Şimdi Ara

2015 LG LCD & OLED WEBOS TV (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
21
Favori
73.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam 7787ler 100hz diye biliyorum

forumlgtv.ro
    Review 43UF7787 - utilizare si impresii - 40UF7787 / 49UF7787 / 55UF7787
    http://forumlgtv.ro/Thread-Review-43UF7787-utilizare-si-impresii-40UF7787-49UF7787-55UF7787

işin garibi bu sayfada trumotion 200hz diye yazıyor ama benim tvde trumotion yok..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    lgde yıllardır 200hz yok

piyasanın geneli 50 ve 100hz.

trumotion ve trumotionda (de-blur ) seçeneği yoksa tv 50hz oluyor.

uf778v 50hz . ---- uf7787 göremedim.
    bu incelemede de 50hz ve de blur seçeneği yok diyor sanırım.
    http://hdtelevizija.com/2015/10/08/lg-43uf778v-uf77-uhd-webos-2-televizor-recenzija/

tam detaylı panel bilgisi şuanlık göremedim servis menüsünden bakan yabancı-türk bulursam eklerim baş sayfaya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 1 Kasım 2015; 5:22:23 >
  • 7787 yi 8507 den ayıran özellik 100hz olması mı yani ?eğer öyleyse 7787 sipariş vereceğim varsın 3d olmasın :S
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    850V ile 8507 arasındaki fark benim anladığım kadarıyla boyut farkı
    Gönderdiğiniz ilk mesajdaki fotoğraflardan todosonyc.com resimlerinden ikincisine bakarsanız orada gösterilen o şekilde.

2015 LG LCD & OLED WEBOS TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercutiotybalt -- 6 Kasım 2015; 21:42:13 >
  • mercutiotybalt M kullanıcısına yanıt
    boyut-pmi- görülüyor.
  • .
  • Sony X805 ile lg UF 950 kıyaslama yaparsak hangisi daha üstün

• ALLAH RIZASI İÇİN BİRİ BANA YARDIM ETSİN DELİRMEK ÜZEREYİM

Cuma günü Teknosa nın sitesinde gördüğüm LG 32LF580N FULL HD monitörü ( linki üstte ) Teknosa mağazasından aldım. Önceki monitörüm SAMSUNG UE40ES5500 modeliydi. Sorunum şu aldığım LG monitör için teknosa sitesinde FULL HD yani 1920x1080 yazıyordu mağazada da almadan önce sordum bana aynısını dediler. Ben de büyük bi hevesle eve gelip monitörü taktım ama bir türlü 1920x1080 görüntü alamadım. Windows 10 kullanıyorum herha gi bir ayar yapmadım dediğim gibi samsungta zaten 1920x1080 çözünürlükte kullanıyordum. Samsungtayken 1920x1080 ( önerilen ) yazıyordu LG yi takınca 1360x768 ( önerilen ) yazıyor. 1920x1080 çözünürlüğü seçebiliyorum ama görüntü çamur gibi oluyor yazılar özellikle berbat. Sanki 1920x1080 i 1360x768 e sıkıştırıyormuş gibi. Windowsta çalıştıra dxdiag komutunu yazıp çalıştırınca bi ekran açılıyor orda tüm bilgileri kaydet deyince bi metin belgesinde donanımların ayrıntıları yazıyor. Bu metin belgesindeki Display bölümünde Samsungta Native Resolution 1920x1080 yazıyor LG de 1360x768 yazıyor. Bu sorunumu günlerdir bir türlü halledemedim LG müşteri hizmetlerini aradım teknik bölümden birini bağladılar o da bu monitörün 1920x1080 yani FULL HD olduğunu söyledi. Ne yapacağım Samsunga takıyorum cam gibi LG ye takıyorum görüntü FULL HD olmadığı ortada. Aranızda bu monitörü kullanan var mı biri yardım etsin nolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megathrone26 -- 17 Kasım 2015; 11:53:05 >

• Megathrone26 kullanıcısına yanıt
    LG 32LF580N FULL HD olarak geçiyor

1920x1080 vermesi lazım .

neden 1360x768 ( önerilen ) yazıyor onuda anlamadım :D

bağlantı ve tv ayarlarına bakılmalı

a) bağlantılar

hdmi - pc , çözünürlük , ekran kartı ayarlarını yaptığın halde olmuyorsa

b ) tv ayarları

sorun tv ayarlarında olabilir....

