Şimdi Ara

2014'te Xbox 360 almak doğru olur mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Elimde birikmiş 1000 tl kadar param var. İki hafta sonra yeni bir oyun konsolu almaya karar verdim. Önce Ps3 almayı düşünüyordum. Araştırmalarım sonucu Xbox 360'ın daha iyi olduğu kanısına karar verdim. Bir kaynakta Xbox 360'a desteğin kesilmeyeceğini okudum. Sizce şu an Xbox 360 almak doğru olur mu ? Bir de Xbox'da multiplayer oynamak için ücretli Xbox Live üyeliğinin olması gerekiyormuş. Bu üyelik nasıl İninal ile alınabilir mi ? Ya da Xbox yerine Ps3 mü almalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Destek konusunda Sony her zaman daha iyidir. 360'a 2 sene destek verilecekse, PS3'e 3 sene verilir. Microsoft bu konuda maalesef mimli bir firmadır. Ama 2 konsola da destek devam edecek, merak etme.

Hangisinin daha iyi olduğu da, ne tür oyunlar sevdiğine bağlı. 360'ın Exc. oyunları multiplayer ağırlıklıdır ve hepsinde hala oyuncu bulunur. PS3'ün oyunları sayıca daha fazladır ama, single ağırlıklıdır ve bu sebeple uzun ömürlü değildir. Mesela 2 ay sonra Gran Turismo 5'in serverları kapatılacak ve online oynayamayacaksın. 360'daki Forza 4'ün şimdilik böyle bir sorunu yok, online oynayabilirsin.

360'da online oynamak için Gold almak zorundasın. Fiyatı da 50 dolar civarı. İster Paypal ile 360 üzerinden, istersen de gittigidiyor gibi sitelerden kod olarak alırsın.

Bu arada, 1000 lira 360 için çok gereksiz bir para. Forumun 2. el bölümünde sağlam üyelerden 400-450 lira civarına 2. el alabilirsin. Önce orayı araştır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

Destek konusunda Sony her zaman daha iyidir. 360'a 2 sene destek verilecekse, PS3'e 3 sene verilir. Microsoft bu konuda maalesef mimli bir firmadır. Ama 2 konsola da destek devam edecek, merak etme.

Hangisinin daha iyi olduğu da, ne tür oyunlar sevdiğine bağlı. 360'ın Exc. oyunları multiplayer ağırlıklıdır ve hepsinde hala oyuncu bulunur. PS3'ün oyunları sayıca daha fazladır ama, single ağırlıklıdır ve bu sebeple uzun ömürlü değildir. Mesela 2 ay sonra Gran Turismo 5'in serverları kapatılacak ve online oynayamayacaksın. 360'daki Forza 4'ün şimdilik böyle bir sorunu yok, online oynayabilirsin.

360'da online oynamak için Gold almak zorundasın. Fiyatı da 50 dolar civarı. İster Paypal ile 360 üzerinden, istersen de gittigidiyor gibi sitelerden kod olarak alırsın.

Bu arada, 1000 lira 360 için çok gereksiz bir para. Forumun 2. el bölümünde sağlam üyelerden 400-450 lira civarına 2. el alabilirsin. Önce orayı araştır bence.

belki bundan önceki nesiller için haklısınız ancak haberiniz varmı bilmiyorum ama sony playstation 3 teki bazı oyunların serverlarını kapatmaya başlamış.3 sene destek vericek vermesinede nasıl vericek ben onu merak ediyorum

• 1000 tlye hem xbox hemde ps3 alınır bence 2 sinide al 2 sinde de çok güzel oyunlar var
  • Aslinda xbox 360s de alavilirsin gorunumu xbox one gibi xbox one slim gibi goruntusu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenebrio

Aslinda xbox 360s de alavilirsin gorunumu xbox one gibi xbox one slim gibi goruntusu var

360S değil 360E Xbox One görünümüne benizyor, ama maliyetten kısmak için bir kaç şey kaldırılmış ve türkiyede çok yüksek fiyata satılıyor tavsiye etmem.

quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Slim Ve E serisi aynı sistem.

