Şimdi Ara

2012 Model Toyota Auris mi Opel Astra Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamın bir arkadaşı oğlunu evlendirip kendi aracı olan 2010 Honda Civic 1.6 Elegance otomatik aracını oğluna verdi. Şimdi kendisi için tam otomatik, hatchback ve benzinli bir araç bakıyor. Ben de bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım ve seçenekleri ikiye düşürdük;

2012 Toyota Auris 1.6 124 bg Elegant tam otomatik ya da 2012 Opel Astra 1.4T 140 bg Cosmo tercih edilecek. Başka bir araç düşünmüyor, bu ikisi üzerinden yorum yaparsanız sevinirim. Bu kişi Civic'e İstanbul şehir içinde 11 litre yakıt yaktırıyordu. Devirli ve atak araba kullanmayı seven biri. Araç genelde İstanbul şehir içinde kullanılacak. Konfor, donanım, performans (en azından Civic kadar veya daha atak bir araç istiyor), sorunsuzluk ve yakıtının çok aşırı olmaması ("Civic aşırı yakıyor" diye şikayet ederdi hep) en önemli kriterleri.

1) Civic'e 11 litre yaktıran Auris'e veya Astra'ya kaç litre yaktırır?

2) Hangisi daha mantıklı olur?

3) Tüp şimdilik istemiyor ama ilerde belki düşünür diye Astra'ya çok sıcak bakamıyorum, Astra 140 beygirlere tüp takılıyor mu, takılıyorsa uyum sorunu vs. tarzı sorunları var mı? Auris lpg'ye tam uyumlu diye biliyorum, doğru mudur?

4) Araç Adana ya da İstanbul'dan alınacak, şu ilanlar (fiyat, aracın kilometresi vs.) sizce nasıl?:

Toyota Auris:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-az-kullanilmis-9000-km-de-arac.pazarlik-sunnettir-257081912/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-orjinal-auris-elegant-256074108/detay

Opel Astra:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-servis-bakimli-hatasiz-garaj-arabasi-1.4-t-ov-140hp-38-binde-317920167/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-satilik-2012-model-temiz-otomatik-cosmo-315898841/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-opel-astra-1.4t-cosmo-otomatik-vites-43.000-kilometrede-319612218/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-otomatik-39.432-km-1.4-turbo-140-lik-cozmo-orjinal-full-plusfulll-320469941/detay

Şimdiden yorum yapan herkese çok teşekkürler.

- Gece Mavisi -
          Instructor, Car Magazine Editor, Pertolhead
          Yeditepe University '15

• Toyota auris almalı, opelin 140 hp motoru pek uyumlu değil lpg ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc123 -- 21 Temmuz 2016; 19:28:14 >

Orijinalden alıntı: ccc123

Astra 1.4t en mantıklısı ve lpgye uyumuda tam + lpgde performans düşmesi yok lpgde 25 kuruş yakar,yani az yakar çok kaçar ve iç olsun dış olsun auristen daha yakışıklı daha kaliteli.

Hocam 1.4 T nin lpg uyumlu olduguna eminmsiiniz? Subap larla ilgili sikinti yarattigini duydugumu hatirliyorum ?

2018 Peugeot 308 1.6 BlueHDI EAT6 Allure+Comfort Pack+Performance Pack+Safety Pack
        - Ultimate Kırmızı -
        2021 Opel Corsa 1.2T AT8 Elegance
          - Gece Mavisi -
          Yeditepe University '15
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Hocam makyajlıların ya kilometresi yüksek oluyor ya da bütçe fazla kaçıyor. Birde makyajlılarda donanım farkı var mı, bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

@jimhendrix
          - Gece Mavisi -
          Yeditepe University '15
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    11 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu güncel arkadaşlar yok mu yorum yapabilecek?
          - Gece Mavisi -
          Yeditepe University '15
  • Astra 1.4t lpg bu fiyatlarda gerçekten rakipsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostum35 -- 25 Temmuz 2016; 19:19:59 >
  • Astra ile Auris arasında resmen ucurum var,1.4 turbo lpgli ile uyumludur.TOYOTA halen 90 lardaki teknoloji yı kullandığı için subap soeunu yok,opeldeki bu sorunda hemen olan bi sorun değil subaolar yüksek ısıda uzun sure kullanılması durumunda sorun çıkarıyor onuda 1000 Tl ye çelik subap takılarak hallediliyor..Acik ara farkla ASTRA!!!

• Atra 1.4 t eski araçlarımdan biriydi. bu yüzden Astra alma derim. Emme manifoltu kronik sorunlu , garanti de bitti için 3.600 lira ödeme riskiniz var. Şanzıman kecesi bazısında 50.000 km de bitiyor değişmesi lazım 600 tl. Otomatik şanzıman yağı değişmiş mi bakmak lazım , değişmemiş 60.000 km ye yaklasmissa değişmesi lazım 500 gibi bir fiyatı var. Ayrıca servisten ogrendigime gore motor su çıkış gövdesi çokça arıza veriyor değişimi hortumlarla 500 gibi bir şey iyi baktirin. Ayrıca turbosu sorun çıkarmaya megilli 70.000 km sonrası ise dikkatli olmak iyice baktırmak lazım.

Öte yandan LPG ye uyumludur subap sorunu olmayan yeni nesil motor çok az . Çıksa da ortalama 70.000 km sonra çıkarıyordu yanlış hatırlamıyorsam .

@ilhdmr
          - Gece Mavisi -
          Yeditepe University '15
  • Bende ilk defa duydum arkadaş çok bahtsızmış ve biraz abartıyor herhalde arabayı satmak için neden aramış veya kompleks yapıyor çünkü kronik arızalar değil bunlar

Sadece emme manifoldu olayı var oda her aracın başına gelmiyor ve kırmızı bülten verildiği için Opel servislerinde ücretsiz değiştiriyorlar tabi para isteyen bazı servisler var ondada Opel Türkiye'yi arayıp şikayet ediyorsunuz ücretsiz değiştiriyorlar diye okudum birkaç yerde ve 2012 sonrasında bu problem giderilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc123 -- 26 Temmuz 2016; 14:59:29 >

@ccc123
          - Gece Mavisi -
          Yeditepe University '15
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.