4. girişim sınava 2006 dan beridir giriyorum. Böyle sınav olmazzz.. 120 soruyu 120 dakikada yapabilen mümkün değil çıkmaz. A grubunda 70 barajı aşsınlarda sonra torpil işletelim diyemi böyle oldu sınav? Ayıptır...70 dakikada matematiği yapamadım ki geçmiş sınavlarda 30 da 27-29 yapıyordum.Tarih desen EDEBİYAT YAZARlarından 4 soru olur mu? Güncel Bilgi sorusu desen yine kel alaka..
Durmak yok Yola devam!!!
Sınav çok kolaydı 90-95 arası bişey alırım tahminimce.
bu tarih sorularını hazırlayanların Allah........... . . . . , kitap açık olsa yapamazsın, kim 500 milyar istere dönmüş olay, atatürkle ilgili 1 soru bile yok ilkeler falan hiç yok Atatürk ü gömmüşler resmen toprağa bitmiş olay,bol bol kendi reklamları var en fazla demiryolu havaalanı bunlar bukadar adam işte
çok deneme sorusu çözdüm, mükemmel hazırlanmadım ama iyi derecede bilgim vardı fakat öyle bir yerlerden sormuşlar ki millet bunları yapamasın istiyorlar adeta. türkçe paragraf soruları aşırı mantıksız cümlelerden oluşuyor, anlaman için kafa patlatman lazım ki zaman geçiyor tarih desen firdevsi şehnamede kimi anlatmıştır sorusu vardı. yahu banane kimi anlatmışsa bana mı sordu anlatırken.
2013 kpss kolay diyorlardı, bu sene zor geleceğini düşünüyordum ama abartmışlar. artık bizim iş seneye kaldı
fakat sınava hazırlanmak için en az 6-9 ay önceden çalışmaya başlanmalı bu sefer böyle yapacağım inş
DERSHANE PARASI VEREN ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN. dershaneye giderek yapılacak sınav değildi yani tarih ve bazı coğrafya sorularının dershanede çözüldüğünü hiç sanmıyorum. bildiğin akademik altyapı lazım olan sınavdı bence altyapı ve bilgi birikimi önemliydi.
Birde kırım meclisi başkanı kimdir sorusunu "tarihin arka odası" programını izleyenler yapabilirdi soruya bakarken adamın suratı kafasındaki kalpak gözümün önünde ama ismi uçmuş arkadaş kafayı yedirdi bana
quote:
Orijinalden alıntı: cemturk
bu tarih sorularını hazırlayanların Allah........... . . . . , kitap açık olsa yapamazsın, kim 500 milyar istere dönmüş olay, atatürkle ilgili 1 soru bile yok ilkeler falan hiç yok Atatürk ü gömmüşler resmen toprağa bitmiş olay,bol bol kendi reklamları var en fazla demiryolu havaalanı bunlar bukadar adam işte
abartmayın...Atatürkle ilgili sorular vardı ama bizim alıştığımız tarz da değildi evet çok zordu sınav ! ancak abartmayın nerelere çekilmiş laflar.
tarih sorularını edebiyat hocalarının hazırladığını düşünüyorum.
Beyler matematiğe yapma fırsatım olmadı 5 soru anca yapabildim ben böyle soru tipleri görmedim hiç . Sınav soruları çok zaman alıcıydı sınav süresi 150 dakika olsa yapılabilecek bir sınavdı ama malesef matematiği sona bıraktım saate baktığımda zaman çoktan geçmişti bile
matematik yapamıyorum
Sınavın özeti ;
Atatürkçü isen 1-3
Tayyipçi isen 2-3...
Biz hala telefon kulübesinde halay çekelim...