360 Slim: Corona anakart v1-v2-v3 seri olarak gidiyor.
    360 E: Corona anakart v5=250GB v6=4GB seri olarak gidiyor.

Corona anakart versiyonlarının yükselmesi aslında kırılmasını (hack) önlemek amacı ile değiştiriliyor!.

Aslında Slim ve E farkı sadece kasa olarak görünse'de cihazın maliyetinden kısmak için başka şeyler daha değişmiş!.

1- DVD Remote desteği kaldırılmış.
    2- Optical output (digital optik çıkış) kaldırılmış.
    3- USB çıkışı 5 yerine 4'e düşürülmüş (bu kadar USB çıkışı kullanan varmıdır acaba?).

360 E

360 Slim

4- Component bağlantısı 3.5mm Jack bağlantısı ile değiştirmiş.

360 E

360 Slim

5- Power ve Eject butonları dokunmatik yerine fiziksel butona çevrilmiş.

360 E

360 Slim

Birde anakartları ekleyeyim,

360 E

Slim 360

Xbox One (Bonus)

Microsoft çok güzel işler başarıyor, hele ülkemizde sanki yepyeni bir makineymiş gibi (E modeli 2 kat daha hızlıymış "teknosadan alıntı" ) yüksek fiyatlara satılmıyormu bayılıyorum.

Alıntıdır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tenebrio

Aslinda xbox 360s de alavilirsin gorunumu xbox one gibi xbox one slim gibi goruntusu var

360S değil 360E Xbox One görünümüne benizyor, ama maliyetten kısmak için bir kaç şey kaldırılmış ve türkiyede çok yüksek fiyata satılıyor tavsiye etmem.

quote:

Slim Ve E serisi aynı sistem.

360 Slim: Corona anakart v1-v2-v3 seri olarak gidiyor.
    360 E: Corona anakart v5=250GB v6=4GB seri olarak gidiyor.

Corona anakart versiyonlarının yükselmesi aslında kırılmasını (hack) önlemek amacı ile değiştiriliyor!.

Aslında Slim ve E farkı sadece kasa olarak görünse'de cihazın maliyetinden kısmak için başka şeyler daha değişmiş!.

1- DVD Remote desteği kaldırılmış.
    2- Optical output (digital optik çıkış) kaldırılmış.
    3- USB çıkışı 5 yerine 4'e düşürülmüş (bu kadar USB çıkışı kullanan varmıdır acaba?).

360 E

360 Slim

4- Component bağlantısı 3.5mm Jack bağlantısı ile değiştirmiş.

360 E

360 Slim

5- Power ve Eject butonları dokunmatik yerine fiziksel butona çevrilmiş.

360 E

360 Slim

Birde anakartları ekleyeyim,

360 E

Slim 360

Xbox One (Bonus)

Microsoft çok güzel işler başarıyor, hele ülkemizde sanki yepyeni bir makineymiş gibi (E modeli 2 kat daha hızlıymış "teknosadan alıntı" ) yüksek fiyatlara satılmıyormu bayılıyorum.

Alıntıdır.

2 kat daha hızlıymış ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 360 dan az da olsa daha hızlı diye biliyordum
  • İninal kart xboxda geçiyor oyun ve gold üyelik alabilirsin bence halen Xbox 360 almak mantıklı
  • Bugün bimexden xbox 360 aldim, benim oğlan bayildi hatta eşim ve ben bile hayran olduk cok eğlenceli , kontroller ps' den daha kolay , grafik kalitesi çok güzel , gears of war2 oyunu artı makine 479 tl , çocuğa uygun olsun diye F1 race stars oyununu birde kendime black ops ayri aldim ama bu yariş oyunu o kadar eğlenceliydi ki diğer oyunlara bakamadik bile.

