Şimdi Ara

2013 v40 cc kullanıcı olarak merak edilenler ve yeni bir üye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın forum üyeleri,
    İlk volvom olan v40 cc t4 ile aranıza yeni katılıyorum. Diğer aracım olan c180 ilede bazı forumlara uyayım ve guzel dostluklara ve bilgilere sahip oldum. Aracımı aldığım günden beridir forumu izliyorum ve açıkcası sevdim ve değerli bir paylaşım forumu olarak görüyorum.
    Esime aldığım v40 cc ile kendi kullandığım c180 cgi(1.8 turbo) aracı yakinen karşılaştırma imkanı buldum. Ben makina muhendisiyim ve nacizane bir miktar otomotiv dunyasından anlıyorum. Hem merakımı gidermek, ogrenmek, hemde sizlere bazı bilgiler verebilmek isterim.

    Öncelikle t4 180 hp olmasına rağmen benim beklediğim performansa cok yaklaşmadı. Diğer aracım kağıt üstünde daha düşük bir güce sahip ama hızlanması daha tatminkar. Yol tutus sanki volvoda daha iyi ve konforlu. Özellikle viraj çıkışlarında volvoda gaza basabilmek keyifli oluyor. Adeta sizi virajdan çekip alıyor. Mercedesde virajda gaza basarsanız uyarı ışıkları yanmaya baslar hemen.

    Mercedes sert bir yürüyene sahip. Severek aldım ama volvo 6 ileri otomatik, mercedesin 7 otomatigi karsisinda karsisinda biraz konforsuz kaldı. Sistemleri farklı biliyorum ama kullanıcı olarak yaşadığım bu. Gaz tepkileri biraz gecikmeli. Belkide ben hala alisamadim. Ama spor moda alınca isler değişiyor. Motor sesi, vites geçişleri, tepkiler daha iyi oluyor. Motor devrini hep standart moda gore daha yukarıda kullanıyor.. Mercedeste de sport moda alinca, volvo yine biraz geride kaliyor. Ankara antalya Belek Antalya Ankara seyahatim boyunca klima açık ve 4 kisi olarak 100-130 km/h arasında kullandım 7 litre/100km bir ortalama aldım. Uzun yolu keyifli. Biraz yüksektesin, güçlüsün, sollama, rampa problem olmuyor. İvmelenmesi keyifli.

    Sehir icinde yakıt tüketimi 9-10 lt ler civarında. Hele biraz sıkıştırırsanız 12-13 lt Yı görürsünüz. Kısaca yüksek ama katlanilabilir diye düşünüyorum. Zaten katalog tüketim degerlerine ulaşmak imkansız hepimiz biliyoruz.

    Stop-start sistemi insanı kanser eder. Nerde ne yapacagını anlamıyorsun. Yakinda cozerim algoritmasini. Ben sevmiyorum ama tamamen kaldırmak mümkün degil. Birde turbolu bir aracı hemen durdurmanın yanlış olduğunu hepimiz biliriz. Biraz rolanti calışması ile turbo devrinin dusmesi beklenir

    Volvo v40 dört kişilik bir araba. Besinci yolcu herkese aci verir. On koltuklar sanki biraz arabaya gore buyuk. Bagaj küçük 330 Lt.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aşkın0345
    Volvo v40 dört kişilik bir araba. Besinci yolcu herkese aci verir.






    Güzel inceleme teşekkür ederim. Araca bindiğimde ortadaki koltuk beni gerçekten çok şaşırttı araç ciddi manada geniş olmasına rağmen fiestamda arkada 3 yolcunun daha rahat bir şekilde oturabileceğinden eminim, hangi akla hizet bilmiyorum ama sanırım arka koltukla arka kapıların birkeltiği yere eşya gözü koyabilmek için koltukları iyice ortalamışlar, konfora önem verip koltukları da biraz geniş yapınca ortadaki yolcu leylek misali havada ucu ucuna kalır olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.