Bu kadar bariz art niyetli davranılmaz bu kadar sınır, sinir zorlanılmaz...ya biat edeceksin ya da silineceksin mesajı bu kadar aleni verilmez...lanet olsun
62 farklı deneme çözdüm ama böyle tarih sorularına hiç rastlamadım. genel kültürün tavan yapması lazım. iki mantıkla çözülecek soru sorda insan kafasını çalıştırabiliyor mu dene. hey yüce rabbim
2014 KPSS TARİH SORULARI VE CEVAPLARI 1. Şehname’de adı geçen Alper tunga yani Afrasyab 2. Hindistana yayılan Gazneliler 3. Uygurlarla ilgili soruyu tam olarak hatırlayamadık 4. Padişahın sürgün yetkisi 1909 değişikliğiyle kaldırıldı 5. Yeşilköy Antlaşmasında olmayan karadenizdeki gemilerle ilgili olan cevap 6. 18.yüzyılda olmayan Tarhuncu Ahmet Paşa 7. Gaziyanı Rum demek sınırlardaki g.müslimlerin kuruluş ve yukselme döneminde fetihlere katılması 8. Seyfiye sınıfından olmayan kazasker 9. Yıldırım bayazidli soru kadı burhanettin 10. Mecelleyle alakalı soruda cevap gayrimüslimlerle ilgili seçenek 11. Tanzimatın ilanında etkili olmayan cevap şeriatı kaldırmak 12. Balkanlardaki hizmet birimi Voynuk 13. Misakımilliyi tanıyan ilk avrupalı Rusya 14. Kurtuluş Savaşaının limanı İnebolu 15. Atatürk döneminde sanırım zonguldak ankara arası demiryolu yok 16. Demokrat Parti 1946 17. İstiklal harbimiz Kazım Karabekir, ayrıca birkaç gün önce Kazım Karabekirin sorulacağını söylemiştir. 18. Prof.Malche İstanbul Üniversitesi 19. Mübadeleyle ilgili soru Gökçeada Rumları Batı Trakya Türkleri mübadele dışında tutulacak 20. Bağdat Paktının diğer adı Cento 21. Halkevleri 22. Brest Ltowsk ile kapanan Kafkas cephesi 23. 31 Mart vakasında trablusgarp mağlubiyeti etkili değil 24. Falih Rıfkı Çankaya 25. TÜRKSOY veya karadeniz ekonomik işbirliği 26. İnternet sanırım ilk kez ODTÜ 27. Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu
quote:
Orijinalden alıntı: mrfelis
2014 KPSS TARİH SORULARI VE CEVAPLARI 1. Şehname’de adı geçen Alper tunga yani Afrasyab 2. Hindistana yayılan Gazneliler 3. Uygurlarla ilgili soruyu tam olarak hatırlayamadık 4. Padişahın sürgün yetkisi 1909 değişikliğiyle kaldırıldı 5. Yeşilköy Antlaşmasında olmayan karadenizdeki gemilerle ilgili olan cevap 6. 18.yüzyılda olmayan Tarhuncu Ahmet Paşa 7. Gaziyanı Rum demek sınırlardaki g.müslimlerin kuruluş ve yukselme döneminde fetihlere katılması 8. Seyfiye sınıfından olmayan kazasker 9. Yıldırım bayazidli soru kadı burhanettin 10. Mecelleyle alakalı soruda cevap gayrimüslimlerle ilgili seçenek 11. Tanzimatın ilanında etkili olmayan cevap şeriatı kaldırmak 12. Balkanlardaki hizmet birimi Voynuk 13. Misakımilliyi tanıyan ilk avrupalı Rusya 14. Kurtuluş Savaşaının limanı İnebolu 15. Atatürk döneminde sanırım zonguldak ankara arası demiryolu yok 16. Demokrat Parti 1946 17. İstiklal harbimiz Kazım Karabekir, ayrıca birkaç gün önce Kazım Karabekirin sorulacağını söylemiştir. 18. Prof.Malche İstanbul Üniversitesi 19. Mübadeleyle ilgili soru Gökçeada Rumları Batı Trakya Türkleri mübadele dışında tutulacak 20. Bağdat Paktının diğer adı Cento 21. Halkevleri 22. Brest Ltowsk ile kapanan Kafkas cephesi 23. 31 Mart vakasında trablusgarp mağlubiyeti etkili değil 24. Falih Rıfkı Çankaya 25. TÜRKSOY veya karadeniz ekonomik işbirliği 26. İnternet sanırım ilk kez ODTÜ 27. Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu