Şimdi Ara

2012 Passat B7 yi değiştirmek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ailecek kullandığımız 2012 Kasımda 0 olarak alındığımız Beyaz Passat 1.6 TDI Comfortline + sunroof (koyu kahverengi koltuklar ve opsiyon olarak sadece sunroof) var. 72bin tl tutmuştu. tabii kasko vs dahil değil. En ufak hata,vuruk,kırık, çizik,boyanan,kaza vs yok. Özenle kullandık. Daha 1 yaşını doldurmadı araç. Alırken de kafamda yeni passatın 2 sene içinde çıkcağı vardı. Ancak yeni passat çıkmadan eski kasanın 2. eli çok değer kaybetmez düşüncesiyle aldık. 2014 yılında yeni passatın çıkcağını düşünürsek şu aralar değiştirmek en uygunu gibi geliyor bana. İnternette 2014 Citroen C4 picasso yu gördüm. Özellik donanımdaki teknolojik özellikleri(ekranlar falan güzel görünüyor.) çok beğendim. Araç yeni olduğu için henüz yakından görme imkanım olmadı. Ama önceki c4 picasso yu da beğenmiştik. Bu da tabiri caizse uzay mekiği gibi olmuş. Şimdi kafamda passat tan buna geçmek mantıklı mı diye bir düşünce var. Tabii bir de para faktörü var. Elimdeki Passat takasa kullanılıp(veya 2.el satılıp) üstüne fazla birşey koymadan(max 5000tl) 2014 Citroen C4 Picassonun donanım olarak dolu(en azında navigasyon,park asist,panoramik sunroof olsun.) bir modeline geçebilir miyim? Sizce böyle birşey mantıklı olur mu? Aracı aile aracı olarak kullanıcaz gine. Yeni C4 picasso dışında başka 0 araçlarla değişim önerileri de olabilir. Bu arada bizim passat 2.el piyasasında ortalama kaça gider? Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitii -- 18 Eylül 2013; 21:45:32 >

• Aracınızın sevmediğiniz bir yönümü var?Neden böyle temiz kullanılmış bir aracı satıyorsunuz.

Clio Rs''2000 cc''172 hp
  • Ben de aynı şeyleri düşünerek ekim ayında almıştım benim passatı.
    Bence değiştirmek için daha erken.
    Biraz daha bekleyin derim.

"Nefret Ettiğimiz İşlerde Çalışıp Gereksiz Şeyler Alıyoruz. Bizler Tarihin Ortanca Çocuklarıyız. Bir Amacımız Yada Yerimiz Yok.. Ne Büyük Savaşı Yaşadık... Ne de Büyük Buhranı.. Bizim Savaşımız Ruhani Bi Savaş.. En Büyük Buhranımız; Hayatlarımız.."
  • Hayır sevmemek değil, Rahatlık konfor falan süper de. Teknolojiye ilgim var. Ve bizim araç donanımsal olarak çok dolu sayılmaz. Benimkisi sadece bir düşünce yoksa hemen değiştirmiyorum. Sadece kafamda böyle bir fikir var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Clio Rs''2000 cc''172 hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Aşırı derecede mantıksız bir iş yapmış olursunuz

sebeb?

Bana göre eğer ekonomik olarak durumda kötüleşme yoksa passat'tan sonra geçilecek araba a4, 3 serisi ve C serisinden başkası olmamalı.

Orijinalden alıntı: simitii

quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Aşırı derecede mantıksız bir iş yapmış olursunuz

sebeb?

Aracı alalı henüz 1 yıl bile olmamış.
    Aracınız D segmenti, dizel, gayet kaliteli, konforlu ve ekonomik.
    Bu yüzden değiştirmeye gerek yok

Comfortline Passat B6 kasada yeteri kadar donanımlıydı, ama B7 kasada Doğuş Oto tarafından birçok donanımı çalındı ve cılız bir hale getirildi. Kafanızdaki düşünceleri tahmin edebiliyorum, daha donanımlı ve geniş bir arabaya doğru ilginiz doğmuş. Güncel Passat'ın çok fantastik çizgilere ve yüksek donanıma sahip olduğu söylenemez, bu konuda C4 Picasso, orantısız çekicilik ile ön plana çıkıyor.

Temiz ve piyasası olan bir arabaya sahipsiniz, 1.6 TDI 105 HP gücündeki Passat'ı hiçbir zaman satmak konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bence aracınıza binmeye devam edin, bunun dışındaki işlemler gereksiz olacaktır.
  • Sıfır km bir araç alıp daha yaşını doldurmayan bir aracı hele birde doğuş oto sırası beklenerek alınan bir aracı memnuniyetsizlik yaşamadan satmak bence mantıksız bir girişim. Şimdi araç değer kaybedecek diye endişeleniyorsunuz. Ama girişeceğiniz yol da da enaz üzerine 5bin koy 1-2bin de aşağı sat yine aynıya gelecek haksızmıyım.

Edit:
    Alacağınız C4 picasso'da passat'tan iyi veya kötü olsun daha çok değer kaybı yaşayacağınız da aşikar. Passat maşallah reşat altını gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 18 Eylül 2013; 22:16:09 >

ben olsam hic kipirdamam. tertemiz dizel 2012 model rustunu ispatlamis bi araba yerine, yeni cikmis potansiyel problemlere gebe (hele ki fransizlar daha yatkin) bir aracla degistirmezdim aracimi.

illaki degisim yapmak istiyorsaniz citroenle, ds5 olabilir
  • Sıra beklediğim söylenemez. Fazla zorlanmadan almıştım aracı neyse şimdi üzerine 5bin+ eklemek çok mantıksız zaten kafamdaki şey 70bin e satılırsa 72-73bin e almak ki aracın fiyatı 75binin üzerinde olursa zaten düşündüğüm şey olmaz. Baştada belirttiğim gibi teknolojik şeyler ilgimi çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitii -- 18 Eylül 2013; 22:23:22 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 18 Eylül 2013; 22:20:43 >
    Bence Aracınızı değiştirmeyin ve en az 1-2 sene daha kullanın. Şöyle düşünün almış olduğunuz ürün aldığınız günde bu özelliklere sahipti ve siz bunu bilerek satın aldınız. Demek ki sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyordu.Kapitalizm tüketim üzerine kurulu bir sistem olduğundan insanlara ihtiyacı olmayan şeyleri ihtiyacıymış gibi gösteriyorlar.

Şimdi park sensörü bir kolaylıktır aynı şekilde Cruise Control ve naviyasyon'da öyle ama yağmur sensörü far sensörü gibi şeyler müşteri kandırmak gibi geliyor bana .

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 18 Eylül 2013; 22:37:18 >

Orijinalden alıntı: Demage

Passat tan sonra resimdeki araca hayatta binmem.Minibüs bozması otomobil.

Konuyu okuyunca aklıma gelen tek şey bu cümleydi. Bir insan Passat tan sonra bu arabaya binmeyi nasıl aklına getirebilir ki?

Passatta olmayan ama c4 de olan donanim nedir? Merak ediyorum dogrusu...

Eğer tek isteğin yine 2.el ise yine tercihin VW olmalıdır.

Elinde değerli 2.el'de değer kaybetmesi zor olan bir marka araca sahipken bu tarz işlere kalkışmayın.
  • biraz ne istediğinize bağlı bir durum. sonuçta birer mpv ve d sedan var ortada. isteklerinizi hangisi karşılıyorsa, onu seçin ama ufak şeyler için satacaksanız; hele ki zarar edecekseniz, değmez bence.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.