Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.008
Cevap
55
Favori
276.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Trumpsevdalısı

Merhaba geçen yazmıştım 65 inç diye ama vazgeçtim gibi salon düzenini değiştirip 55 inç alacağım. 55xe9005 ilk tercihim ama alıp incelemesini yapan yok sanırım henüz.

Birkaç sayfa önce çok detaylı olmasa da incelememi yazmıştım. Bakabilirsiniz. Ama genel itibariyle televizyondan oldukça memnun kaldım. Özellikle film-dizi ve oyun için almak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim.
  • acarh34 A kullanıcısına yanıt
    5.900 e nereden alıyorsunuz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeekkkkkk -- 2 Haziran 2017; 13:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

quote:

Orijinalden alıntı: eeeekkkkkk

arkadaşlar selamlar.

sony kd-55xe-8505 ile kd-55xd-8505 arasındaki fark nedir?

hangisi 100 hz ?

film + oyun performansı açısından hangisi daha iyi?

acil yorumlarınızı alabilir miyim...

tşk.

XD8505 serisi IPS panel kullanıyor. O yüzden kontrast da düşüklük ve özellikle karanlık ortamda siyahların griye dönüşmesine neden olabiliyor. input lag seviyesi ise 1080p için uygun sayılır ama 4K için input lag değeri hayli yüksek. O yüzden PS4 PRO veya Xbox One s veya Project Scorpio düşünmüyorsanız uygun olabilir.

XE8505 serisinde ise VA panel kullanıyor. Kontrast oranı yüksek olduğu için siyahlar daha siyah gözüküyor. Karanlık ortama daha uygun. input lag seviyesi ise hem 1080p hemde 4K için iyi seviyede.

Özellikle film ve oyun için alıyorsanız XE8505 serisini almanızı tavsiye ederim. Bunun bir IPS panelden gelen birisi olarak söylüyorum IPS panellerden uzak durun. Şayet imkanlar el veriyorsa XE9005 serisini de düşünebilirsiniz.

49 xe 8505 ıps ama değil mi?

sadece 55 i va ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LordMurat55

quote:

arkadaşlar selamlar.

sony kd-55xe-8505 ile kd-55xd-8505 arasındaki fark nedir?

hangisi 100 hz ?

film + oyun performansı açısından hangisi daha iyi?

acil yorumlarınızı alabilir miyim...

tşk.

XD8505 serisi IPS panel kullanıyor. O yüzden kontrast da düşüklük ve özellikle karanlık ortamda siyahların griye dönüşmesine neden olabiliyor. input lag seviyesi ise 1080p için uygun sayılır ama 4K için input lag değeri hayli yüksek. O yüzden PS4 PRO veya Xbox One s veya Project Scorpio düşünmüyorsanız uygun olabilir.

XE8505 serisinde ise VA panel kullanıyor. Kontrast oranı yüksek olduğu için siyahlar daha siyah gözüküyor. Karanlık ortama daha uygun. input lag seviyesi ise hem 1080p hemde 4K için iyi seviyede.

Özellikle film ve oyun için alıyorsanız XE8505 serisini almanızı tavsiye ederim. Bunun bir IPS panelden gelen birisi olarak söylüyorum IPS panellerden uzak durun. Şayet imkanlar el veriyorsa XE9005 serisini de düşünebilirsiniz.

49 xe 8505 ıps ama değil mi?

sadece 55 i va ?

49" Türkiye de resmi olarak satılmıyor diye biliyorum daha doğrusu Sony Türkiye sitesinde 49" yok.

• LordMurat55 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Dizi, belgesel ve maçlar için alıyorum.
  • 2017 tv ler içinde spor (yani futbol daha çok)en iyi tv hangisidir? ya da hangi kriterlere sahip olmalıdır?teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Motionhandling performanslarını incele yabancı sitelerdeki

Ben sizin yerinizde olsam beklerim ilerki yıllarda çıkacak olan rgb oledi alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 2 Haziran 2017; 20:38:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony XE9405 halal kırıklığı olmuş...

RTINGS.com
    Sony X940E Review (XBR75X940E)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x940e

28.500 TL ver ve bu sorunlar olsun...

Cimri.com - En ucuz fiyatı bulur, cebinize çalışır!
    Sony Kd-75Xe9405 Led Tv Wifi, Smart Tv - 4K - 75 Inc / 190 Cm Fiyatı
    https://www.cimri.com/televizyonlar/en-ucuz-sony-kd-75xe9405-led-tv-fiyatlari,43955509

yine DSE, yine kötü gray uniformity.

Kötü motion performansı ve OLEDlere özgü bilinen image retention da bonus olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

2017 tv ler içinde spor (yani futbol daha çok)en iyi tv hangisidir? ya da hangi kriterlere sahip olmalıdır?teşekkürler

Bunu kendi gözünüzden başkası bilemez..

Bir mağazada varsa Digitürk, yoksa kendi Usbnize yükleyeceğiniz hareketli bir futbol maçı görüntüsü ile test edebilirsiniz..

Kağıt üzerinde motion hız=900 yazabilir ama size Tv bunu sağlayamayabilir??

