu yorumlara karşılık Sony A1 Oled için -Olumlu veya olumsuz- yorum yapmak için sanırım biraz erken..Kağıt üzerindeki bilgiler gerçek kullanıcı ve ev ortamına uymayabiliyor

XD9305 için de çok iyi yorumlar vardı daha piyasaya girmeden, ama sonra ibre biraz aşağıya düştü..

Şimdi XE90 hakkında olumlu yazılar var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Mayıs 2017; 0:28:50 >
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    55xe9005 üç,dört tane farklı formatlar denedim açtı mkv,mp4 vs.. lg nin açtığı bütün formatları açtı.

Alışveriş siteleri sanki aralarında anlaşmış gibi fiyatlar hep aynı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

Sony tv lerde film için dosya formatı sorunu varmı arakdaşlar. Mkv ts. mp4 dts DD vs.

Genelde açar ama Formata (Rip/Kodek..vs) bağlı nadir de olsa açmayabilir..Sony artık eskisi gibi format sıkıntısı yaşatmıyor..

Ama Sony multimedya özellikleri, rakiplerinde göre biraz zayıf..

Asıl problem, Sony TV ler..bazı Harici hardiskleri görmede, tamamını görmede, klasörleri görmede bazı şahıslarda problem çıkartabiliyor...

Dahili alıcısı ile altyazı büyütme yok, siyah bant üzerinde yazı..Kodi, Smpc,VLC,BS Player, MX player gibi Android üzerinden alternatif playerler mevcut..

Ben her zaman harici media player tavsiye ediyorum..

**Kendi Usb belleğinize sık kullandığınız örnek Formatlar yükleyip, bir magazada denerseniz daha gerçekçi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Mayıs 2017; 0:24:23 >

• ZD9 yorumları tamamıyla olumlu değil, latency fazla yüksek, pixel tepki süresinin de Samsung KS lerden ve tabii ki OLED den daha yüksek olduğu belirtilmiş. Gerçek FALD olması ve motion interpolation iyi tabi. Daha önce dediğim gibi FALD paneller dışında LED TV ler artık üretilmemeli.
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd65zd9-201610164372.htm

A1 OLED'in fiyatıyla alıcı bulması zor olabilir. Tabi yurtdışında yaşasam 5.000 birim parayı ($-€) gözden çıkarıp, üzerine taksit yapıp iyi bir servis kalitesiyle alabilirim :) de burada alıcı bulur mu, bulursa incelemesini yapar mı emin değilim :) Butik bir ürün :)

XD93'ün statik kontrastı daha iyi olsaydı, kenar aydınlatma kullanmasalardı iyi bir Tv ydi.

XE90 da piyasa standartlarına göre iyi bir TV, FALD olmasının avantajlarını taşıyor. Giriş ve orta segment ürünlerde FALD kullanımı yaygınlaşmalı, LED TV ler piyasada kalacaksa diğer firmalar da bu yönde rota çizmeli. 5.000TL ye ne edge led ne de IPS panelden hayır olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 30 Mayıs 2017; 15:54:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam Gerçek FALD panel mi kaldı, XE90 da muhtemel yazılımsal bir Local Dimming sağlıyordur..O kadar ince panele Fiziki bir local Dimming olmaz diye biliyorum..Gerçek FALD panel üreten başka firmalar olsa da çok maliyetli ve pahalı diye biliyorum..

Geçen senenin XD9305 te sözüm ona FALD idi..

Yine de görüntüye etkisi olsa da, Sony eskilerde HX ve öncesi bir sanırım X serisinde kullanılan FALD değil bunlar..Aynen Sony nin bir zamanlar Laptoplarında kullandığı sonra bıraktığı X Black paneller gibi...

Sony güzel şeyler yapıyor ama sonra nedense bir kenara itiyor yenilik olarak..Başka bir örnek bir zamanların MEGA-BASS olayı, yerine Clear Audio gibi birşey getirdi ama yetersiz..Şimdiyse ufacık hapolorler ile ses duymaya çalışıyoruz..

