Şimdi Ara

2014 Clio 1.2 TCe 120 bg Yağ Eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu arkadaşım adına açıyorum size sormak istedim. Araç sıfır alındı. 5000 km sonunda araçta yağın azaldığı görülünce 2 lt yağ eklenmiş. 7 ay sonra yıllık bakımda yani 7000 km sonrasında tekrar 2 lt yağ konmuş. Servisteki görevli 1000 km sonra tekrar kontrol edelim demiş. Arkadaşım aracı biraz seri kullanıyor onunla alakalı mıdır? Bir de usta kaputu açtığında motorun üzerinde 100 gr yağ var abi demiş. Durum böyle arkadaşlar. normal midir sorun ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 2lt nin nesi normal ? Hani Bakımdan bakıma 100-200 ml hadi olsun 300 ml normal olabilir ufak hacim turboda. Ama bu 2 lt.
    Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2lt yağ fazla tüketiyor servisin motora bakması herek turbo yağ kaçırıyor olabilir yada araç yağ yakıyodur. Normalde en fazlası 1000 kö de 500 ml dir bundan sonrası motor yapılması gerekli ki sıfır araçta bu kabul edilemez.

• Düşük hacimli, yüksek beygirli yeni nesil motorların kronik problemi bu yağ eksiltmeleri.
    Çözüm bulacaklarını pek sanmıyorum ama 2 lt baya yüksek değer.
  • Hiç yağ eklemeden servise gitmeliydiniz hiçnormal değil, bakım aralığı 20.000 de bir olmalı ozamana kadar 8lt yağ yakar hiç yakmaması gerekirken.

• Çok sıkıştırıyorsa contalardan da atmış olabilir. O km de motorun bu kadar yağ yakması normal değil mutlaka kontrol ettirilmesi gerekli.

• Kesinlikle normal bir durum değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 Dci Motor Yaptırdım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal bir durum değil klasik servis oyunlari.

• Yanlışlık var bu işte , 1 yıllık aracın 2 lt yağ eksilttiği nerede görülmüş, yağın yarısını kaybetmiş, olsa olsa 200gr ,

eğer gerçek ise de aracı aldığı yere garanti kapsamına iade edilmesi gerek,
  • Insallah kronik degildir.

• Arkadaşlar sağolun verdiğiniz cevaplar için. Arkadaşıma durumu bildireceğim. İnşallah servis yamuk yapmaz da problem hallolur.

• fransızlar ne anlar turbodan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.