1- tv oyun yada pc modunda olmalı ama bu modda olunca da görüntüyü beyenenler olmuyor zaten :D soluk - kötü deniliyor.
    pc yada oyun modunu kullanmadan sadece ayarlardan natural - doğal modları kullanın görüntü yine aynı mı .

2- resim izleme oranını 16:9 mu yapıyorsunuz - lgde bu ayar sadece tarayın olması gerekiyor.

tvye pc-ps4 takınca bu 2 ayar haricinden başka ayar yok sorun başka birşeyde olabilir.
    farklı hdmi girişi de deneyin :D
    en iyisi kullanıcılara sormak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 19 Kasım 2015; 4:38:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bitti_rüya

19 temmuzda 50lf650v aldım şu an vertical banding sorunh nedeniyle tv den soğudum o kadar sıkıntıki ne maç izleniyor ne tv direk göze batıyor. Bakalım davalık olana kadar bu tv yi iade etmeye çalışıcam

50LF650 mi iade ettim 3-4 ay önce 2199 tl ye almıştım, bu fiyata yakın bir öneriniz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kermit

quote:

Orijinalden alıntı: Bitti_rüya

19 temmuzda 50lf650v aldım şu an vertical banding sorunh nedeniyle tv den soğudum o kadar sıkıntıki ne maç izleniyor ne tv direk göze batıyor. Bakalım davalık olana kadar bu tv yi iade etmeye çalışıcam

50LF650 mi iade ettim 3-4 ay önce 2199 tl ye almıştım, bu fiyata yakın bir öneriniz var mı

neden iade ettin sorabilirmiyim
  • Mr.Kermit kullanıcısına yanıt
    Neden ve nasıl iade ettin kardeşim paylaşırsan bizde o yolu izleyelim. Sorun neydi tv nin

• 55uf6807 tv hakkinda goruslerinizi alabilirmiyim..tvyi almaya niyetliyimde pek bi detay bulamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi1987 -- 21 Kasım 2015; 13:22:46 >
  • Merhaba,

PHILIPS 65PUK7120/12 ile LG 60UF850V 60'' arasında kaldım. görüntü kalitesi olarak phılıps sanki daha iyi gibi geldi hareketli ve doğal görüntülerde daha başarılı ama keskinlik ve netlik konusunda lg biraz daha iyi gibi. Cihaz dış tasarımı olarak Lg kesinlikle daha iyi.
    Birde phılıps için panelinin ısrarla 100hz olduğu söyleniyor ama konu ilk sayfada 50 hz olarak belirtilmiş. ayrıca 2 yönlü ambiance ışıklandırma denmiş ama bu cihazı teşhirde gördüm ve 3 yönlüydü.

Lg 5000 tl ttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-60uf850v-60152-cm-4k-uhd-3d-webos-SMART-led-tvdahili-uydu-alici-2-gozluk.html

Phılıps 6000 tl öneriniz nedir. tp://www.vatanbilgisayar.com/philips-65puk712012-65-164-cm-4k-UHD-3d-android-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html

60-65" konusunda alternatif önerilerinizide bekliyorum.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar aranızda 55uf950v kullananlar varmı?
    panel hakkında bilgisi olan?
    şuan 4200 tlye geliyor bana kapalı kutu.
    tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

Merhaba,

PHILIPS 65PUK7120/12 ile LG 60UF850V 60'' arasında kaldım. görüntü kalitesi olarak phılıps sanki daha iyi gibi geldi hareketli ve doğal görüntülerde daha başarılı ama keskinlik ve netlik konusunda lg biraz daha iyi gibi. Cihaz dış tasarımı olarak Lg kesinlikle daha iyi.
    Birde phılıps için panelinin ısrarla 100hz olduğu söyleniyor ama konu ilk sayfada 50 hz olarak belirtilmiş. ayrıca 2 yönlü ambiance ışıklandırma denmiş ama bu cihazı teşhirde gördüm ve 3 yönlüydü.