A1 olayı, hem o kadar para, hem haydi alsak ta mutlak biyerinde bir kusur bulunur ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Mayıs 2017; 15:39:16 >
  • Arkadaşlar bu XE8096 nasıldır özellikleri nelerdir çok fazla yorum göremedim hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Hocam Gerçek FALD panel mi kaldı, XE90 da muhtemel yazılımsal bir Local Dimming sağlıyordur..O kadar ince panele Fiziki bir local Dimming olmaz diye biliyorum..Gerçek FALD panel üreten başka firmalar olsa da çok maliyetli ve pahalı diye biliyorum..

Geçen senenin XD9305 te sözüm ona FALD idi..

Yine de görüntüye etkisi olsa da, Sony eskilerde HX ve öncesi bir sanırım X serisinde kullanılan FALD değil bunlar..Aynen Sony nin bir zamanlar Laptoplarında kullandığı sonra bıraktığı X Black paneller gibi...

Sony güzel şeyler yapıyor ama sonra nedense bir kenara itiyor yenilik olarak..Başka bir örnek bir zamanların MEGA-BASS olayı, yerine Clear Audio gibi birşey getirdi ama yetersiz..Şimdiyse ufacık hapolorler ile ses duymaya çalışıyoruz..

A1 olayı, hem o kadar para, hem haydi alsak ta mutlak biyerinde bir kusur bulunur ;)

Hocam, XD9305 Edge olmasın? Rtings sitesinde öyle yazıyor. Birde XE9005 FALD panel ama zone sayısı 20 denmiş avforumsda. O yüzden avforums'daki incelemeye göre zone sayısının az olmasının dezavantajı halo efekti yaratabilir olması. Ancak zone sayısının az olmasının da bir avantajı banding olayının olmayışıymış.

• 2013 ten sonra sony fald panel üretmedi premium modeller dışında 75 inç harici.xe93 te edge led.bir tek xe9005 fald panel o da çakma...

• Aynen clear audıo özelliği fark yaratmıyo çok sıradan sound bar da tv de mp3 çalarda.geliştirmeliler...

• yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Acele etme şuan dolarda düşüşte takip et.Fiyatlarda biraz daha düşebilir sen bilirsin. Benim tv var acelem yok uygun görürsem bir model alacam öyle yüksek fiyatlar tv alamam.
  • LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    FALD sadece ismi var sanırım..Full Array Local Dimming deyimi biraz yazılımsal olsa gerek, eski XD9305 te de Local Dimming yazıyordu ama şimdiki EX90 lar Direct Led olarak geçiyor..

Zone kavramı var, Bölgeler yani..Bir Bölgedeki Ledler kapatılarak Local Dimmig sağlanıyor ,Tüm Dizilim -Ledler- (Full Array=Tüm genel Dizilim) her biri yanıp sönmüyor benim anladığım..Zone/Bölgeler ne kadar çoksa, bu işlem de o kadar başarılı olur..

Tabi Led dizilimi de ne kadar fazla ise yine başarı artar (Üreticiler bu Zone sayısını AÇıklamıyorlar nedense)

Local Dimming yazacağına, yazsın kaç zone var? Ona göre karartılan/aydınlatılan bölge sayısının çokluğu, daha kaliteli Local dimming olur..

Bu şekilde ZONE DIMMING oluyor- Benim anladığım örnek atıyorum 10 lu grup halinde LED grubuna Zone deniyor (Kare şeklinde olması mantıklı), bunlardan 10 adet olsa Tv de 10 ZONE yani 100 Led var demek ama, yanıp sönen sadece 10 Led Grubu oluyor

..Resimde çok güzel anlatmış
    https://www.cnet.com/news/led-local-dimming-explained/

-2017 SONY ANDROİD TV

XE90 için Aydınlatma Local Dimming geçiyor,

2017 SONY ANDROİD TV2017 SONY ANDROİD TV

EX90 Spec.

2017 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2017; 3:18:46 >

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Xd9305 için hiçbir yerde fald ifadesi geçmedi hocam. Ne sonynin kendi sitesinde ne de inceleme sitelerinde.

Edge led aydınlatma ile local dimming yapmaya çalışıyor bu tv. Onda da başarılı olamıyordu.

• Dolar düşmediği sürece sadece forumdan izleriz bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

FALD sadece ismi var sanırım..Full Array Local Dimming deyimi biraz yazılımsal olsa gerek, eski XD9305 te de Local Dimming yazıyordu ama şimdiki EX90 lar Direct Led olarak geçiyor..

Zone kavramı var, Bölgeler yani..Bir Bölgedeki Ledler kapatılarak Local Dimmig sağlanıyor ,Tüm Dizilim -Ledler- (Full Array=Tüm genel Dizilim) her biri yanıp sönmüyor benim anladığım..Zone/Bölgeler ne kadar çoksa, bu işlem de o kadar başarılı olur..

Tabi Led dizilimi de ne kadar fazla ise yine başarı artar (Üreticiler bu Zone sayısını AÇıklamıyorlar nedense)

Local Dimming yazacağına, yazsın kaç zone var? Ona göre karartılan/aydınlatılan bölge sayısının çokluğu, daha kaliteli Local dimming olur..

Bu şekilde ZONE DIMMING oluyor- Benim anladığım örnek atıyorum 10 lu grup halinde LED grubuna Zone deniyor (Kare şeklinde olması mantıklı), bunlardan 10 adet olsa Tv de 10 ZONE yani 100 Led var demek ama, yanıp sönen sadece 10 Led Grubu oluyor

..Resimde çok güzel anlatmış
    https://www.cnet.com/news/led-local-dimming-explained/

-2017 SONY ANDROİD TV

XE90 için Aydınlatma Local Dimming geçiyor,
    https://www.sony.co.uk/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xe9005/specifications

2017 SONY ANDROİD TV2017 SONY ANDROİD TV

EX90 Spec.

2017 SONY ANDROİD TV

Yok hocam ben dediğinizi anladım. Sadece zone sayısının düşüklüğünü söylemek istemiştim. Ben de almadan önce hep sony'nin kendi sitesinde bakardım. Backlight olarak "Direct Led" diye yazıyordu. Local Dimming ile birlikte. Gerçek FALD panel değil tabii ki. Z9 olması mümkün değil. Bilgiler için teşekkürler.

• Evet yeni Android sürümü de yayınlanmış. Yalnız TV de güncelle dediğimde zaten son sürümüne sahipsiniz diyor. Anlaşılan kendi sitesinden indirip öyle kurmak lazım.

Güncelleme içeriği:

Görüntü İçinde Görüntü modu
    Ekranı ikiye bölme ayarları modu
    Görev değiştirme (son kullanılan uygulamalara hızlı erişim)
    Birden çok Google hesabı
    Dahili Chromecast üzerinden Google Cast 4K içeriği
    Ana menüden PROG +/- veya sayı düğmeleriyle TV izleme moduna geçiş yapabilme olanağı
    A2DP (Bluetooth kulaklık) işlevselliği
    XE85, XE90, XE93, XE94 ve A1 Serisi için geçerlidir
    Hybrid Log-Gamma (HLG) HDR içeriği
    Yeni ses ayarı (Diyalog modu)
    Sesle arama web tarayıcı işlevselliği
    Geliştirilmiş kategori listesi tasarımı
    Geliştirilmiş Wi-Fi parolası giriş ekranı
  • Aşağıdaki modeller 100hz panel;
    KD-55XE8505
    KD-55XE8577
    KD-65XE8505

2017 SONY ANDROİD TV

Aşağıdaki modeller 50hz panel
    KD-49XE8005
    KD-55XE8096

2017 SONY ANDROİD TV

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.