Şimdi Ara

2012 LYS-4(Tarih-Coğrafya II-Felsefe Grubu) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
4
Favori
23.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen ya o üçgende var bi numara ösym ile konusabilcek tanıdıgı olan birisi var mı dershaneden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithridates

Öncelikle az önce yazdığım mesajda küçük bir hata olmuş. Sonda belirttiğim Sosyoloji sorusunda Cevap A değil D olmalı bence.

30 puanlık düşüş biraz yüksek ama şöyle bir düşünce üretebiliriz. Tavan okul puanının 75ten 60a düşmesiyle zorunlu olarak 15 puan ve OBP sistemiyle (TS ci arkadaşların genel okul ortalamasının düşük olduğunu varsayarsak) gelen bir miktar düşüşle puanlarda inme olabilir. Ayrıca YGS yüzünden de düşme olur diye düşünüyorum 417 puanla ygs 4 te 11.000 deyim. Geçen yıllarda bu puanla bu kadar yapılamazdı herhalde. Geçen yıla göre (en azından tarih bölümlerinde) sıralamada da düşme var ama diğer bölümler için nedir bilemeyeceğim.

doğru tslilerin okul puanlarından da ayrıca bir düşüş olabilir puandan 390 la alan yerler 365 le falan alsa çok mu şey istiyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fifacı23

quote:

Öncelikle az önce yazdığım mesajda küçük bir hata olmuş. Sonda belirttiğim Sosyoloji sorusunda Cevap A değil D olmalı bence.

30 puanlık düşüş biraz yüksek ama şöyle bir düşünce üretebiliriz. Tavan okul puanının 75ten 60a düşmesiyle zorunlu olarak 15 puan ve OBP sistemiyle (TS ci arkadaşların genel okul ortalamasının düşük olduğunu varsayarsak) gelen bir miktar düşüşle puanlarda inme olabilir. Ayrıca YGS yüzünden de düşme olur diye düşünüyorum 417 puanla ygs 4 te 11.000 deyim. Geçen yıllarda bu puanla bu kadar yapılamazdı herhalde. Geçen yıla göre (en azından tarih bölümlerinde) sıralamada da düşme var ama diğer bölümler için nedir bilemeyeceğim.

doğru tslilerin okul puanlarından da ayrıca bir düşüş olabilir puandan 390 la alan yerler 365 le falan alsa çok mu şey istiyorum :D

valla diplomadan bi 15 puan düşüş olacakta sıralamalar bana göre bi hayli değişecek

• Sıralamaların değişeceğini bende düşünüyorum çünkü toptan bir düşüş değil bu aslında. Çok başarılı olup okulda çakan arkadaşlarda olacak ve dolayısıyla sıralamada aşağılarda oynayacaklar. En azından tahminler bu yönde. Tabi vakıf üniversitelerinin her yıl artması da önemli bir etken. Zira her yıl sıralama düşüyor fark ederseniz. Misal ODTÜ tarih 2700 ken 2010 da, 2011 de 3200e düşmüş. Boğaziçide aynı şekilde 400 kişiye yakın oynamıştı. Neyse arkadaşlar moralleri bozmayalım zaman Edebiyat çalışma zamanıdır. Sonra zamanı gelecektir sistemden intikam almanın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

quote:

Orijinalden alıntı: fifacı23

quote:

valla diplomadan bi 15 puan düşüş olacakta sıralamalar bana göre bi hayli değişecek

hayırlısı düşer inşallah

• bu seneki klavuz sıfırdanmı hazırlanacak yoksa geçen sene yerleşenlere göre mi? malum biçok şey değiştide..
  • Arkadaşlar Anadolu Selçuklu ile ilgili soru şöyle:

Türkçe ilk kez Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmi dil olarak kabul edilmiştir. Yani Anadolu Selçuklu ile alakası yok. O yüzden cevap o. O şık direk gözüme çarpınca diğerlerini okumadım bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Arkadaşlar Anadolu Selçuklu ile ilgili soru şöyle:

Türkçe ilk kez Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmi dil olarak kabul edilmiştir. Yani Anadolu Selçuklu ile alakası yok. O yüzden cevap o. O şık direk gözüme çarpınca diğerlerini okumadım bile.

O şıkka yanlış demiyoruz ama bazı kaynaklarda altın parayı ilk Aleaddin Keykubat'ın bastırdığı yazıyor. Kimilerinde ise II. Kılıçarslan. İlginç bir durum öğrenci için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithridates -- 17 Haziran 2012; 21:31:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Arkadaşlar Anadolu Selçuklu ile ilgili soru şöyle:

+1
  • Beyler TM'yim ; Tarih : 18 / Coğrafya : 12.5 / Felsefe : Bakmadım... Açıkçası Coğrafya kolaydı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

Beyler TM'yim ; Tarih : 18 / Coğrafya : 12.5 / Felsefe : Bakmadım... Açıkçası Coğrafya kolaydı .

