Şimdi Ara

2011 LYS2 anlayamadığım sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fizik 3. soruda gözlemci knın görüntüsünü görmemesi lazım o yüzden cevabın 3 olması gerekmezmiydi??
    fizik 21. soruda ilk şekilde sayfa düzleminden içeriye doğru kuvvet uygalanır bunun sonucunda düşey hızının yanında içeriye doğru bir hızının da olması gerekmezmi bileşke hız artmaz mı??
    kimya 10da hani dengede katı ve sıvıların derişimleri sabitti sıvı eklense bile derişimi aynı kalmıyormuydu??
    kimya 16da b şıkkında ag hidrojenden aktif olduğu için b şıkkı doğru olmazmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JorgeSalcedo -- 27 Haziran 2011; 15:40:01 >

• fizik 3. soruda haklısın ama sözde 9 görüntü oluşması için cisimlerin saydam olması gerekiyormuş falan filan.

fizikte ilk şekilde var olan hızıyla dairesel hareket yapar, hızı artmaz. neden ben de bilmiyorum ama bqv=mv^2/r formülünü kullandığımız için oradan aklımda kaldı. sonuç olarak girdiği hızı korur.

kimya 10. soruda ne demek istediğini anlamadım. katılar ve sıvılar için derişim almıyorduk. cevabın açıklaması ise: kaba bir miktar h2o sıvı eklendiğinde derişimler değişmez çünkü sıvılar denge sabitini bulmak için yazdığımız kesire katı ve sıvılar yazılmaz.

kimya 16. soruda bilgi yanlışı var. verdiği bilginin tam tersini doğru kabul edersen cevaba ulaşırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grenoble

fizik 3. soruda haklısın ama sözde 9 görüntü oluşması için cisimlerin saydam olması gerekiyormuş falan filan.

fizikte ilk şekilde var olan hızıyla dairesel hareket yapar, hızı artmaz. neden ben de bilmiyorum ama bqv=mv^2/r formülünü kullandığımız için oradan aklımda kaldı. sonuç olarak girdiği hızı korur.

kimya 10. soruda ne demek istediğini anlamadım. katılar ve sıvılar için derişim almıyorduk. cevabın açıklaması ise: kaba bir miktar h2o sıvı eklendiğinde derişimler değişmez çünkü sıvılar denge sabitini bulmak için yazdığımız kesire katı ve sıvılar yazılmaz.

kimya 16. soruda bilgi yanlışı var. verdiği bilginin tam tersini doğru kabul edersen cevaba ulaşırsın.

tamam işte 10. soruda hangisi doğrudur diyor sen de derişim değişmez demişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: esadfb

quote:

fizik 3. soruda haklısın ama sözde 9 görüntü oluşması için cisimlerin saydam olması gerekiyormuş falan filan.

tamam zaten doğru şık da o? denge derişimi değişmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esadfb

quote:

tamam zaten doğru şık da o? denge derişimi değişmez.

hayır cevaba D demiş

• Denge sorusunda D seçeneği de doğru değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Denge sorusunda D seçeneği de doğru değil mi?

tamam o da doğru da E neden yanlış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    YGS 2016 Cevap Anahtarı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haydaa ben de e demiştim bu soruya galiba. bir yanlışım daha çıktı sanırım.
  • bir yanlışlık var soruda sanki
  • bu indirgenme yukseltgenme sorusu hatalı mı yani?
  • şu yukarıdaki ikinci soruda değişmez değişmez mi o sorunun cevabı
  • soruları nerden aldın?
  • Kimya 10. soruda D şıkkıda E şıkkıda kesinlikle doğru , iptal edilmesi gerekir .
  • 16. soru doğrudur.Ag yarısoy metaldir HCl ile tepkime vermez.sadece oksijenli asitlerle tepkime verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Spirit -- 26 Haziran 2011; 23:27:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Spirit

16. soru doğrudur.Ag yarısoy metaldir HCl ile tepkime vermez.sadece oksijenli asitlerle tepkime verir.

tamam da soruda verilen aktiflik sırasına göre tepkime vermesi lazım ag'nin soru hatalı gibi
  • Kimya testinin 10. sorusunda kaba H(2)O eklediğimizde denge derişimleri değişir. Ancak denge bozulmaz, dengedeki maddelerin mol sayılarında bir değişim olmaz.

H(2)O, yani su ekliyoruz.

M = n/V

n değişmiyor. V, su ilavesi olduğu için artıyor. Buna göre M azalır. Yani derişim değişir. E şıkkı doğru olur.

Soruda hata yok; ama çeldirici gelebilecek, güzel bir soru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Kimya testinin 10. sorusunda kaba H(2)O eklediğimizde denge derişimleri değişir. Ancak denge bozulmaz, dengedeki maddelerin mol sayılarında bir değişim olmaz.

H(2)O, yani su ekliyoruz.

M = n/V

n değişmiyor. V, su ilavesi olduğu için artıyor. Buna göre M azalır. Yani derişim değişir. E şıkkı doğru olur.

Soruda hata yok; ama çeldirici gelebilecek, güzel bir soru.

denge zaten derişimlerle ilgili. Denge değişmiyorsa derişimlerde değişimez dedeğine göre
  • yav hacim artsa dengeyi bozardı mol sayıları eşit değil her 2 tarafta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 27 Haziran 2011; 15:56:09 >
  • peki fizik 3. soruda benim dedeğim mantıklı değil mi soru bankalarında hep böyle sorularda onu göremez diye çözüyorduk soruları burda neden böyle oldu?
  • kimyada o yükseltgenme sorusunda falan bi ipnelik var ya. yanlış gibi geliyor bana :) hoş her ne kadar yanlış da olsa iptal olmaz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.