Şimdi Ara

2012 1.5 dCi Renault Symbol siyah duman atması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
17.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir arkadaşım bugün aradı rica etti, kendisinde 2012 model 1.5 dCi Renault Clio 127bin km de bir aracı var aracı 118binden beri kullanıyor İstanbuldan alıp geçmişi kiralık arabaydı muhtemelen.

Araç birden yüklendiğinde siyah duman atmaya başlamış son zamanlarda, arkadaşım az devirli süren bir tip olduğundan bana sordu ben de size sorayım dedim.

3 5 bin km önce yağını birlikte değiştirttik 10w 40 elf kullandık arkadaş yağ katkısı atmış yağa sonradan ben belki bi ihtimal katkıdan ötürüdür diyorum ancak bu siyah dumanın başka başlıca sebepleri nedir? Ya da Symbol aracı kullanan daha önce bu sorunu yaşamış olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Keyifli forumlar.

• Turbo ben geliyorum diyordur muhtemelen.
  • Ne kadar duman,o kadar randuman :D şaka bir yana dumanin miktarı ne kadar? Rengi koyu siyah mi? Ve hangi devirde çıkıyor bu dumam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Dizel arabanın ani yüklenmelerde biraz siyah duman vermesi normaldir ki az devirli sürüyor demişsiniz aracı son zamanlarda sıkıştırmaya başladıysanız kurumları yakmaya başlamıştır bu yüzden de dumanın şiddeti artabilir.
    -Sürekli yakıtı aynı yerden mi alıyor yoksa son zamanlarda farklı yerlerden mi aldı bu da önemli.Pis mazot siyah duman attırır.
    -Egr valf arızalı olması siyah duman attırır.
    -Tıkanmış enjektörler de siyah duman attırır.Enjektör temizleme yapılabilir.

İlk aklıma gelenler bunlar dizelde siyah dumana sebep olabilen birçok neden var.
  • tassa kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    çok mantıklı ve sorun çözücü degerlendirme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz sigara içiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Zczz22

Ne kadar duman,o kadar randuman :D şaka bir yana dumanin miktarı ne kadar? Rengi koyu siyah mi? Ve hangi devirde çıkıyor bu dumam

4000 devir üzerinde çıkıyormuş ve aynadan baktığında arkadaki arabanın farından farketmiş arkadaş durumu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

-Dizel arabanın ani yüklenmelerde biraz siyah duman vermesi normaldir ki az devirli sürüyor demişsiniz aracı son zamanlarda sıkıştırmaya başladıysanız kurumları yakmaya başlamıştır bu yüzden de dumanın şiddeti artabilir.
    -Sürekli yakıtı aynı yerden mi alıyor yoksa son zamanlarda farklı yerlerden mi aldı bu da önemli.Pis mazot siyah duman attırır.

İlk aklıma gelenler bunlar dizelde siyah dumana sebep olabilen birçok neden var.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Yorumunuzu direk SS alıp arkadaşa ilettim bakalım. İlerki günlerde neler olacak.

Ben de diyorum ki bu yağ katkısı yağı bozmuş olabilir mi yağdan olabilir mi bu duman?

• quote:

Orijinalden alıntı: hmyildiran

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

-Dizel arabanın ani yüklenmelerde biraz siyah duman vermesi normaldir ki az devirli sürüyor demişsiniz aracı son zamanlarda sıkıştırmaya başladıysanız kurumları yakmaya başlamıştır bu yüzden de dumanın şiddeti artabilir.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Yorumunuzu direk SS alıp arkadaşa ilettim bakalım. İlerki günlerde neler olacak.

Ben de diyorum ki bu yağ katkısı yağı bozmuş olabilir mi yağdan olabilir mi bu duman?

Yağ ile alakalı bir durum olsa araba mavi duman atardı.Yağ katkısı ile birşey olacağını sanmam bende 2-3 yıl önce ustanın palavralarına inanıp bor yağ katkısı atmıştım bir faydasını da zararını da görmedim öylece para çöpe gitti .Bir önceki yorumda 4000 devir üstü duman atıyor demişsiniz ki dizel arabayı 4000 devir ve üstüne çıkarmanın mantığı yok dizel araba max torkunu 1500-3000 devir arası verir 3000 devirden sonra arabayı fazla bağırtıp zorlamanın anlamı yok benzinliler kadar devir çevirmez dizel araba.Bence arkadaşınızın arabasında sorun yok devamlı düşük devirlerde şehir içi kullanılan araba ise kurum bağlamıştır azcık fazla gazı ve yüksek deviri gördünce kurumları yaktı ve fazla duman attı.

• tassa kullanıcısına yanıt
    Aldığından beri böyle kullanıyor aslında da yeni yeni gordugunu söyledi bana da bakalım umarım uzun vadede büyük dertler açmaz başımıza :)

• Km nin 127 bin olduğuna emin misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tassa arkadaşın dediği dizel arabada o kadar devire gelmenin bi anlami yok ki dizel düşük devirden yüksek güç elde eder max 3000de vites atarsaniz arabanin daha verimli gittiğini görürsunuz ayrica motora da zarar vermezsiniz dizel arabada fazla devir iyi olmaz hiçbir zaman hem turbo hem enjektorler acisindan. Zaten 3000den sonra araba yığılmaya başlar arkadaşın ne zevk alıyor acaba

• Gece gördüyse çok duman görmesi normal. Benim aracım da gündüz çok duman atmasa da gece far ışığından baktığımda duman çok gözüküyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrongestWarrior

Km nin 127 bin olduğuna emin misiniz?

Km den %100 emin olamayız tabikide ama araç geldiğinde temiz ve diriydi yani 127binde olma ihtimali yüksek. Motor değerleri de iyi çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zczz22

@tassa arkadaşın dediği dizel arabada o kadar devire gelmenin bi anlami yok ki dizel düşük devirden yüksek güç elde eder max 3000de vites atarsaniz arabanin daha verimli gittiğini görürsunuz ayrica motora da zarar vermezsiniz dizel arabada fazla devir iyi olmaz hiçbir zaman hem turbo hem enjektorler acisindan. Zaten 3000den sonra araba yığılmaya başlar arkadaşın ne zevk alıyor acaba

Vala hocam arkadaş böyle yani yapacak birşey yok 2.5 Mondeo dan inince sapıttı zaten yüksek devir sürüyor sürekli

Şaka bi yana umarım çok bişey çıkmaz.

• Burda basbas bagirdik fransizlar cöp, binmeyin diye. Sonra gelip burda yok duman atiyor, yok havalaniyor, amuda kalkip titriyor yardim edin diye basliklar aciyonuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.