**Dikkat son yazılım ve öncesinde Motion Problemleri yazıldı..Varsa yazılımsal bir problem devam ediyor olabilir..Aksi halde önceki sürümlerde böyle problem yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Haziran 2017; 22:23:58 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    15 yıl önce aldığım PVA panelli Sony X72'nin GTG tepki süresi bundan daha düşüktü :) FALD panele yazık olmuş.

Rtings: "Nougat update yaptık ne input lag ne response time değişti, sorun yazılımla çözülebilecek gibi durmuyor, X1 Extreme processor sorun yaratıyor olabilir" demiş. XE90 daki işlemcide bu sorun yokmuş, fakat X1 Extreme in tersine 4K latency ZD9 ve XE94 den az daha yüksek, 1080p de düşükmüş. GTG tepki süresi zaten XE94'ün 1/3'ü kadar XE90 da :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Spor futbol için oled gözle görülür fark mı yaratır led tv lere göre?

• Yani motion hızı mı önemlidir maç için?yüksek olan mı makbüldür?mesela 1200 hz...veya 1000 hz

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Yani motion hızı mı önemlidir maç için?yüksek olan mı makbüldür?mesela 1200 hz...veya 1000 hz

En yükseğin en iyi olması gerekir..Ama bu yazılımsal bir değer olduğundan, işlemci başta olmak üzere birçok şey de etken..

Görüntünün 24/30p--50/60p durumları da Motiona sebep olabilir..(Saniyede işlenen kare miktarı)

900 kusur motion hızının uçurması lazım iken..Yazılımsal problem sebebi ile bu sağlanmıyor bazen..Şuanda yaşanan durum bu

LCD-TFT dediğimiz panellerinin doğal tazeleme hızı yeterli gelmediğinden bu Motion ayarına ihtiyaç duyuluyor..

Maç demeyelim, hareketli sahnelerde araya kare ekleme gibi mantıkla akışta kesinti olmaması sağlanıyor..

Görüntü Tv nin bunu işlemesinden hızlı olunca, Tv yetişemiyor görüntüye...Genelde Hızlı akan yazılarda bulanıklığa yol açar veya ghost efekti olur..

2017 SONY ANDROİD TV

2017 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Haziran 2017; 0:57:6 >

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Onun için demedim hocam, zaten elinizde bir çok lcd tv var hiç olmazsa bu yeni alacağınız oled olsun dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    👍😀lcd nin suyunu çıkartamadım daha birtane daha almalıyım olede geçmeden...

• Değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam.rtings e güvenip devam artık😀

• quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Arkadaşım, forum kurallarına aykırı paylaşımlarda bulunma

Hakikaten neymiş arkadaşın kurallara aykırı olan paylaşımı bi söylesen de biz de bilsek...?

• LCD/LED---OLED kıyaslamasında , Burn in -Logo yanığı konusu hala gündemde : A1 için bu durumdan bahsedilmese de, diğer OLED için açıklamalar kafa karıştırıcı

OLED Tv lerde Logo Yanığı konusunda " LG sitesindeki " şu yazıyı paylaşmak istiyorum..2014 tarihli, 3 yıl geçti, yazılımla Ekran temizleme olduğu söylense de..LG nin bu konudaki tutumu acaba değişti mi devam mı ediyor, OLED düşünen arkadaşlar lütfen araştırsın..Eğer Garanti Kapsamında ve iade-para iadesi varsa yazarlarsa ben de öğrenmiş olurum

http://www.lg.com/tr/destek/yardim-kitapligi/CT20222005-1400758905438-others

Sony A1 OLED bu durumlar nasıl bir bilgi göremedim ama Oled dünyasının korkulu rüyası gibi..

2016 da ise Durum Hala riskli :
    http://televisions.reviewed.com/features/what-to-know-about-oled-screen-burn-in-problems-causes-image-retention
    http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/image-retention-burn-in

2017 de risk devam..(2018 de ancak onarılabilir..)
    http://www.fudzilla.com/news/42511-oled-suffers-from-burn-in-effect

**Lütfen marka fanlığı yapmadan bu yazının geçersiz olduğu ispatlanırsa ben de yeni durumu paylaşırım, Teşekkür

Tüketici kanununa göre, ürün açıklamasındaki her şey satıcıyı bağlar ki burada resmi sitesindeki bir yazı mevcut..

**2017 SONY ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Haziran 2017; 2:50:49 >

• verdiginiz linkte logo yanigi riski lcd tv lerdede var gorunuyor 2017 SONY ANDROİD TV
  • 2017 model xe9005 ve xe9405'te de varmış image retention.

sony, A1 oledin panelini LGden aldığına göre, LG'de varsa, sonyde de vardır. Hatta, oled tvlerin tamamı, LG panelli....panasonic, philips, lowe, yakında toshiba....
    Sony de bunun garantiye girip girmediği konusunda birşey belirtmemiş sitesinde. ne oled, ne de led tvleri için. gerçi, her sorunu normal kabul eden sony turkiyenin, böyle bir sorunla karşılaşıldığında buna da normal demesine hiç şaşırmam.

servis, müşteri memnniyeti, müşteri desteği konusnda yerli firmalar hariç, sony, LG, samsung, benim gözlemlediğim, hepsi aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Haziran 2017; 11:58:17 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.