Lg 5000 tl ttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-60uf850v-60152-cm-4k-uhd-3d-webos-SMART-led-tvdahili-uydu-alici-2-gozluk.html

Phılıps 6000 tl öneriniz nedir. tp://www.vatanbilgisayar.com/philips-65puk712012-65-164-cm-4k-UHD-3d-android-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html

Teşekkürler.

Lg çok daha mantıklı..akıllı kumanda ve webos özeliği ile öne cıkıyor.
    Benim için en önemli kısmı ise lg nin pasif 3d kullanması. Sadece bu özelik için bile tercih ederim.
    Pasif 3d gözü çok daha az yorar, daha net ve daha kontrans yüksek ve aydınlıktır.
    Sinemalarda kullanılan 3d gözlükler ilede çalışır,yani çok ucuz dur gözlük maliyeti
    Aktif sistemde gözlük fiyatları 100 tl civarında olur.
    Bunlara altarnatif toshiba 65L9363 değerlendirebilirsin, bu tv de pasif 3d kullanır, smart kısmı lg kadar iyi değildir,ama geri kalan her şey japon kalitesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

Merhaba,

Teşekkürler.

Lg çok daha mantıklı..akıllı kumanda ve webos özeliği ile öne cıkıyor.
    Benim için en önemli kısmı ise lg nin pasif 3d kullanması. Sadece bu özelik için bile tercih ederim.
    Pasif 3d gözü çok daha az yorar, daha net ve daha kontrans yüksek ve aydınlıktır.
    Sinemalarda kullanılan 3d gözlükler ilede çalışır,yani çok ucuz dur gözlük maliyeti
    Aktif sistemde gözlük fiyatları 100 tl civarında olur.
    Bunlara altarnatif toshiba 65L9363 değerlendirebilirsin, bu tv de pasif 3d kullanır, smart kısmı lg kadar iyi değildir,ama geri kalan her şey japon kalitesidir.

Selamlar,

Evet bazı kriterler de lg avantajlı gözüküyor. Ama forumlardan edindiğim kanaat phılıps görüntü konusunda teknik olarak daha iyi olduğu şeklinde.
    Öte yandan LG ninde görüntü konusunda bazı netlik ve keskinlik gibi artıları var.
    Benim yorumum, LG reality yakalamış ve standart kullanıcıyı mutlu eden bir cihaz olurken, biraz daha ayrıntılı gören daha teknik kullanıcıyı phılıps görüntü tarafında daha çok memnun ediyor.
    Zira hareketli görüntülerde ki titreme , atlama, vb. bazı sıkıntılı noktalar, toplam izleme zamanı içinde, çok çok kısa bir zaman dilimine karşılık geliyor. Yani 3 saat tv seyrederseniz bunun belki 5 dk kısmında sorun yaratacak kadar hızlı sahneler oluyor. Spor karşılaşmaları hariç düşünüyorum.

Birde bu model phılıps gerçekten 50 hz panel mi , satıcılar 100 hz olduğu konusunda ısrarlılar.

Toshiba , polonya üretimi gözüküyor.Ama muhtemelen montaj yapılıyordur. Toshiba özellikle pc servis konusunda sıkıntılı bir firma TR org. da TV kısmı nasıl bilemiyorum. Ama toshiba ile ilgili pc tarafında olumsuz bir kanaatim mevcut.

Teşekkürler.

• oranj O kullanıcısına yanıt
    Ben de bu tv ye bakıyorum. 4.200 iyi fiyat. Nerden buldunuz.

• OLED konusunda bir gelişme yok sanırım hala 6000 tl civarında geziyor,güncel bilgisi olan varmı bu konuda
  • maxfocus M kullanıcısına yanıt
    50hz değildir..bu fiyatlara 100 hz den aşağısı olmaz zaten.
    Oled tv hiç yakından izledinmi,, tv almadan bir mağazada incele,
    Ben artık bu saatden sonra tv alacak olsam oled düşünürüm.
    Oda sadece LG modellerde var,, Lg kıriterleri bana göre en mantıklı tv ler,
    Resim kalitesi gerçekten farklı, evinizde kaliteli yayınlar ile fark yaratabilirsiniz.
    Sihaylar çok çok güzel tabi bu diğer renklerede yansıyor haliyle..
    Kıriterleri anlattım karar sizin, 3d tv olacaksa pasif olmasına özen göster, gerisi size kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 24 Kasım 2015; 2:21:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.