Tv sony 55"
  • Bimekste Xbox 360S 250 gb + Fifa 2014 pakedi 864Tl. Bunu alıp artan parayla da GTA 5 almayı planlıyorum. Doğru olur mu ?
  • xbox mı ps3 mü dersen karar senin ikiside var bende xbox için 1 oyunum ps3 için 15 oyunum var nedense ps3 daha iyiymiiş geldi bana ps3 ü daha önce almıştım belki ondan öyle gelmiştir bişey diyemem
    ps3 gt6 çıktığı için gt5 in serverlarını kapattı büyük ihtimalle gt6 istedikleri kadar satmamıştır şatış arttırmak için serverları kapatacaktır.

bu arada teknosada ps3 500gb gta5 paketli versiyonu 949 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Bugün bimexden xbox 360 aldim, benim oğlan bayildi hatta eşim ve ben bile hayran olduk cok eğlenceli , kontroller ps' den daha kolay , grafik kalitesi çok güzel , gears of war2 oyunu artı makine 479 tl , çocuğa uygun olsun diye F1 race stars oyununu birde kendime black ops ayri aldim ama bu yariş oyunu o kadar eğlenceliydi ki diğer oyunlara bakamadik bile.

Tv sony 55"

Güle güle kullanın.

Bende yılbaşından önce Bimeks'ten 586tl'ye Xbox360S 250GB aldım, kutudan Skyrim+Forza4+Halo3+Headset+1 ay gold üyelik çıktı. 2007 tarihinden beri Xbox360 Elite modelini kullanıyorum, şükür bu güne kadar sorun çıkmadı ama 3k vs. sorun çıkarsa ne olur ne olmaz diyerekten kaptım 1 tane kutusunda bekliyor.

• 360 in 2 yil daha gideri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exbaks gibisi yok
  • 2014 Yılında Önemli Yapımlar XBOX 360 platformuna geliyor.

1.Titanfall( XBOX platform exlusive) Bu oyun için bile 360 alınır bence.

2.MGS 5

3.Destiny

4.Assassin's Creed Liberation HD

5.Whatch Dogs

Ayrıca XBOX ONE ım olmasına ragmen 360 ın bende yeri apayrı. Yeni "E" model ONE design cok cok ii olmus.Tasarımda microsoft un üstüne firma yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 6 Ocak 2014; 12:04:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Bugün bimexden xbox 360 aldim, benim oğlan bayildi hatta eşim ve ben bile hayran olduk cok eğlenceli , kontroller ps' den daha kolay , grafik kalitesi çok güzel , gears of war2 oyunu artı makine 479 tl , çocuğa uygun olsun diye F1 race stars oyununu birde kendime black ops ayri aldim ama bu yariş oyunu o kadar eğlenceliydi ki diğer oyunlara bakamadik bile.

Tv sony 55"

Güle güle kullanın.

Bende yılbaşından önce Bimeks'ten 586tl'ye Xbox360S 250GB aldım, kutudan Skyrim+Forza4+Halo3+Headset+1 ay gold üyelik çıktı. 2007 tarihinden beri Xbox360 Elite modelini kullanıyorum, şükür bu güne kadar sorun çıkmadı ama 3k vs. sorun çıkarsa ne olur ne olmaz diyerekten kaptım 1 tane kutusunda bekliyor.

hocam bulabilirseniz link verebilirmiisiniz güzel paket o paraya

• Xbox ın doğru zamanı mı olur alınır tabikide
  • casus13 C kullanıcısına yanıt
    Bimeks mağazasında gezerken denk geldi hemen kaptım, yurt dışından getirilip satılan ürünlerin bile en ucuz fiyatı (+250gb olan modeller) 599tl ve kutudan extra sadece 1 aylık Live üyelik çıkıyor o kadar.

Link varmı bilmiyorum ama resim ekleyebilirim.

Edit: Bir kaç tane link buldum ama fiyatlar yüksek.

http://www.oyunalalim.com/xbox-360-s-250gb-konsol-skyrim-oyun-kodu-forza-4-oyun-halo-3-oyun-xbox-live-1-ay-uyelik/urundetay/5881.aspx
    http://www.ps3oyunu.co/xbox-360-s-250gb-konsol-skyrim-oyun-kodu-forza-4-oyun-halo-3-oyun-xbox-live-1-ay-uyelik.html
    http://www.ozenkirtasiye.com.tr/asp/product/45952/XBOX-360-S-250GB-KONSOL-SKYRIM-OYUN-KODU-FORZA-4-OYUN-HALO-3-OYUN-XBOX-LIVE-1-AY-UYELIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 6 Ocak 2014; 18:56:37 >

• O paraya hem PS3 hem 360 alırsın ikinci el, bence iyi düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.