Şimdi Ara

2012 jetta aracım 260 km de krank kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 jetta 1.6 tdi manuel vites aracım 260k da krank kırdı, usta sebebini tam olarak söylemedi zaten ustada tripli çıktı (şans biraz) bu konuda üzgünüm. Yolda kalınca fırsat doğdu anlayacağınız aracı 1000 km çektirmek işime gelmedi. Konuyu dağıtmadan sorayım. Aracı rektefiye yaptırdık, üst kapak, silindir kapak taşlama , honlama yapıldı 0,50 toleranslı yeni piston , piston kolu ve yatakları, ana yatak, sübaplar , krank(çıkma orjinal konusunda ısrarcı oldular) tüm contalar, yağ pompa ve soğutucu, ısıtma bujisi, termostat, krank keçesi, sekmanlar, egzantrik keçesi krank kapağı, değişti. Triger setini-devir daim pompasını, kavrama, volant, şarj dinamosu, aküyü arızadan 300 km önce bakım için değiştirmiştim, öncesinde enjektörleri pompacıya ayarlarını yaptırmıştım. Yaklaşık 1000 km sonrasında turbo westgate bozuldu onu yaptırdım. Ayrıca 1000 km içerisinde 2 kez yağ değişimi oldu bütün bunlardan sonra usta hatası yoksa Rektefiye sonrasında tekrar arıza yaşar mıyım. araca yaklaşık 120.000 TL masraf ettim 1.6 TDI CAY motorlar rektefiyeden sonra düzen tutuyor mu? Usta hatası varsa ilk 2000-3000 km de motor belli eder mi? piyasadaki araçların %60 motor rektefiyeli ama bu CAY motorlarla ilgili bir geri dönüş bulamadım. Düzen tutar tutmaz gibi. Aracını benim gibi yaptıran veya yapan tamir eden halen kullanan ve kullanıcıların geri dönüş yaptığı ustalarımızın bilgili olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

• Geçmiş olsun. A dan Z ye girilmiş. Parçalardan ve ustadanda eminseniz bence tepe tepe binin güle güle kullanın. Sandık motor almaya kalksaydınız 2 katı para ödeyecektiniz. Bi 200.000 daha gider. Mühim olan segmanları nasıl taktılar

Böyle taktılarsa iyi

2012 jetta aracım 260 km de krank kırdı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. segmanları nasıl dizdiğini bilmiyorum. Ustamız Tripliydi soru sormaya gelmiyordu. tabi bizim uzakta olmamızın etkisi çok oldu. Ne sorsak arabayı çekin yapmıyorum sökme parası verin gibi cevaplar aldık :) bunu söylesek herhalde motoru bagaja yükleyip arabayı hurdalığa bırakırdı :) Ustamızın tarzı ben bu işin en iyisiyim şeklindeydi. İnşallah değiştirdim dediği parçaları değiştirmiştir. :) sizin cevabınızdan anladığım bu araçlar yapılınca düzen tutuyor sorun olmuyor. bazıları aracı çok zorlama agresif kullanma çok devir çevirme orjinal motor değil neticede falan diyorlar. ben aracı uzun yolda 180-220 arasında kullanıyorum yine aynı şekilde kullansam sorun olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.