Şimdi Ara

2012-2015 Astra J Motor Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam
    Bu aralar aracımı değiştirmek istiyorum. Yıllardır beğendiğim Astra J kasa icin araştırma yapıyorum. Ancak motor konusunda kararsızım ANKARA şehir içi trafikte kullanacağım aracı maximum 65-70 bin tl bandında 1.3Cdti 1.6 LPG Ve 1.4T LPG Arasindayim kullanan arkadaşlar varsa bana hem yakıt konusunda beni üzmeyecek şekilde bilgi verebilir mi?



  • 1.4T lpg

    1.6 atmosferik ecotec o kasayı alt devirlerde çekemiyor. İvtec, tivct tarzı bi özelliğide yok. 1.6 ti vct 1.5ton mondeo o arabadan daha iyi gidiyor.

    1.3 cdti chiple düşünülebilir.
  • 1.4T Kullananicilarina sordum satılık olanlara LPG De 45 kuruş şehir içi diyorlar günde ortalama 60 km yol yapıyorum ise git gel o yüzden yakıt konusu beni ürkütüyor Alipta rahat rahat binemezsem diye
  • 70 bine kadar para verecekseniz alabileceğiniz en modelli arabayı alın derim bende 1.6 LPG’li 2017 edition plus var gidiş ve yakıt olarak Benim beklentilerimi karşılıyor ki 1.5 ton bir 1.6 atmosferikten 2.0 turbo performansı bekleyenleri üzebilir. :) 33 litre lpg ile şehir içi 325-340 şehirler arası 380-390 kmyi gördüm hadi diyelim şimdi kış ayına girdik 15-20 km daha az gitsin. 1.4 t alacaksanız volan sorunu ve su kaçak tespitine iyi baktırın kronik 1.4 tlerde. 1.3 zaten gayet sağlam bir motor bakımlıysa tık demez.
  • 1.3 cdti ile 1.4 turbo lpg yakıt masrafı olarak aynı olur. 1.3 motorun vergi avantajı olur sadece ekstra olarak. Ama vereceği keyif-performans olarak 1.4 turbo çok çok daha iyidir. 1.3 cdti gerçekten fazla hantal kalıyor astrada.
  • 1.4T LPG li hem benzin hem LPG mi tüketiyor. 1.3 CDTİ ile arasında kaldım ona göre araştırmaya başlayacağım insallah
  • 1.4t 2013 cosmo aracıma atikerden gold kit taktırdım. Lpg taktırmayı düşünmediğim halde mecbur kaldım. Şehir içi kısa mesafe kullanıyorum. 25 lt lpg ile 250 km gidiyorum. Astra j için şunu söyleyebilirim. Full paket ile boşu arasında uçurum var.
  • haruss H kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani araç yolda giderken lpg ve benzini aynı anda kullanıyor öyle mi? Bu araç fsi veya tsi değil ki çok noktalı enjeksiyona sahip ve atmosferikten devşirme turbolu bir yanlışınız var.
  • 1.4T icin LPG’li beni üzmez degil mi arkadaşlar. Var mi başka kullanıcı yorumu
  • Kardeş bende Astra 1.4 t cosmo var LPG'li sen 308 dizel alsan daha iyi olur çünkü dizel daha ekonomik bende küçük çocuk var malum dizel geç ısınıyor ondan almadım yoksa bende 308 almayi çok düşündüm. Bunu yapacagin km den dolayı yazdım. Daha az olsa idi kesinlikle Astra tavsiye ederdim. Yakıt meselesini anlatayım araç motoru belli sicakliga gelene kadar kadar benzin ile sonra otomatik olarak LPG ye geçiyor LPG ye geçtikten sonra benzin harcamıyor
  • 1.6 cdti 110lukta bulabilirsin çıtır hasarlı
  • Arastırmanız için söylüyorum turbo motor veya atmosferik motorlar lpg ile uyumsuz söyle uyumsuz, kullanılan subablar magnezyum alaşımlı (çelik degil) dolayısıyla fazla ısıdan kaynaklı subablarda yamulma(erime) meydana geliyor diye biliyorum.



    Hangi mantıkla erime olur diyenlere atıyorum 95 oktanlı benzinin verdiği ısı 90 derecedir. Lpg nin verdiği ısı 120 derecedir aradaki fazla ısı subabı tetikliyor.



    Sıfır 1.6 motora lpg takıldıgında ortalama 70 bin km götürüyor daha sonrasında subab sorunu.

    Aynı sekilde aracı sıkıştırmadan 3000 devir kullanılırsa subab erime kmsi uzuyor.



    Benim bildiklerim bu şekilde.

    İyi arastırın soruşturun öyle karar verin.

    Mesela ford euro 6 benzinli motorda magnezyum alaşımlı kullanıyor erime mevcut diyorlar.



    Turbo motorlarda yok diye biliyorum sonuc itibariyle basınç fazla.

    Vw, fransız, japonlar magnezyum alaşımlı kullanmıyor.




  • Cevaplar icin çok teşekkürler arkadaşlar. 308 sevmiyorum konu basında dediğim gibi uzun yıllardır sevdiğim bi araç j kasa sizin ne kadar yakıyor araç
  • Geçen hafta tam 2 yıl oldu astra j 1.4T motora LPG takılalı. Landirenzo Evo taktırmıştım. Tam 49.000km oldu. Sıfır sorunla kullandım. Sadece filtre değiştirdim. Ne ayar ne de başka bir ek işlem yaptırdım. Hala ilk günkü gibi gaza geçtiğini bile bilmiyorum aracın.
    Genel hız ortalaması 39.2, yakıt ortalaması da 7.3lt. Yazın depo başına ekstra 1 lt benzin ya tüketiyor ya tüketmiyor ama kışın lpg'ye geç geçtiği için bulunduğunuz yere göre her depoda 4lt ye yakın benzin harcayabilirsiniz. Adana'da en soğuk kış günlerinde aşağı yukarı 3lt benzin tüketiyor diyebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 18 Kasım 2018; 11:4:30 >
  • Hocam bir depo ile şehir içi kaç gidiyorsunuz bir de depo kac lt
  • haruss H kullanıcısına yanıt
    36.5lt alıyor simit lpg tankı. Şehir içi agresif kullansam da 380km'yi düşmedi. Şehirler arası hız sabitleyici 120'de 450km çok rahat götürüyor. Bunu birçok kez tecrübe ettim.
  • Gayet güzel değerler 1.4 tdci fiestam ile ayni değer neredeyse :) kafama yatıyor 1.4 T LPG li ilanlar da çok fazla 1.6 edition var onlarla da konuştum LPG li olanlar makul değerler diyor bilemiyorum 1.4 T yada direkt 1.3 Cdti alacağım Suan icin turbo alternatifi beni cezbediyor ve dolu oluşu arabayi daha farklı gösteriyor
  • Ben de ankara trafiğinde kullanıyorum. Lpg taktırmadım gerek duymadım. zaten 2014 araba 31.000 de çok binmiyorum. iş ev arası 2-3 km motor ısınmadan iniyorum arabadan. son 6.000 km ortalamam da 7,5-8 litre civarıydı yanlış hatırlamıyorsam Araç 1.4 t manuel sport
  • LPG bundan 3-4 sene önce ki fiyatlarına gelse 2.10 falan bu araba şehir içi 20 kuruş yakacak :)
  • 2014 astra 1.4 t sport sahibiyim lpg yi kendim candan mühendislikte 5 ay önce taktırdım işcilik çok önemli bu konuda yakıt konusunda uzun yolda aracın yapısı gereği 7 lt altına düşmüyor otomatik olmasıda bu durumda etken şehir içi 10 lt geçmiyor her hangi bir sıkıntı yaşamadım öneririm..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.