Aynen bi zahmet coğrafya kolay olsun, bi zahmet ya onu da zor yapsalardı isyanın dibine vuracaktım. Bİ ZAHMET YA!! -Atarlandım, sakinim sakinim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

2010 ve 2011 verilerine bakarsınız çok üzülürsünüz.
    ikisinde de tarih çok kolay.

2011 LYS aşırı kolaydı. 1 yanlışım vardı. 2012 LYS Tarih kısmı beklediğim gibi geçmemiş. 1 boş 6 yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

quote:

Orijinalden alıntı: hangar18a

habertürk'e göre

tarih 37
    coğ 13
    felsefe 20

ama bence bazı hatalar var ya özellike "1929 krizi sorusunda kadınların iş hayatına girmesi tam saçmalık cevabın tarım ürünlerinin fiyatının düşmesi olması lazım bir yerde kriz varsa tarım ürünlerinin fiyatı düşmez ki. ayrıcao felsefe sorunu toplum ve kültürle alakalı o da saçma geldi bana biraz.

aynen senin gibi düsündüm bi ekmege tomarla para veriyolarmis tarim ürünleri fiyati artmasi lazim nasil düser

yahu o dönem deli gibi işsizlik var. enflasyon değil deflasyon oluyor. başta maden olmak üzere talep yerlerde. alım gücü yok. erkekler bile iş bulamıyor. kadınlar nasıl bulacak?

kadınlar iş hayatına (bence) 2. dünya savaşında erkekler cephede olduğu için tam olarak giriyor. hatta savaş sırasında sovyetlerin silah üretimini fabrikalarda kadınlar yapıyor.

Dostum dediğimiz 1929 ekonomik krizi amerika'da başlar her şeyden önce ve steinbeck'in gazap üzümleri romanını okuduysan kadınların erkekler para kazanamadığı için veya az kazandığı için iş aramaya ve düşük maaşlıda olsa çalıştıklarını anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sammy...

12-13 felsefe
    18-20 tarih
    8 cografya çokmu kötü netler?

Edebiyat'a aşırı yüklen, Coğrafya'dan soru kaçırmamaya bak riskli biraz bu netler ama cumartesi belli olur durumun kardeşim.
  • Tarih 33
    coğrafya 10
    Felsefe 15 okuldanda 37 geliyo ygs de 333 aldım.

20k için edebiyat coğrafya kaç yapmam gerekir ümit var mı?
  • arkadaşlar merhaba bölüm eşit ağırlık ygs sıralamam 128bin geldi sözelde ege halkla ilişkiler ve tanıtım istiyordum ilk yada ikinci öğretim.

tarih:18.5
    coğrafya:9.75
    felsefe:19

oluru var mı hala dersiniz ?
  • Tm yim öylesine girdim.

Tarih 24 N
    Coğ 10 N
    Felsefe 5 6 Çıkar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

tarih konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar
    ösym nin oyununa geldiniz. tarih müfredatı değişti ve bunu sadece güvender-lys kitabı yazdı.(kitabı alanlar önsözü okumuştur.) bu sınavda osmanlı öncesi türk tarihi genel olarak değil, kültür tarihi olarak çıktı (aynı kitaptaki gibi). yani türk kültürü ıslamiyet öncesinden cumhuriyet dönemine kadar çıktı. bu yüzden 5 tane ınkılap tarihi sorusu vardı ve hiç osmanlı öncesi dönemden siyasi soru yoktu. sorularda ayrıntılıydı.
    ama ösym bu değişikliği duyurmadı.(belkide duyurdu ama o kadar araştırmama ve sağa sola mail atmama rağmen hiçbir şey bulamadım.)
    bu yüzden güvendere güvenmedim! ve fazla önemsemeyip genel tarihe çalıştım ve ınkılap sorularından 2 boş 2 yanlışım var. allah bildiği gibi yapsın bunları. yine de sonuçtan memnunum.

Peki hocam,Lys 3 için böyle bir bilgin var mı ? Ne çıkabilir edebiyattan ?

lys-3 te böyle bir değişiklik hiç duymadım. güvenderin lys edebiyat konu anlatımı da var. bir şey yazmıyor.

yani ezbere devam

• LYS 3 55 Net Civarı Ygs ise 78bin Sizce Nasıl ?
  • Beyler Tarihten 27,25, Coğrafya 12,25 Felsefe grubundan 15 net var. Türkçe Öğretmenliği hedefliyordum. Ts-2 den alıyor galiba yani Edebiyat - Coğrafya sınav ağırlıklı. Hayal gibi oldu herhalde ama Edebiyattan 45-50 arası hedefim var coğrafya 20 civarı bu netler gelse, okul puanlarının düşme ihtimali olsa birşeyler olur mu gelir mi istediğim bölüm? Yoksa seneye mi?Okuldan 39-40 civarı geliyor. Normal bir üniv. düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 17 Haziran 2012; 22:39:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.